Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מכיר מספיק מקרים של אנשים שהתבוללו לחלוטין לפני 7 דורות, אז קשה להעיד.

צריך לזכור שברוסיה תכלס עד המהפכה היכולת של יהודים להתבולל הייתה די מוגבלת, אלא אם התנצרו.

אני די בטוח שאם מחר אבחר לעזוב ללונדון ואתחתן עם מישהי מקומית- גויה, אף אחד לא יבוא או לא ידע איך בעוד 50 שנה לחפש את הצאצא היהודי שלי, אלא אם אני אבחר להמשיך ולהציג עצמי ככזה ולחנך את ילדיי שהם כאלו.

זה לא שאנטישמיות נעלמה או הולכת להעלם. אבל גם עכשיו, בכל מדינה, בטח גם הערביות, ישנם אנשים שהם צאצאים של יהודים והם אפילו לא יודעים את זה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)

יבגני - לא הייתי סומך על כך. במשפחה של אבא שלי (בגרמניה) היו מספיק שהתנצרו במאה ה-19. בשנות ה-30 כולם זוהו כיהודים וטופלו לפי השיטות הנאציות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה שמזעזע באמת, זה שרובם חזרו ל מה שיבגני כותב כעת, כנראה אפילו מילה במילה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

שוב, אתם בוחרים לראות את זה. אני בוחר לחשוב על כאלו שהתבוללו במהלך השנים והיום איש, כולל הצאצאים שלהם, בכלל לא מודעים לשורשיהם היהודים. יש כאלו בספרד ופורטוגל (אם כי שם עקרונית אפשר לזהות עפי שמות משפחה להבנתי). גם בגרמניה וצרפת יש כאלו, כי גם שם היו אנשים שהתבוללו הרבה לפני והיום הם צרפתים או גרמנים לכל דבר.

חוץ מזה שחלק לא מבוטל מאלו שהתבוללו במהלך המאות 18-19 עדין המשיכו להציג עצמם כיהודים (כמו היינריך היינה סתם כדוגמא), ופשוט ניסו להשתלב יותר בחברה סביב מאשר אבותיהם.

אני לא משכנע איש להתבולל ולוותר על המורשת או הזהות שלו. אני לא אומר שלישראלים לשעבר אין סיכוי לסבול מאנטישמיות בגולה.

זה גם בכל מקרה מאוד באוויר, כי כרגע כולנו כאן. אני כן חושב שמי שרוצה להגר מכאן, גם לטובת ילדיו, הדבר האחרון שצריך להדאיג אותו זה עוד רייך שלישי פוטניאצלי באירופה, בטח בהתחשב בכמות המלחמות \ מבצעים צבאיים \ אינטיפדות ועוד שיש כאן.

אגב, הייתה פרסומת כזו לא מזמן שהופנתה ליהדות ארה"ב, לא?

פורסם

רומן, אני לא פוסל את הדברים שלך, אבל להתייחס למעגליות הזו בתור עובדה מוגמרת זה לגיטימי אבל לא 'תורה מסיני'.

נכון שיש הרבה דברים שנשארו דומים, ועם זאת הרבה השתנה במהלך הזמן. אני לא אומר שההיסטוריה לא יכולה לחזור על עצמה, אני כן אומר שיש 'כמה קשיים' שהתווספו לבינתיים, ושהאנושות היא "מערכת לומדת" ולא קופסא שחורה סגורה מוגדרת מראש (לטוב ולרע).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אני בוחר לחשוב על כאלו שהתבוללו במהלך השנים והיום איש, כולל הצאצאים שלהם, בכלל לא מודעים לשורשיהם היהודים.

איכשהו ה-6 מיליון, עם כל הפאתוס, משכנעים אותי הרבה יותר. רבים מהם, הרוב ככל הנראה, לא היו דתיים והיו חלק מהאוכלוסיה. חלק יצרני, חילוני לחלוטין, אך יהודי. זה הספיק.

רומן, אני לא פוסל את הדברים שלך, אבל להתייחס למעגליות הזו בתור עובדה מוגמרת זה לגיטימי אבל לא 'תורה מסיני'.

נכון שיש הרבה דברים שנשארו דומים, ועם זאת הרבה השתנה במהלך הזמן. אני לא אומר שההיסטוריה לא יכולה לחזור על עצמה, אני כן אומר שיש 'כמה קשיים' שהתווספו לבינתיים, ושהאנושות היא "מערכת לומדת" ולא קופסא שחורה סגורה מוגדרת מראש (לטוב ולרע).

בינתיים כל מה שקורה עם דעאש די דופק לך את התיאוריה. הזוועות של דעאש כנראה אפילו גרועות יותר מהנאצים והפולנים/מערב אוקראינים, והעולם שותק. אז אותם הקשיים שנוספו כנראה לא קשים מספיק.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
בזה אני מזדהה איתך לחלוטין!

ועוד מה, לא רק שאני מרגיש נטע זר, אני עוד הנטע זר שחולבים לו את האמ-אמא שלו בשביל לממן את כל החארות מסביב. :evil:

וזה מה שמרגיש גם שבדי, גרמני או הולנדי.

ביקרתי בארץ לאחרונה וישבתי עם חבר, מהנדס תוכנה בכיר. מרוויח יפה (לא יודע בדיוק כמה, אבל בטח סביב 30 ברוטו). יש בבעלותו דירה כך שהוא לא משלם שכירות. נשוי פלוס ילד אחד, חי בסדר אבל לא ברווחה אמיתית ועדיין בקושי מצליח לחסוך (אמנם אשתו לא עובדת וברגע שזה ישתנה כל המשכורת שלה תהיה בעצם חיסכון). אני משוכנע שמישהו כמוהו במדינה כמו ארה"ב, גרמניה, שוודיה וכולי יחיה ברמת חיים גבוהה משמעותית.

רמת החיים שם יותר גבוהה אבל:

מחירי הדירות בשבדיה מאוד גבוהים-גלובס: "המדינות המושלמות" שמנפחות בועות נדל"ן קטלניות:הציע את דירתו בפרבר של אוסלו ב-4.2 מיליון קרונות - ומכר אותה ב-6.1 מיליון ■ בקופנהגן מדברים מתווכים על אנשים שקונים בתים בלי לראות אותם".

יש להניח שגם שם המשכנתא חונקת.

בשבדיה המיסים גבוהים, והאקלים נוראי בחורף .

"הארץ"- הישראלית שהוציאה את האנטישמיות השוודית מהארון: " כאן הכל יותר יקר, אבל לשוודיה לא אחזור"...אמנם בישראל אתה חי באיום ביטחוני ויש הרבה מתח ואי-ודאות, אבל אתה יכול להיות מי שאתה" היא מסבירה. "במלאמו יהודים מסתירים את הזהות שלהם, או סובלים". היא כותבת כנראה על אנטישמיות מוסלמית, אבל יש גם אנטישמיות עתיקת שורשים של הימין, ואנטישמיות חדשה יחסית של השמאל הפרו פלסטיני.

כלומר, הדשא של השכן ירוק יותר.

אמנם בארץ הכלכלה טעונה שיפור, כמו טייקוני הגז שחונקים אותנו ומפעילים את הממשלה כמו תיאטרון בובות, אבל יש לקוות שנצליח בשינוי שיטת הבחירות והרבה חוליים כאלה יעלמו.

אה, וחוץ מזה למי שגר בבנין מגורים צפויות שם הפתעות מסוכנות : גלובס- עובדת ניקיון בשנות ה-20 לחייה סידרה לתושבי פרוור של בירת שוודיה השכמה יוצאת דופן: המנקה גנבה את מפתחות הרכבת, נכנסה אל הקטר ופתחה בנסיעה פראית ; המסע הבלתי צפוי הסתיים כשהרכבת זינקה מעבר לכביש והתנגשה בבניין מגורים

יהודה

עריכה אחרונה על ידי yehuda-k
פורסם
רוני, טוב לך שם כמו בארץ? יותר מבארץ?

יותר ופחות. זה מאוד תלוי. המשפחה והחברים רחוקים וכך גם התרבות. מזג האוויר שהוא גרוע רוב השנה בוודאי לא מוסיף, אבל החיים יותר קלים, שקטים ורגועים, וזה תורם לאיכות חיים גבוהה משמעותית. בכל מקרה לא אשאר פה לנצח.

לא נהנתנים, לא חיים בפיזור, ולמרות שההכנסה נמצאת בעשירון העליון של המשק - חיים כמו מה שנקרא 'מעמד ביניים' במדינות מערביות.

היות ויש לי חברים שעשו רילוקיישן, אני יודע טוב מאוד מהו הפער ברמת החיים עבור אנשים באותו מקצוע, וגם כאשר האישה לא עובדת - הרמה הרבה הרבה יותר גבוהה, בסדרי גודל.

בחיי שאני לא מבין איך אנשים צעירים שלא מהתחום הזה (הייטק) סוגרים את החודש, במיוחד אם/כש מוסיפים ילדים למשוואה.

בדיוק. הם מסתכלים על המקבילים שלהם בארה"ב ופשוט לא מבינים כמה יותר קל שם למישהו שמרוויח יפה. נכון, אצלנו יש בעיות שאין אצל האמריקאים, כמו העניין הקטן הזה שאנחנו צריכים להיות על המשמר כל הזמן שהשכנים שלנו לא יהרגו אותנו, אבל גם הם מוציאים סכומי עתק על ביטחון וצבא - ועדיין מצליחים לשמור שם על רמת חיים גבוהה מאוד (רק למי שמרוויח יפה, כמובן. העניים שם עניים לא פחות ואף יותר מאצלנו).

רמת החיים שם יותר גבוהה אבל:

מחירי הדירות בשבדיה מאוד גבוהים-גלובס: "המדינות המושלמות" שמנפחות בועות נדל"ן קטלניות:הציע את דירתו בפרבר של אוסלו ב-4.2 מיליון קרונות - ומכר אותה ב-6.1 מיליון ■ בקופנהגן מדברים מתווכים על אנשים שקונים בתים בלי לראות אותם".

יש להניח שגם שם המשכנתא חונקת.

בשבדיה המיסים גבוהים, והאקלים נוראי בחורף .

יהודה, אני רואה שאתה מאוד אוהב לשים לינקים לכתבות. אבל אתה מסתכל מזווית מאוד חד צדדית, וגם משום מה נתפסת שכתבתי שוודיה (יכולתי לבחור הרבה מדינות אחרות, כמובן)

מחירי הדירות בשוודיה אכן גבוהים, וזה נובע בעיקר מהעובדה שיש מעט מדי יחידות דיור (כלומר הם לא בונים מספיק) ושמשקי הבית מאוד קטנים - שוודים הם אינטרוברטים שחיים לבד.

המיסים אכן גבוהים, מהגבוהים בעולם, אבל הם מקבלים תמורה על המיסים שלהם. זו מדינת רווחה מאוד מאוד חזקה והם מקבלים שירותים ציבוריים ברמה מאוד גבוהה ובחינם.

האקלים בחורף - טוב, בזה אתה צודק לגמרי. לא מבין מה עובר על האנשים האלה. לא מבין מה עובר עלי :lol:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ומחזיר לרגע לנושא הפוליטי, כי דיברנו מקודם קצת על מרצ ועל ימנים ושמאלנים והבדלים אפשריים באופי ביניהם. הנה פוסט של תמר זנדברג ממרצ שדי קולע לעניין הזה. אני אמנם לא טוען, חו"ח, שכל הימנים גרועים וכל השמאלנים טובים. כמה מחבריי הטובים ביותר וכולי וכולי... אני פשוט טוען שאם נסתכל על הממוצע, אני חושב שיהיה די מדויק להגיד שהאלימות, הגזענות והנבערות רבה הרבה יותר במחנה הימין.

במאמר מוסגר, הנה דוגמא למשהו רע מאוד שהפייסבוק ודומיו עשו. אם לפני עידן הרשתות החברתיות אנשים הסתירו את עצמם האמיתי מהפרסונה האינטרנטית שלהם (למשל בטוקבקים בויינט), היום אף אחד לא מתבייש להגיד את הדברים הנוראיים ביותר בחשבון הפייסבוק שלו, כשכולם יכולים לראות. מבחינתי זה נהדר - אני רוצה לראות בשלוש דקות אם בנאדם מסוים הוא נורמלי או לא? שיטוט קצר בפייסבוק שלו והכל גלוי וברור...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

כן, זה מצחיק ועצוב לקרוא את כל הקלמן ליבסקינדים ואראל סגלים למיניהם מתבכיינים על "הסתה" ועל כמה שהם כולם מתנגדים לאלימות. הרי אפילו ברמה הקונספטואלית *זה* אחד מההבדלים הכי בסיסיים בין שמאל לימין בארץ - מוכנות לפשרה, אל מול מוכנות יתרה לפתור (כל) סכסוך באמצעים צבאיים.

אגב, על הדעות שלי, למשל, יורדים כל הזמן. וזה גם חלק מזה. לא רק שהימין בארץ הם לא מיעוט נרדף, זה בדיוק ההפך מזה.

אבל גם לא מפתיע. מתלוננים לא פעם (ובצדק) על מוסלמים אלו ואחרים, שלא מרגישים כפופים יותר מדי לדמוקרטיה וליברליזם המערביים, אבל משתמשים בהם לטובתם. בנט וחבריו למדו את התרגיל לא רע, וגם להם זה יעבוד.

עריכה: אני רואה עכשיו שגם טמקא וגם הארץ מפרסמים ראיונות עם ריבלין, שמדבר על קונפדרציה ישראלית - יהודית כאן. זו לא כבר הפעם הראשונה שרעיונות כאלו עולים ונראה שזה משהו שמאחד בין חלק מהימין לבין חלק מהשמאל. אולי זה הפתרון הישים היחיד שנשאר, אבל נראה לי שבשני המקרים זה ממגיע ממקום מאוד בעייתי של חוסר יכולת להתפשר על אידיאולוגיה.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם

מה אתם אומרים על הסיפור הזה עם היו"ר החדש למניעת אלימות באינטרנט ?

מינוי פצצה • בשבוע האחרון, מאז הפיגוע שבו נשרף למוות תינוק פלסטיני בן שנה וחצי, מנסים דוברי "הבית היהודי" לשכנע את כולנו שאין להם שום קשר לטרור היהודי. "אנחנו?", הם מזדעזעים, "מה פתאום! אנחנו מגנים כל אלימות נגד פלסטינים". היום מתברר שבמפלגתו של בנט פועלים כל-כך נגד טרור יהודי, עד ששרת המשפטים בכבודה ובעצמה מצאה לנכון למנות את הטרוריסט לשעבר, חגי סגל, כחבר בוועדה החדשה למאבק באלימות באינטרנט. סגל, כזכור, היה חבר במחתרת היהודית והטמין מטעני חבלה שגרמו לכריתת רגליהם של שני פלסטינים ועיוורו שוטר מג"ב. סגל הורשע בחברוּת בארגון טרור, בחבלה חמורה ובנשיאת נשק שלא כדין - ונשפט לחמש שנים בבית הסוהר. אין מה לומר: האיש המתאים ביותר לטיפול במגפת האלימות בישראל. אגב, איש המשטרה, ניצב בדימוס יואב סגלוביץ', פרש מהוועדה במחאה והסביר כי לא ייתכן שהאיש שהיה אחראי לשפיכות דמים יהיה בוועדה העוסקת במניעת שפיכות דמים

תגובה לעניין הזה שממש שיעשעה אותי:

"לא מבין מה הבעיה. זו וועדה למניעת אלימות באינטרנט. אלימות מחוץ לאינטרנט זו וועדה אחרת."

אשמח אם מישהו מהתומכים במהלך הזה יסביר לי מה הרציונל, לי זה נשמע פסיכי בערך כמו למנות עבריין מורשע בעבירות מרמה בתור שר הכלכלה... :\

לפחות במהלך הזה עם שר הכלכלה שלנו, הוא נבחר לכנסת בבחירות דמוקרטיות, אז אפשר לומר 'נו טוב זה הציבור שמאפשר לעבריינים להיות בכנסת'. אבל במקרה עם חגי סגל זו החלטה נקודתית, ואני לא מבין איך זה הגיוני למנות פדופיל בתור גננת.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה כדי שלא יגידו שרק לערבים יש חכ"ים שתומכים בטרור.

למה מפלגה שמייצגת ציבור יחסית קטן בארץ (וכנראה גם לא את כולו) מקבלת החלטות על דברים כאלה כלליים, למה?!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זו השיטה הדמוקרטית, וזה לגיטימי בעיני.

מה שאני לא מבין, זה מה בדיוק הם אמרו לעצמם כשהם עשו את זה. הציניות כאן שוברת כל גבול...

פרסמתי את זה בפייסבוק, חבר האשים אותי ה"הסתה נגד הבית היהודי". מסתבר שכשהמציאות נשמעת כ"כ רע, מי שמפרסם אותה נשמע לך כמו הנבל.

פורסם

ברגע שתראה את הממשלה כ*פארודיה* על ממשלה ולא ממשלה אמיתית, הכל יראה הגיוני.

בכל מקרה, מה הסיבה המקורית למינוי מר טרוריסט? הוא חבר של? מתפקד של? כבר נמצא בועדה כלשהי?

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
במאמר מוסגר, הנה דוגמא למשהו רע מאוד שהפייסבוק ודומיו עשו. אם לפני עידן הרשתות החברתיות אנשים הסתירו את עצמם האמיתי מהפרסונה האינטרנטית שלהם (למשל בטוקבקים בויינט), היום אף אחד לא מתבייש להגיד את הדברים הנוראיים ביותר בחשבון הפייסבוק שלו, כשכולם יכולים לראות. מבחינתי זה נהדר - אני רוצה לראות בשלוש דקות אם בנאדם מסוים הוא נורמלי או לא? שיטוט קצר בפייסבוק שלו והכל גלוי וברור...

050f99dc8da6d12370094b42866d71d3468940-wm.jpg

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...