Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה לא רכב אספנות אקזוטי....

השאלה שלי אינה גורעת מההערכה שלי לעבודה המרשימה שנעשית על הרכב.

לא אקזוטי אבל רכב סופר כיפי לנהיגה! את שלי אני בחיים לא אחליף!

פורסם
מעניין אותי לדעת מה המניע להחלטה להשקיע כ"כ הרבה זמן וכסף בשיפוץ של רכב ישן כשבאותו סכום אפשר ודאי לקנות רכב משנתון הרבה יותר מתקדם במצב טוב?

זאת שאלה מצויינת שציפיתי לשמוע, כדי לענות עליה ראשית אני צריך לחזור לנקודה למה קניתי את האוטו מלכתחילה.

מלבד האהבה לבמוו שהתחילה מגיל קטן מאוד, לפני הוצאת רישיון הנהיגה כבר התחלתי לחפש E30, לפניכן ההתלבטויות וה״חלומות״ היו גולף GTI דור שני ופיג׳ו 205GTI, במכוניות ישנות יש ערך מוסף שאין במכוניות חדשות ! ולטעמי שנות ה80 הייתה התקופה היפה ביותר בתעשיית הרכב עד היום, מכוניות מודרניות יחסית עם אבזור ואופציות שגם היום לא תמצא בכל רכב מודרני, לפני עידן הבקרות המיותרות וההגאים החשמליים, במקרים רבים ביצועים שלא נופלים בהרבה מרכבים ספורטיביים מודרניים (כמו שציין חן פרחי על ה325). לפני 4.5 שנים כשהלכתי לראות את הE30 באתי עם חבר באיביזה קופרה שהייתה חודש על הכביש, בדרך לבדיקה הופתענו לגלות שהקופרה לא בורחת לבימר הקשישה.

האי30 הייתה בעיניי חבילה מושלמת, עיצוב וסגנון אולדסקול, ביצועים נחמדים ( לא לשכוח שזה האוטו הראשון שלי בגיל 17), הנעה אחורית עם צליל ומומנט של מנוע 6 צלינדר עם משקל 1150 +- , פוטנציאל שיפורים לא מוגבל (רק חוקית :roll:) ואמינות יחסית לרכב ישן. קשה להעביר במילים כמה כיפי ומסוכן האוטו הזה בגשם. הבעיות היחידות הן התדמית הבעייתית (שמעניינת לי ת׳...), ושרוב המכוניות האלה עברו התעללות והזנחה.

מבחינת ערך אספני זאת לא M3 אלא שלב אחד לפני, אבל כמו שאמרתי זה האוטו הראשון שלי מגיל 17 ועברתי איתו הרבה חוויות טובות ורעות, עם הסנטימנטים שיש לי לאוטו קצת איבדתי את הערך לכסף :) בנוסף במהלך הזמן הזה עברו תחת ידי מכוניות נהיגה רבות, ישנות וחדשות, חזקות ומהירות בהרבה ורק השתכנעתי שבחבילה הכללית אני לא מפסיד הרבה.

E-MAN , אל תדאג לא שכחתי אותך, קרדיטים בסוף :wink:

BMW E30 325i Coupe

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איזה פרוייקט מדהים!! הרכב מהמם ונדיר, כל הכבוד!

ולטעמי שנות ה80 הייתה התקופה היפה ביותר בתעשיית הרכב עד היום, מכוניות מודרניות יחסית עם אבזור ואופציות שגם היום לא תמצא בכל רכב מודרני, לפני עידן הבקרות המיותרות וההגאים החשמליים

:mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שמח לראות שיש עוד מישהו כמוני שאוהב את הE30 ולא חוסך עליה שקל.

אתה מבצע את כל העבודות האלו במכה אחת או לאורך שנים?

ה318i קופה ידנית שלי בבעלותי שמונה שנים, ועשיתי לה את רוב הדברים שתיארת, אבל לא בבת אחת. את הרוב אני מבצע בעצמי, כמו למשל הוספת הגה כח (עם מסרק של E36 אצלי), החלפת אנטירולים, (בולמים Bilstein B6 אצלי), החלפת דשבורד. פירוק הסרן האחורי והתקנת LSD עשיתי במוסכים. בסך הכל מעולם לא העמדתי את הרכב ליותר מ10 ימים לצורך עבודה כלשהי, בדרך כלל הרבה פחות. למזלי, פחחות בשל רקבונות לא נאלצתי לבצע.

לא ציינת, אבל אני מניח שלקחת בחשבון החלפת קופלונג ומיסב בדרייבשאפט, קלאצ ומשאבותיו, וכדומה.

לגבי מזגן, אמרת שאתה מוסיף. מקווה שאתה הולך על מערכת מקורית, למעט המאוורר החשמלי לפני הרדיאטור שעדיף להתקין תחליף מודרני מתוצרת מכובדת.

מסכים לגמרי (אני משוחד) ששום רכב מודרני לא מהנה כמו המכוניות האלה.

בהצלחה, אשמח להיפגש, למרות שאנחנו רחוקים למדי.

אגב, לאותו משתמש ששאל למה להשקיע כל כך הרבה כסף, אתה ודומיך משקיעים את אותם סכומים בירידת הערך של הרכב המודרני שלך. בסוף התהליך אתה נשאר עם רכב פחות טוב ממה שהתחלת, ואילו אצלינו זה בדיוק הפוך.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

היי ,

אני חייב לשאול מאיפה אתם משיגים את ה - LSD ? יש לי E46 ואני כבר תקופה ארוכה שובר את הראש איפה להשיג LSD ( חוץ מחו"ל במחירים של 2,000 $ לפני משלוח ומכס... )

פורסם

אגב, לאותו משתמש ששאל למה להשקיע כל כך הרבה כסף, אתה ודומיך משקיעים את אותם סכומים בירידת הערך של הרכב המודרני שלך. בסוף התהליך אתה נשאר עם רכב פחות טוב ממה שהתחלת, ואילו אצלינו זה בדיוק הפוך.

דאבל לייק.

פורסם

E-MAN , אל תדאג לא שכחתי אותך, קרדיטים בסוף :wink:

קרדיט בת*ת שלי, תביא סיבוב :wink:

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

קודם כל,פרוייקט ממש יפה ורואים את ההשקעה ואת האהבה שלך לרכב.. מקווה שיום אחד אעשה כזה בעצמי.

שנית..רואים שישנה השקעה כספית עצומה בפרויקט,מבחינה ביטוחית האם אתה מבוטח על שווי הרכב או שישנו ביטוח מיוחד שמצריך שמאי והצגת קבלות..? זה מאוד מעניין אותי.(בכל זאת חבל שכל ההשקעה הנפשית והכספית תרד לטמיון חס וחלילה)

פורסם

לגבי LSD לE46.

ניתן למצוא אצל סוחר הסמים הקרוב לביתך...

וברצינות, BMW החליטו שמאחר והE46 מצוידת בבקרת משיכה בכל הגירסאות, אזי אין צורך בLSD בגירסאות רגילות, וזה לא קיים אפילו כאופציה מקורית. רק M3 מגיעות עם LSD.

התוצאה - בפירוק כמעט ואין, והמחיר בהתאם. או לחלופין פתרונות אפטרמרקט שמתקינים בתוך הדיפ' הפתוח.

ב-E30 לעומת זאת, בסביבות 10% יוצרו עם דיפ' ננעל (נכון, לא אלו שנועדו לשוק הישראלי) ובארה"ב הם היו חלק מחבילת הספורט בדגמי הis. לכן יש שם LSD מפירוק ומסחר ער בהם. את שלי הבאתי מארה"ב.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

דבילי להשוות שימושיות של רכב חדש לישן, ישנם המון פרמטרים כמו למשל בטיחות שפשוט לא ברי השווה, מה גם שהרכב הנ"ל וגם הרכב של גנא (עד כמה שידוע לי) בכלל לא בשימוש יומיומי/אינטנסיבי.

מיכאל כמו שאמרתי לך בטלפון, הרכב פשוט SEX כל הכבוד על ההשקעה וההתמדה, מת לראות אותה בלייב על האלפינות.

• תוכן חדש...