Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים ושבת שלום .

אז אפשר להבין מהכותרת מה השאלה שלי ותודה .

Are you drinking to forget ? No. I'm drinking to remember

פורסם

אתה מתכוון לליאונה דור 2, אלו שהיו פופולארים מאוד בין השנים 85' - 93'.

הקופה שונה בעיצובו, בעל 2 דלתות בלבד, וחלון אחורי מוארך שנפתח יחד עם מכסה הבאגז'.

דגם זה שווק החל ממנוע 1.3L לעומת הליאונה הרגילה ששוקה החל מ-1.6L.

דגם הקופה נפיץ הרבה פחות ולצערי כמעט שלא רואים אותו כיום על כבישי ארצנו.

למען הסר ספק, מצ"ב תמונות של 2 הדגמים:

מצ"ב לנוחיותך פירוט הדגמים עפי אתר יד2: http://pricelist.yad2.co.il/search.php?CarType=1&Manufactur=42&CarModel=6217&Year=All

ליאונה .jpg

ליאונה קופה.jpg

פורסם

גם הליאונה 4 דלתות שווקה עם מנוע 1300 (עגלתי למדי)

(עריכה- אם חן אומר אז אני יכול להיות בטוח באלף אחוז שאני צודק :-D)

הקופה שווקה בגרסאות DL וגם ב1600 GL עם חלונות ומראות חשמל, נעילה מרכזית וג'נטים מסגסוגת קלה.

אחד הרכבים הראשונים שנהגתי בהם, הייתי שמח לעשות זאת שוב ואף להחזיק אחת כרכב שני. אולי יום אחד...

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
גם הליאונה המשפחתית נמכרה עם מנועי 1.3 ואפילו בגירסה אוטומטית.

כמו עוד עשרות אם לא מאות אלפי ישראלים, נהגתי פעם אחת בכזו בדיוק ("קופה") , וזה הספיק לי לתמיד...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
גם הליאונה 4 דלתות שווקה עם מנוע 1300 (עגלתי למדי)

(עריכה- אם חן אומר אז אני יכול להיות בטוח באלף אחוז שאני צודק :-D)

הקופה שווקה בגרסאות DL וגם ב1600 GL עם חלונות ומראות חשמל, נעילה מרכזית וג'נטים מסגסוגת קלה.

אחד הרכבים הראשונים שנהגתי בהם, הייתי שמח לעשות זאת שוב ואף להחזיק אחת כרכב שני. אולי יום אחד...

גם הלאונה שווקה בגרסאת GL 1800 סמ"ק שכללה צמיגים רחבים ,חלונות חשמל .מראות חשמל.כסאות קטיפה וחישוקי סגסוגת.

גם הקונסולה וההגה היו מפוארים יותר..

משום מה דווקא הדגמים הפשוטים יותר שרדו.

אני זוכר היטב את הגרסא המפוארת שנבחרה בעיקר בצבע ירוק חזק עם פנים חום כהה:roll:

פורסם

המשתמש לא שאל מה ההבדל בין DL ל-GL...

מר פרחי - צודק. מצ"ב עדכון.

http://www.mako.co.il/cars-magazine/used-cars-israel-classic/Article-4175d1cf6f41b21006.htm

"בשנת 1987...עודכנו תקנות המיסוי ומדרגות מס הקנייה המופחת כלל מכוניות בעד נפח של 1600 סמ"ק.

התקנות החדשות אפשרו ליפנאוטו למכור במחיר כמעט זהה את גרסת ה1.6 ליטר שהציגה ביצועים מתקבלים

על הדעת. באופן חריג משרד התחבורה, שלא נוהג לאשר שינויים מבניים, אישר החלפה של מנוע הסובארו 1.3

במנוע 1.6 למי שחפץ בכך..."

בחלוף כמעט 30 שנה ובהיות דגם 1.3L חלש... שרידותו וכיוצ"ב נפיצותו כיום כמעט ולא קיימת.

את דגם ה-1.3L לא יצא לי, בכל אופן, לראות בעשור האחרון.

פורסם

אבל חוץ מהמראה החיצוני שלהם , יש הבדל בחלקים כמו קלאץ ?

פורסם

לא

תחשוב מה ההבדלים בין פורד פוקוס 1.6 אוט' סדאן ופורד פוקוס 1.6 אוט' האצ'בק

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
גם הלאונה שווקה בגרסאת GL 1800 סמ"ק שכללה צמיגים רחבים ,חלונות חשמל .מראות חשמל.כסאות קטיפה וחישוקי סגסוגת.

גם הקונסולה וההגה היו מפוארים יותר..

משום מה דווקא הדגמים הפשוטים יותר שרדו.

אני זוכר היטב את הגרסא המפוארת שנבחרה בעיקר בצבע ירוק חזק עם פנים חום כהה:roll:

ללאונה 1.8 GL היה מנוע בעל גלי זיזים עליונים והספק של 90 כ"ס, ובניגוד לדגמי ה 1.6, שלא לדבר על ה 1.3, היא נסעה מצויין.

חבל שלא יובאו בשעתו דגמי ה GT המוזרקים שהציעו הספק של 105 כ"ס וביצועים נחמדים למדי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אל תקנה את הקופה. אתה תתקל בהמון חלקי פנים שלא מתאימים וכל דבר שבור יישאר שבור.

גם ככה כבר קשה להשיג חלפים לרכב הזה.

בעצם, הדבר היחידי שזהה ברכב הוא הפרונט (למעט הגריל), החל מהכסף הקדמית הכל שונה - דלתות גדולות יותר, חלק אחורי שונה לגמרי, פנסים אחרים, פגושים אחרים.

פורסם
אל תקנה את הקופה. אתה תתקל בהמון חלקי פנים שלא מתאימים וכל דבר שבור יישאר שבור.

גם ככה כבר קשה להשיג חלפים לרכב הזה.

בעצם, הדבר היחידי שזהה ברכב הוא הפרונט (למעט הגריל), החל מהכסף הקדמית הכל שונה - דלתות גדולות יותר, חלק אחורי שונה לגמרי, פנסים אחרים, פגושים אחרים.

הייתה לי סובארו קופה 1.6 ליטר GL שנת 1987 ידנית. אמינה ונחמדה ואפילו מהנה במידה מסוימת, עד כמה שרכב חלש ומיושן עם הנעה קדמית יכול להיות מהנה, אבל:

הדלתות והחלון האחורי אכן לא זהים מן הסתם, אך בניגוד למה שנאמר, מרבית החלפים כן זהים למרכב סדאן, כולל פגושים ופנסים, רק שמאחור, יש לקופה בעיית ניקוז עקב תכנון לקוי וחלון אחורי ענקי שעוטף את חלקה האחורי של המכונית. המשמעות: הצטברות מים ויצירת ריקבונות וחלודה. בפנים, יש רק בעיה עם הכיסוי הנגלל והקפיצי של תא המטען, שמאבד מתפקודו, ולא מאפשר כיסוי הולם של תא המטען הענקי, והוא ענקי...

בכל מקרה רצוי ללכת על מנוע 1.6 ליטר ולא הקטן 1.3 ליטר; וכמובן רצוי גם גרסת אבזור GL המעט מפנקת יותר.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

שמע, זה פשוט לא נכון, מה שאמרת.

הפנסים מקדימה זהים, מאחורה שונים.

הפגוש מאחורה שונה.

הגריל מקדימה שונה.

דלתות שונות.

מושב נוסע שונה.

ועוד ועוד ועוד...בלי סוף דברים.

אם תבדוק תראה שלמעט המכניקה, רב השוני על הדמיון.

כשאתה בא לקנות רכב יומיומי שהוא כ"כ נדיר, אתה תשלם על דבר כזה ביוקר. תאמין לי. החזקתי אחת כזו במשך 5 וחצי שנים, וזה היה לפני 5 וחצי שנים :| והן לא נעשו נפוצות יותר.

פורסם
שמע, זה פשוט לא נכון, מה שאמרת.

הפנסים מקדימה זהים, מאחורה שונים.

הפגוש מאחורה שונה.

הגריל מקדימה שונה.

דלתות שונות.

מושב נוסע שונה.

ועוד ועוד ועוד...בלי סוף דברים.

אם תבדוק תראה שלמעט המכניקה, רב השוני על הדמיון.

כשאתה בא לקנות רכב יומיומי שהוא כ"כ נדיר, אתה תשלם על דבר כזה ביוקר. תאמין לי. החזקתי אחת כזו במשך 5 וחצי שנים, וזה היה לפני 5 וחצי שנים :| והן לא נעשו נפוצות יותר.

מה שנראלי שאתה צודק 100% . פשוט יש למשו את הרכב הזה ורציתי לקנות אבל פנס אחורי שבור , חשבתי שזה לא משו יענו בגלל שהוא מוכר לא רוצה לתקן אותו אבל אך שאתה אומר אז זהו לא צריך לחשוב פעמים , למרות שהוא רכב יפה ומיוחד אבל זהו לא צריך

תודה אנשים על המידע =] .

• תוכן חדש...