Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 דקות, SurfHigh כתב:

ושאלה, ביבי שריין את גלית דיסטל בליכוד במקום ה 10 ומינה אותה לשרת ההסברה. 

אתה חושב שזה היה מינוי טוב וראוי?

אתה מרוצה מההסברה של גלית מאז המינוי? 

יכול להיות שהיה אפשר למנות מישהו טוב ומקצועי יותר? 

בכנות. מה זה משנה? היא התפטרה כמעט מייד אחרי השביעי. ממשרד ההסברה, לא חלילה מהכנסת.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 86.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7478

• פינדר

6178

• יבגניפ

5966

• Night Driver

5079

פורסם

תנסה לחשוב למה ביבי ״חייב״ קואליציה עם החרדים ועם הימין הקיצוני? רק בגלל ההתנהלות שלו והתרגילים כדי למנוע את הרוטציה עם גנץ. וסדרת מערכות בחירות תוך משבר הקורונה ושריפת מיליארדים רק כדי לא להעביר את התואר ״ראש הממשלה׳ למישהו אחר. יש גבול ילו למה שרכיכה פוליטית כמו גנץ מוכן לסבול. אז נתניהו יכול ללבוש את החליפה, לחבוש את הפיאה ולהתאפר כדי להתהדר בתואר ראש ממשלה - תוך פירוק המדינה שהוא אחראי לשלומה ולרווחתה.

אגב לפיד - תראה איזה ניסים עשה במשרד החוץ אחרי החורבות שנתניהו השאיר בו.

מבעיה של ממשלת בנט היתה שנתניהו, בכישרונו ותחמנותו, הכשיל אותה אחרי שנה של הישגים. מאז יש לנו רק ההדרדרות. מה הפלא? הרי נתניהו מרחיק כל אדם בעל יכולת, פן יאיים על מעמדו. תסתכל איזה אוסף אפסים יושבים היום בליכוד ובשותפותיו לממשלה. בעצם אפסים זו מחמאה לחבורת המזיקים הזו.

אגב, @ברווז, בבקשה אל תעליב את סיר וויליאם תומסון, הלא הוא הלורד קלווין. בכל זאת, ממניחי היסוד לפיזיקה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, BeBest כתב:

אין לנו את הנשק והמטוסים המתאימים למשימה.

או שגם בזה ביבי אשם?

אשם? לא. אחראי? חד משמעית.

הוא מספר על איראן 30 שנה. זה ה-טיקט שלו. הוא רואה את עצמו כמשיח או צ׳רצ׳יל או קארל מרטל או משה רבינו. עזוב שכבר 30 שנה עוד רגע יש להם נשק גרעיני. נניח שעוד רגע באמת יש או כבר יש. הוא נכשל להשיג את מה שבשבילו הוא כביכול נמצא בפוליטיקה והורס את ישראל מאז שנות ה90.

זה בא עם התפקיד. אני לא יודע איך לנצח את איראן (או את החמאס - את זה הוא מבטיח ״רק״ 15 שנה שיעשה). אני לא הולך להיות ראש ממשלה. הוא כן. הוא נכשל. והוא אחראי על התוצאה ועל ההשלכות של הכישלון שלו. כמו זה שהכישלון יצר משוואה חדשה בה ישראל לא מורשית לתקוף בביירות - למרות ירי יומיומי ופגיעה יומיומית בחיילי צהל, או זה שאולי איראן תשלוט במצרי הורמוז או תקבל גרסה משודרגת או כמעט זהה של הסכם גרעין של אובמה. 

כנל לגבי החמאס שכבר הזכרתי. הוא לא אחראי על עליית האנטישמיות והווקיזם ושאר הדברים שהאנס לא אוהב במערב. הוא אחראי לזה שבתור מנהיג הוא התעלם מזה שזה קורה. ולא הבין את המגבלות של מדיניות החוץ של ישראל. ואת מה שאמרו שמאלנים ממורמרים כמוני כל או רוב הזמן.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 11 דקות, sperial כתב:

בבקשה אל תעליב את סיר וויליאם תומסון, הלא הוא הלורד קלווין. בכל זאת, ממניחי היסוד לפיזיקה.

יותר קצר לכתוב "קלווין" מאשר "האפס המוחלט".

לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

שאר הדברים שהאנס לא אוהב במערב

נשמע כמו סרט ההמשך ל "מליון דרכים למות במערב".

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, SurfHigh כתב:

זה עניין אסטרטגי ממעלה ראשונה. 

בודאי שזה באחריות ראש הממשלה.

מה גם שהוא מדבר על איראן לפחות עשור והיה "הראשון לזהות" כל דבר בערך, הוא לא זיהה שאין לו כלים לביצוע המשימה? 

לפני 51 דקות, SurfHigh כתב:

מאות מיליוני דולרים זה משהו שישראל יכולה לעמוד בו.

אפשר בקלות לסגור 5 מהרשימה הזו, לקנות את הנשק ולהישאר עם עודף. 

אבל עזוב, זורם איתך.

לפני 51 דקות, SurfHigh כתב:

מה לגבי איום הרחפנים שביבי אמר בקולו שהוא זיהה כבר לפני 6 שנים? 

לפני 17 דקות, יבגניפ כתב:

אשם? לא. אחראי? חד משמעית.

הוא מספר על איראן 30 שנה. זה ה-טיקט שלו. הוא רואה את עצמו כמשיח או צ׳רצ׳יל או קארל מרטל או משה רבינו. עזוב שכבר 30 שנה עוד רגע יש להם נשק גרעיני. נניח שעוד רגע באמת יש או כבר יש. הוא נכשל להשיג את מה שבשבילו הוא כביכול נמצא בפוליטיקה והורס את ישראל מאז שנות ה90.

זה בא עם התפקיד. אני לא יודע איך לנצח את איראן (או את החמאס - את זה הוא מבטיח ״רק״ 15 שנה שיעשה). אני לא הולך להיות ראש ממשלה. הוא כן. הוא נכשל. והוא אחראי על התוצאה ועל ההשלכות של הכישלון שלו. כמו זה שהכישלון יצר משוואה חדשה בה ישראל לא מורשית לתקוף בביירות - למרות ירי יומיומי ופגיעה יומיומית בחיילי צהל, או זה שאולי איראן תשלוט במצרי הורמוז או תקבל גרסה משודרגת או כמעט זהה של הסכם גרעין של אובמה. 

כנל לגבי החמאס שכבר הזכרתי. הוא לא אחראי על עליית האנטישמיות והווקיזם ושאר הדברים שהאנס לא אוהב במערב. הוא אחראי לזה שבתור מנהיג הוא התעלם מזה שזה קורה. ולא הבין את המגבלות של מדיניות החוץ של ישראל. ואת מה שאמרו שמאלנים ממורמרים כמוני כל או רוב הזמן.

לקנות מפציצים אתה יכול לרצות, השאלה אם יש מי שימכור לך ועל חשבון מה זה בא.

כרגע מעט מאוד מדינות מחזיקות ביכולות כאלו ולא סתם, העלויות אדירות והתועלת ברוב המקרים לא משהו....

לגבי ההכנות למתקפה באיראן אני חושב שהם בוצעו פנטסטית, עובדה שהעולם כולו היה בהלם מהיכולת הישראלית.

אבל כמו כל דבר יש מגבלות, ניצחון מבחינה איראנית זה קל לא משנה כמה הרסת להם ברגע שהם משגרים טיל מבחינתם הם ניצחו.

להשמיד מדינה בגודל של איראן טוטאלית זה לא מעשי כיום גם לא לאמריקה.

אני חושב שמה שנעשה בוודאי עדיף מכלום.

ובלי מרד עממי איראני להפיל את המשטר כנראה שלא נצליח.

לגבי הרחפנים לא ידוע לי כרגע על מדינה אחת בעולם שיש לה פתרון לזה, יש דברים שלוקח זמן לפתור.....

פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, ברווז כתב:

בכנות. מה זה משנה? 

זה משנה מאוד, כי בתקופה שבה מדינת ישראל היתה צריכה הסברה טובה בצורה נואשת, קיבלנו שרה שלא יודעת מימינה ומשמאלה, עם אישיות צווחנית גבולית.

האם המדינה לא היתה מרוויחה מאיש מקצוע רציני עם ניסיון שמבין ויוזם פרוייקטים? ברור שכן. 

אבל ביבי דואג למנות אפסים לקקנים כדי להראות מה הגמול על ליקוק טוב בתקשורת.

אז זה משנה מאוד כי הפסדנו שנים והפסדנו הזדמנויות.

וזה קורה גם במשרדים אחרים, אפילו חשובים יותר כמו הפנים והחינוך. 

אם קיש יתפטר עכשיו, תגיד מה זה משנה? 

אנחנו, האזרחים שעובדים ומשלמים מסים ומשרתים, כבר התרגלנו כל כך לא לצפות לכלום שזה נראה לנו נורמלי. 

משלמים את המסים, מקבלים שירות נחות אם בכלל ואז הולכים וקונים שירות בצורה פרטית. 

לפני 7 דקות, yd b-4 כתב:

לגבי הרחפנים לא ידוע לי כרגע על מדינה אחת בעולם שיש לה פתרון לזה, יש דברים שלוקח זמן לפתור.....

האם התחילו לעבוד על פיתרונות לפני שש שנים כשהראשון לזהות זיהה?

התשובה היא לא. ממש לא. 

4 שנים, 3 שנים, שנתיים?

לא. 

עכשיו יש ריצת אמוק של צה"ל לכל מי שטוען שהוא יכול לעשות משהו. 

אתה יודע למה זה דומה? 

שיבוא מנכ"ל של חברה שמדממת כסף עכשיו בגלל הצניחה בדולר ויגיד - כבר לפני שנתיים זיהיתי את הכיוון של הדולר. 

אתה מבין למה זה גרוע יותר מלא להגיד כלום? 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh
  • אהבתי 1
  • מעניין 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

איפה קונים שירותי חוץ וביטחון באופן פרטי? אולי נתארגן לקנות?

׳צטערת - יש דברים שרק המדינה יכולה לעשות. והכישרון של נתניהו למנות אנשים כושלים פשוט פנומנלי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 23 דקות, ברווז כתב:

או לחילופין, למה להתחיל במלחמה- כשהוא בעצמו ראה שאנחנו עוד לא מסוגלים, כי חסר לנו כלים?

כי לפעמים יש אילוצי לו"ז.

אם היו מחכים עוד שנה, לאיראן כבר היה גרעין.

לפני 24 דקות, ברווז כתב:

תעבור על רשימת המתמודדים ועל הסקרים, תוכל להבין לבד. אם אתה חושב כמו ביביסט מצוי שאין עוד מלבדו, אתה חלק מהבעייה. ברכותינו על הצטרפותך למועדון. 

במקום להגיב לגופו של עניין אתה בוחר לתקוף, חבל.

לפני 25 דקות, ברווז כתב:

לא חמוד, פיספסת פה. הבעייה היא המשטרה, שלא אוכפת כלום, בהוראות מלמעלה. 

image.png.405362790e230402d8989f02f228e935.png

מקור

אז נראה שהמשטרה כן עושה את העבודה שלה, אולי לא בהצטיינות יתרה אבל יש מגמת שיפור.

המשנה לפרקליט המדינה בוועדת החוקה: בכ-59% מהמקרים בימ"ש פוסקים מתחת לרף מתחמי הענישה שהפרקליטות טוענת להם

https://main.knesset.gov.il/news/pressreleases/pages/press09112021l.aspx

לי ברורה איפה הבעיה, והיא לא בלעדית בצד שאמור לאכוף.

לפני 42 דקות, ברווז כתב:

ההפגנות נגד ההפיכה הן לא על הוד מתרוממותו, אבי הגרעין האיראני, הוגה מדינת פלסטין, קלווין. הן נגד ההפיכה. 

מוזר, אני דווקא זוכר מחאות נגד מישהו מאוד ספציפי.

אתה צריך תמונות וקליפים מההפגנה כדי להיזכר?

@malcishua

מבצע שבו הרגנו 20 מחבלים ב3 ימים לא יכול להיקרא "רחב היקף", בטח שלא איזה הישג גדול.

המבצע כן היה בתגובה לאביב הפלסטיני של אותה שנה, אז להגיד שהתחילו אותו לא כתגובה למעשה מצידם זה סילוף האמת.

שוב, תלוי למה אתה קורא שקט. אם לא ירו עלינו צינורות זה שקט?

באותה שנה נרצחו קרוב ל40 ישראלים מפיגועים שונים. אבל הי, לא ירו עלינו כלום! (או שבעצם כן, במבצע עלות השחר)

פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, BeBest כתב:

מבצע שבו הרגנו 20 מחבלים ב3 ימים לא יכול להיקרא "רחב היקף", בטח שלא איזה הישג גדול.

מבצע שבו חוסלו 20 מחבלים, ביניהם בכירים בג׳יהאד האיסלאמי, ושגויסו עבורו 25,000 מילואימניקים? וואלה, נשמע לי די רחב היקף.

ושוב, העניין פה הוא לא ההיקף או ההישג הנקודתי אלא הגישה. דווקא הבוגד בנט (שנתמך על ידי ערבים. ערבים!!) היה הראשון מזו תקופה ארוכה לצאת לפעולת מנע, במקום לחכות שה-abuse יעבור מאסה קריטית ורק אז להגיב (כמו מר ביטחון). וזו היתה רק ההתחלה (להזכירך, ניתנה לו רק שנה), לך תדע מה היה קורה אם היה נשאר בשלטון.

המבצע כן היה בתגובה לאביב הפלסטיני של אותה שנה, אז להגיד שהתחילו אותו לא כתגובה למעשה מצידם זה סילוף האמת.

לא. המבצע היווה תגובת מנע לאיומים קונקרטיים נקודתיים. הנה, אתה יכול קרוא במקור המידע האהוב עליך: https://he.wikipedia.org/wiki/מבצע_עלות_השחר#רקע

שוב, תלוי למה אתה קורא שקט. אם לא ירו עלינו צינורות זה שקט?

באותה שנה נרצחו קרוב ל40 ישראלים מפיגועים שונים. אבל הי, לא ירו עלינו כלום! (או שבעצם כן, במבצע עלות השחר)

אני לא מזלזל באבידות בפיגועים. ולא טענתי לרגע שבנט היה מושלם, יש לי בהחלט ביקורת גם על הממשלה ה-36. אבל כן, עצם העובדה שבמשך שנה ומשהו (מלבד זמן קצר סביב עלות השחר), עשרות אלפי משפחות לא נאלצו לרוץ לממ"דים ביום ובלילה ולהתמודד עם מתקפה בלתי פוסקת על הבית שלהם ("צינורות". תרשה לי לנחש, אתה לא גר באיזור הדרום, נכון?) - לגמרי, זה (היה) שקט מבורך.

אגב, עדיין מחכה לשמוע מה הנזק הקטסטרופלי שגרמה התמיכה של רע"ם בקואליציה.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

לפני הסבבים באיראן, הוא סיפר שאסור להאמין לביבי או לסמוך על מה שהוא מבטיח סביב תוצאות צפויות למלחמה, כי לפני 20 שנה ביבי כבר חירטט את האמריקאים שאם רק יפילו את סדאם - נקבל מזרח תיכון חדש ובטח יותר, והלכה למעשה קיבלנו את ההפך

ביבי שכנע את האמריקאים להפיל את סדאם ב 2003?

פורסם
לפני 28 דקות, עדי-אל כתב:

ביבי שכנע את האמריקאים להפיל את סדאם ב 2003?

לא. זה לא משנה. זה שהוא נאם וסיפר שם על מה יהיה אם רק יפילו את סדאם - וכמובן, טעה, כי הוא לא אסטרטג מי יודע מה - זה מספיק.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 43 דקות, yd b-4 כתב:

מעניין מה לדעתך היה ניתן לעשות אחרת עם איראן.

בוא נתחיל מזה שאם אתה יודע שהסיכוי שלך להצליח הוא אפס אתה לא יוצא לפעולה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 9 דקות, Night Driver כתב:

בוא נתחיל מזה שאם אתה יודע שהסיכוי שלך להצליח הוא אפס אתה לא יוצא לפעולה.

נתחיל קודם כל עם לא לצאת בהצהרות.

שלא תחשבו אחרת, אני מוכן לעמוד מאחורי כל מהלך שימנע נשק גרעיני לאיראן או כל מדינה אחרת שמאיימת על קיום מדינת ישראל.

זה לא משנה לי ביבי או ברק או לפיד או ליברמן או בנט, מצידי שזה יהיה עבאס. העיקר שאם עולה הצהרה או שמציבים מטרה מסוימת אני מוכן לצאת להילחם ולא רק לשבת מאחורי מסך ומקלדת ולתרום את חלקי למען המטרה אם זה יגרום לכך שמצבנו יהיה יותר טוב.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

בכל מלחמה שאני מכיר שני הצדדים יוצאים בהצהרות רהב זה לא ייחודי לנו.

ותחשבו רגע אם לא ניתן להפיל צבאית את השלטון באירן (שזו מטרה לא צנועה בכלל עם יעילות מוטל. בספק בהיעדר הנהגה חלופית) אז לא צריך לעשות כלום?

אני חושב שעצם המכות האדירות שהוא קיבל יגרמו למשטר להשקיע אנרגיה בשיקום במקום מימון האויבים שלנו.

בסך הכללי בהתאם למגבלות המצב כרגע שהאןיבים שלנו מוכים וחבולים יחסית ללפני שנתיים.

פלוס ניסיון מבצעי עצום שיאפשר לנו לכסח דשא בשעת הצורך.

הוא הישג לא רע בפני עצמו ובכל מקרה זה עדיף מכלום...

רק חבל שלא הושמדו תשתיות הנפט ותשתיות קריטיות על הדרך

זה כבר לא היה תלוי בנו, אבל הידיעה שאנחנו יכולים לעשות זאת בקלות יחסית אם תהיה קטסטרופה תגרום לאירנים קצת לחשוב לפני שטות רצינית.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...