Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בדרך כלל נותן 30-40 שקל אם אני לבד ו70 אם זוג,בסוף הערב.

לא כדאי לתת בתחילת הערב בכדי שהמלצר יהנה יותר?

ודבר חדש שניתקלתי בו,

אתמול הייתי בחינה של בוכרי שהיתחתן עם בוכרית {כן זה עדיין קיים}

ישבנו אני ואישתי בשולחן עמוס עדה זו, אחד האנשים לקח שטר של 50 דולר {מה הקשר דולר?!} קרע אותו ל2 ונתן חצי למלצר בתחילת הערב ואמר לו שאם הוא יפנק אותו, הוא יקבל את החצי השני.

{תאמת, נגעלתי}

חג שמח!!!

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני קווקזי והעמים מהאזור הזה אוהבים דולרים. לא יודע למה.

בחתונות מדביקים אותם על המצח של הכלה, שזה דבר הזוי בפני עצמו. מצד שני יש כאלה שמפזרים אורז, לא חבל? תעשו ריזוטו טוב.

בכל מקרה, לא ידעתי שמקובל לתת טיפים למלצרים בחתונות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אתמול הייתי בחינה של בוכרי שהיתחתן עם בוכרית {כן זה עדיין קיים}

ישבנו אני ואישתי בשולחן עמוס עדה זו, אחד האנשים לקח שטר של 50 דולר {מה הקשר דולר?!} קרע אותו ל2 ונתן חצי למלצר בתחילת הערב ואמר לו שאם הוא יפנק אותו, הוא יקבל את החצי השני.

זה פשוט מבריק.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני מכיר את השיטה המרוקאית - בתחילת הערב אוספים כסף מכל המסבים לשולחן ותורמים למלצר - כדי שיקדם את הטיפול באותו שולחן. עם זאת כבר זמן רב לא נתקלתי בתופעה, אולי כיון שאותם קרובי משפחה שמנהלים את העניין לא מגיעים לחתונות (המעטות) שאליהן אני מוזמן, ובעיקר כיון שסיגלתי לי מנהג להסתלק מהחתונה מיד לאחר החופה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא ידעתי שמקובל לתת טיפים למלצרים בחתונות.
:shock:

הסיפור עם ה-50 דולר פשוט גדול.

זכור לי שפעם קיבלתי טיפ של 20 דולר. בגלל החושך באולם, זיהיתי רק שמדובר בשטר ירוק, הייתי בטוח שזה 20 שקל.

יש הרבה תיאוריות בנוגע לזמן בו הכי נכון לתת את הטיפ, מה שכן חשוב זה לתת אותו למלצר שמשרת אותך, ולא למלצר אחר שמנסה לשדוד מהמלצר שלך את הטיפ (תופעה ידועה ומעצבנת).

אי אפשר לחרוץ מהו הזמן הנכון כי זה תלוי במלצר, יש כאלה שיפנקו את מי שנתן להם, ואז שווה לתת בהתחלה, ויש כאלה שיפנקו את מי שעוד לא נתן בתקווה שיוציא משהו, ואז שווה לתת בסוף. את אופי המלצר יהיה קשה לך לזהות.

אם מדובר במלצר איטי/עצלן, אפשר לשלוף את הטיפ ולהבהיר לו שמדובר בתמריץ.

מבחינת סכום, לדעתי כל סכום הוא בסדר, יש שולחנות שהיו מעבירים כוס וכל אחד זורק אליה מה שהוא יכול/רוצה. זה טוב כי יש כאלה שהיו רוצים לתת 5/10/15 אבל מתביישים לתת סכום כזה. וכשהכוס עוברת זה נצבר לסכום יפה בנוסף לטיפים של מי שכן משחרר סכומים גבוהים.

פעם בשיחת מלצרים דיברנו על הסוגיה "האם היית לוקח חמישה שקלים" היה חבר שאמר שהוא יקח את המטבע, יפרוט אותו לשקלים ויפזר אותם על החומוס, ויגיש לאותו אדם.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אצלנו בחבר'ה נהוג לתת בסוף הערב

אבל כמו שאמרו אין כללים לזה.

ראיתי מלצריות מתחילות להתעופף כשהביאו בתחילת הערב וראיתי כאלה שלא עשו כלום אחרי זה.

אם רוצים ממש מהתחלה אז תביאו בקטנה מקס' 50 ש"ח לא יותר,

להניע את העובדים :)

404

פורסם

למיטב ידיעתי בעלי ה"שמחה" משלמים טיפים למלצרים כחלק מעלות הארוע. במצב כזה לא ברור לי למה-ומעולם לא שמעתי ש-האורחים אמורים לתת טיפ למלצרים. זה גם לא שיש לילדים האלה הרבה חופש פעולה, כל הפונקציה שלהם מסתכמת בלשאול אותך (בצרחות) אם אתה רוצה עוף או דג ואז להביא לך את המנה הנכונה מבין השתיים, אז על מה בדיוק מגיע להם טיפ? :roll:

פורסם

הקטע של החצי שטר מופיע גם בכמה סרטים

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם
למיטב ידיעתי בעלי ה"שמחה" משלמים טיפים למלצרים כחלק מעלות הארוע. במצב כזה לא ברור לי למה, ומעולם לא שמעתי ש, האורחים אמורים לתת טיפ למלצרים. זה גם לא שיש לילדים האלה הרבה חופש פעולה, כל הפונקציה שלהם מסתכמת בלשאול אותך (בצרחות) אם אתה רוצה עוף או דג ואז להביא לך את המנה הנכונה מבין השתיים. על מה בדיוק מגיע להם טיפ? :roll:

בעלי השמחה לא משלמים טיפ למלצרים כחלק מעלות האירוע.

אלא נותנים טיפ לרב מלצרים/אחראי אחר מטעם האולם מרצונם החופשי. והטיפ הזה לא מגיע לעולם למלצרים, ולא משנה כמה בעלי השמחה יבקשו יפה.

כבר שמעתי סיפורים על כך שהמשפחה קיבצה בסוף הערב את כל המלצרים ונתנו לכל אחד טיפ, כשנגמר הטקס הרב מלצרים לא התבייש לבקש מהמלצרים את הטיפ.

האמת היא שגם אני שונא את תרבות הטיפים.

עניין הטיפים נובע בעיקר מכך שבאירוע יש "הצלחה"/"כישלון". אז נהוג לתת תמריץ, או לצ'פר במידה והעובד עושה עבודה טובה ממה שצריך לעשות.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
:shock:

פעם בשיחת מלצרים דיברנו על הסוגיה "האם היית לוקח חמישה שקלים" היה חבר שאמר שהוא יקח את המטבע, יפרוט אותו לשקלים ויפזר אותם על החומוס, ויגיש לאותו אדם.

גועל נפש של תגובה! אורח בחתונה (ואגב, גם לקוח במסעדה) משלם על הארוחה במיטב כספו ולא מקבל אותה בחינם. אם הוא נהנה גם מהשירות ,וסבור שברצונו לתת טיפ למלצר ששירת אותו, מעולה. אם לא, הלקוח לא חייב לאף אחד שקל, מעבר לעלות של הארוחה. ברוב מדינות אירופה- כלל לא נהוג לתת טיפ (מקסימום לעגל את החשבון כלפי מעלה. זכורה לי פעם אחת כשהייתי באיטליה, והשארתי כמה יורו מעבר לעלות של הארוחה על השולחן - בעל המסעדה רדף אחריי החוצה, בכדי להחזיר לי את הכסף)

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
בעלי השמחה לא משלמים טיפ למלצרים כחלק מעלות האירוע.

אלא נותנים טיפ לרב מלצרים/אחראי אחר מטעם האולם מרצונם החופשי.

הרשה לי לגחך. ההוראה לתת טיפ לרב המלצרים, וגם הסכום, ננקבים במעמד חתימת חוזה שכירת האולם. זה חלק לא רשמי ופטור ממס של העסקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
למיטב ידיעתי בעלי ה"שמחה" משלמים טיפים למלצרים כחלק מעלות הארוע. במצב כזה לא ברור לי למה-ומעולם לא שמעתי ש-האורחים אמורים לתת טיפ למלצרים. זה גם לא שיש לילדים האלה הרבה חופש פעולה, כל הפונקציה שלהם מסתכמת בלשאול אותך (בצרחות) אם אתה רוצה עוף או דג ואז להביא לך את המנה הנכונה מבין השתיים, אז על מה בדיוק מגיע להם טיפ? :roll:

הסיכוי שזה מגיע להם זה 1 למיליון.

גם אם במידה והמלצרים מקבלים שכר הוגן עבור עבודתם (לא קורה אבל נעזוב את זה בצד), ישנם מלצרים שמשקיעים את כל כולם על מנת לקבל טיפ מהשולחן.

תמיד שאני נזכר בזמן שעבדתי באולם אירועים תמיד עולה לי אותו אירוע:

הייתי מלצר באירוע של עובד סלקום. הייתי באחד שולחנות העובדים, והיו שם רק 4 אנשים. הוצאתי להם את כל המנות עד לעיקרית ופתאום הגיעו 3 חבר'ה צעירים. משהו שם היה נראה לי חשוד אבל שאלתי את אחד מבעלי השמחה והוא אמר שהם אמורים לשבת שם.

הם יושבים, אני שואל אותם "דג או בשר?" הם עונים לי "תוציא לנו הכל מהתחלה". הפרצוף שלי היה כזה :-o:?:x בוא זמנית.

אני הולך לרב מלצרים הוא אומר לי אין מה לעשות תוציא להם. אני הולך למטבח אומר להם הם התחילו לעשות בעיות, הלכתי וקראתי לאחראי ואחרי אין סוף וויכוחים זה יצא. הבאתי להם הכל, דאגתי להם עד סוף האירוע והלכתי להביא להם משקאות חריפים ובירות מהפאב כל כמה דקות. אמרתי לעצמי אין, אלו יהיו הטיפ שלי היום אני בטוח! הייתי ביום מאוד מאוד מאוד חלש אז אמרתי לעצמי בטוח יבוא משם.

הבאתי להם קינוחים, הם אפילו לא טרחו להגיד תודה על דבר אחד כל הערב, ואני רואה שהם קמים ובאים לצאת. אמרתי FUCK IT, כל הערב הם התנהגו אליי כמו סודני אני חייב לדעת מה הולך שם - אמרתי להם, מה, יש משהו לא בסדר ? להחליף לכם משהו ? הם אומרים בשיא האדישות "לא, הכל היה בסדר, תודה, להתראות".

מה שקרה אח"כ זאת הייתה הסיבה לפיטורים שלי. יש אנשים כ"כ חוצפנים תאמינו לי..

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

א. לא תמיד הטיפ מגיע אל המלצרים.

ב. אם זה מה שאתה חושב,האם במסעדה אתה משאיר טיפ?אם כן,למה הם מקבלים שכר שעתי.

ג. המלצרים "צועקים" (לא כולם כמובן) בגלל עוצמת המוזיקה ולא כחלק מהשירות.

• תוכן חדש...