Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אור, אני חוזר על השאלה שלי.

עזוב את ישראל. נניח שאני מסכים איתך שהקרדיטבליות של ישראל היא אפס מוחלט.

האם אני כמדינה אמור להגיד לתושבי עוטף עזה, תקשיבו אין בעיה שתחזרו לחיות כשמחבלי חמאס נמצאים מאות מטרים מהבתים שלכם, כי חמאס חתם על הסכם שהכל יהיה בסדר?

לפני 21 דקות, oryo כתב:

ישראל אמורה לחתום על הסכם עם חמאס לא כי הם חמודים, אלא כי הם כרגע הריבון ומחזיקים בקלפי מיקוח שישראל רוצה

אתה מכיר מדינה שבה חוזה שנחתם כשצד אחד מחזיק ילדים של הצד השני כ"קלף מיקוח" הוא חוזה שבית משפט יאכוף את מימושו?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

כשאתה מדבר על מדינה כמה ילדים זה קלף זניח.

נכון שזה נשמע נורא אבל זו המציאות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 25.1.2025 בשעה 22:17, oryo כתב:

אם ההבדל בין משחק אחד למשחקים מרובים לא ברור לך, קטונתי.

אני רוצה רגע להתייחס לזה.

דווקא בגלל שמדובר במשחקים מרובים, כי הרי חמאס וחיזבאללה עדיין חיים וקיימים, אני רוצה ומייחל שלישראל יצא שם בקרב ארגוני הטרור, של מדינה שלא עומדת בהסכמים כפויים. אני רוצה שכל טרוריסט ידע שגם אם יחטוף מאות ויהרוג אלפים, כל הישג שיצליח לסחוט, יתאיין בסופו של דבר.

חוסר קרדבליות במקרה הזה, הוא לא חסרון אלא יתרון.

בכל הקשור להסכמים בין מדינות, אני לא יודע על סמך מה את מזלזל בישראל. המדינה עומדת בהסכמים. כולל הסכמים קשים, כמו הסכם המים עם ירדן. אפילו הסכמי עבר עם חמאס וחיזבאללה, מולאו בצורה כזו שאיפשרה להם להתעצם באופן מסוכן כל כך.

התחום היחיד שבו לא עומדים בהסכמים, הוא הבניה והאכיפה ביו"ש.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 11 דקות, פינדר כתב:

המדינה עומדת בהסכמים. כולל הסכמים קשים, כמו הסכם המים עם ירדן

למה החלטת שזה הסכם קשה?

אנחנו בסך הכל מוכרים להם מים מותפלים במחיר מופקע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, oryo כתב:

ישראל אמורה לחתום על הסכם עם חמאס לא כי הם חמודים, אלא כי הם כרגע הריבון ומחזיקים בקלפי מיקוח שישראל רוצה. כשאתה רושם שלא צריך לכבד הסכמים מול חמאס, אתה בעצם משקף שגם הם לא אמורים לכבד הסכמים מול ישראל ובכלליות תומך בכאוס, כי תירוצים.

אני לא תומך בכאוס, פר סה, אני חושב שהמהות של חמאס היא כאוס ולכן לא צריך להתייחס אליו כשחקן רציונאלי.

ושוב איתכם....

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

אור, אני חוזר על השאלה שלי.

עזוב את ישראל. נניח שאני מסכים איתך שהקרדיטבליות של ישראל היא אפס מוחלט.

האם אני כמדינה אמור להגיד לתושבי עוטף עזה, תקשיבו אין בעיה שתחזרו לחיות כשמחבלי חמאס נמצאים מאות מטרים מהבתים שלכם, כי חמאס חתם על הסכם שהכל יהיה בסדר?

אני מבולבל, האם אתה לא גר בישראל? 

כאילו, האם לא ברור לך שזה *בדיוק* מה שיקרה..? (וכבר קורה)

המדינה אומרת את זה כבר שנים, ותמשיך לומר את זה. ממש כמו שהיא מספרת לך שזה בסדר שתשלח את הבן שלך לצהל ותשלם מסים בזמן שחלק עצום מהאוכלוסיה לא יעשה לא את זה ולא את זה, כי הקב"ה הבטיח שהכל בסדר... 

אתה כאילו - סליחה לא כאילו, ליטרלי - מתעסק ברצוי ולא במצוי. אני מסכים איתך לחלוטין שזה לא רצוי, אבל מה לעשות שזו המציאות. 

ההתכחשות הזו למציאות היא משהו שאני לא יודע להכיל. תסביר לי אתה, מה נדמה לך שיקרה? נצחון מוחלט..? 🤷

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הסכמים שצריך לעמוד בהם

מול בני משפחה,  שותפים עסקיים,  שכנים מעצבנים,  יריבים פוליטים

הסכמים שכדאי לא לעמוד בהם

מול ארגוני טרור 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 21 דקות, oryo כתב:

אתה כאילו - סליחה לא כאילו, ליטרלי - מתעסק ברצוי ולא במצוי. אני מסכים איתך לחלוטין שזה לא רצוי, אבל מה לעשות שזו המציאות. 

אם אף אחד לא ידבר ויגדיר את הרצוי, איך נוכל לחשוב אפילו על להגיע אליו?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

והנה נתנו להם לחזור לצפון הרצועה רק על הבטחה לשחרור 3 אנשים. למי שמסתכל מהצד זה נראה כמו התנהלות של פנסיונר שלא מבין עברית מול נוכל טלמרקטינג. או שיש לנו מנופי לחץ אחרים או שזה פשוט ניסיון שלנו להפיל את העסקה. כבר לא ברור בכלל מה הולך פה.

ד"א, לכל מי שהתרגש מהדיבורים של טראמפ על הגירה של מליוני פלסטינים למצרים וירדן, זה חלומות בהקיץ. זה נאמר בשביל לבדוק לאן הרוח נושבת ובעיקר לפגנת כח, כאילו זאת לא בעיה של יכולת בשבילו והוא סתם מהרהר בקול אם כדאי ליישם אותה. אף מדינה, בטח לא ירדן או מצרים יקחו אליהם כזו כמות של אנשי האחים המוסלמים, ג'יהדיסטים ומשפחותיהם. גם ככה המצב שם לא יציב, ולא משנה מה יציעו להם האמריקאים בתמורה הם לא יסכנו את השלטון שלהם.

לישראל זה אותו חרא בתוספת פגיעה בהסכמי שלום שיש לנו עם מצרים וירדן. כשהפלסטינים ישגרו רקטות ממצרים וירדן, אנחנו נהיה במלחמה עם מצרים וירדן כמו שהיינו במלחמה עם לבנון.

סמוטריץ המטומטם עוד התייחס לזה ברצינות, אבל הוא מטומטם שחושב שאם תתפלל מספיק המינוס בבנק יהפוך לפלוס אז מה הפלא.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 11 דקות, SlowRide כתב:

ד"א, לכל מי שהתרגש מהדיבורים של טראמפ על הגירה של מליוני פלסטינים למצרים וירדן, זה חלומות בהקיץ. זה נאמר בשביל לבדוק לאן הרוח נושבת ובעיקר לפגנת כח, כאילו זאת לא בעיה של יכולת בשבילו והוא סתם מהרהר בקול אם כדאי ליישם אותה. אף מדינה, בטח לא ירדן או מצרים יקחו אליהם כזו כמות של אנשי האחים המוסלמים, ג'יהדיסטים ומשפחותיהם. גם ככה המצב שם לא יציב, ולא משנה מה יציעו להם האמריקאים בתמורה הם לא יסכנו את השלטון שלהם.

לישראל זה אותו חרא בתוספת פגיעה בהסכמי שלום שיש לנו עם מצרים וירדן. כשהפלסטינים ישגרו רקטות ממצרים וירדן, אנחנו נהיה במלחמה עם מצרים וירדן כמו שהיינו במלחמה עם לבנון.

סמוטריץ המטומטם עוד התייחס לזה ברצינות, אבל הוא מטומטם שחושב שאם תתפלל מספיק המינוס בבנק יהפוך לפלוס אז מה הפלא.

למה אתה חושב שטראמפ צריך את גרינלנד…

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

כדי להעניש את קנדה ברקטות ואז למכור להם כיפת ברזל?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, oryo כתב:

ההתכחשות הזו למציאות היא משהו שאני לא יודע להכיל. תסביר לי אתה, מה נדמה לך שיקרה? נצחון מוחלט..? 🤷

אני לא ממש מבין מה אתה מציע.

אני רוצה לשנות את המציאות. בשביל זה כמובן צריך לשנות הנהגה.

התוכנית שלי, אם הייתי ראש ממשלה: מימוש ההסכם עד חזרת כל החטופים שאפשר ומיד אח״כ (או בהזדמנות הראשונה שחמאס מפר את ההסכם) כניסה מחדש לעזה, מיטוט חמאס והכנסת חלופה מוסכמת כמו הרשות.

לגבי כל הפושעים עם דם על הידיים ששוחררו מחוץ לעזה: יום אחרי חזרת החטוף האחרון, מודיע שמי שלא חוזר מרצונו לכלא, יעצר או יחוסל.

עם כל הכבוד לתורת המשחקים, היא עובדת מול שחקנים שיש להם אותן מטרות ואותם חוקים. מול שחקן לא רציונלי (מחזיק בסט ערכים שונה משלנו) אין משמעות לחוזים ולהסכמים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 40 דקות, SlowRide כתב:

והנה נתנו להם לחזור לצפון הרצועה רק על הבטחה לשחרור 3 אנשים. למי שמסתכל מהצד זה נראה כמו התנהלות של פנסיונר שלא מבין עברית מול נוכל טלמרקטינג. או שיש לנו מנופי לחץ אחרים או שזה פשוט ניסיון שלנו להפיל את העסקה. כבר לא ברור בכלל מה הולך פה.

ידידי, תקרא בין השורות. 

בחדשות דובר על כך שנפתחו "נקזים". לא כל הציר. 

את הנקזים הללו ניתן לסגור בהחלטה של רגע, מי שעבר כבר- הרוויח, מי שלא- ייתקע. 

פלוס, נקזים לא יעבירו מאסות גדולות במהירות. 

עדיין יש לנו חלק מהמנוף הזה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 53 דקות, SlowRide כתב:

או שיש לנו מנופי לחץ אחרים או שזה פשוט ניסיון שלנו להפיל את העסקה. כבר לא ברור בכלל מה הולך פה.

יש לנה מלא מנופי לחץ. שאלה רק אם יתנו לנו להפעיל אותם במקרה הצורך.

• תוכן חדש...