Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סבבה,

אז אני אשאל אחרת.

אם לפוקוס היו 160 סוסים ותאוצה של 9.3 שניות למאה קמ"ש, האם הבחירה בה על פני מכונית אחרת הייתה משתנה?

אני לא מנסה להקניט, אלא באמת להבין האם הביצועים והמספרים על הנייר, שברוב הפעמים לא שווים את הפרוספקט עליו הם מודפסים, הם חזות הכל.

בטח במכונית מצוינת כמו הפוקוס, בטח בגרסת ה-2.0 ליטר שהיא יחס נהדר של מכונית לשקל.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
הוסף לחוקי הפורום, מי שמשתמש בבדיחה על מדבקות אלו חוטף הרחקה לצמיתות מהפורום.

אין מדבקות כאלו כבר 20 שנה, תתקדמו.

http://www.ebay.com/itm/No-Fear-Vinyl-Sticker-Decal-For-Boat-RV-Car-Truck-Camper-Wall-Window-and-Laptop-/221242200214?pt=Decals_Stickers_Vinyl_Art&hash=item3383101096

http://www.ebay.com/itm/no-fear-nofear-bad-boys-eyes-glance-racing-sticker-die-cut-decal-/370658984020?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item564cff4054&vxp=mtr

your argument is invalid

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם
סבבה,

אז אני אשאל אחרת.

אם לפוקוס היו 160 סוסים ותאוצה של 9.3 שניות למאה קמ"ש, האם הבחירה בה על פני מכונית אחרת הייתה משתנה?

אני לא מנסה להקניט, אלא באמת להבין האם הביצועים והמספרים על הנייר, שברוב הפעמים לא שווים את הפרוספקט עליו הם מודפסים, הם חזות הכל.

בטח במכונית מצוינת כמו הפוקוס, בטח בגרסת ה-2.0 ליטר שהיא יחס נהדר של מכונית לשקל.

אני משער שהבחירה היתה נותרת בעינה, אך מאחר ופותח השרשור הוא הבעלים של מכונית כזו, טבעי שישאף לקבל את מה שהובטח לו בפרסומים רשמיים, קל וחומר שמדובר על הספק נאה מאד למנוע אטמוספרי בנפח זה.

עניין של צרכנות מודעת, שאתה כעתונאי רכב בעבר/הווה/עתיד אמור להעריך, במקום לזלזל/להקל ראש.

אתה יודע, פה זה עשרה כוחות סוס, שם מהירות גלישה מובטחת שלא מתקיימת, במקום אחר זה בית מלון בלי כל הפסיליטיס שהובטחו. המשותף? כולם יוצאים מנקודת הנחה שהצרכן הוא טמבל, או מקסימום אדיש.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אני לוקח על עצמי כל אחריות לאמירה מקניטה שהתפרשה מדברי. זו לא הייתה הכוונה.

להפך, הפניית הזרקור שלי היא לשאלה האם חווית המשתמש נפגעה מכך שיש למנוע 160 כ"ס?

האם באותה מידה היא הייתה משתפרת אם היה מתגלה שלמכונית יש 185 כ"ס?

גם כעיתונאי, אני תמיד מתייחס למכונית כסך מרכיביה. למעט מקרים סופר חריגים ובודדים, אף מרכיב בודד לא מעלה מכונית לפסגת הקבוצה שלה, זה תמיד הסכום הכולל.

צרכנות נבונה, היא בעיני דווקא זו שרואה את התמונה הגדולה ורואה את המוצר כשלם.

זה לא כמו שהוא הגיע למלון וגילה שסלסלת הפירות בחדר לא קיימת, אלא שבמקום בננה, תפוז ותפוח היו שם ענבים, משמש וסברס (המלון יש לציין לא התחייב להרכב הסלסלה, אלא רק לקיום סלסלת הפירות).

אגב צרכנות, להלן ציטוט מתוך המפרט הטכני של הפוקוס:

לתשומת לבך!

המידע בעלון זה הינו בינלאומי ומציג נתונים עדכניים למועד הפקתו ושאינם תואמים בהכרח את המכוניות המיובאות בפועל לישראל. חברת פורד ודלק מוטורס בע”מ שומרות לעצמן את הזכות להכניס שינויים במפרט הטכני, באביזרי המכוניות ובעלון זה מכל סיבה שהיא, בכל עת וללא הודעה מוקדמת. פנה לנציג המכירות לקבלת מידע.

אני לא אומר את זה להגנת "דלק מוטורס" השגיאות שנופלות בפרסומים שלה לא שונות מאלו שבפרסומים של יבואנים אחרים. אלו טעויות שקורות כל הזמן. אנשים נותנים יותר מדי קרדיט לאלו שכותבים ומתרגמים את הדברים האלו. אני לא חושב שצריך להאמין למה שכתוב שם ב-100 אחוזים. זו נסיעת המבחן והבדיקה העצמית של הלקוח שתספר את הסיפור.

אי דיוקים תמיד היו ותמיד יהיו חלק מהפרסומים של יבואני הרכב ויצא לי לפגוש כמה כאלו אפילו בפרסומי יצרן רשמיים (בעיקר בהשקות). הם בעיקר יהיו בהיבט של צריכת דלק, למה שם הסטייה מתקבלת בהבנה (עד גבול מסוים) ובהספק לא? גם הוא נמדד בתנאי מעבדה, גם הוא כלי בידי אנשי השיווק. גם תאוצות נבדקות בשלב ראשון בתנאי מעבדה עפ"י נוסחאות חישוב ואז גם בפועל, אבל הסיכוי שלי או שלך לשחזר את הבדיקות האלו לא ריאלי.

בגלל זה בחיים לא תמצא אותי או עיתונאי רכב אחר רציני מתייחס לנתון בסיס הגלגלים ולא בודק את זה בעצמו, או מקבל את נתון הנפח של תא המטען ולא מכניס בפועל עגלה או מזוודה פנימה כדי להבין גם את אופן תכנון הפתח ונוחות השימוש.

השאלה היא בניסוח התלמודי "מאי נפקא מינה?" מה המשמעות המעשית של אותם סוסים ואותן עשיריות שניה בתאוצה.

שוב, לא בהקנטה, אלא כדי באמת לחדד את זה שהמשמעות המעשית פה, מעבר לעיקרון - זניחה.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
דווקא לפוקוס 2.0 נטפלתם?

היא מאמתת בקלות את נתוני היצרן בנתוני ההאצות.

לגבי העברת הילוך לפני 6.5K סל"ד - אולי במצב D.

לא מרגיש מרומה... איך בדיוק אמורים להרגיש 170 כ"ס על 1400 ק"ג?? סוחב מצוין ולא מרגש.

בדקתי, גם בD אם אתה בפול גז ההילוכים עוברים בדיוק כמו ב-S, בקו האדום.

ההבדל בין D ל-S הוא בכך שב-S אין העברה להילוך 6 בכלל, ובירידות בלי גז הוא נוטה להשאר בהילוך נמוך יותר.

בשניהם קיק דאון מתבצע באותם תנאים.

לגבי ה'רמאות' של דלק מוטורס - אם זה אכן עיוות של הנתונים שלא בתום לב, אז לדעתי זה חמור מאד.

ואין קשר לזה שגם עם 160 כ"ס היית קונה את האוטו או שהתמורה שלו עדיין טובה למחיר, זה פשוט לא רלוונטי.

ואם היה כתוב במפרט שיש דיבורית בלוטות' מובנית ובפועל לא היה, אז גם הייתם אומרים 'אז תתקין דיבורית ב-200 ש"ח, זה הסיפור' ? בגלל זה לא היית קונה את הרכב ? במקרה הזה יכול מאד להיות שזה היה דיל ברייקר.

כל אחד ומה שחשוב לו ברכב, בשביל זה יש מפרט טכני, והוא צריך להיות מדוייק ככל האפשר, למעט טעויות שנעשו בתום לב.

אבל אם הוסיפו 10 כ"ס סתם כי בא להם שזה ייראה יותר מרשים - מדובר בהטעיה ופרסום כוזב.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
אני מצרף כמה תוצאות מדידה שלי שנעשו לאורך השנה ומשהו האחרונות.

בהתחלה, בחודשיים הראשונים מקבלת הרכב הממוצע היה סביב 8.5.

אחרי כמה חודשים הוא עלה לסביבות ה9.3, ומאז קשה לי מאד לרדת מ-9.

משהו השתנה לרעה, ואין לי מושג מה, אולי הניהול מנוע, אולי הניהול גיר. אבל אין לי ממש דרך לפתור את זה..

ניתן לראות שב'ימים הטובים' כשהשגתי תוצאה של 8.17, ההספק המירבי הגיע ל-160 כ"ס.

בהגדרות של האפליקציה (dynolicious לאייפון) הכנסתי משקל רכב 1480 - משקל עצמי + נהג + דלק, ו-0 הפסדי תמסורת.

בכל מקרה, אביעד מדד גם עם אותה אפליקציה והוא מקבל סביב 8.5 גם. אז לא יודע מה הסיפור עם הקווליר, אבל זה המצב בפוקוס.

ברור (לי לפחות) שהנתונים של האפליקציה אינם מדוייקים,

ראשית דבר משום שלא הגיוני שהרכב האיץ בפועל יותר מהר מנתוני היצרן, שכן למה לו ליצרן לפרסם נתונים איטיים יותר מהמציאות בפועל, אם כבר האינטרס של היצרן הוא הפוך .

שנית אתה בעצמך ציינת באפליקציה: "0 הפסדי תמסורת" ובמציאות יש הפסדי תמסורת גם לרכב חדש (או שאני לא מבין את הפרמטר הזה. איזה נתון בכלל אפשר למלא בפרמטר זה?).

הנתונים של האפליקציה לגבי הירידה בזמני בהאצות כמובן נכונים שכן הם יחסיים לנתונים הקודמים של אותה האפליקצייה (לגבי הסיבה לכך- אני חושב שאני יודע- ככל הנראה הנסיעה "הרחמנית" שלך על הרכב, כבר הספיקה לקצר את חיי המנוע האומלל :-)).

ודרך אגב כמו שציין אחד המגיבים הקודמים אכן במבחן השוואתי בין הג'טה 1.4 לסיטרואן C4 טורבו, לפוקוס היו הביצועים הטובים ביותר הן בהאצות מהמקום והן בהאצות ביניים. לג'טה אמנם נתונים האצה רשמיים טיפה פחות טובים מהפוקוס אבל היית מצפה שבהאצות ביניים לפחות היא תהיה מהירה יותר ול- C4 נתוני האצה טובים יותר אבל הפוקוס עדיין הייתה מהירה יותר. כלומר הפוקוס גם בפועל מקיימת, למרות שאולי ההרגשה היא אחרת.

ולגבי הטעיה בנושא פרסום נתוני יצרן, אני בהחלט יכול להבין את האכזבה, המאזדה CX5 שלי מאיצה ב- 9.5 שניות ל- 100 קמ"ש לפי המפרט בארץ, אבל ההרגשה רחוקה מכך.

לגבי המאזדה 6 פורסם בהתחלה בארץ כי היא מאיצה ב- 9.1 שניות, אבל בעקבות פניה של העיתונאי רוני אהרונוביץ למאזדה העולמית, התקבלה תשובה כי המנוע בארץ שונה ולכן תוקן נתון התאוצה ל- 10.5 שניות. דהיינו מכך עולה כי המאזדה CX5 מאיצה ב- 10.9 שניות שזה כבר תחושה שיותר תואמת את ההרגשה בפועל. משום מה דלק מוטורס לא בחרו לתקן נתון זה, ככל הנראה מאחר ולא הופעל עליהם לחץ מעיתונאי זה או אחר ונראה כי זה נוהג שלהם לפרסם נתונים לא נכונים.

אבל בהחלט ההרגשה היא של אכזבה, ציפיתי לרכב עם ביצועים של רכב שמאיץ ב-9.5 שניות ומה שקיבלתי בפועל הוא הרבה פחות מכך (למרות שגם במקרה של המאזדה בכל המבחנים ההשוואתיים שנערכו לה, הביצועים שלה בפועל היו הטובים היותר, אבל אין לי ספק שלא מגיעים לנתון הנ"ל). לא מדובר בסתם נתון אלא בהרגשה של רכב הרבה פחות נמרץ ממה שהנתונים מרמזים.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

לפחות בנוגע למאזדה 6 (וככל הנראה גם הCX-5) ההסבר, למיטב הבנתי, הוא זה:

מנוע ה-2 ליטר של מאזדה קיים ב-2 רמות הספק: 145 כ"ס ו165 כ"ס.

באנגליה היא גרסת ה-165 כ"ס משודכת לגיר ידני בלבד ושם זה אכן 9.1 שניות 0-100.

בנוסף קיימת שם גרסה בעלת 145 כ"ס אשר זמינה עם גיר ידני או אוט'. בשילוב עם גיר אוט' התוצאה המתקבלת היא, באופן מפתיע (או שלא), אותן 10.5 שניות 0-100.

http://www.mazda.co.uk/cars/mazda6-saloon/specs-and-prices/

בארץ מדברים על 155 כ"ס, לא ברור מהיכן הנתון הזה הופיע. בנוסף, אם (באנגליה) בעזרת 145 סוסים הרכב מאיץ תוך 10.5 שניות ל-100, אז במידה ובארץ יש לו עוד 10 סוסים, לא סביר שאין כל שינוי בביצועים.

http://mazda.co.il/files/mazda6New/Mazda6_specs.pdf

מסקנתי: לפחות ביחס לדגם ה-2 ליטר, הם משקרים.

למה לא מייבאים ארצה את גרסת ה-165 כ"ס? 1) כי כנראה אין שידוך לגיר אוט' של מנוע זה. 2) ייתכן ומאזדה אינם בוטחים באיכות הדלק בארץ. 3) זה עולה יותר.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

זה יפה שברור לך, אבל זה לא אומר שאתה צודק בכל מה שברור לך :-)

1. האפליקציה עצמה נבדקה בעבר והוכחה כמדוייקת מאד. ראה סרטון כאן (ב4:47 יש השוואה של תוצאות):

2. גם אם האפליקציה לא מדייקת עד כדי עשירית השניה, ממוצע מדידות חוזרות ממצע את שגיאות המדידה.

3. איך בדיוק הגעת למסקנה שצורת נהיגה מסויימת גורמת לירידה בהספק של מנוע ?? אם זה היה המצב אז אוי ואבוי ..

כל עוד הרכב מטופל בזמן ומקבל את כל הנוזלים שלו אין לו שום בעיה גם עם נהיגה 'מאתגרת'. יכול להיות שבטווח של שנים רבות הוא יתבלה קצת יותר, אבל זה לא רלוונטי בטווח של פחות משנה וכמה עשרות אלפי ק"מ.

תהיה בטוח שבמהלך בדיקות האיכות של היצרן הרכב עובר הרבה יותר תלאות ממה שאני העברתי אותו.

4. זה שהושגו תוצאות טובות יותר מהנתון של היצרן זה לא כזה חריג, וקורה בהרבה רכבים. ליצרן לפעמים יש העדפה לקחת מרווח

בטחון כי יש הרבה משתנים, והוא לא רוצה לעמוד מול לקוחות ולהסביר למה הרכב לא מאיץ כמו במפרט.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

למרות כל העיוותים של היבואנים, לדעתי צריך לחייב את היבואנים לכתוב כ"ס\מומנט בגלגל.

מה זה שווה כ"ס במנוע? יש רכבים עם גיר שמסרס ומוריד לפעמים 20 אחוז בפועל ומרגיש עצל מאוד.

אם יפרסמו כ"ס בגלגל אז כנראה שבאמת ההרגשה תהיה יותר קרובה למציאות, אבל לדרוש את זה צריך כבר לעבוד ברמה הגלובלית ולא רק בארץ, אולי דווקא יבואנים עם גירים חכמים שמאבדים פחות כח יתלבשו על זה להמחיש את ייתרונות הטכנולוגיה.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין מדבקות כאלו כבר 20 שנה, תתקדמו.

אלה מדבקות אספנות. איביי מלא בהן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
למרות כל העיוותים של היבואנים, לדעתי צריך לחייב את היבואנים לכתוב כ"ס\מומנט בגלגל.

מה זה שווה כ"ס במנוע? יש רכבים עם גיר שמסרס ומוריד לפעמים 20 אחוז בפועל ומרגיש עצל מאוד.

אם יפרסמו כ"ס בגלגל אז כנראה שבאמת ההרגשה תהיה יותר קרובה למציאות, אבל לדרוש את זה צריך כבר לעבוד ברמה הגלובלית ולא רק בארץ, אולי דווקא יבואנים עם גירים חכמים שמאבדים פחות כח יתלבשו על זה להמחיש את ייתרונות הטכנולוגיה.

נתון ההספק או המומנט אינו אינפורמטיבי כמו מפרט הביצועים - שם לאופי פעולת המנוע, איבודי הכוח, יחסי העברה ומשקל יש ביטוי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בבדיקה נוספת מצאתי שבאוסטרליה נמכרת הפוקוס 2.0 ליטר עם 125KW במפרט, שזה 168 כ"ס.

הייתי צריך להרשם כתושב אוסטרליה באתר של פורד כדי לקבל את המפרט, מצ"ב צילום מסך.

הנקודה היא שההספק הגבוה מותנה בשימוש בדלק 98. רק בשביל הניסיון אני מתכוון למלא 98 בשני תדלוקים

הקרובים ולראות אם יש הבדל.

pic_01 Jun. 20 18.58.jpg

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
בבדיקה נוספת מצאתי שבאוסטרליה נמכרת הפוקוס 2.0 ליטר עם 125KW במפרט, שזה 168 כ"ס.

הייתי צריך להרשם כתושב אוסטרליה באתר של פורד כדי לקבל את המפרט, מצ"ב צילום מסך.

הנקודה היא שההספק הגבוה מותנה בשימוש בדלק 98. רק בשביל הניסיון אני מתכוון למלא 98 בשני תדלוקים

הקרובים ולראות אם יש הבדל.

לא יודע איך בישראל אבל בארה"ב פורד ממליצים למלא פרימיום אם כי לא מפרסמים את זה בקול רם כדי לא להרתיע קונים "רגילים".

אני ממלא כמה אלפי ק"מ פרימיום, קשה לי להגיד שיש הבדל ניכר, אבל נראה שיש שיפור קל בצריכת הדלק מה שמצדיק מבחנתי את ההבדל הקטן במחיר. לא ראיתי הבדל משמועתי (או כלשהו) בזמני 0-100 למרות שלא בדקתי לעומק כי זה פשוט לא מעניין.

פורסם

תביא בחשבון שה"פרימיום" בארה"ב מקביל ל-95 הסטנדרטי בארץ .

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...