Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי שזה ברור מאליו, כנראה זה לא(?) - אני לא חושב שחיזבאללה חמאס איוש או אפילו איראן מהווים סכנת השמדה לישראל, בהקשר של ״האם צהל ינצח״… ברור (לי) שינצח

השאלה היא באיזה מחיר.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 15 דקות, Pika007 כתב:

ציינתי את זה פה קודם-

ביידן מבין הכל כראוי ויודע לקרוא את השטח, חיזבאללה זה לא משחק, זה צבא לכל דבר ועניין עם צ'ק איראני פתוח וכסף שזורם כמו מים.

הוא שלח לפה 2 נושאות מטוסים, ונושאת מטוסים לא נעה לבד- היא נעה עם קבוצת התקיפה שלה.

כלומר, מגיעות לישראל כ 12 ספינות סה"כ. זה כוח צבאי לא מבוטל, ולא נועד להיות מופע ראווה אלא כוח הרתעתי משמעותי, שגם אפשר להפעיל אם וכאשר. גם שלחו לחופינו 2000 מארינס, אני מניח בשביל חמ"ל איזורי.

ביידן הוא ללא ספק ראש הממשלה הטוב ביותר שישראל ידעה בעת משבר כבר הרבה זמן.

השאלה אם הכח הזה הוא עתודה התקפתית או הגנתית בלבד...

פורסם (נערך)

@ArikM לא נכנס לפוליטיקה.

אין ספק שנרדמנו בשמירה. במיוחד מול חיזבאללה, זה שיש פה ושם ידיעות שסוכל משלוח נשק זה נחמד, אבל לך תדע כמה עברו לנו מתחת לאף.

הם לפעמים מעבירים חימוש במזוודות, במיוחד חלקים של טילים מדוייקים.

למוטט את החמאס ? זה נחמד, אם זה ישים ? אולי. אם זה יקרה במלחמה הזאת? לא יודע.

הדרג המדיני של חמאס יושב במדינות ערב, מה תעשה ? מבחוח 2 ? לא נראה לי שישראל רוצה להתסכן בזה.

אבל קטונתי , אני לא מדינאי ולא מצביא.

עריכה אחרונה על ידי FlicK

פורסם
לפני 9 דקות, oryo כתב:

השאלה היא באיזה מחיר.

בהתחשב בזה שאנחנו מעצמה גרעינית, השאלה היא גם איזה מחיר אנחנו מוכנים לגבות

• מעניין 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 12 דקות, oryo כתב:

חשבתי שזה ברור מאליו, כנראה זה לא(?) - אני לא חושב שחיזבאללה חמאס איוש או אפילו איראן מהווים סכנת השמדה לישראל, בהקשר של ״האם צהל ינצח״… ברור (לי) שינצח

השאלה היא באיזה מחיר.

ברור שהמחיר יהיה עצום בהשוואה למבצעי הבוטיק הכירורגיים והסטריליים שהתרגלנו אליהם מאז ימי המלחמות הגדולות של המאה הקודמת. אבל הנה עוד שאלה, מה יהיה המחיר אם הם אלה שיתקפו ראשונים ולא אנחנו? ומה יהיה המחיר אם המלחמה תיפתח עוד כמה שנים כשהם יתעצמו אפילו יותר, ויהנו מפרי הנסיון של האיראנים עם הכלים שלהם באוקראינה?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

כבר שמעתי דיבורים שהתכוננות לשהייה ארוכה במקלטים זה לא רק בשביל הגנה מהטילים שחיזבלה עלול לירות עלינו. 

אבל היום כל אדם שני הוא מומחה עולמי למלחמות אז אי אפשר לדעת כלום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בסוף זה יוכרע על ידי איראן ו/או ארה"ב האם לשבור את הכלים או לא.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 10 דקות, ay115 כתב:

השאלה אם הכח הזה הוא עתודה התקפתית או הגנתית בלבד...

כשמה כן היא, קבוצת תקיפה. 3 מהספינות בקבוצה כזו הן תמיד סיירת אחת+משחתת אחת+פריגטת טילים אחת. צריך להבין באיזה כוח צבאי מדובר.

לשם השוואה, הספינות הגדולות ביותר בחיל הים הישראלי, סער, הן קורבטות (גודל מתחת לפרגיטה ו 2 מתחת למשחתת)

זה עוד לפני שהתחלתי לדבר על נושאות המטוסים עצמן. הם הזיזו לפה את פורד, יש עליה מעל 70 כלי טיס התקפיים. זה חיל אוויר נייד.

פורסם (נערך)

אין כרגע פריגטות בצי ארה"ב. קבוצת הקרב של הפורד כוללת סיירת אחת מדגם Ticonderoga ו 4 משחתת מדגם Arleigh Burke.  קבוצת הקרב של של האייזנהאואר כוללת סיירת אחת מדגם Ticonderoga ו 2 משחתת מדגם Arleigh Burke.

גם הנחתים שמגיעים, מגיעים על הספינה USS Mesa Verde, שהיא חלק מקבוצת הקרב של נושאת המסוקים Bataan, שנמצאת כרגע במפרץ הפרסי.

מקורות:

https://news.usni.org/2023/10/08/gerald-r-ford-carrier-strike-group-moving-to-eastern-mediterranean-in-response-to-attacks-in-israel

https://news.usni.org/2023/10/14/carriers-uss-dwight-d-eisenhower-uss-carl-vinson-deploy-4-strike-groups-now-

underway

https://news.usni.org/2023/10/16/usni-news-fleet-and-marine-tracker-oct-16-2023#more-106295

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם
לפני 3 דקות, Pika007 כתב:

כשמה כן היא, קבוצת תקיפה. 3 מהספינות בקבוצה כזו הן תמיד סיירת אחת+משחתת אחת+פריגטת טילים אחת. צריך להבין באיזה כוח צבאי מדובר.

לשם השוואה, הספינות הגדולות ביותר בחיל הים הישראלי, סער, הן קורבטות (גודל מתחת לפרגיטה ו 2 מתחת למשחתת)

זה עוד לפני שהתחלתי לדבר על נושאות המטוסים עצמן. הם הזיזו לפה את פורד, יש עליה מעל 70 כלי טיס התקפיים. זה חיל אוויר נייד.

העוצמה הפוטנציאלית ברורה, השאלה אם היא תעמוד לרשותנו במידה וישראל תחליט לתקוף את החיזבאללה באופן יזום בלי ברכת ארצות.

בעניין זה, חיזבאללה פרסמה את הסרטון של פגיעת הנ"ט ברכב, בישראל דווח על 2 פצועים קל ו-1 אנוש, מהסרטון זה נראה קצת יותר חמור.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 1 דקה, ay115 כתב:

בלי ברכת ארצות.

לא סתם בלינקן ישב אתמול בקבינט המצומצם.

גודל האירוע הוא היסטורי.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

בואו, האמריקאים מינו לנו ועדה ממונה.
לא שזה כל כך רע לדעתי כשרואים מי כיום מול ההגה שלנו, רק שהם עושים את זה בעיקר מהאינטרס שלהם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם (נערך)

בדיעבד או/גם לעתיד, אני חושב שיהיה צעד נכון לעשות לאיראן מה שהיא עושה לנו.

באיראן יש מספיק קבוצות שלא מרוצות מהמשטר הקיים, מה הבעיה לחמש אותם ולעזור להם ולהגיד "אנחנו? מה פתאום!".

אם איראן תתחיל להתעסק בהתקוממות עממית חמושה, יהיה להם פחות יכולת להתעסק איתנו.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • רעיון גרוע 1
פורסם

אופה... אז עכשיו הלפידניקים מסכימים שההסכם עם לבנון היה רעיון גרוע?

התקדמנו.

מקווה שתעמידו במקום את כל הפוליטיקאים והשופרות בתקשורת שחזרו ללא הפסקה

- שהסכם הגז יחזק את הבטחון

- שההסכם ירתיע את החיזבאלה כי הוא יאבד הכנסה אם הוא ינסה לחמם את הגבול

ואפילו אני זוכר אנשים שהיו בטוחים שההסכם יביא שלום עם לבנון 😞

אותה קונספציה שבורה שהייתה מול חמאס.

נדמה לי שחלקכם הפכתם את הטלוויזיה לדת.

לא על כל מילה שיוצאת להם מהפה צריך לומר אמן.

מבחינה זאת, אולי אתם לא כ"כ שונים מהביביסטים או החרדים?

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 22 דקות, elibaba כתב:

בואו, האמריקאים מינו לנו ועדה ממונה.
לא שזה כל כך רע לדעתי כשרואים מי כיום מול ההגה שלנו, רק שהם עושים את זה בעיקר מהאינטרס שלהם.

לחלוטין. הם לא סומכים על הימין על מלא מלא ועל ביבי. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...