Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר כמה זמן יצא לי לחשוב על השאלה שבכותרת, עדיין לא מצאתי תשובה נורמלית מכל מי ששאלתי אותו אף אחד לא ידע לענות.

אולי פה בפורום נמצא את התשובה?

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קרא את חוק הגנת השכר, תשי"ח 1958 (http://www.ovdim.org.il/Page10907.asp)

בעקרון התשלום אמור להיות בסופו של חודש עבודה (סעיף 9). יחד עם זאת, "שכר מולן" הוא שכר עבודה שלא שולם עד ליום הקובע. היום הקובע הוא היום התשיעי שלאחר מועד התשלום (סעיף 1 - הגדרות).

משמע, המעביד אמור לשלם בסוף החודש אבל החוק קובע שאם התשלום מתעכב בתשעה ימים (לא עשרה !) אז "לא נורא".

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

כי החוק אומר שצריך לשלם משכורת עד ל 10 .

חלק מהחברות מפקידות משכורת ב 1 לחודש חלק ב 5 לחודש.

בכל מקרה המקובל זה 1 לחודש או 10 לחודש. (שזה בעצם מופקד לחשבון הבנק ב 9 לחודש, אבל רואים את זה ב 10)

פורסם

אגב אחד הדברים שאני יותר אוהב במדינות מסויימות זה שהשכר מופקד על חשבון שבועי או דו-שבועי כלומר פעם בשבועיים.. בתיאוריה זה נשמע לי יותר נוח להתנהל כלכלית באופן הזה..

פורסם

תביא בחשבון שלמעסיק הפקדת משכורת כל שבועיים חייבת כפליים חישובי שכר - עלות נוספת. אם מדובר בשכר קבוע - ניחא, אבל כאשר יש חישובים מורכבים של שעות נוספות ותוספות תקופתיות כאלה ואחרות תשלום דו שבועי מעלה את עלויות חישובי השכר. בארץ התקבעה שטה של תשלום חודשי, ובסך הכל אפשר להתנהל כך יפה אם מקפידים על מעקב מינימלי אחר הכנסות והוצאות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ואם העשירי יוצא על שבת כמו עכשיו אמורים לקבל לפני השבת או בראשון?

בד"כ לפני השבת. רק אם המעסיק ממש מזלזל בעבודים ועל חריגה כזאת אפשר לתבוע.

אז למה בעצם ב10 ולא ב1?

פורסם

בת'כלס - מה זה משנה?

כל עוד הכסף נכנס כל חודש קלנדרי זה בסדר.

ה-1 לחודש זה סתם מספר.

מה ההבדל בין ה-1 ל-2 או ל-10?

בכלל, תשכורת כל חודש זה קצת דפוק...

יש חודשים של 28 ימים, ויש חודשים של 31 ימים, אז מי משלם לי על ה-3 ימי הפרש הללו (או מי משלם למעביד על ה-3 ימי הפרש הללו?)

זה מה שאתה צריך לשאול את עצמך ;-)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

אתה יכול להסתכל על זה אחרת - המשכורת שנתית, ומחולקת ל-12 מנות שוות, ולא משנה כמה ימים יש בחודש. מעבר לכך אתה מקבל תוספות (או ניכויים) תקופתיים לפי תחשיב חודשי (שעות נוספות או שעות חסר, דמי הבראה ותוספותתקופתיות כאלה) בכלחודש. גם מסים מנכים כל חודש אבל החישוב הסופי הוא שנתי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אבל החישוב הסופי הוא שנתי.

זה יפה שאתה אומר שהחישוב הוא שנתי, אבל כשאתה בדיון שכר עם המעסיק שלך, שניכם מדברים על מספרים חודשיים.

אז לא משנה איך אני או אתה מסתכלים על זה, ב-99% מהמקרים, בישראל מדברים על משכורת חודשית.

אני בקנדה, כאן ב-99% מהמקרים מדברים על משכורת שנתית, ואלה המספרים שצצים בדיוני שכר.

ב-90% מהמקרים המשכורת נכנסת כל שבועיים, בד"כ ביום שישי (בעבודה הנוכחית שלי אני דווקא מקבל משכורת בימי רביעי). לכן זה לא משנה אם זה חודש של 28 או 31 ימים.

מעטים מאד מקבלים משכורת חודשית, והיתרה מקבלים משכורת פעם בשבוע, בד"כ ביום שישי.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
אגב אחד הדברים שאני יותר אוהב במדינות מסויימות זה שהשכר מופקד על חשבון שבועי או דו-שבועי כלומר פעם בשבועיים.. בתיאוריה זה נשמע לי יותר נוח להתנהל כלכלית באופן הזה..

אתה יודע איזה כאב ראש זה לעשות חישוב שכר שבועי לכמות עובדים ששעות העבודה משתנות מיום ליום?

זה יכול להיות מצויין למי שמקבל משכורת קבועה.

פורסם

כי גם המחשב הכי משוכלל לא יכול בלי הנתונים שיוזנו אליו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

היום זה כבר לא רלוונטי כי אני עובד על שכר גלובלי, אבל גם כשעבדתי בבית קפה לפני מעל 6 שנים הייתי נכנס ל"שעון" שזה בפועל מחשב שהיה מדפיס לי את התלוש..

• תוכן חדש...