Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 דקות, Night Driver כתב:

אני לא מפחד מזה כי אני יודע שימיה של ממשלת הטרלול ספורים והדברים יגיעו לאיזון כלשהו בממשלה הבאה.

אנחנו שומעים וחושבים ככה כבר כמה שנים. 

אפשר להחליף את המונח "ספורים" ב"קצובים", לפחות לעת עתה. הם רוצים לשנות גם את זה...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7474

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5076

פורסם
לפני 4 שעות, waterman כתב:

אבל, למצביעי הימין חשובה התמונה הגדולה כפי שהיא נחזית בעיניהם (מבלי לשפוט נכון/שגוי) לפיה להשרדות המדינה יש עדיפות כמעט מוחלטת על פני כשלים נקודתיים פה ושם (כך גם ההתייחסות ל-7.10, תחושה של בגידה מערכתית - אך עם תחושות קשה להתווכח) - תסכים או לא, אין לכך משמעות מעבר לדעתך האישית אלא באם תוכל לשכנע את בוחרי הימין לשקול מחדש את הפריוריטיז שלהם.

נכון להיום, חלק ניכר ממצביעי הימין סוברים שההנהגה הנוכחית על כל חסרונותיה/שיגיונותיה/וכו׳, עולה על החלופה שהאופוזיציה מציעה. ולכן, יש לא מעט מצביעים לגישה זו.

הם מתחלקים לשניים.

חלק אחד מורכב מכאלה שמבינים את התמונה והאג'נדה שלהם זה להפוך לאומה מבודדת סמכותנית, שתחזיק את הקרקע עד שיגיע משיח בן דוד.

לאלו חשוב להקריס את מערכת המשפט ששופטת לפי החוק, להשמיד את מכוני המחקר בדגש על מכון ויצמן שמעודדים חשיבה אמיצה, ביקורתית ועצמאית, ולרסק את החילוניות כזרם ביהדות.

החלק השני מורכב משטופי מוח שלא מבינים את התמונה. אספסוף שלא משתכנע מעובדות אלא רק מרגשות ותחושות בטן ("בגידה של השב"כ וצה"ל בשביעי" בזמן שהלשכה של הגורו שלהם מקבלת כסף מקטאר).

זה לא אני אמרתי, זה אמר נתן אשל.

האופוזיציה לצערי לא מציעה כגוף פוליטי חלופה מהותית כי היא מורכבת מאנשים כמו גנץ ולפיד ולא מאנשים כמו אייזנקוט, יאיר גולן, ולהבדיל שולמית אלוני ויוסי שריד זצ"ל.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 13 דקות, ברווז כתב:

אפשר להחליף את המונח "ספורים" ב"קצובים", לפחות לעת עתה. הם רוצים לשנות גם את זה...

או בפראפרזה על נאומי ביבי - אנחנו כפסע מהחלפת השלטון

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 24 דקות, ברווז כתב:

גם לא כדאי להיות פסימי מדי אחרת מה הטעם?

בחירות יהיו.

הדרך היחידה שלהם להיבחר שוב זה החזרת כל החטופים ומיטוט חמאס לפני הבחירות, וכולם יודעים שזה לא יקרה לצערנו. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יהיו בחירות. גם בהונגריה יש בחירות. גם בטורקיה יש בחירות.

הסיכוי של האופוזיציה לנצח את מפלגת השלטון שואפת לאפס וזה לא בגלל שהאופוזיציה לא מספיק טובה אלא כי שינו את החוקים כדי שיהיה לאופוזיציה הרבה יותר קשה לנצח.

גם פה זה יהיה. הם פשוט ניסו לדחוף את כל הנקניק בבת אחת ועכשיו הם עושים את זה בפרוסות של סלמי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תזכיר לי מה קרה בפעם האחרונה שניסו את זה פה?

בוא נגיד שאם באמת הם רוצים להיות כמו הונגריה או טורקיה, הם צריכים לסיים לטפל בכל האיומים הביטחוניים על המדינה הזאת אחרת לא יהיה להם איפה לשחק במלך ונתינים.

פורסם
לפני 35 דקות, SlowRide כתב:

בוא נגיד שאם באמת הם רוצים להיות כמו הונגריה או טורקיה, הם צריכים לסיים לטפל בכל האיומים הביטחוניים על המדינה הזאת אחרת לא יהיה להם איפה לשחק במלך ונתינים.

Dangers of Power-Hungry Leaders and Importance of True Leadership

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 40 דקות, SlowRide כתב:

תזכיר לי מה קרה בפעם האחרונה שניסו את זה פה?

הפוך גוטה.

האיומים הביטחוניים רק משרתים אותם והופכים מועמדים אחרים ללא לגיטימיים וניסיון לחוקק חוקים שלא יוכלו להתמודד.

זה שיש פה חבורת שלומיאלים בשלטון זה המזל היחיד שלנו.

בנושא אחר, ראה את התמיכה שמקבל יוסף חדד בכך ששלף נשק וירה. לא יודע מה היה בדיוק שם ואם באמת היה סכנת חיים אבל לא צריך לרוץ ולתמוך באדם ששלף אקדח ( וירה) על עיוור כמו עדר האנשים שצוהלים פה.

זה שלב נוסף בהתדרדרות המוסרית של המדינה.

פורסם
לפני 45 דקות, asix כתב:

הפוך גוטה.

האיומים הביטחוניים רק משרתים אותם והופכים מועמדים אחרים ללא לגיטימיים וניסיון לחוקק חוקים שלא יוכלו להתמודד.

בנושא אחר, ראה את התמיכה שמקבל יוסף חדד בכך ששלף נשק וירה. לא יודע מה היה בדיוק שם ואם באמת היה סכנת חיים אבל לא צריך לרוץ ולתמוך באדם ששלף אקדח ( וירה) על עיוור כמו עדר האנשים שצוהלים פה.

https://m.maariv.co.il/news/law/article-1219504

ההדרדרות המוסרית היחידה היא זה שאתה מקל על מחבל שתוקף ערבי שהיה לוחם בגדסר גולני שנפצע בלבנון השנייה, ומאז מקדיש את החיים שלו להסברה לטובתך ולנסות לחבר ערבים לשאר האוכלוסייה.

השכנים והאחים של אותו מחבל שברו לאמא שלו את היד במטוס לפני כמה זמן בגלל הפעילות שלו *לטובתך* אבל זה מתברר לא נראה לך כהדרדרות מוסרית.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, waterman כתב:

אבל, למצביעי הימין חשובה התמונה הגדולה כפי שהיא נחזית בעיניהם (מבלי לשפוט נכון/שגוי) לפיה להשרדות המדינה יש עדיפות כמעט מוחלטת על פני כשלים נקודתיים פה ושם (כך גם ההתייחסות ל-7.10, תחושה של בגידה מערכתית - אך עם תחושות קשה להתווכח) - תסכים או לא, אין לכך משמעות מעבר לדעתך האישית אלא באם תוכל לשכנע את בוחרי הימין לשקול מחדש את הפריוריטיז שלהם..

אולי יפתיע אותך, אבל למצביעי ה״שמאל״ קיום המדינה לא פחות חשוב. בגלל זה הם מעיפים את מי שכשל.

והניסיון מראה שה״שמאל״ הרבה יותר מוצלח מה״ימין״ בהגנה על המדינה וערכיה. אבל אנשי ה״ימין״ ממשיכים להיות נאמנים למר ״לא במשמרת שלי״ שכנראה עם האישיות הדפוקה שלו לא מסוגל להודות בכשלון ומדרדר את ישראל מדחי אל דחי.

מה שקורה הוא שה״ימין״ הולך שבי אחר סיסמאות, לא אחר מעשים.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 58 דקות, asix כתב:

הפוך גוטה.

אבל זה לא נכון, האיום הביטחוני רק חשף כמה הם חסרי תועלת ובגלל זה התמיכה בהם יורדת. ניסו לעשות מחמאס ארגון טרור מחמד בחסות איראן וקיבלו 7.10. תוסיף על זה את העניין עם חוק ההשתמטות, זה די ברור.

עם יוסף חדד, עד שלא יגיעו למסקנה מה קרה שם למה צריך לצאת נגדו? בוא נלמד קודם מה קרה ואז נגבש דעה בעד או נגד. יש דוגמאות טובות יותר להידרדרות מוסרית אמיתית כמו למשל התבטאויות האחרונות של גולדנקוף.

פורסם
לפני 16 דקות, יובל .מ. כתב:

https://m.maariv.co.il/news/law/article-1219504

ההדרדרות המוסרית היחידה היא זה שאתה מקל על מחבל שתוקף ערבי שהיה לוחם בגדסר גולני שנפצע בלבנון השנייה, ומאז מקדיש את החיים שלו להסברה לטובתך ולנסות לחבר ערבים לשאר האוכלוסייה.

השכנים והאחים של אותו מחבל שברו לאמא שלו את היד במטוס לפני כמה זמן בגלל הפעילות שלו *לטובתך* אבל זה מתברר לא נראה לך כהדרדרות מוסרית.

די לוקח בערבות מוגבל תגובות של עורכי דין. זה שאתה קבעת שזה מחבל לא אומר שזה באמת מחבל וזה שהעורך דין מתאר משהו לא אומר שזה בדיוק מה שהיה.

וכן, זה בדיוק התדרדרות המוסר. אני ואתה יודעים בערך אותו דבר וכבר קבעת שבגלל שזה ערבי באופן אוטומטי קבעת שהוא מחבל. אולי "רק" עבריין? אתה באמת יודע מה היה שם? יש לך סרטון? 

אבל אתה כבר יצאת בהצהרות שחדאד זכאי והערבי השני אשם מבלי לדעת כלום.

ואני בכלל דיברתי על נושא השליפה של הנשק והיריה שגם את זה אנחנו לא יודעים אם באמת הייתה הצדקה לכך.

לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

עם יוסף חדד, עד שלא יגיעו למסקנה מה קרה שם למה צריך לצאת נגדו? בוא נלמד קודם מה קרה ואז נגבש דעה בעד או נגד. יש דוגמאות טובות יותר להידרדרות מוסרית אמיתית כמו למשל התבטאויות האחרונות של גולדנקוף.

לא יצאתי נגדו. יצאתי על עידוד השימוש הקל בנשק ברשתות החברתיות מבלי שלאנשים יש מושג קלוש מה היה שם. מודה שגם לי לא. אם אכן היה בסכנת חיים - זה יעודו של הנשק. אבל אם לא?

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

עידוד שימוש בנשק קל זה הודות לחוסר התועלת של המשטרה והשר בנגביר ששולח בעלי עסקים שמאויימים ע״י גובי פרוטקשן להתחמש.

אחד כמו יוסף חדד בטח מקבל לא מעט איומים.

• אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

הדרך היחידה שלהם להיבחר שוב זה החזרת כל החטופים ומיטוט חמאס לפני הבחירות, וכולם יודעים שזה לא יקרה לצערנו. 

מה? למה?

אם שנתיים אחרי השביעי זה עדיין לא קרה ועדיין יש לך מקהלה של "שב"כ אשם" "זו היועמשית", למה אתה חושב שזה תנאי לבחירה שלהם?

פורסם
לפני 7 שעות, waterman כתב:

תראה יבגני, אני חותם בשתי ידי על דבריך.

גם לדעתי חלק מהמפלגות בקואליציה לוקה במוסריות בעייתית.

אבל, למצביעי הימין חשובה התמונה הגדולה כפי שהיא נחזית בעיניהם (מבלי לשפוט נכון/שגוי) לפיה להשרדות המדינה יש עדיפות כמעט מוחלטת על פני כשלים נקודתיים פה ושם (כך גם ההתייחסות ל-7.10, תחושה של בגידה מערכתית - אך עם תחושות קשה להתווכח) - תסכים או לא, אין לכך משמעות מעבר לדעתך האישית אלא באם תוכל לשכנע את בוחרי הימין לשקול מחדש את הפריוריטיז שלהם.

נכון להיום, חלק ניכר ממצביעי הימין סוברים שההנהגה הנוכחית על כל חסרונותיה/שיגיונותיה/וכו׳, עולה על החלופה שהאופוזיציה מציעה. ולכן, יש לא מעט מצביעים לגישה זו.

אפשר להתדיין עד מחר אם מדובר בבבונים חסרי אונה או בגאוני הדור - אלה העובדות כרגע.

היטיב לסביר זאת ידידנו @m3x7r3m3 ליאור שלמרבה הצער פרש מהדיונים - נהניתי לקרוא את החפירות שלו למרות שעם חלקן לא הסכמתי כלל.

כמה בעיות לדעתי וגם פערים עקרוניים:

1. לא מדובר בימין. מדובר - בוא נקרא לילד בשמו - בחלק מהימין הדתי. לדעתי גם חלק ממצביעי גנץ ולפיד ואייזנקוט בפוטנציה מזהים עצמם כימנים. ואני מכיר ימניים דתיים ששונאים את הקואליציה יותר ממני.

2. התאוריה שאתה מציג לא מחזיקה מול המציאות. הפערים מול החרדים, למשל, זו בעיה קיומית לישראל עפי כלכלנים מכל הצדדים. מעניין? לא. אפשר להגיד שזה פחות חשוב עכשיו, למרות שזה לא, אבל זו הנקודה הבאה

3. ביביסטים מצביעים לביבי ששיקר להם במשך 30 שנה ומשקר גם היום. זה פשוט לא פקטור. למלחמה הזו וגם מול חיזבאללה ואיראן הוא נכנס כשהכריחו אותו. הוא לא יודע לנהל אותה. הוא נכשל פנומנלית בדיפלומטיה. גם לפני עשור, הביביסטים נאחזו בו כשהחזיר את שליט, בניגוד לאגנדה. ויאחזו בו גם אם ימסור את תל אביב לחמאס. התהליך שלהם הוא הפוך. הם לא בעדו בגלל משהו שקשור באידאולוגיה אלא מתאימים אותה למעשיו. וזו גם הסיבה שבגללה הליכוד לא פרסם מצע שנחם.

4. הזלזול בחיים עצמם בכלליות הוא עצוב. לא בונים מדינה טובה ככה. לא בטוח שזה משנה למפלגה שהחזון שלה הוא חלוקת גובים כבר 30 שנה, ומפלגות הלווין שעבורן ארץ ישראל או תורת ישראל חשובות בסדר גודל ממדינת ישראל

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...