Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רעיון טוב אך יקר לדעתי. לי אישית זה גם לא היה דחוף כל כך, גם אם היה מלווה חצי שנה לא היה משנה.

עכשיו נשאלת השאלה אם זה באמת יכנס לתוקף ב 3 שנים הקרובות.

פורסם

^^

מחזק ומממלץ. וזה עוד לפני שלוקחים בחשבון את אגרות הטסט הפנימי והחיצוני השערורייתיות. אין שום סיבה לגבות 700~ ש"ח מתלמיד (יש לפחות שניים כאלו) לנהיגה של 20 דקות טסט. זו חזירות לשמה, ואף אחד במשרד התחבורה לא עושה עם זה דבר.

פורסם

בינעירוני? :roll:

אוי לא. זה מה שחסר, נהגים חדשים שברובם לא מנוסים בעיר אפילו, יוצאים מחוץ לעיר. אללה יוסטור. :?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אוי לא. זה מה שחסר, נהגים חדשים שברובם לא מנוסים בעיר אפילו, יוצאים מחוץ לעיר. אללה יוסטור. :???:

יותר פשוט (וכיף) לנהוג בבינעירוני מאשר בעיר פקוקה.

פורסם

כסף, רק כסף, אין לאף אחד שכל בכל המוסדות הממשלתיים האלה.

למה נראה להם שמורה נהיגה, שתפקידו ומקצועו הוא ללמד לעבור טסט נטו, ילמד את התלמיד גם לנהוג כמו שצריך?

(לדעתי זה לא הולך ביחד)

20 שעות בינעירוני.

מה זה יתן?

השעות הקשות בביעירוני זה הרבה יותר מ20 שעות.

צריך לתת דגש על עייפות, ללמוד ולקרוא נהגים אחרים, להאיץ ולעקוף טמבלים שלא יודעים לנהוג, צריך הרבה יותר מ20 שעות כדי ללמד את כל זה.

הכי טוב מה שהיה עד עכשיו, גיל 17 טסט, 3 חודשים מלווה, וזהו.

מי שאין לו מלווה, שישלם למורה על שיעור רגיל, או לעשות חוק שחייב מלווה ב3 חודשים האלה (למי שיש מלווה, שהוא יחתום שהוא מלווה אותו, למי שאין, שישלם כרגיל למורה).

המלווה זה התקופה הכי חשובה שיש, שם באמת לומדים לנהוג.

(למרות שעם חלק מההורים של היום, וחלק מהנהגים של היום בכלל, עדיף לתת לילד להשתפשף לבד, חלק מההורים בעצמם מסוכנים בכביש, ואני מדבר על הססנות ולא על מהירות).

דור, אתה לא יכול ללמד בנאדם לשחות, בלי לזרוק אותו למים.

במידה וזה מה שיתרום וישפר, אני מוכן לנהוג קבוע בשמאלי (למרות שבישראל זה כרגיל אצלי ברוב המקרים), ושהימני יהיה תפוס על ידי מורים לנהיגה.

פורסם

ניר, אני בעד הארכת המלווה לחצי שנה, אבל מצד שני...

כבר כיום ילדים שהוציאו רישיון פשוט לא נוהגים 3 חודשים, וכששוב הם יכולים לגעת באוטו הם שכחו כל מה שלמדו ו"יאללה בלגאן". חצי שנה תעשה את זה ליותר גרוע.

פלוס, יהיו הרבה יותר נהגים חדשים שייתפסו בלי מלווה...

ומשהו שם לגמרי לא ברור לי לגבי שילוב מורה הנהיגה כמלוה. כשחבורה של צעירים יוצאים לבלות, הם ייקחו איתם מורה? לא נשמע הזוי?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
יותר פשוט (וכיף) לנהוג בבינעירוני מאשר בעיר פקוקה.

ועדיין, רוב הנהגים הצעירים והחדשים ממה שראיתי נוהגים בעיר.

מעטים כמוני טחנו את רוב הארץ עם הרכב בתור נהגים צעירים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

לא קראתי את כל הכתבה אבל לפי מה שהבנתי,זה יביא לעוד קומבינות עם מורי הנהיגה כמו שעושים "קבלנות" ומגישים לטסט.

8)
פורסם

יש בכלל דרך לאכוף את ה-50 שעות נהיגה עם מלווה?

בסוף יצא שדווקא מי שהולך על ה"קומבינה" עם המורה נהיגה, באמת יעשה את השעות נהיגה (זה לא מקצר את זמן תקופת המלווה).

פורסם

קווקזי, אין מה לעשות, ישראלים אוהבים קומבינות.

(איך מוכר מחו"ל אומר לי, זה בדם שלכם, והוא ציין שהוא גם מקנא בחוש העסקי שטמוע בנו).

דור וברווז, אני מסתכל על המקרה שלי, המורה נהיגה אמר לי, שתעלה עם אבא שלך להגה, תלמד לנהוג באמת.

אבא שלי, הוא גם חבר של המורה נהיגה, התנעה ראשונה מחוץ למשרד רישוי, אמר לי עכשיו תשכח הכל, זה היה לטסט.

ב3 חודשים של המלווה חרשתי את ההגה, כל יום בלי יוצא מהכלל, בעיקר בעיר, אבל הספקתי גם לנהוג כמעט את כל אורך המפה.

היום, שיוצאים כמה רכבים של חברים ביחד, יוצאים מהעיר, יש תמיד את אלה שיעשו שטויות, אני שם לעצמי מגבלות, במיוחד בנהיגה בלילה.

הבעיה הכי גדולה בכל הנהיגה, שלכל אחד יש ניסיון שונה.

למשל הורים, אם נגיד לאבא שלי יצא לו להתקל ברכב שעומד בשוליים, ובמקרה הרכב הזה יצא באופן מסוכן מהשוליים, אז הוא ייחס חשיבות וידגיש לי כל פעם לשמור מרווחי בטחון, להתרחק.

או שלדוגמא, מקרה מהשנה האחרונה, קפץ לו שועל לכביש ב100 קמש, אם לא היה מחזיק את ההגה בשתי ידיים, הכל היה נגמר. (מפה אני לומד שתמיד יש סכנות וצריך להחזיק טוב ההגה, וגם, אם משהו קופץ לכביש, שהאוטו יתקע בו, אחר כך נגיע הבייתה נראה מה הנזק, ולא לעצור בצד או להסתכן בהסטת ההגה).

מכאן שגם אם תעשה עשרה-חודשים מלווה, הורה שאין לו ניסיון, או שהוא הססן או לחוץ, לא ילמד כלום את הילד.

עוד בעיה, זה תרבות.

יום יום בכביש 6, לרוב ומי שאני בעיקר שמתי לב, זה הרכבי חברה, הם טסים ונמצאים לרוב בשמאלי.

אין לי בעיה איתם, אני דווקא שומר איתם מבנה, הם מכירים את הדרך, יודעים איפה מותר "להרביץ" ואיפה להזהר, גם כשהם עייפים (ונתקלתי שעשיתי מחסום-דוקרנים, שרכבי חברה לרוב, אחרי משמרת לילה, טסים לתוך הדוקרנים ב80 קמש).

הבעיה היא בנהגים שעוברים לשמאלי וכשכולם טסים ב120 קמש, הם זוחלים ב90 קמש ולא אכפת להם מהעולם, רק הם והאגו שלהם.

לא נתקלתי באף דבר כזה בעולם, אם זה גרמניה ואם זה בגאורגיה (דרך אגב, הערסמובילים והבנדודים פראיירים ליד הגרוזינים, ושם כמה שהם מטורפים, אין הרבה תאונות, בגלל שיש כבוד אחד לשני בדרך).

לסיכום, עדיף להשאיר 3 חודשי מלווה, אין הרבה מה לעשות, לדעתי מי שלא נהג כמעט ב3 חודשים, לא ינהג גם בחצי שנה.

פורסם

דור וברווז, אני מסתכל על המקרה שלי, המורה נהיגה אמר לי, שתעלה עם אבא שלך להגה, תלמד לנהוג באמת.

אבא שלי, הוא גם חבר של המורה נהיגה, התנעה ראשונה מחוץ למשרד רישוי, אמר לי עכשיו תשכח הכל, זה היה לטסט.

ב3 חודשים של המלווה חרשתי את ההגה, כל יום בלי יוצא מהכלל, בעיקר בעיר, אבל הספקתי גם לנהוג כמעט את כל אורך המפה.

גם אצלי זה היה ככה. לא חרשתי כמו משוגע כל יום כל היום את הכבישים, אבל בהחלט השתמשתי במלווה כמו שהוא אמור להיות, וללמוד ממנו. בלי האינפוט של אבי, אני חושב שהייתי מסגל לעצמי הרגלים גרועים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני גם התחלתי לנהוג איך שקיבלתי את הרישיון (יותר נכון אחריי ששילמתי את האגרה),

בזמן המלווה שלי הוחלף הרכב מהקורולה הרובוטית לi30CW.

ככה או ככה, את הניסיון האמיתי מקבלים בנהיגה לבד.

עכשיו אני נוהג המון, כל יום חול כמעט מסתכם בשעה - שעה וחצי על ההגה. (ומשהו כמו 95-100 ק"מ)

• תוכן חדש...