Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לדעת אם הבנתי נכון את הרעיון.

הציעו לי רכב זול (טויוטה אייגו אוטומט) של 73 אלף ש"ח. אני צריך לשלם 20,500 ש"ח מראש וכל חודש 715 ש"ח. אחרי שנתיים יש לי אפשרות לרכוש את האוטו בכ-36 אלף ש"ח או למסור את האוטו כדמי מקדמה לאוטו חדש.

השאלה שלי היא, אם במידה ולא קרה נזק לאוטו או קלומטרג' מוגזמת, האם שכיח מצב שבסוף התקופה האוטו שלי יהיה שווה פחות מ- 20-30 אלף ש"ח, כך שאצטרך להוסיף כסף למקדמה של האוטו הבא? או שבדרך כלל אחרי שאתה נכנס למעגל הליסינג אתה מצליח לגלגל רכבים כל שנתיים בלי השקעה כספית נוספת (מלבד התשלום החודשי)?

פורסם

נסה לחשוב כמו חברת ליסינג - ברור שמה שלא תעשה - בשלב מסויים יהיה עליך לפרוע את החשבון.

עליך להסתכל על ה"ליסינג הפרטי" כמו על כל הלואה - בסופו של דבר צריך לפרוע את ההלואה, וחברת הליסינג תעשה הכל כדי לקבל כמה שיותר כסף.

ממליץ לך לבחון הלואה בנקאית - התנאים יהיהו תלויים בכושר ההחזר שלך , אבל תדע מראש איך ההלואה מסתיימת, כמובן בכפוף לשינויים בריבית בנק ישראל. ב"ליסינג הפרטי" - שהיא בעצם שיטת מימון אחרת - תמיד ירבוץ מעל ראשך ענן של חוסר ידיעת ערך הרכב בסוף חיי ההלואה. מעבר לכך - אותה שיטה מחייבת אותך לסנכרן את עצמך למחזור החיים בן 3 שנים של ההלואה, בניגוד להלואה בנקאית שאתה יכול להחזיר בכל עת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

על פניו נראה לי שאני יכול להתגלגל בחברת ליסינג עשרות שנים, כך שרוב ההלוואה אני לא יחזיר בעשרות השנים הקרובות. השאלה היא אם זה חישוב נכון ואיפה אני יכול ליפול?

פורסם

אי אפשר לדעת מה יהיה השווי המדויק של האייגו בעוד כשלוש שנים. אפשר לנחש, ניחוש די מושכל אבל עדיין ניחוש. אפשר למשל להתסכל על מחיר המחירון של פיג'ו 107 או סוזוקי אלטו או יונדאי i10 בנות שלוש שעלו כחדשות פחות או יותר אותו הדבר. בנוסף, אפשר גם להשתמש בכלל האצבע שאומר שמכונית מאבדת כ-50 אחוזים מערכה במהלך שלושת השנים הראשונות. אז בגדול, אם אתה קונה היום אייגו שעולה כ-70 אלף ש"ח בהחלט סביר שבעוד שלוש שנים היא תהיה שווה כ-35 עד 40 אלף ש"ח.

כל הרעיון בשיטת הליסינג הפרטי הוא בדיוק מה שאתה מתאר - להתגלגל עם חברת הליסינג שוב ושוב. חברת הליסינג בהחלט רוצה לפרוע את ההתחייבות שלך אליה אבל יש לה גם אינטרסים נוספים. אחד מהם הוא למשל להגדיל את בסיס הלקוחות שלה, דבר שמשפר את העמדה שלה מול יבואני הרכב בהמשך.

אבל צריך לשים לב שכיום יש נטייה לבחור בהחזרים חודשיים נמוכים יחסית ובליסינג לתקופה קצרה, מה שאומר שבסוף התקופה "לא שילמת מספיק" על הרכב. למשל במקרה שלך - 24 תשלומים של 715 ש"ח = 17,160 ש"ח. בתוספת המקדמה נקבל תשלום של כ-37,660 ש"ח בסך הכל לאורך התקופה או יתרה של 35,340 ש"ח לתשלום. עכשיו תסתכל על הפסקה הראשונה ותבין למה אתה די גבולי וייתכן שבשביל להתגלגל לעסקה הבאה תצטרף להוסיף עוד כסף.

אגב 2, תבדוק טוב איך מחשבים את שווי הרכב בסוף העסקה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תגיד לי אם הבנתי נכון,

אם במידה שהחישוב שלך נכון, ובעוד 3 שנים האוטו יהיה שווה כ-35 אלף ש"ח, כמו כן החוב שלי על האוטו יהיה גם כן בערך כ-35 אלף ש"ח, אז כדי לשדרג לאוטו חדש בעצם לא יישאר לי כסף ממכירת האוטו לליסינג ובכך אצטרך לשלם שוב מקדמה מלאה לאוטו הבא?

בעצם אחרי מחשבה שניה אני גם יישאר חייב לחברת הליסינג,

שכן אם האוטו יהיה שווה בסוף התקופה רק 35 אלף ש"ח, ורק 50% מהאוטו הוא שלי, הרי שיש לי רק השקעה של 17.5 אלף ש"ח, לפיכך אני יישאר חייב לחברת הליסינג 17.5 אלף ש"ח. האם זה נכון?

פורסם

אוקי עכשיו הבנתי את הטעות שלי ובעצם כן יישאר לי בערך 20 אלף ש"ח לשדרוג לרכב הבא

אני חושב שעדיין יש יתרון לחברת ליסינג, שכן היא מוכנה לתת לי הלוואה של כ-35 אלף ש"ח מבלי צורך לפרוע אותו משך כל הזמן שאני מתגלגל בחברה. שזה יתרון ענק לאור מצב הכלכלי שלי. נכון שבסופו של דבר אצטרך לשלם את החוב הזה, אבל זה יכול לקרות גם בעוד 50 שנה. השאלה שלי אם אפשר לסדר סוג הלוואה כזאת בבנק?

פורסם

האם מישהו יודע מה סדר הגודל של מחירי השכרת

רכב לטווח ארוך של 2-3 שנים?

האם יש לחברות הליסינג אופציה של תשלום מקדמה,

ואז תשלום חודשי כשבסוף אתה מחזיר את הרכב ומסיים?

(אני מניח שבמקרה כזה סך כל התשלום יהיה נמוך יותר מעיסקת ליסינג פרטי רגילה)

פורסם
אוקי עכשיו הבנתי את הטעות שלי ובעצם כן יישאר לי בערך 20 אלף ש"ח לשדרוג לרכב הבא

אם הרכב יהיה שווה 35 אלף ש"ח בעוד 3 שנים, ואתה עדיין חייב לשלם לחברת ליסינג 36 אלף ש"ח תשלום אחרון,

מאיפה חישבת שיישארו לך 20 אלף ש"ח למקדמה הבאה?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אם הרכב יהיה שווה 35 אלף ש"ח בעוד 3 שנים, ואתה עדיין חייב לשלם לחברת ליסינג 36 אלף ש"ח תשלום אחרון,

מאיפה חישבת שיישארו לך 20 אלף ש"ח למקדמה הבאה?

כי אני משאיר להם את האוטו והם מוכרים אותו כבר ב-35 אלף. ולכן בעצם לא נשאר לי חוב.

ומכיון ש-50 אחוז מהאוטו הוא שלי, לכן נשאר לי 17.5 אלף ₪

פורסם
כי אני משאיר להם את האוטו והם מוכרים אותו כבר ב-35 אלף. ולכן בעצם לא נשאר לי חוב.

אל תשכח שאתה צריך להוסיף את ירידת הערך בגין השנתון והקילומטרים, עלייה במדד או הריבית שתגדיל את התשלומים כולל הייתרה ומו כן את עמלת הטרייד העתידי.

פורסם
אל תשכח שאתה צריך להוסיף את ירידת הערך בגין השנתון והקילומטרים, עלייה במדד או הריבית שתגדיל את התשלומים כולל הייתרה ומו כן את עמלת הטרייד העתידי.

35 אלף זה אחרי התחשבות בשנתון ובק״מ.

למה שהתשלומים יגדלו ברכב השני מאשר ברכב הראשון?

פורסם

זה שלא נשאר לך חוב אני מסכים.

אבל אני באמת לא מבין מדוע אתה חושב שחברת ליסינג תוותר על 17 אלף ש"ח?

אני גם לא מבין את המושג "חצי אוטו הוא שלי".

חברת ליסינג מוכרת לך רכב בתשלומים ב 70 אלף.

שילמת 35 אלף והחזרת להם רכב ששווה 35 אלף.

אולי באמת יש משהו שאני לא קולט.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

שיטת הליסינג האמריקאית לא יכולה בשום פנים ואופן להתקיים אצלינו באותה הצורה מאחר וטויוטה אייגו תעלה שם (אני משער ) כ 10,000דולר , שזה שתי משכורות לאקדמאי, שלוש משכורות לעובד ממוצע 4-6 לעובד בשכר מינימום (עם או בלי אוברטיים, וימי שישי ).

כששכר המינימום בישראל הוא 4300 ש"ח והממוצע הוא 8,000 הרכב עולה לך 15 - 9 משכורות אז כל העסקה נהיית הרבה יותר יקרה ומה שאתה לא משלם בהחזר החודשי, לאחר שלוש שנים חוזר אליך בריבית דחורש בהתפוצצות הלוואת הבלון לפנים.

ודרך אגב VLAD צודק, לא תצא משם עם גרוש בעודף.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אין דבר כזה ״חצי אוטו זה שלי״, כל עוד לא שילמת 100% של המחיר, האוטו הוא 0% שלך, זה כל הקטע. אתה בינתיים רק שוכר את הרכב, בדיוק כמו ששוכרים דירה , הרי אחרי שאתה גר נניח בשכירות ומשלם 3 אלף לחודש, שזה 180 אלף אחרי 5 שנים, אתה לא יכול לטעון שדירה היא 20% שלך :) במהלך השנים יש מצב שבשכירות תשלם אפילו יותר מהשווי ההתחלתי של הדירה, והיא עדיין לא תהיה שלך אפילו באחוז אחד. אתה יכול להגיד שאתה משלם מקדמה ובשכירות דירה אין דבר כזה, נכון, אבל יש לך תשלום חודשי יחסית נמוך, אם תגדיל תשלום חודשי אפשר בד״כ להקטין את המקדמה לסכום יותר נמוך.

לפי כך, בדוגמא שלך עם אייגו , בסוף ההתקופה של 3 שנים בהחלט תדרש לשלם מקדמה חדשה של 20 אלף, או שפשוט תיצא מהעסקה וזהו. במידה ותקופה היא 24 חודשים, המצב קצת שונה כי הרכב יהיה שווה יותר, משהו בסיבות 48 אלף, מאוד מאוד לא בטוח, אבל נניח. אז יוצא שנשאר לך איזה הפרש של 12-13 אלף לטובתך, אז תצטרך להוסיף רק כמה אלפים למקדמה חדשה.

פורסם

אפשר להסתכל על הצד השני של המטבע:

אתה משתמש ברכב 36 חודשים, שזה עולה לך 35 אלף ש"ח (כ 1000 ש"ח לחודש) ומחזיר את הרכב בסוף התקופה.

אילו היית קונה רכב ב 70 אלף, גם כן היית מפסיד עליו כ 1000 ש"ח ירידת ערך בחודש.

• תוכן חדש...