Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל לדעתי המחיר ממש מוגזם, בסביבות ה500 שקל על בדיקה. במשך חצי שעה בלחץ בלי טיפת עבודה פיזית קשה,דבר שני בן אדם שרוצה למכור רכב, מרגיש שעולמו חרב כאשר הוא לוקח את הרכב לבדיקה עם קונה,לפי הרשימה שמקבלים שום דבר אינו תקין האוטו צריך לרדת מהכביש, ועדיף לך לצבוע אותו בכחול ולזרוק אותו לים. עכשיו מה שמוזר שכשאתה לוקח את הרכב למוסך מורשה עלות הבדיקה 250 שח בלבד, ופתאום הרכב נראה לך במצב מעולה עם פה ושם תיקון קטן אבל רכב במצב טוב. אז איך אתם מסביריםם את זה הם מכוני הבדיקה פשוט מכסים תחת ודואגים לעצמם. עזבו את העניין שהם לא אחראים לשום דבר שקורה לאוטו אחרי הקניה הם הורסים את הרכב ואת האמינות שלו ורושמים ששום דבר לא תקין זה פשוט הזוי!

פורסם

כל אחד עושה את החשבון שלו

אני לפיאט בת ה 11 שלי עשיתי בדיקה לפני שבועיים בעלות של 450 ש"ח

לדעתי היה שווה להוציא סכום זה ולראות קומפרסיה מעולה ומצב כללי טוב של הרכב.., מאשר לא לעשות לקנות חתול בשק ולקבל אוטו שיילך לו ראש מנוע וזה כבר יעלה פי 5 מעלות הבדיקה לתקן, בנוסף גילו בעיה חשמלית במצתים או בסליל הצתה, תקלה שרק דרך מחשב היה אפשר לראות

וגם נודע לי שהחליפו דלת אחורית (חמישית) כי הייתה תאונה קלה מאחורה (דבר שלא שמתי לב אליו)

וכמובן קיבלתי את הכיסוי תחת של הנזילת שמן כשהרכב כבר הורד מהליפט למרות שלא ראיתי כלום+ הייתי צמוד לבוחן וראיתי לבד מה מצב הרכב ומה נעשה בזמן הבדיקה..,

לסיכום:

יקר? כן.

שווה? כן.

הרי לא רק שנודע לי מצב הרכב גם השכלתי מה צריך לעשות כדי ליישר קו.

כשקונים רכב לא כל רכב שרואים לוקחים לבדיקה בוחנים מספר אפשרויות בוחרים את הטובה ביותר ואותה לוקחים לבדיקה.

פורסם

למי שאין ידע מספק ואמצעים מתאימים אין הרבה ברירות.

אתה רוצה לדעת האם הרכב עבר תאונה או לא ולקבל תמונת מצב מכנית כללית.

צריך להזהר ממצבים בהם מתעורר חשד לקשר בין מוכר לבוחן...

מניסיוני, כשאני מכרתי, לא הלבישו על המכוניות שום סיפורים לא נכונים. אולי השאירו סימני שאלה במקומות שאין להם תשובה. ואם אתה מבין שזה משמעות ההערה אז אין שום בעיה.

כמה זה שווה? כנראה סביב המחיר שלוקחים היום. עובדה, אנשים עדיין לא מצאו פתרון אחר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מסכים איתך, ביזיון אמיתי, אתה מביא רכב בובה כל דבר מכשילים את הרכב! רק לא לתת לך אחריות חס וחלילה, מבחינתם הם אמרו לך שמשהו לא בסדר באוטו.

אני רואה אותם בודקים את השאסי עם נורת חניה של שקל וחצי שמחוברת למוט מאריך מאולתר

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
אני רואה אותם בודקים את השאסי עם נורת חניה של שקל וחצי שמחוברת למוט מאריך מאולתר

תגיד, קרה לך שכתבו פגיעה בשסי כשלא הייתה פגיעה? או ההיפך?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אתה משלם על ידע, לא על עבודה קשה.

כשבדקו את הפונטו שלי (מכון סופר טסט בחיפה) מצאו כל דבר שקשור לרכב, אי אפשר היה להסתיר כלום, ובסה"כ בדקו כמו שאתה אומר, עם מוט שבקצה שלו יש נורה ועוד כמה מכשירים ממוחשבים.

פורסם

כל אחד עושה את השיקולים שלו.

יש ליד הבית שלי מוסך שאני מטפל בו קרוב ל10 שנים בכל הרכבים שהיו לי / למשפחה שלי.

כל רכב שקניתי (או סייעתי לקרובי משפחה לקנות) הגיע לבדיקה אצל המוסכניק שלי שתמיד לוקח מחיר של חצי שעת עבודה (הבדיקה לוקחת בערך חצי שעה).

עד היום השיטה הזו לא אכזבה אותי.

פורסם

2 רכבים אחרונים שמכרתי (והיחידם האמנם) יצאו תקינים למהדרין ונחטפו ע"י הקונים שבדקו. ככה שלא בהכרח זה נכון.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אתה משלם על ידע, לא על עבודה קשה..

:mm_yeah:

אחד לקח את האוטו למכון לקרבורטורים. היו לו גמגומים, האוטו לא היה מניע בקלות וצריכת הדלק הייתה גבוהה.

הגיע בעל המקצוע אל האוטו, הסתכל על הקרבורטור, מישש, הריח, הביט והקשיב. לקח פטיש קטן, נתן מכה עדינה באיזו פינה והנה- המנוע עובד שקט, עגול, מנגן מוצרט ממש.

באו לסגור חשבון, אמר בעל המקצוע לקליינט "101 לירות בבקשה"

שילם הקליינט, אך לא הצליח להתאפק ושאל את בעל המקצוע על שום מה דווקא 100 ואחת לירות

"לירה אחת על הדפיקה ועוד 100 לירות לדעת בדיוק מתי ואיפה"

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

רוב האנשים לא מבינים כלום ברכבים ובדיקה מספקת להם מידע כללי על מצב הרכב ובעסקה של עשרות אלפי שקלים, 500 שקל זה כסף קטן וזניח.

נכון שברכב בן 5 שנים ומטה לדוגמה, לרוב בכל הסעיפים ישנה הערה, אך זה מאפשר ללקוח להבין היכן הוא עומד ולהחליט אם לקחת את הרכב לעוד בדיקה במוסך, לדרוש הפחתה במחיר או להמשיך לרכב הבא.

מוסכים לא ערוכים לבצע בדיקות כאלו וגם אין להם זמן (ולרוב גם לא משתלם כלכלית). אני גם לא יודע אם הם מורשים בכלל לבצע בדיקה שכזו, אני מניח שנדרש רשיון מיוחד.

• תוכן חדש...