Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

רכשתי לאחרונה סוזוקי ליאנה 2008 עם כמעט 70000 ק"מ...האוטו סבבה למעט שני דברים שמפריעים לי ואשמח לקבל חוות דעת מאנשים שמבינים:

1. מילאתי טנק דלק מלא, המחוז ישר התחיל לרדת אחרי התדלוק, אני עכשיו על 172 ק"מ עם חצי מיכל האם זה תקין?

2. שאני חונה ומדומם את הרכב יש מעין רעש מתכתי מכיוון התחתית של הרכב, במה מדובר?

תודה מראש

פורסם

בדיקה לא מדוייקת בלשון המעטה, אבל לפי הנתונים שלך, למרות שהם לא מדוייקים.

המיכל בליאנה הוא 50 ליטר, אתה אומר שנשאר לך חצי טנק - 25 ליטר, שבהם נסעת 172 ק"מ.

172 לחלק ב25 שווה 6.88, נעגל ל-7. משמע עשית ליטר ל7 קילומטר, על פניו זה נראה צריכת דלק גבוהה אך הבדיקה שעשיתי לא הכי מדוייקת.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

מה שאתה מתאר אופייני לליאנה מאותן שנים - מחוג מד הדלק יורד מהר מאוד בתחילת המיכל, בניגוד לרוב המכוניות שאני מכיר.

בכל מקרה - את חישוב צריכת הדלק עליך לבצע לפי הנסועה הממשית מחולקת לנפח שמילאת (בלי "דחיפה" בסוף המילוי). כל דרך אחרת תהיה גסה ביותר ורחוקה מהמציאות. בעבר, כאשר עקבתי באופן אדוק אחר צריכת הדלק, הייתי מחשב את הממוצע של 10 מילויים אחרונים (באמצעות טבלת אקסל) על מנת "להחליק" פלוקטואציות שנובעות מארועים חריגים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הי,

רכשתי לאחרונה סוזוקי ליאנה 2008 עם כמעט 70000 ק"מ...האוטו סבבה למעט שני דברים שמפריעים לי ואשמח לקבל חוות דעת מאנשים שמבינים:

1. מילאתי טנק דלק מלא, המחוז ישר התחיל לרדת אחרי התדלוק, אני עכשיו על 172 ק"מ עם חצי מיכל האם זה תקין?

תקין. צריכת הדלק של הרכב נעה בין 10-11 ק"מ/ל' בפועל - בכל תדלוק אני מקבל את אותה תוצאה. הרכב של אשתי והיא לא נוהגת בצורה חסכונית והעובדה שרוב הנסיעות בתוך העיר לא תורמת.

2. שאני חונה ומדומם את הרכב יש מעין רעש מתכתי מכיוון התחתית של הרכב, במה מדובר?

גם זה נשמע תקין. בדגמי ה VVT יש מין צליל של נשיפה ממש אחרי דימום מנוע.

תודה מראש

בכל מקרה ממליץ לך לבדוק את נושא הדלק.

איך הסחיבה של הרכב? מרגיש קצת עצל?

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

הליאנה תמיד מרגישה קצת עצלה, במיוחד בתחילת נסיעה. בכל זאת סוחבת היטב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לכל העונים,

הרעש בחניה נשמע כמו תקתוק כזה, הוא מפסיק אחרי כמה דקות שהאוטו חונה.. חשבתי ששתי הבעיותף המחוג יורד מהר והרעש קשורות אחת לשנייה אבל אני מבין מכם שלא... אלא אם למישהו יש משהו להוסיף...

פורסם

לי יש ליאנה 2007 וכשרכשתי אותה לפני 4 שנים תמיד היה לי קליקים של ברזל כזה כאשר דוממתי אותה... הייתי במוסך כשרכשתי אותה והם אמרו שזה בסדר לליאנה...

לגבי הדלק, אצלי בחצי הראשון של המיכל אני עובר באזור 150 ק"מ ובחצי בשני 220-250 ק"מ בתוך העיר!

סך הכל 370-400 קמ בתוך העיר, בנסיעות מחוץ לעיר האוטו מגיע ל 600 ק"מ על מיכל...

מקווה שעזרתי לך להתאפס קצת...

פורסם

גם לי ב2008 SX4 יש לעיתים במהירויות של 90 ומעלה מעיין רעשים מתכתיים עמומים(מנוע זהה לליאנה),

שלא קיימים במהירויות נמוכות יותר.

בנוסף לגבי בדיקה של צריכת דלק אין פשוט מזה.

מלא מיכל מלא עד הקליק של המשאבה,אפס ק"מ סע עד שיורד לרבע מיכל ,ואז שוב תדלק עד הקליק.

חלק את הק"מ הרשומים בשעון למספר הליטרים שנכנסו ויש לך כמה ק"מ לליטר הרכב עושה.

אצלי שמתי לב שהמשאבות האויר קצת מזייפות בתחנות הדלק.עם לחץ אויר 32 הגעתי ל1-11

עם לחץ אויר 34 הגעתי ל1-13 לכן מנפח טיפה יותר מהמומלץ.

צריכת דלק זהו פרמטר שתלוי בלחץ אויר ,מסננים סתומים ,ופלאגים עייפים.

אם הצריכה יותר גבוהה מ1-11 בדוק פרמטרים אלו.

יש לציין כי אני מרוצה מאוד מהמותג סוזוקי.

היו לי בעבר מאזדה דייהטסו (גם בהווה)סובארו אימפרזה וליאונה ,

והרכב מתוכנן טוב יותר אמין בצורה מושלמת וחסכוני מאוד בטיפולים.

אין ספק שהרכב הבא שלי יהיה ...סוזוקי.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

• תוכן חדש...