Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אפשר להסתכל על הצד השני של המטבע:

אתה משתמש ברכב 36 חודשים, שזה עולה לך 35 אלף ש"ח (כ 1000 ש"ח לחודש) ומחזיר את הרכב בסוף התקופה.

אילו היית קונה רכב ב 70 אלף, גם כן היית מפסיד עליו כ 1000 ש"ח ירידת ערך בחודש.

אם הוא ירצה מראש למנוע את אי הוודאות בסוף,

ניתן לסגור מקדמה ותשלום חודשי, כשמוסכם שמחזירים את הרכב בסוף?

פורסם

נסה להסתכל על זה מנקודת המבט הבאה:

מדובר בעסקת מימון. עסקת מימון שעוטפים אותה בכל מיני שמות, מקדמות ומשחקים עם ההחזרים. כל עסקת ליסינג/השכרה היא כזו.

מהצד השני דע לך שאף חברת ליסינג לא מממנת את הרכב בעצמה אלא פונה לבנק כלשהוא לצורך המימון. זה הופך אותה בשורה התחתונה למתווכת בעסקת מימון בינך לבין הבנק, מזה היא חיה, עמלה על הריבית שהבנק גובה ועמלה על ההנחה שמיא מקבלת מהיבואן כי היא מזמינה ממנו הרבה מכוניות. מזה היא צריכה להחזיק מנגנון ולהרוויח. ככל שתשכיל למצוא חברה שתיקח עמלה נמוכה יותר כך תשלם פחות.

אתה יכול לגשת לבנק שלך, לבנק אחר או לאחת ממגוון חברות בארץ שמתווכות בינך לבין בנק (חברות מימון) ברובן הרכב בכלל רשום על שמך ולקבל הלוואה על כל סכום הרכישה, לחלק לך את ההלוואה ל50% תשלום ו50% הלוואת בלון (משלמים רק את הריבית ואת הקרן בסוף התקופה). קח הלוואה ל3 שנים ובתום 3 השנים עם זמן פרעון הלוואת הבלון תחליף את הרכב. ככה אתה מקבל מצב מאוד דומה למה שקיים בחברות הליסינג אבל בלי לשלם להם תווך שמן באמצע. הדרך הכי טובה להגיע לחברה כזו היא דרך היבואנים עצמם שבדרך כלל מקושרים בחוזה עם אחת כזו וזה מקנה ללקוחות שלהם ריבית מועדפת.

פורסם

הטוב ביותר יהיה לפנות לבנק בו מתנהל חשבונך. הם מכירים אותך ואת יכולת ההחזר שלך ויתאימו לך את הלואה. אם תגלה שהכריבית שהבנק דורש גבוהה ראה בכך אות שאתה לקוח בל פרופיל סיכון בעייתי, סיכון שמגולם בריבית יותר גבוהה. אם תגלה שזה מצבך חשוב פעמיים לפני לקיחת הלואה כלשהי, כדי למנוע מעצמך הסתבכות כספית מיותרת.

בנטילת הלואה מהבנק המכיר אותך תחסוך את כל המתווכים, הרכב ירשם על שמך כיד ראשונה, ההלואה תהיה לעד 5 שנים ובסיומה הרכב יהיה בבעלותך המלאה. תרצה למכור אותו קודם? אין בעיה - פרע את ההלואה והמשכון יוסר מיד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אם הוא ירצה מראש למנוע את אי הוודאות בסוף,

ניתן לסגור מקדמה ותשלום חודשי, כשמוסכם שמחזירים את הרכב בסוף?

אלבר מציעה תוכניות כאילו .

למשל על פיאסטה (נתונים נכונים מלפני שבועיים-שלושה) - שלם 6000 ש"ח + 1050 ש"ח בחודש (+רישוי+טיפולים וביטוח)

ותחזיר את הרכב בסוף. (יש אופציה לרכוש את הרכב ב 12% הנחה ממחירון) . התוכנית היא ל 30 חודשים.

פורסם
אלבר מציעה תוכניות כאילו .

למשל על פיאסטה (נתונים נכונים מלפני שבועיים-שלושה) - שלם 6000 ש"ח + 1050 ש"ח בחודש (+רישוי+טיפולים וביטוח)

ותחזיר את הרכב בסוף. (יש אופציה לרכוש את הרכב ב 12% הנחה ממחירון) . התוכנית היא ל 30 חודשים.

תודה,

ההצעה הזאת מדברת על פיאסטה ידנית?

פורסם

אין ניסים ונפלאות. בסופו של דבר הרכב עולה X ש"ח ואתה תשלם את אותו X בתוספת Y ריבית. אם אתה לא יכול להרשות לעצמך רכב ב-70K, אל תקנה רכב במחיר כזה. זה יעיק עליך במקדמה, יעיק עליך בתשלומים החודשיים ובסוף התקופה תאלץ להשלים את הסכום החסר וככל הנראה תדרש להלוואה נוספת לצורך זה.

כמובן שלכל אינדיבידואל ולכל משק בית יש את השיקולים המדויקים שלו. אצלנו, לאחר דיונים וחישובים שונים, החלטנו שלא נקנה מכונית בשווי של יותר מהכנסה נטו משותפת של 3 חודשים ועם עלות אחזקה כוללת (כולל ירידת ערך וריבית על ההלוואה שלקחנו) של יותר מ-3000 ש"ח לחודש ולא משנה באיזה עסקת מימון, הלוואה, טבלאות שפיצר או בלונים יפתו אותנו.

זה החישוב שאתה צריך לעשות ורק אחר כך להתחיל לחפש מכונית ועסקת מימון ספציפית שתיתן לך את התמורה הטובה ביותר ביחס לאמצעים הפיננסיים העומדים לרשותך.

פורסם
זה שלא נשאר לך חוב אני מסכים.

אבל אני באמת לא מבין מדוע אתה חושב שחברת ליסינג תוותר על 17 אלף ש"ח?

אני גם לא מבין את המושג "חצי אוטו הוא שלי".

חברת ליסינג מוכרת לך רכב בתשלומים ב 70 אלף.

שילמת 35 אלף והחזרת להם רכב ששווה 35 אלף.

אולי באמת יש משהו שאני לא קולט.

הם לא מוכרים לי את האוטו לגמרי, זה רשום על שמם

פורסם

כל הסיפור של ליסינג פרטי/מימוני בנוי על כך שהלקוח מחזיר כל חודש (פחות או יותר) את ירידת הערך החודשית של הרכב.

זאת אומרת שהוא משלם רק על מה שהוא משתמש, והיתרה לתשלום בסוף התקופה היא (בערך) ערך השוק של הרכב.

אם ערך השוק יותר גבוה מהיתרה לתשלום שווה למכור את הרכב לבד וללכת עם היתרה הביתה (או קנות את הרכב ולהמשיך לנסוע בו)

הריבית ברוב העסקאות נמוכה יותר מריבית בנקאית בגלל שלחברת הליסינג הרכב עולה פחות והיא מעבירה ללקוח חלק מההנחה בצורך ריבית נמוכה יותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ממקור ראשון אני אומר שהעסקה מעולה בתנאי שאין לך בעיה עם אחד הבאים:

-במידה ותרצה לצאת מהעסקה באמצע התקופה אתה ככל הנראה נשאר עם כלום.

-המקדמה היא כתלות בתשלום החודשי אליו אתה מסוגל להגיע או עד 50 אחוז מערך הרכב,ז"א שאתה יכול לשלם 50 אלף מקדמה לרכב של 100K ובכך לקבל החזר חודשי נמוך,או מקדמה נמוכה יותר ותשלום חודשי גבוה יותר (לפי המצוי בכיסך,אבל אין אפשרות באמצע התקופה "להוסיף" למקדמה ולהוריד את התשלום"

אני כרגע עם הרכב השלישי שאני לוקח בשיטה הזו,ומרכב לרכב תמיד הייתה תוספת למקדמה גם על מנת להוריד את התשלום החודשי וגם כי הם לא יזכו אותך בסוף התקופה על הערך של הרכב,אלא יגידו לך שאתה נותן את האוטו חזרה ונשאר עם מקדמה של X שקלים,כמובן בהתאם למצב של הרכב שאתה מחזיר.

אם תחליט להתגלגל עם זה יותר מפעם אחת,תקבל הטבות שונות (ברכב השלישי קיבלתי שדרוג לדגם המאובזר בלי לעלות בתשלום החודשי,2 טיפולים שנתיים חינם,חודש ביטוח חובה בחינם ויוצא שבמידה ואני אקנה את הרכב בסוף התקופה כל העסקה עלתה לי בריבית של 1100 שקל ל50 אלף שקל לשלוש שנים,זניח לחלוטין.)

פורסם

אני עדיין לא מבין משהו

אם בסוף התקופה אחרי 3 שנים רוצים להתגלגל לרכב חדש

מחזירים את הרכב הישן ועדיין צריך לשלם עוד משהו כמו 20K ש"ח מקדמה לרכב חדש כמו בפעם הראשונה ??

לא ראיתי שמישהו ענה על זה.

פורסם

זה תלוי במאזן בין מחיר הרכב בסוף התקופה מול גובה התשלום האחרון לחברת ליסינג.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בעקרון אם אתה משלם רק את ירידת הערך של הרכב - אתה אכן נשאר בלי כלום. אבל גם לא שמת את כל ערך הרכב בתחילת התקופה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...