Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פוסטים מומלצים

  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

  • SlowRide

    7465

  • פינדר

    6174

  • יבגניפ

    5964

  • Night Driver

    5067

פורסם

חיים כץ שר הרווחה.

אחרי שדאג מעולה לרווחתם של עובדי התעשיה האוירית - סופסוף מישהו עם קבלות.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

בשביל מה להקים? כבר עכשיו כולנו כ"כ מרוצים!

סטגדוש!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מקווה שלא יעשו לחיים כץ בעיה עם החל"ת שהוא נמצא בו, יש אנשים קטנוניים שחושבים שזה לא לעניין. פויה, מ11ת לקנאים חחחnnnחחחnnnחחח..

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לימור לבנת ומג'אדללה גם לא בדיוק היו יוסיין בולט ופיטר שמייכל.... מכל הטקס ההזוי הזה היום אני לא מבין 2 דברים: 1. כמה בוז'י יכול לפדח את עצמו 2. עד מתי הוא ישתמש בשירותיו של הצעיר התמהוני בחליפה שכותב לו את הנאומי עלא באב אללה האלה ??

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

טוב, צחקנו עם שר החלל, והנה שני ציטוטים מעניינים מראיון עם חברת הכנסת המפחידה ביותר שיש לישראל להציע -איילת שקד:

הם אומרים שאני מאוד מחושבת ולא רגישה לנושאים שאנשים אחרים בדרך כלל מוטרדים מהם", הסבירה

 

אם אתה נכנס לרגשות, זה מפריע לעבודה שלך. לפעמים אתה ממוקד במה שפחות חשוב ולא בעיקר

מפחיד לראות ניסוחים כאלו. די ברור מאיפה הם מגיעים ולאן הם הולכים. ברור שבעולמם של אנשים כמו שקד רגשות זה לחלשים. עם זאת, הגילוי שהרגשות או המחשבות נדחות יכולות ללמד לא מעט על המאמינים השונים ב"צדקת הדרך" המוחלטת.

יש עוד כמה דברים שהייתי כותב, אבל אני מניח שהכיוון ברור.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

היא צודקת בהחלט, לא אתה זה שטענת שבטיפול באפריקאים צריך להתנתק מהרגשות ולשפוט אותם לפי קריטריונים ברורים? מה זה אם לא התנתקות מהרגשות? הרי אם זה היה לפי הרגשות היה רוב עצום בעם לחכור ממנו ספנות ספינה, לשים את כולם עליה ולשלוח אותה ללמפדוזה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מפחיד לראות ניסוחים כאלו. די ברור מאיפה הם מגיעים ולאן הם הולכים. ברור שבעולמם של אנשים כמו שקד רגשות זה לחלשים... יש עוד כמה דברים שהייתי כותב, אבל אני מניח שהכיוון ברור.

 

אם היית גם מצליח לראות דברים חיוביים אצלה, היה אפשר להתייחס ברצינות לדבריך.

 

אבל כאשר אתה רואה אצל מי שלא מהמחנה שלך רק תכונות שליליות, זה פשוט אומר שאתה לא רואה אותם באמת, אתה רואה את מה שאתה רוצה לראות.

 

דני

פורסם
הרי אם זה היה לפי הרגשות היה רוב עצום בעם לחכור ממנו ספנות ספינה, לשים את כולם עליה ולשלוח אותה ללמפדוזה.

למפדוזה זה לא טוב, צריך לשלוח אותם למחנות מעצר בקפריסין ואם אפשר, במערכת כריזה של הספינה לנגן להם "שריפה, אחים שריפה..."

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ליאור, זה מעגל. באופן כללי, הקרטריונים הברורים שאנחנו מדברים עליהם, הם פועל יוצא של רגשות חמלה למי שסובל וניסיון של מנהיגי העולם להגדיר איזו אחראיות קולקטיבית לסבל המוני. לאיילת שקד אין רגש חמלה. כלומר יש, אבל היא מדחיקה אותו, אלא אם אתה יהודי, רצוי מסורתי או דתי. די ברור שאם היא הייתה מקבלת את ההחלטות בנושא, אמנת פליטים בכלל לא הייתה נחתמת ולא עולה על הפרק.

אבל פליטים זו רק דוגמא אחת מינורית. שאלות של מוסר (שם אחר לרגשות) העסיקו כאן כל בן אדם שלא היה שלם באופן מוחלט עם "צדקת הדרך". הנה, מסתבר שגם את גברת שקד זה מעסיק, חצי בסתר. אבל היא מדחיקה את זה. בעייני, זה ההסבר המושלם ביותר לפסילת דרך הימין בארץ. ישנו ספר שיצא לפני כמה שנים, נקרא "נוטות החסד". מציע לך לפחות לרפרף. אולי תקבל עוד פרספקטיבה למה הדחקת רגשות בשם ביצוע תפקיד, בסגנונה של שקד, זה הדבר הכי נוראי שאפשר לדמיין.

 

 

דני אילו דברים חיובים יש באיילת שקד? קריאה לרצח עם, שנמחקה מהר מאוד? עידוד אלימות בין יהודים וערבים?

מה זה לראות "באמת"? אתה מבין שהגישה שלך היא פרדוקס לוגי? "אמת" זה מה שאתה חושב שהוא נכון?

 

בכל מקרה, נשיא המדינה הוא לא מהמחנה שלי. יש בו המון דברים שאני מעריך באופן שבו הוא מתנהל. גם אצל דן מרידור, שהזכרתי אותו כבר כאן בכמה בהזדמנויות. גם אצל ז'בוטינסקי, שהיה לסופר בחסד. סביר שגם אצל בגין הייתי מוצא, אם הייתי מחפש יותר, ובטח אצל עוד רבים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
למפדוזה זה לא טוב, צריך לשלוח אותם למחנות מעצר בקפריסין ואם אפשר, במערכת כריזה של הספינה לנגן להם "שריפה, אחים שריפה..."

 

מה לא טוב בלמפדוזה? שכנים של אותם אפריקאים שיושבים בתחנה מרכזית שייטו להם ללמפדוזה מתוך כוונה מראש.

וההשוואה לפוגרומים של שנות ה-30 מזלזלת באינטלגנציה של כולנו, טיפשים אנחנו לא, והפוגרומים היחידים שיש בדרום ת"א - מבצעים אותם האפריקאים.

 

ליאור, זה מעגל. באופן כללי, הקרטריונים הברורים שאנחנו מדברים עליהם, הם פועל יוצא של רגשות חמלה למי שסובל וניסיון של מנהיגי העולם להגדיר איזו אחראיות קולקטיבית לסבל המוני. לאיילת שקד אין רגש חמלה. כלומר יש, אבל היא מדחיקה אותו, אלא אם אתה יהודי, רצוי מסורתי או דתי. די ברור שאם היא הייתה מקבלת את ההחלטות בנושא, אמנת פליטים בכלל לא הייתה נחתמת ולא עולה על הפרק.

 

שוב - אתה מצד אחד קורא לקווים מנחים ברורים - שהם ההפך המוחלט מרגשות, ומצד שני רוצה שאותם קווים מנחים ברורים יהיו פועל יוצא של רגשות - משמע הם לא קווים מנחים ברורים, אלא מניפולציה של רגש לקביעת קריטריונים שרירותיים לחלוטין.

 

אם כבר דיברנו על קריטריונים, מנהיגי העולם וכו', איזו סיבה אמיתית יש להתייחס באופן גורף לכל האפריקאים כאל פליטים?

אמנת פליטים אינה רלוונטית, אין בה שום סעיף שנותן פליטות קולקטיבית לאפריקאים. אין שום סעיף שנותן בכלל פליטות קולקטיבית - כל אדם נבחן באופן אינדיבידואלי לחלוטין.

 

אבל חוץ מזה תראה פה:

ראש רשות האוכלוסין וההגירה במהלך דיון בוועדת הפנים על חוק המסתננים:

"כשעלתה הטענה כי רשות האוכלוסין וההגירה אינה עושה את עבודתה נאמנה ולא מאפשרת להגיש בקשות מקלט, תקף בן עמי והשיב: "פתחנו שוב, קראנו להם שוב להגיש. לראייה, (כיום) בערך מוגשות 40 בקשות חדשות כל חודש. אז אם כולם בטוחים שהם פליטים למה רק 40 מגישים? כי הם יודעים שהבדיקה תעלה שהם לא פליטים. למה מי שהתשובה שהוא מקבל שהוא לא פליט לא מגיש בג"צ? כמו שמגישים על כל דבר בפעילות שלנו, על תוצאות הבדיקה? אם אנחנו עושים שרירותי, אם הבדיקה לא מספיק מעמיקה, אם הוועדה היא שרירותית, היא מטעם הממשלה, למה לא מגישים על זה בג"צים? הרי על כל דבר במדינה מגישים בג"צים?".

מכאן או מכאן

 

סרטון בו עו"ד טוענת במפורש שהם לא מבקשי מקלט - כי הייתה להם הגנה במקום שממנו הם הגיעו, בנוסף לכך שמדובר על רשתות ממוסדות להברחה וסחר בבני אדם:

https://www.youtube.com/watch?v=MQAvWE4Mvrk

 

מסקנות וועדה בנושא:

ועוד באותו עניין: יש לגבש מדיניות ברורה לטיפול "בארגוני הזכויות" (כיחידים או כקבוצות) הממתינים למסתננים המגיעים לגדרות (כיצד הם יודעים על מועד בואם וכווני הליכתם??) מניעת כניסה לשטחים רגישים, מעצר חתרנים ומסיתים, הקשחה כלפי גופי התקשורת המקומיים והבינלאומיים המתקרבים לגדר ולראות בכל אלה מטרד בעל חשיבות אסטרטגית ועל כן יש גם לבדוק אם אין כאן פעולות חתירה נגד מדינת ישראל.

העיקרון המנחה –צמצום והגבלת תנועת המסתננים בתוך ישראל עד להוצאתם אל מחוץ לגבולותיה 3א) נוהלים בכל הנוגע לחלקו של צה"ל בטיפול ליד הגבול, נוהלי טיפול במסתננים בעת העברתם למשמורת. הפסקה מוחלטת של העברת מסתננים למקומות אחרים בישראל!

אנו מציעים לחזור ולבדוק את הגדרת סטטוס הנכנסים מסודן שהרי זו מדינת אויב, ואין פליטים ממדינות אויב (!).

גיבוש הנחיות לגבי כניסה של גורמים שליליים אל המשמורות ( מסיתים, מחררי ריב וכיוצא בזה). בעקר להחמיר עם המדריכים את המסתננים כיצד להונות את הממסד הישראלי.

הוועדה ממליצה להקפיד על החזקה במשמורות,על איסור עבודה,על הצורך בהבהרה לאילו שחדרו לישראל ואילו המתכננים להכנס לישראל שאין להם שום סיכוי להישאר כאן ולהקלט כאן ומוטב שיצאו מכאן או שכלל לא יכנסו!! בין היתר ממליצה הוועדה לשקול אמצעים מוניטריים דרסטיים כגון מניעה של פתיחת חשבונות בבנקים וכו.כל אילו יחולו על מסתננים ולא על פיליטים או מבקשי מקלט שעומדים בקריטריונים המשפטיים להגדרה זו.

מדברי עו"ד אריה שרעבי:

א. האם המסתנן פליט או "מהגר עבודה"? נתון מרכזי אשר נעלם מעיני כל, נדחק לשוליים ולא זוכה לסיקור תקשורתי ראוי והולם נעוץ בכך כי לא עסקינן, למעשה, בפליטים שאמנת האו"ם חלה עליהם אלא "במהגרי עבודה" אשר הסתננו לארץ דרך הגבול הדרומי מתוך מניעים כלכליים גרידא ולא מתוך איזה שהוא יסוד מיסודות ס' 2 א (2) לאמנת הפליטים משנת 1951, המהווים את הגדרת "פליט". מדגם מייצג שהובא לעיונה של הוועדה והכולל ראיונות שנעשו עם מסתננים , שנתפסו ע"י כוחות הביטחון של ישראל, בעת האחרונה ממש, מגלה לנו תמונה ברורה וחד משמעית כי לא מדובר במסתננים שאמנת הפליטים של האו"ם חלה עליהם אלא במחפשי עבודה אשר הסתננו ארצה כדי לשפר את שכרם, רמת חייהם ותנאי מחייתם. יצוין כאן, כי כל מסתנן אשר מבריח את הגבול לישראל בעזרת מבריחי גבול - בדואים, משלם תמורת הברחתו את הגבול סכום לא מבוטל של אלפי דולרים על מנת להגיע לארץ המובטחת – היא ארץ ישראל . סוגיה נפרדת טעונת בדיקה מה הקשר בין כספים אלה, המועברים למבריחים תמורת החדרת מסתננים ארצה, לבין מימון פעולות טרור נגד מדינת ישראל ותושביה - כפי שכבר הוכח , לכאורה, בשטח – והמענה לה איננו במוקד הדיון בוועדה אם כי יש לו נפקות לתוצאות הקשות שהביאה בעקבותיה בעיית המסתננים לארצנו.

ושם אל לב, כי אין מחלוקת עובדתית ומשפטית שכל אלה אשר זכו להגנה קולקטיבית מכח היותם ילידי אריתריאה והנקראים "מבקשי מקלט" בלשון האו"ם, לא הוכרו ולא ביקשו להכיר בהם כפליטים מכח אמנת הפליטים של האו"ם משנת 1951. די היה להם לומר בעת הברחת הגבול שלנו כי הינם תושבי אריתריאה או סודן על מנת "לזכות" באותה "הגנה קולקטיבית" המונעת החזרתם. אין ספק שרבים מאלה שהסתננו ארצה עשו שימוש לרעה במילת "הקסם" שפתחה את שערי המדינה בפניהם , התחזו לאריתראים או לנתינים אחרים שחוסים תחת איצטלה הגנה זו, לאחר ששיננו ולמדו מקצת חומר רקע על ארץ זו.

כפי שגם צוין לעיל, מבקשי המקלט מאריתריאה מסתננים לארצנו לא מחמת כך שהם, או חלקם, עונים להגדרות "פליט" הקבועות באמנת הפליטים אלא מטעם אחד ויחיד קרי: למצוא עבודה ולשפר את רמת השכר שלהם ורמת חייהם , לשון אחרת, לא בפליטים עסקינן אלא במהגרי עבודה לכל דבר ועניין ונתון מהותי וחשוב זה לא זוכה, משום מה, להתייחסות התקשורת, הרואה במסתננים אנשים מוכי גורל שנמלטו מאימת המשטר בארצם ושחייהם נתונים שם על בלימה.

ויודגש, כי כל המרואיינים – המסתננים שרואיינו ע"י מפקדי הביקורת במתקן סהרונים לאחר שנתפסו הצהירו בפני המראיינים כי המניע היחיד להסתננות נבע מן הצורך לשפר את איכות חייהם ולמצוא עבודה בישראל. יצויין, כי פרוטוקולים של ראיונות אלה עם המסתננים מאריתריאה, ומהם עולה כי אלה לא סבלו מרדיפות על רקע דתי, פוליטי , או מניע אחר, ועל כן גם אינם עונים להגדרת פליט בהתאם לאמנת הפליטים.

ממצאים אלה טופחים ביתר שאת על תיאורים של אנשים "מטעם", אם בתקשורת או בכלי מדיה אחר , כי המדינה ומשרד הפנים והעומד בראשה מפגינים יחס של "אכזריות" כלפי אותם אומללים שברחו ממדינתם על רקע רדיפה וכי בקשתם של אלה מצומצמת: שלא להחזירם לארצם מחשש לחייהם . למותר לציין, כי הראיות הקיימות בידי הוועדה מוכיחות, כי טיעון זה חסר יסוד הוא.

זאת ועוד, כל המסתננים (גברים ונשים) שהגיעו מאריתריאה, למשל, הינם בטווח הגילאים בין 20-40 שנה, דהיינו: בעלי יכולת לעבוד ולעסוק בכל עבודה, והם אינם מהססים להותיר מאחורי גבם את בני משפחתם נתונים ל"חסדי" המשטרים שם.

 

אז כמה התלוננת שאני לא משפטן, ומה אני מבין בכלל, אבל הנה לך, מאמר של משפטן, ואחד שעסק בנושא מתוקף תפקידו בוועדה בנושא!

 

אבל פליטים זו רק דוגמא אחת מינורית. שאלות של מוסר (שם אחר לרגשות) העסיקו כאן כל בן אדם שלא היה שלם באופן מוחלט עם "צדקת הדרך". הנה, מסתבר שגם את גברת שקד זה מעסיק, חצי בסתר. אבל היא מדחיקה את זה. בעייני, זה ההסבר המושלם ביותר לפסילת דרך הימין בארץ. ישנו ספר שיצא לפני כמה שנים, נקרא "נוטות החסד". מציע לך לפחות לרפרף. אולי תקבל עוד פרספקטיבה למה הדחקת רגשות בשם ביצוע תפקיד, בסגנונה של שקד, זה הדבר הכי נוראי שאפשר לדמיין.

 

למה נדמה לך ששאלות של מוסר לא העסיקו את אנשי הימין? ההנחות שלך על אנשי ימין גובלות בפרוטוקולים של זקני ציון.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא ירדת לסוף דעתי, ההשוואה לא הייתה לפוגרומים, ההשוואה הייתה לפליטי העם היהודי שממש לא מזמן שייטו בספינות מנמל לנמל בלי שיתנו לו לעלות לחוף ועכשיו העם היהודי שואף להעלות פליטים (ומחפשי עבודה) על אוניות וברגע שיצאו מגבול המים הטריטוריאליים, מצידנו הם "בעיה של העולם".

 

אירוני ועצוב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

×
×
  • תוכן חדש...