Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשנה וחצי רכשתי מצלמת DSLR של NIKON, לפני כשבועיים נהרס התריס של המצלמה.

פניתי לארליך מעבדות שפנו ל-MACK (דרכם בוצעה הרחבת אחריות ל-3 שנים), התשובה מהחברה האמריקאית הייתה שהחלק יקר מידי להחלפה והציעו לשלוח לי מצלמה חדשה או את מחיר המצלמה.

מה המכס שעלי לשלם במידה והם שולחים לי מצלמה?

מה עדיף לדעתכם? לקחת את הכסף או שישלחו לי מצלמה חדשה?

יש לי עוד אופציות?

פורסם

לגבי ההחזר, הם רוצים לתת לך כמה ששילמת או כמה שהמצלמה עולה עכשיו?

כי אם הם רוצים לתת החזר על הסכום ששילמת אתה יכול לנצל אותו כדי לקנות דגם יותר חדש (d800, d4, d600, d3200, עוד מעט d5200).

הכל תלוי בך, אם המצלמה המדוברת סיפקה אותך, שישלחו חדשה, או שאתה יכול לנצל את ההזדמנות כדי להשתדרג.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אחרי שנה וחצי הלך התריס לעולמו? נשמע מוקדם מן הצפוי :roll:

תשאל אותם אם אפשר לקבל קנון במקום :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
לגבי ההחזר, הם רוצים לתת לך כמה ששילמת או כמה שהמצלמה עולה עכשיו?

כי אם הם רוצים לתת החזר על הסכום ששילמת אתה יכול לנצל אותו כדי לקנות דגם יותר חדש (d800, d4, d600, d3200, עוד מעט d5200).

הכל תלוי בך, אם המצלמה המדוברת סיפקה אותך, שישלחו חדשה, או שאתה יכול לנצל את ההזדמנות כדי להשתדרג.

הייתי מרוצה. הבעיה שבמידה והם שולחים מצלמה אני כנראה אצטרך לשלם עליה מכס+מע"מ, לא?

במידה והם שולחים כסף אז זה לפי המחיר בארה"ב, כמובן שבארץ המחיר יקר יותר.

פורסם

ככה או ככה את טוען שתשלם "מס", לפחות שהמס ישולם עבור מצלמה מדגם חדש יותר, לא?

קח כסף וקנה אחת מדגם יותר טוב ותהנה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אחרי שנה וחצי הלך התריס לעולמו? נשמע מוקדם מן הצפוי :roll:

תשאל אותם אם אפשר לקבל קנון במקום :wink:

בלאי של תריס זה כמו בלאי של קלאץ' נניח, אחריי כמות כלשהי של צילומים הוא שובק חיים.

זה לא קשור לגיל המצלמה.

אתה יכול לצלם ב5 שנים 10 אלף קליקים, ואז התריס יחזיק גם כשהמצלמה תהיה בת 30.

אתה יכול לצלם בשנה גם 150 אלף קליקים אם אתה צלם אירועים, ואז כנראה שתהיה מאוד קרוב להחלפת תריס.

בדיוק כמו קלאץ' באוטו.

אתה יכול לנסוע כמה שנים טובות, בעיקר מחוץ לעיר, בלי הרבה ק"מ, ואז הקלאץ' יחזיק המון זמן.

ואתה יכול לנסוע כמו נהג מונית, הרבה מאוד ק"מ בתוך העיר, ואז הבלאי יהיה גדול ותצטרך כנראה להחליף קלאץ'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

איש, ידוע לי היטב. אותי מעניין לדעת כמה קליקים היא "גמעה" תחת ידיו של פיליפ.

את ה-400D מכרתי אחרי 32K קליקים ומאז (מעל שנתיים) משרתת אח של חבר (אי שם בשוויץ) ולא הוחלף בה דבר (עדיין). לפני המכירה, היא נשלחה אל "בית הצילום" לבדיקה מעמיקה (למנוע פאדיחות - בכל זאת אח של חבר טוב) והם התפלאו ממצבה המכני המצויין - מה שגם הפתיע אותי מעט.

לרב, ידוע (בצורה משוערת) מתי תריס / וכו' עומד בפני גסיסה - היצרנים מצהירים על זמן משוער בו זה יכול להתרחש (אחרי X קליקים הכוונה כמובן).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

32 אלף קליקים בשנתיים זה די הרבה.

הD90 שלי בת שנתיים וחצי ועשתה משהו כמו 18-20 אלף קליקים.

הD40 שלי נמכרה בגיל 3 עם כמות קליקים של 17-18 אלף קליקים.

ככה או ככה, עד כמה שזכור לי אורך חיי התריס של מצלמות ברמת הכניסה הוא משהו כמו 50-60 אלף קליקים.

במצלמות כמו D90, 50D משהו כמו 100 אלף קליקים,

ובמצלמות מאסיביות יותר כמו D300S, 7D וכו', אורך החיים הנו 100-150 אלף קליקים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...