Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שמח לראות שיש עוד מישהו כמוני שאוהב את הE30 ולא חוסך עליה שקל.

אתה מבצע את כל העבודות האלו במכה אחת או לאורך שנים?

ה318i קופה ידנית שלי בבעלותי שמונה שנים, ועשיתי לה את רוב הדברים שתיארת, אבל לא בבת אחת. את הרוב אני מבצע בעצמי, כמו למשל הוספת הגה כח (עם מסרק של E36 אצלי), החלפת אנטירולים, (בולמים Bilstein B6 אצלי), החלפת דשבורד. פירוק הסרן האחורי והתקנת LSD עשיתי במוסכים. בסך הכל מעולם לא העמדתי את הרכב ליותר מ10 ימים לצורך עבודה כלשהי, בדרך כלל הרבה פחות. למזלי, פחחות בשל רקבונות לא נאלצתי לבצע.

לא ציינת, אבל אני מניח שלקחת בחשבון החלפת קופלונג ומיסב בדרייבשאפט, קלאצ ומשאבותיו, וכדומה.

לגבי מזגן, אמרת שאתה מוסיף. מקווה שאתה הולך על מערכת מקורית, למעט המאוורר החשמלי לפני הרדיאטור שעדיף להתקין תחליף מודרני מתוצרת מכובדת.

מסכים לגמרי (אני משוחד) ששום רכב מודרני לא מהנה כמו המכוניות האלה.

בהצלחה, אשמח להיפגש, למרות שאנחנו רחוקים למדי.

אגב, לאותו משתמש ששאל למה להשקיע כל כך הרבה כסף, אתה ודומיך משקיעים את אותם סכומים בירידת הערך של הרכב המודרני שלך. בסוף התהליך אתה נשאר עם רכב פחות טוב ממה שהתחלת, ואילו אצלינו זה בדיוק הפוך.

הפחחות הייתה בשתי שלבים לפי קצת מחצי שנה, הצבע היה לפני פחות מחצי שנה, וכל השאר העבודה הרצינית במכה בחודש האחרון כולל עכשיו.

עוד לא עדכנתי אבל העבודה כבר בוצעה, קופלונגים ספציפית היו במצב מצויין ולא הוחלפו מלבד זאת הכל הוחלף, קלאץ, משאבות כולל הצינור, מייסב לחץ, מחזירי שמן בגיר במנוע, תושבות מנוע וגיר, צינורות ברקס קדימה אחורה, אטמים עם מגנים של הסעפת פליטה, ועוד חלקים רבים ששכחתי.

מבחינת מזגן, רדיאטור קידמי נבנה במיוחד עם יציאות מנחושת (מקורי מגיע עם יציאה נחושת ויציאת אלומיניום ונחשב לבעייתי), היו לי שתי יחידות פנימיות מרכבים שפרקתי לחלקים, מהם עשינו קולאז' מבחינת רידאטור חימום וקירור, הדלתות בין המעברים וספוג חדש לבידוד (תמונות בהמשך), המסנן קניתי חדש סיני אומנם אבל זה לא נורא.

מסרק הגה חיפשתי ומצאתי במקרה של Z3, קצר יותר מE36 ובלי שטחים מתים כמו שיש בחלק מהמסרקים של הE36 ונחשב למסרק האולטימטיבי להסבות מהסוג הנ"ל. (פרטים מלאים ותמונות בהמשך)

יצא לי לראות אותך בזמנו במסלול בנחשונים ז"ל, האוטו שלך יפה מאוד ומושקע בכל טוב :) לגבי הLSD לE46 סיכמת את העניין מצויין ואין מה להוסיף.

E-A, מבחינה ביטוחית מקיף כרגע לא אופציונלי למרות שבעתיד הקרוב אולי יהיה פתרון לעניין, עד אז זה באמת קצת מפחיד, אני מתכנן לעשות הערכת שמאי פרטית של לוי יצחק בסוף הפרויקט, זה המינמום שאני יכול לעשות.

תודה רבה לכל המחמאות, תמונות ועדכונים בקרוב.

מיכה.

BMW E30 325i Coupe

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחרי שהחלק האחורי הושלם, אפשר היה להתקדם להרכבת החלק הקידמי.

הגיר נשטף מכל השמן הישן, הוחלפו מחזירי שמן

img1771oo.jpg

ידית ההילוכים הוחלפה לידית קוויק שיפט חדשה ובוקסות חדשות

img1764ih.jpg

img1762ht.jpg

במנוע הוחלף מחזיר שמן, בנוסף הוחלפו מגנים של הסעפות פליטה, כולל כמה גוז'ונים שמחזיקים את המגנים שנשברו בפנים והיו צריכים חילוץ. לאחר הרכבת המנוע באוטו בוצע טיפול פילטרים ושמנים, יש עוד כמה דברים קטנים במנוע שיוחלפו בהמשך כרגע החלפנו רק את שכדאי להחליף כשהמנוע בחוץ. המנוע מורכב כבר עם קלאץ' חדש.

img1773s.jpg

הרכבת המתלים:

img1769p.jpg

img1456d.jpg

השתמשנו בתושבות וכריות קפיצים של סדרה 3 E90 2006-2012, השקועות יותר מכריות של E30 וכך הפרונט מקבל הנמכה של עוד 20 מ"מ , החלפה פופלארית בפורומים בחו"ל.

img1433pp.jpg

img1458q.jpg

img1443s.jpg

img1459et.jpg

צלחות של למפורדר

img1479vv.jpg

img1460pf.jpg

מורכב עם רפידות חדשות של TAXTAR

img1489lj.jpg

מסרק הגה

בתקופה שהאוטו מושבת לצורך הפרויקט הייתה ברשותי אלפא 145 תלתן ירוק, ומעבר להרבה דברים טובים שהופכים את האלפא הזאת למכונת נהיגה מדהימה אחד הדברים שבו היא מצטיינת היא ההגה, מסרק הגה סופר קצר של 2.1 סיבובים מנעילה לנעילה - יותר קצר מב146ti ואם אינני טועה המסרק הזה זהה למסרק שמגיע בפיאט קופה טורבו. בבמוו E30 התמונה קצת שונה, המסרק המקורי מגיע 4 סיבובים מנעילה לנעילה, כפול!!! ויותר מזה ללא הגה כוח, אומנם נותן תחושה טובה בנהיגה אבל בדריפטים הוא די אלים, ובחניות בקיץ בלי מזגן אין מצב שאתה יוצא יבש מהאוטו.

חששתי לחזור לבמוו וליפול בתחום ההגה אז החלטתי לשים הגה כוח, היה לי מסרק הגה כוח מקורי של E30 ועדיין חששתי ורציתי לשדרג למסרק עם יחס קצר יותר. ההסבה הידועה שנעשת בחו"ל ( בארץ בוצעה ע"י חבר הפורום amosbmw כמו שדובר כאן ) היא מסרק הגה של E36, אורך הסיבובים מנעילה לנעילה נע בין 3.0 ל 3.5 תלוי בסוג המסרק והדגם ממנו ירד וגם בנושא הזה קיים ויכוח בפורומים בחו"ל איזה מסרק עדיף, כי בדגמים מסויימים כמו בM3 האמריקאית יש שטח מת בתחושת ההיגוי וגם בעלי M3 עושים הסבות למסרקים אחרים. תוך כדי חיפוש מידע ונתונים בנושא מצאתי שמסרק הגה של Z3 מגיע 2.7 מנעילה לנעילה וחוות דעת של אנשים מספרות כי אין לו שטחים מתים, וזה אחד המסרקים הקצרים ביותר שבמוו יצרו כך שהוא מועדף בהסבות בE36 M3 - כעת נשאר רק למצוא אחד.

קיבלתי גישה למחסן חלפים ישן של מוסך מורשה של במוו שפשט רגל לפני כמה שנים, במקום נתגלו לעיניי ערמה של כ40 מסרקי הגה משומשים מכל הסוגים מלאים בשמן. נגבתי את כל הטיקטים עליהם רשום המק"ט של ZF החברה שמייצרת אותם בשביל במוו, צלמתי אחד אחד, עשיתי רשימה מסודרת בבית והתחלתי לבדוק מק"ט מק"ט לאיזה במוו המסרק היה שייך עד שהתגלה לעיניי המק"ט אותו חיפשתי.

64513742.jpg

למחרת חזרתי למקום, מצאתי את המסרק, סובבתי אותו עם ג'בקה וקיבלתי את התוצאה שרציתי - 2.7 סיבובים - Z3 :biglaugh:

img1603ng.jpg

ההסבה דורשת כמה שינויים של התאמת החיבור של המוט הגה, ובעיקר להשיג צינורות שמן תואמים, הוספת פולי ומיכל שמן כי ברכב שלי לא היה הגה כוח בכלל, שוב תודה רבה ספציפית על זה לצוות צ'ארגר המדהימים !

ולהרכבות:

img1760rd.jpg

img1513oy.jpg

img1514b.jpg

img1511ks.jpg

img1620dj.jpg

img1521iy.jpg

img1618qt.jpg

בוקסות משולשים שהוזמנו מאירלנד אנג'נירינג, חשבתי שהן עשויות מפוליאוריטן וצויין באתר שהן לשימוש Street ולא Track (מסלול) אבל מה שהגיע זה חומר קשיח מפוליאוריטן, פלסטיק ממש קשיח אני מקווה שהן לא מוגזמות ולא ישברו את האוטו. החברה במוסך צחקו עלי שעדיף היה פשוט לרתך את המשולשים לשלדה וזאת תהיה אותה תוצאה :lol:

20121221153626hdr.jpg

ומורכבים כבר

img1519kc.jpg

img1520me.jpg

האוטו ירד מהליפט, בעדכון הבא מזגן והרכבת הפנים.

מיכה.

BMW E30 325i Coupe

פורסם
השתמשנו בתושבות וכריות קפיצים של סדרה 3 E90 2006-2012, השקועות יותר מכריות של E30 וכך הפרונט מקבל הנמכה של עוד 20 מ"מ , החלפה פופלארית בפורומים בחו"ל.

10 מ"מ, אבל לא נורא :roll:

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

יפה מאוד, נראה שאתה עובד נכון.

אני גם הזמנתי את התושבות וכריות הקפיצים של הE90, אבל כשמדדתי אותן במציאות הן היו זהות לתושבות של הE30. לכן השארתי את המקוריות. מי שרוצה את החדשות של הE90 - הן עדיין אצלי.

מאוד מעניין הסיפור שלך על מחסן המוסך הסגור. כל הכבוד על ההשקעה בחיפוש המסרק. אני סחבתי את המסרק שלי מגרמניה. האם עדיין ניתן לקנות שם מסרקים?

כשבניתי את ההגה כח שלי התחלתי ממשאבה, צינורות ומיכל משומשים. לאחר כמה שנים הם התחילו לדלוף ושמתי חלקים חדשים. משאבה חדשה לחלוטין מצאתי בארץ גם בסטוק ישן, צינור לחץ חדש לקחתי של E30 M3 ועם מספר כיפופים הצלחתי להשתמש בו. התאמת ציר ההיגוי של E30 (דגם קצר להגה כח) למסרק של E36 עשיתי בעזרת כמה מכות נמרצות בפטיש 1.5 קילו.:-)

בפירוק הגיר, החלפתי חוץ ממחזירי השמן גם את מיסב ציר הכניסה. שים לב אם יש לך רעשים בניוטרל שנעלמים עם לחיצה על הקלאצ'. קרה אצלי רק כשהמזגן עובד, החלפת המיסב פתרה את הבעיה.

בוקסות משולשים אני משתמש בפוליאוריתן של AKG:

http://www.akgmotorsport.com/catalog/catalog.php?page=4&category=e30%20Suspension%2FBushings

בחרתי את הדגם לstreet use, ללא אופסט. אחרי שניסיתי כמה סוגים של בוקסות מקוריות של BMW לדגמים שונים, אלה הראשונים שללא חופש בכלל במשולשים הקדמיים. החיסרון הוא, שכחצי שנה לאחר ההתקנה הם עכשיו עושים רעשים איומים במעבר על פסי הרעדה, צריך כל חצי שנה לפרק ולגרז מחדש. לא בטוח שיש לי כח.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני גם הזמנתי את התושבות וכריות הקפיצים של הE90, אבל כשמדדתי אותן במציאות הן היו זהות לתושבות של הE30. לכן השארתי את המקוריות. מי שרוצה את החדשות של הE90 - הן עדיין אצלי.

מיכאל התבלבל בעניין הכריות,

רק ה"כובע" הוא של E90, כרית הבולם עצמה היא של E30 ובשילוב הזה באמת מקבלים הנמכה נוספת של 12-10 מ"מ.

אם משתמשים גם בכובע של E90 וגם בכרית אז אכן לא מקבלים כלום כי הכרית של E90 מאוד גבוהה.

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם
יפה מאוד, נראה שאתה עובד נכון.

מאוד מעניין הסיפור שלך על מחסן המוסך הסגור. כל הכבוד על ההשקעה בחיפוש המסרק. אני סחבתי את המסרק שלי מגרמניה. האם עדיין ניתן לקנות שם מסרקים?

כשבניתי את ההגה כח שלי התחלתי ממשאבה, צינורות ומיכל משומשים. לאחר כמה שנים הם התחילו לדלוף ושמתי חלקים חדשים. משאבה חדשה לחלוטין מצאתי בארץ גם בסטוק ישן, צינור לחץ חדש לקחתי של E30 M3 ועם מספר כיפופים הצלחתי להשתמש בו. התאמת ציר ההיגוי של E30 (דגם קצר להגה כח) למסרק של E36 עשיתי בעזרת כמה מכות נמרצות בפטיש 1.5 קילו.:-)

בפירוק הגיר, החלפתי חוץ ממחזירי השמן גם את מיסב ציר הכניסה. שים לב אם יש לך רעשים בניוטרל שנעלמים עם לחיצה על הקלאצ'. קרה אצלי רק כשהמזגן עובד, החלפת המיסב פתרה את הבעיה.

בוקסות משולשים אני משתמש בפוליאוריתן של AKG:

http://www.akgmotorsport.com/catalog/catalog.php?page=4&category=e30%20Suspension%2FBushings

בחרתי את הדגם לstreet use, ללא אופסט. אחרי שניסיתי כמה סוגים של בוקסות מקוריות של BMW לדגמים שונים, אלה הראשונים שללא חופש בכלל במשולשים הקדמיים. החיסרון הוא, שכחצי שנה לאחר ההתקנה הם עכשיו עושים רעשים איומים במעבר על פסי הרעדה, צריך כל חצי שנה לפרק ולגרז מחדש. לא בטוח שיש לי כח.

לגבי הכריות בולם מה שערן אמר :lol: במבחן התוצאה עכשיו אני רואה שהאוטו נוטה קצת קדימה, וגם בטורינג של ערן אפשר לראות את זה מצויין, מה שכן השתמשתי בקפיצי הנמכה 40 מ"מ, כי אצל גנא (BMW RICER) מורכבים 60 מ"מ ובשבילי זה היה קצת מוגזם, אבל עכשיו האוטו נראה קצת ג'יפ, אבל שכל המשקל הפנימי יחזור והאוטו יסע קצת דברים יתיישבו במקומם והאוטו קצת ישקע, אחרת אצטרך להחליף קפיצים ל60 מ"מ :-(

עמוס, מה בעניין הברקסים שינית משהו? אין לך במקור סרן דיסק מאחור ומאווררים קדימה? (יצא לי לראות 316 מקורית שהגיע עם סרן דיסק, נדיר מאוד ככל הנראה בגלל תוספת הABS )

BMW E30 325i Coupe

פורסם

החלפתי את הדיסקים הרגילים למאווררים מקדימה, עם קליפרים משופצים. רפידות וצלחות של BMW.

מאחור השארתי את התופים, מכוערים אבל עושים את עבודתם נאמנה.

אצלך יש ABS? פעיל?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ביום שבת ראיתי את האוטו בפעולה! אין ספק שזה אחת המכוניות שיותר הרשימו אותי בזמן האחרון! 8)

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
לגבי הכריות בולם מה שערן אמר :lol: במבחן התוצאה עכשיו אני רואה שהאוטו נוטה קצת קדימה, וגם בטורינג של ערן אפשר לראות את זה מצויין, מה שכן השתמשתי בקפיצי הנמכה 40 מ"מ, כי אצל גנא (BMW RICER) מורכבים 60 מ"מ ובשבילי זה היה קצת מוגזם, אבל עכשיו האוטו נראה קצת ג'יפ, אבל שכל המשקל הפנימי יחזור והאוטו יסע קצת דברים יתיישבו במקומם והאוטו קצת ישקע, אחרת אצטרך להחליף קפיצים ל60 מ"מ :-(

עמוס, מה בעניין הברקסים שינית משהו? אין לך במקור סרן דיסק מאחור ומאווררים קדימה? (יצא לי לראות 316 מקורית שהגיע עם סרן דיסק, נדיר מאוד ככל הנראה בגלל תוספת הABS )

מה ג'יפ? אתה רציני? האוטו ניראה בדיוק כמו שצריך, לא מוגזם מידי, ולא גבוה מידי. הנמכה אגרסיבית בסופו של דבר גם יכולה לפגוע בהתנהגות של הרכב. בנוסף אל תשכח שהרכב עם ג'אנט 17 ולכן ניראה גבוה יותר.

• תוכן חדש...