Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

האיומים שלהם ריקים מתוכן.
״מרד מיסים״
״אי שיתוף פעולה עם המשטרה״
ממש, עד עכשיו שילמתם מיסים ושיתפתם פעולה עם המשטרה... 
״נעזוב את הארץ״
אחחח  כולי תקווה שנגיע לרגע הזה שבו הקהילה החרדית תנחת בגולה, בעולם האמיתי, ותגלה בדרך הקשה באיזו בועה היא חיה.

שכחת את האיום הפופולרי מכולם - "נמות ולא נתגייס"

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

יש טענה שיש אנשים שהמוח שלהם מחווט לאמונה בכוחות עליונים.

החברה החרדית נתונה לשליטה של מנהיגים שדואגים למנוע מצאן מרעיתם השכלה, שעלולה לגרום להם לסטות משליטתם - הגבלה על ספרים, על אמצעי תקשורת, על האינטרנט. אגב, בהיסטוריה זה ממש לא ייחודי ליהודים. גם האפיפיורים הוציאו ספרים מחוץ לחוק. בסופו של דבר הדת משתמשת בבורות ובפחדים לצורך שליטה.

מה שהזוי הוא שבמסורת היהודית היהודי התגאה בכך שהסחורה שלו היא הידע שאצור במוחו, ושאיתו הוא יכול לעבור ממקום למקום כשהוא בצרה. מנהיגי החרדים היום דואגים בדיוק להפך - מטפחים בורות.

• אהבתי 3
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

גם את האיום על אי תשלום ארנונה די אהבתי, האמת.

כבר היום הם לא משלמים ארנונה אפשר לומר. הם נהנים מהטבות ארנונה מפליגות כי המבחן הוא תמיד הכנסה לנפש... הארנונה שהם משלמים אם בכלל נשאר משהו אחרי ההטבות היא הפסדית.

לחרדים אין באמת שום סנקציה שהם יכולים להפעיל. חוץ מלשרוף צמיגים ולעשות הפגנות, אבל גם זה לא יעבוד להם להרבה זמן.

• אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 18 דקות, sperial כתב:

אבל הם לא רוצים ללמוד כמו כל סטודנט אחר.

אה. הם לא רוצים. סבבה, אז בוא ונשתתף בעלות של הווזלין שאנחנו מגישים להם?

קרא בבקשה שוב כל מה שכתבתי- לגבי השירות והיציאה לשוק העבודה, לא רק לגבי ה"לימודים". 

בעבר חשבתי לעצמי שמספיק לו היו מוצאים מקור הכנסה אחר לקיום (תרומות נטו), אבל אז זה פשוט היה ממשיך את המצב הקיים והולך ומחריף.

לפני 14 דקות, הצילינדר השישה עשר כתב:

אני לא נלחם על מקומי במדינה, אני חושש שבדרך הנוכחית לא תהיה כאן מדינה.  אני כבר לא צעיר, אבל מקווה שבזכות ההשכלה שלי אסתדר בחו״ל כמהנדס.

אז אתה חלק מהבעייה. זה שאתה לא נלחם, זה "גורם מאפשר" עבור הפרזיטים להמשיך ולחיות על חשבון כולנו. תתעורר. 

מה יעשה אברך שלא למד אנגלית או חשבון בסיסי, לא עבד יום בחייו ופתאום יש לו הכרח לממן את שבעת ילדיו?

הממממ. 

עובד הובלות, נהג, סבל, מחסנאי, מוקדן שירות לקוחות, מתדלק, לא יודע? וגם האישה עובדת, ברוב הבתים האלו, אל תשכח. יסתדרו. 

כמו כל אזרח שלא עשה תיכון, ועדיין מצליח להתפרנס. 

הרי ברור להם שבחו״ל יאלצו לעבוד והרוב המוחלט לא יוכל לשבת ורק ללמוד, אז בתור אנשים ש*חרדים*, הם אמורים להתכונן לזה או לנסות למנוע את התרחיש הזה. זה מה שאני מנסה להבין כאן - מה הם חושבים שיקרה *איתם* אם ההסדר הקיים יקרוס, בין אם בהחלטה של העם שנמאס, או שהמדינה תתמוטט.

הם לא חושבים. הם מחכים להוראות מהרבי. 

הם הרי לא באמת מאמינים שזה יסתדר מידי שמיים. כאשר חרדי צריך להגיע מבני ברק לירושלים הוא לוקח אוטובוס, לא ממתין בביתו שמלאך ישא אותו לשם. כאשר לאותו נציג מכובד בפורום יש בעיה רפואית הוא נוסע לים המלח, לא נושא תפילה ועוצר שם. אז למה מבחינתו פרנסה וביטחון הם שונים?

זו שאלה מצויינת שגם אני שאלתי את עצמי שוב ושוב. למה ללכת לרופא ולא להתפלל? כמו שהתפילות שלהם [מעיין בדף המסרים] אה, אהם, "מצילות חיילים"? 

לפני 21 דקות, motior כתב:

שכחת את האיום הפופולרי מכולם - "נמות ולא נתגייס"

לא שכחתי. 

זה לא איום. בשביל איום אפקטיבי, צריך לתת הגדרת זמן וכיצד זה יקרה. מאחר והתאבדות אסורה לפי הדת, אני לא רואה את זה קורה משום מה. 

אלא אם כן, מישהו יגדיל ראש, ויבינו סוף סוף שפגיעה אלימה בשוטרים, התפרצות לבתים של בעלי תפקידים וכל הדברים הטובים האלו מהווה עילה לפיזור הפגנות שהן נטו התפרעות והפרות סדר עם ירי חי. מה שנקרא, 

Sample Terms & Conditions Template - TermsFeed

לפני 23 דקות, sperial כתב:

מה שהזוי הוא שבמסורת היהודית היהודי התגאה בכך שהסחורה שלו היא הידע שאצור במוחו, ושאיתו הוא יכול לעבור ממקום למקום כשהוא בצרה. מנהיגי החרדים היום דואגים בדיוק להפך - מטפחים בורות.

הנה דוגמא לידע המדובר. נעזרתי בצ'יפופו של גוגל, כי התקשיתי למצוא את המסכת הרלוונטית (בלאט, לא משנה איך ניסיתי לנסח את זה בגיגול, עלו לי רק תוצאות עם שופר):

ציטוט
סוגיה זו נדונה במקורות ההלכה היהודית במסגרת דיוני הגמרא במסכת סנהדרין (דף נד, עמוד ב), העוסקים בהגדרות הטכניות והמשפטיות של איסורי עריות ומשכב זכור [1].
להלן עיקרי הדין וההסבר המשפטי:
  • פטור מכרת ומסקילה: התלמוד קובע כי אדם המכניס את איברו לפי הטבעת של עצמו פטור מעונש סקילה ומכרת, שכן התורה אסרה משכב זכור בלשון "ואת זכר לא תשכב משכבי אישה" – דבר הדורש שני אנשים נפרדים [1].
  • איסור מהתורה: למרות הפטור מהעונשים החמורים, המעשה אסור לחלוטין מהתורה משום איסור השחתת זרע לבטלה ומשום "לא יהיה בך קדש".
  • גדר "הערייה": חכמים מסבירים שאין כאן גדר של "ביאה" או "הערייה" המביאה לידי עונשי בית דין, כיוון שאין זו דרך הביאה המוגדרת בחוק המקראי.

למשל. יש עוד לא מעט דברים - אה, מעניינים, בדת שמהווים את "הידע" שהתלמיד לוקח איתו ממקום למקום כמו שציינת. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כבר מזמן לא העליתי פה כתבה על שריפת מכוניות וההתעלמות הבוטה של הממשלה מזה, להבדיל מהקפיצה (הסתערות! עם קצף מהפה וכולי)  של כולם על הרכב שנשרף בטעות מפח אשפה בוער במהלך הפגנה.

הנה, משהו חדש ומרענן.

אמ-לק; אדם שהופעל ע"י איראן שרף 4 רכבים בחיפה בשכונה שבה מתגוררים יהודים. 

מעניין, איפה ראש הממשל השיקפוץ ויצעק? 

איפה שרת התחבורה שתקפוץ ותצעק? 

איפה שר המשפטים שיקפוץ ויצעק? 

איפה כולם? אני לא שומע אפילו צרצרים. 

פורסם

אמונה אינה עניין רציונלי, לכן לא ניתן לשכנע בקיומם או העדר נשוא האמונה. יש מעטים הבודקים אותה באופן רציונלי, איתם אפשר להתווכח.

ואתה מתעסק כאן עם אנשים שרואים את עצמם נעלים על פניך, אז למה שירצו בכלל להקשיב לך?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 37 דקות, הצילינדר השישה עשר כתב:

בפורום כאן אני לא נלחם

אבל זה לא מה שכתבת. עכשיו סייגת את זה. קודם כתבת משהו קצת אחר.

לפני 11 דקות, sperial כתב:

ואתה מתעסק כאן עם אנשים שרואים את עצמם נעלים על פניך, אז למה שירצו בכלל להקשיב לך?

א-הם לא צריכים להקשיב. 

ב- לא הם צריכים להקשיב. 

ג-באקלים הנוכחי, אין באמת עם מי לדבר. כל עוד זו הממשלה שלנו, אנחנו לעולם לא נוכל באמת להתקדם בסוגיות החשובות, אלא אם אתה מגדיר הידבקות לכסא כסוגיה חשובה. 

ד-הם מקשיבים יפה יפה לקצבאות, להטבות, לכספים הקואליציונים, לעוד כספים אחרים ועוד הטבות אחרות שהם מקבלים. וזו בדיוק השפה שצריכה להיות מדוברת מולם. 

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

הנה דוגמא לידע המדובר.

הידע המדובר הוא, למשל, ידיעת שפות - שאיפשרה ליהודי לסחור בין אזורים שונים. או מקצוע ששימושי בכל מקום. לחייט או נגר תהיה תמיד עבודה (טוב, לא בעידן שבו הכל מגיע מוויאטנאם או אינדונזיה, אבל עד לפני זמן לא רב היה צורך בבעלי מקצוע בכל עיירה).

פורסם

לא הבנתם. רגע אני אסביר לבורים פה:

זה לא שהחרדים לא עובדים. הרוב עובדים דווקא.

אבל זה פשוט קורה בשחור בכלכלה אלטרנטיבית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 24 דקות, sperial כתב:

הידע המדובר הוא, למשל, ידיעת שפות - שאיפשרה ליהודי לסחור בין אזורים שונים. או מקצוע ששימושי בכל מקום. 

ורק בארץ הקודש פתאום אין להם מקצוע.

מעניין. 

לפני 15 דקות, hans כתב:

לא הבנתם. רגע אני אסביר לבורים פה:

זה לא שהחרדים לא עובדים. הרוב עובדים דווקא.

אבל זה פשוט קורה בשחור בכלכלה אלטרנטיבית.

ומעניין איזה מגזר מקבל הכי פחות אכיפה, מבין כל אלו ששם יש את אותה כלכלה אלטרנטיבית. 

וגם פה, אגב, הציבור החילוני משלם את המחיר- עם כל הגזירות ההזויות יותר ופחות של הממשלה למאבק בהון השחור* (חוץ מאשר איפה שהוא באמת נמצא).

פורסם

לא סותר את מה שכתבתי.

עובדים בשחור וגם מקבלים תמיכה.

חוץ מזה שמשפחות רושמות את עצמן כעמותות...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

גם אם היו עובדים נניח 2 בני הזוג ומדווחים.
תוריד הטבות מס בגין הילדים כמה מס זה משאיר אם כל אחד מהם מרוויח 10k?
תוריד הנחות ארנונה.
סבסוד שירותים רפואיים ל-7 ילדים.
סבסוד מערכת חינוך חינם ל-7 ילדים (אגב מערכת שלא מייצרת הכנסה עתידית...)

אני בספק אם המיסים שלהם כולל מע״מ יספיקו כדי שהמדינה לא תיצא מהעסק הזה בהפסד.
מילא היו מתגייסים לצבא, 3-4 לוחמים מכל משפחה יכלו לתרום המון, אבל הם הרי לא עושים את זה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

הארנונה שהם משלמים אם בכלל נשאר משהו אחרי ההטבות היא הפסדית.

גם הארנונה למגורים שלי ושלך הפסדית.

לפני שעתיים, ברווז כתב:

זו שאלה מצויינת שגם אני שאלתי את עצמי שוב ושוב. למה ללכת לרופא ולא להתפלל? כמו שהתפילות שלהם [מעיין בדף המסרים] אה, אהם, "מצילות חיילים"? 

כי הם לא חיילים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...