Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין דבר אחד :roll:

כל אחד פה ממליץ לכת למוסך?! אז למה צריך פורום טכני?! פשוט תרשמו שכולם ילכו למוסך ונגמר הסיפור, הכי בטוח הכי טוב. הכי מהיר. :roll:

בחיי שאני לא מבין פה את האנשים פה!

אני מאמין שהבחור יודע שהוא יכול ללכת למוסך גם בלי שאנשים יגידו לו.

אבל הוא בכל זאת פתח את האשכול ורוצה להחליף את הבולמים. אפילו יש לו מדריך מצולם איך לעשות את זה! (מה יכול ליהיות יותר טוב מזה?)

זהירות בעבודה ולפתוח ולסגור ברגים עם רגש! לפני הפתיחה של הברגים תשפריץ זז-קל או WD40 בכמות גדולה תן לו 2-3 דקות ותשפריץ עוד פעם!

לא יודע למה צריך פטיש אוויר... הייתי פותח ברגים שסגורים ב מומנט צנוע 4580-5200 ליברות בלי פטיש אוויר בעזרת הידיים. וגם סוגר אותם במומנט כזה.

לא צריך לא קומפרסור ולא פטיש אוויר.

פותח האשכול, ממליץ לך לבדוק בספר של הרכב את המומנט שבעזרתו סוגרים את כל הברגים האלה, לאחר מכן לרכוש ידית מומנט מתאימה לצרכים שלך ולעבוד איתה.

זה יחסוך לך את הכאב ראש של "עד כמה חזק סגרתי ואם זה מספיק" שלא יהיה אפס אלה בדיוק מה שצריך לא פחות ולא יותר בלי ספקות.

בנושא הגומיות והבושינגים, יש כלים יעודיים לזה. אפשר להכין לבד בבית.

ולא לא ראיתי מוסכניקים שעובדים עם ידיות מומנט, סוגרים עם פטיש אוויר עד ש"זהו מספיק" וסע לשלום.

SHOTDOWN.

שתינו יודעים איזה איכות של אנשים יש בתפקידי המכונאות בצבא נכון?

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההבדל הוא שטיפול שגוי בקפיצים יכול להוביל לנזק גופני ממשי אף מוות במקרים קיצוניים.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

יש כמה נקודות קריטיות בפ"ה בולמים קדמיים מיקום הקפיץ מיסב הבולם סגירת אום המרכזית של הבולם וכמובן לעשות פרונט בסיום

לכן אני מאוד ממליץ שעבודה כזו בפעם הראשונה לראות איך מקצוען עושה אותה ואז לשקול אם להכנס לזה.

פורסם

קודם כל תודה לכולם.

אני דווקא כן רוצה שמישהו שעשה ומבין יהיה לידי כשאני עושה, ואפילו יתן לי הוראות (שאני אהיה הידיים שלו), מוסך נבחר כבר יש לי באם אחליט לבצע במוסך, ובכל מקרה יש דברים נוספים שיבוצעו במוסך, אבל אני לא מאמין שמוסך יתן לי להתנסות בעצמי, שזאת בעצם המטרה.

בעזרת חבר פורום יקר (שלצערי הרב לא פנוי בזמנים אלו) ביצעתי טיפול גדול וטיימינג, בדיוק בשביל המטרה שאני אלמד לבצע לבד בפעם הבאה, אבל בסופו של דבר הוא ביצע הכל ואני ישבתי והסתכלתי - זה היה לפני מספר חודשים ושכחתי כבר הכל, אז מה עשינו בזה ?

היום, אם ארצה להחליף שמן אפילו את בורג הריקון של השמן אני צריך לחפש.

פורסם
יש כמה נקודות קריטיות בפ"ה בולמים קדמיים מיקום הקפיץ מיסב הבולם סגירת אום המרכזית של הבולם וכמובן לעשות פרונט בסיום

לכן אני מאוד ממליץ שעבודה כזו בפעם הראשונה לראות איך מקצוען עושה אותה ואז לשקול אם להכנס לזה.

בולמים מחליפים פעם בכמה וכמה שנים. אז אתה רוצה שהוא יחליף בולמים במוסך, יראה מה עושה המוסכניק, ואז יבוא הביתה, יפרק את הבולמים החדשים ישים את הישנים ועדו פעם יחליף לחדשים?

מה זה יעזור לו? פעם הבאה שהוא יצטרך להחליף בולמים כניראה שזה יהיה ברכב אחר, ומה תגיד אז? שעוד פעם ילך למוסך כי ההמכלול שם יהיה שונה? O_O

בשביל מה קוראים לפורום הזה פורום טכני? אם במילא אם זה לא החלפת פילטר אויר גם ככה שולחים למוסך.

בשיא הרצינות. שרציתי להחליף רצועת טיימינג, שאלתי פה מספר שאלות וגם אותי שלחו למוסך! בסוף קניתי הכל לבד עם ספרות מהאינטרנט,סרטונים ביוטיוב עשיתי הכל לבד, וזה עובד פיקס.

פורסם

בשיא הרצינות אם תעשה טעות עם טיימניג מקסימום המנוע יפגע ואם תעשה טעות עם הרכבת בולמים אתה עלול לעשות נזק בנפש ולא רק לעצמך אז תעשה לי טובה ושב בשקט

פורסם

כל אחד פה ממליץ לכת למוסך?! אז למה צריך פורום טכני?!

נכון מאד.

אפשר בהחלט להחליף בולמים לבד. זה לא מאד מסובך. אם יש לך מכווצים, זה סוגר לך את הפינה הבעייתית ביותר. שתי נקודות נוספות:

1. הרכבה נכונה של הקפיץ - כלומר, סדר החלקים. כדאי לפרק חלק חלק ולשים בצד לפי הסדר ובכיוון הנכון, כדי שתוכל להרכיב נכון. כמו כן, שחרר את המכווצים בהדרגתיות ושים לב שהקפיץ יושב במקום שלו ביחס לתושבות למטה ולמעלה.

2. פירוק והרכבה של האום המרכזי (יושב בראש הבולם). בדוק מראש מה יש בקצה הבולם החדש - אום משושה, חור אלן, שני צדדים ישרים, וכן הלאה. אתה צריך לתפוס את האום עם כלי אחד ואת הציר עם כלי שני, בלי לגרום נזק - כלומר לא עם פלייר פטנט כמו שכתוב בקישור שהבאת. את זה אפשר לעשות לבולם הישן, אבל בשום פנים ואופן לא לחדש. גם לא עם בד או משהו כזה. כמה אפשרויות לסגירת האום הזה: א. בוקסה ארוכה עם משושה חיצוני לסגירת האום, ולהעביר דרכה מאריך של בוקסה קטנה לתפיסת הציר - מתאים אם יש לציר משושה פנימי או חיצוני. אם יש לציר שני צדדים ישרים, כדאי להשיג מפתח טבעת מכופף ולתפוס את הציר עם מפתח שבדי. אם תעלה תמונה תוכל לקבל הצעה יותר מדוייקת.

אלו שתי הנקודות הבעייתיות. כמו כן צפה לקצת בעיות בהפרדת המכלול מהציריה והתותבים.

זו עבודה לא לגמרי פשוטה, אבל אם יש לך גישה טכנית - אפשר בהחלט.

בהצלחה.

דני

פורסם

תעשה לי טובה...

כי במוסך עובדים עם ידיות מומנט! בודקים את הברגים אולי הם סדוקים או שבורים או עקומים...

פותחים עם פטיש אוויר, זורקים את הבולם שמים חדש סוגרים עם פטיש אוויר וסע לשלום.

בכל מקרה אני ממליץ לשנות את שם הפורום ל משהו בסגנון של "פורום החלפת שמן ופילטר אוויר לשאר הדברים גשו למוסך"

פורסם

על איזה רכב מדובר ?

אני אישית בפעם הראשונה שהחלפתי בולמי זעזועים נעזרתי בספרות של היינס עבור פיאט 127 לפני יותר מ-25 שנים. לא נעזרתי באף מכונאי רכב ואני יותר סומך על עצמי מאשר על ילד בגיל 18 שעובד במוסך לפרנסתו.

ראיתי לא פעם כיצד מחליפים בולמי זעזועים ברכבים במספר מוסכים ומה אני אגיד לכם...

1. לא סוגרים את האומים בעזרת מד-מומנט.

2. לא מחליפים אומים חד-פעמיות בעלי אבטחה עצמית.

3. חבל להמשיך.

לפותח האשכול.

נסה להשיג ספרות של הרכב ותעזר בקישור שצירפת שבו מסובר בצורה מקצועית כיצד להחליף את בולמי הזעזועים וכמובן שים לב לכול האזהרות.

איזה כייף לי :)

פורסם

איזה בולמים אתה מתכנן להרכיב (ומה סוג הרכב)?

אני לאחרונה רציתי לשים בולמים של KYB , המוסך אמר שעלות החלק היא 500 ש"ח לבולם, בחנות חלקי חילוף מצאתי ב 430 לבולם. (לרכב-שרייד 97) - בקיצור אם בחלקים איכותיים עסקינן, עסק לא זול בכלל :|

*אם מישהו מכיר חנות שמוכרת ביותר זול שיידע בבקשה.

פורסם

אני קיבלתי הצעת מחיר של זוג בולמים KYB+זוג קפיצים של חברת MOOG לאמריקאית שלי...

עד כמה שהבנתי שהבולמים האלה לא איי איי איי. אבל סבירים. (מישהו יכול להגיד אחרת?)

ב 1200₪ כולל משלוח כולל הכל.

בארץ קיבלתי הצעת מחיר של אלף שקל קפיצים בלבד. ובולמים... אני גם מתאר לעצמי משהו בסגנון.

פורסם

אכן, עסק לא זול בכלל, הרכב המדובר שרייד 2000, המחיר המוערך של המוסך היה 2000 שח (לא כולל מעמ, לא לתפוס אותו במילה) עבור 2 בולמים קדמיים + משולשים (לא זכור לי אם צד אחד או שתיים) + תפוחי הגה.

לאחר מכן בדיקה נוספת על הליפט גילתה שגם הבולמים האחוריים גמורים עם נזילות (בהתחלה אובחנו כחלשים).

תוסיפו לזה טיפול בבלמים (כנראה צריך השחזת דיסקים), השערה שלי בלבד גם קדמיים וגם אחוריים.

מה שמביא אותי לכמעט 3-4K.

כיום לצערי מצבי הכלכלי אינו טוב, קצת קשה להתעלם מהעובדה שלבד אני יכול לחסוך הרבה, והכי הכי חשוב - לעשות לבד זה התחביב שלי, אני מעדיף לעשות דברים בעצמי מאשר לשבת על הספה ולראות טלויזיה.

בחנות חלקי חילוף נתנו לי מחיר ל KYB 480, הסינים בסביבות ה 250, אני ביקשתי ספציפית לא סינים.

המטרה שלי הייתה מונרו אחרי הביקורות המעולות, אבל הבחור התקשר ליבואן והוא אמר שאין מונרו (לא ידוע אם אין בארץ או מונרו לא ייצרו לשרייד 2000) ונתן לי שם של חברה אחרת גרמנית, שאני לא זוכר את שמה, אני צריך לברר שוב.

*אבל*, וזאת נק' האור שלי בקצה המנהרה, חבר טוב מכיר בעל חנות חלקי חילוף, וכנראה שיוכל לסדר לי מחיר טוב, לא יודע כמה ואני לא רוצה לשאול עד אשר אחליט מה אני עושה ולהזמין.

פורסם

כמה שאלות,

קודם כל לגבי ספרות, לא הצלחתי בשום מקום למצוא את הספרות הספציפית לרכב שלי, אלא רק ספרות לשרייד בשנים קודמות, אני מניח שהם דומות מאוד ושאני צריך להתאים את קוד המנוע/מודל.

הספרות הנוכחית שמצאתי מ 1987, באמת נראה כי בורג המרכזי והברגים למטה לא צריכים להיות משומשים בשנית, איפה אני מוצא כאלו חדשים ?

בנוסף רשום טווח טורק לדוגמא 9-13 kg-m או 65 - 94 ft-lb, האם הטווח אומר שלא משנה מה באמצע אני בוחר זה תקין ?

תודה.

פורסם

קודם כל,כל הכבוד על התעוזה,אני אוהב אנשים שלא מפחדים להתעסק עם דברים.כי באמת ,אין מה לפחד.

דבר ראשון בבטיחות עם קפיצים: בחלומות הכי פרועים שלך ,אל תעמוד מול הקפיץ! ,גם כשאתה סוגר את הברגים תמיד תעמוד מאחוריו. ולעבוד תמיד עם שכל ובזהירות בכל צעד,וצעד. כמו שאמרו חכמינו:"חיפזון מהשטן".

דבר שני: כשאתה סוגר את הברגים,אתה כמובן עומד אחרי הקפיץ! דיר באלק..,והידיים שלך רחוקות [אפשר להשיג זאת ע"י ידית הארכה] ככל הניתן מהמסלול תעופה של הקפיץ.

דבר שלישי: לא לעבוד עם חולצה ארוכה ורפויה באזור הידיים. שוב מאותה הסיבה. לזכור: "לעבוד עם שכל".

כל מה שציינת לא קשה לעשיה לבד,אין כאן יותר מידי קושי בביצוע.

כמו שאמרו לפני: תקנה כלים טובים,מפתח ממונט-לדעתי לא חובה ,אבל זה טוב מאוד לרכוש מיומנות עבודה נכונה. סמרטוט נקי תמיד בהישג יד-בשביל לנקות את הידיים והכלים משומן,חומר גירוז זה חובה להברגות,משקפי מגן חדשות,פטיש טוב-קילו וחצי בערך,איזמל,צינורות עבי דופן שיכנסו בין המתלה לבין השאסי-בכדי שיהיה קונטרה לדחוף,מברג שטוח גדול ו"בריא" ,שכל אחד עובד, וזוג ידיים טובות...זהו אתה מסודר.

אם יהיה לי זמן בע"ה אני אהיה איתך בפרוייקט הזה.

בהצלחה

נועם

• תוכן חדש...