Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(שאלה אל מי שמבין ומתעסק ב) אתר ebay

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, מכרתי מוצר באיביי (2 סטיקים זכרונות למחשב נייח)

בדר"כ כאשר אני מוכר שם משהו ובן אדם קונה, אני מייד נותן לו פידבק חיובי.

במכירה הנוכחית של הזכרונות אותו בן אדם שקנה ממני אפילו לא עברו 24 שעות והוא שלח לי פנייה בהודעה, פנייה קצת אגרסיבית שבא הוא כותב: קניתי ממך את הזכרונות אם לא שמת לב. מה עם לשלוח?

כתבתי לו שיש עפ"י מה שציינתי עד 3 ימים לשלוח ושיתאזר בסובלנות.

לאותו בן אדם לא נתתי פידבק כי ידעתי שאולי יהיה איתו בעיות אז אמרתי נשאיר את זה לסוף.

וזה בדיוק מה שקרה. המוצר הגיע אליו (הוא לא אמר לי שהגיע אבל שיערתי מאחר שהוא לא פנה אלי)

עברו 35 ימים מיום הרכישה עד אתמול, והוא כותב לי ככה: המוצר הגיע אלי ואחד הזכרונות לא תקין, פניתי אליך מאוחר מאחר שרציתי לבדוק אותו על כמה "עשרות" מחשבים ולוודא שאכן הוא לא תקין. יהיה פייר מצידך לזכות אותי בחצי מהמחיר ששילמתי.

מחכה לתשובה.

מה אתם היית מציעים לעשות? הבחור משקר במאה אחוז מאחר שאני שלחתי לו זכרונות תקינים לחלוטין. אז או שהוא דפק אחד מהם או שהוא סתם מחפש דרך להוציא כסף ממני. לתת לי פידבק שלילי זה הוא יכול, אבל אז גם אני אתן לו פידבק שלילי אז לא יודע מה יצא לו מזה. מה לגבי פנייה שלו לאיביי. הרי ידוע שהם יותר לטובת הקונים. מה אתם הייתם עושים?

מדובר כאן על 20 דולר שהם לא מעט (ואל תשכחו שגם שילמתי עמלת מכירה לאיביי שזה עוד כסף).

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי בתור מוכר אתה יכול לתת נייטרלי או חיובי ולא שלילי.

אתה כמובן יכול להגיב לפידבק השלילי שלו בהערה משלך.

כמה פידבקים יש לך בסך הכל? אם יש לך הרבה מאוד, הייתי

לוקח סיכון וכותב לו שלמיטב ידעתך ובדיקתך, הזכרונות נבדקו

טרם השליחה, ונמצאו תקינים. ושהוא מוזמן לשלוח את הזכרון הלא

תקין(על חשבונו) ולקבל זיכוי עליו.

אני מניח שהוא לא יעשה את זה, ויתן לך פידבק נייטרלי/שלילי.

פורסם

יכול להיות שהם ניזקו אולי בצורה כלשהי בהובלה? למרות שקשה לי להאמין.

הצעה שלי - תבקש ממנו לנקות את המגעים של הזכרון הבעייתי עם אלכוהול 95%, להמתין שיתייבש ולאחר מכן לנסות.

יכול להיות שהוא נגע במגעים ולכלך אותם ונוצר חוסר מגע או משהו בסגנון, זה קרה לי עם זכרונות של מחשבים שולחניים. שווה בדיקה בסך הכול.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מדובר בישראלי?

אם כן אז בקש ממנו שישלח לך בחזרה את הסטיק הדפוק בדואר 24 (כי הזמנים מתחילים להיות לחוצים) וכשיגיע אליך תזכה אותו במחצית ממה ששילם+מחיר המשלוח (זה לא כזה יקר).

אם מדובר במישהו מחו"ל אז אתה בבעיה כי גם אם הוא ישלח היום זה לא יגיע תוך 10 ימים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תתקיל אותו, גם אם הסיכון שזה יעלה לך בכסף זמן או עצבים. תציע לו לשלוח את המוצר חזרה, ובמידה ויימצא שהמוצר תקול תזכה אותו במחיר הקנייה+ במחיר המשלוח חזרה. אם באמת המוצר תקין הוא יגמגמם וישתהה ויגיד שזה הסתדר. אין לו סיבה לגרום לתקלה בסטיק כי אני מניח שהוא צריך אותו.

פורסם

תודה על התגובות,

הבחור מספרד.

יש לי באיביי 114 כוכבים (100%)

הרוב זה מקניות :-P

מכרתי כמה דברים וכל מה שמכרתי הקונים היו מבסוטים. ואני כמובן מוכר רק דברים טובים וללא שום בעיות.

הזכרונות היו תקינים ב 100 אחוז הם ישבו על המחשב שלי במשך תקופה ארוכה, שידרגתי את הלוח ואת הזכרונות אז מכרתי

את הישנים. הסיבה שאני בטוח שהוא דפק אותם או שקרן היא כזאת: ביום הרכישה לא עבר יום והוא כבר פנה אלי בעצבים מה קורה עם השליחה, אז אם הוא מצא שהזכרון היה תקול מהיום הראשון שהגיע אליו המוצר למה הוא לא פנה אלי? למה הוא חיכה לפחות שבועיים בשביל לומר לי שיש בעיה. דפוס ההתנהגות לא מתאים ולכן לדעתי הוא שקרן.

חשבתי על זה דבר כזה:

לומר לו שהזכרונות נבדקו והם היו תקינים, ולמרות שרשמתי שאין חזרות ואין זיכויים אני מוכן לבוא לקראתך, שלח לי את הזכרון חזרה

(כמובן שהמשלוח עליו) אני אבדוק את הזכרון ואם הוא ימצא לא תקין אני אזכה אותך ב 20 דולר.

מה אתם אומרים?:?

פורסם

למרבה הצער, תרצה או לא תרצה איביי הם לטובת הקונים מבחינת הפידבקים. זה לא ממש משפיע עליו אבל זה בהחלט משפיע עלייך בתור מוכר. למה הכוונה? שבן אדם קונה ממך משהו בנוסף לפידבק שהוא צריך לתת לך הוא גם מסמן בכוכבים כמה שאלות, כגון : איך היה המשלוח מ 1 ועד 5, איך הייתה התקשורת בינך לבין המוכר, כלומר באיזה מהירות הוא ענה מ 1 ועד 5, האם הסכום ששולם עבור המשלוח היה סביר מ 1 ועד 5 וכל מיני שאלות כאלה. ככל שאתה מקבל ציונים נמוכים ככה איביי מעלה לך את העמלות או אם תרצה להסתכל על זה בצורה הפוכה, ככל שאתה צובר ניקוד טוב יותר ככה את מקבל הנחה בעמלות ועוד כל מיני צ'ופרים כאלה ואחרים. לגבי פידבקים שליילים שלו, גם אם יש לו 50 אחוזים פידבק זה עדיין לא מונע מאחרים למכור לו.

האם מקלות הזכרונות היו חדשים בקופסה או אריזה הרמטית? אם כן, בקש אותם בחזרה ופנה בארץ לסוכן שמטפל בזה שייתן לך מענה לבעיה. עקרונית, אם הבחור מחו"ל הוא יכול לעשות שם את אותו הדבר אבל למה לו?

להבא, אם מדובר במקלות זיכרון או רכיב חשמלי או אלקטרוני כל שהוא שלא נמכר באריזה סגורה הרמטית תרשום שהמוצר הוא במצב חדש ומגיע בקופסה או אריזה שנפתחה. תרשום שאין אחריות כזו או אחרת והמוצר נמכר איך שהוא. באנגלית איך שאומרים "AS IS". כלומר, איך שהוא. כל מכירה באיביי היא מין חוזה בין המוכר לקונה. במידה והיית רושם "AS IS" או בשפה האנגלית או העברית שאין אחריות והמוצר נמכר איך שהוא אז היום הוא היה יכול לדבר ללמפה.

איך יוצאים מזה?

אין מה לעשות, אלה הם החיים וזה העולם שלנו, עקום, מעוות ורחוק מלהיות הוגן. בלע את הצפרדע, בקש ממנו את הסטיק בחזרה ותגיד לו שתזכה אותו על העלות המלאה שלו פלוס כמה שקלים על המשלוח ברגע שהמוצר יגיע אלייך בחזרה. זהו זה. אתה עשית את שלך, אם יש לו בעיה שיפתח דספיוט. תגיד לחברה באיביי שאתה רוצה את הסטיק בחזרה ואז אתה תזכה אותו במחיר מלא פלוס המשלוח החלקי של הפריט. כלומר אם עלה 10 דולר לשלוח 2 פריטים כלומר כל פריט עלה 5 דולר. ועל זה פלוס עלות הפריט זה מה שהוא יקבל בחזרה. אין הוגן יותר מזה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

הבנתי אותך. כמובן שאם אזכה אותו זה אך ורק אם הוא ישלח לי את הסטיק חזרה.

אבל אם ועדיין הוא ישלח לי חזרה ואזכה אותו הוא ייתן לי פידבאק שלילי אז מה עשיתי בזה?

בדף המכירה רשמתי שהמוצר משומש ותקין 100 אחוז ורשמתי שאין חזרות.

אם הייתי רושם AS IS אז אף אחד לא היה קונה ממני. AS IS רושמים רק כאשר אתה לא יודע מה מצב המוצר.

זה מה שאני חושב לכתוב לו:

Hey, what's the problem with the memory? When i sent him to you he was working at 100 percent, without any problems at all. There's no reason it will not work so maybe check your slot memory board again or something. To please you even though i mentioned that there is no repetition, send it back to me and I'll refund you for it.

מתקבל על הדעת?

פורסם

איך בדיוק הוא ישלח לך חזרה מספרד לפה תוך 10 ימים?

אם הוא ישלח במשלוח מהיר זה יעלה יותר מהמוצר.

במשלוח רגיל אתה תקבל את זה בעוד שבועיים וכבר לא תוכלו להשאיר פידבק אחד לשני בכלל.

האמת היא שזה יכול להיות טוב, תבהיר לו שהוא יקבל את הכסף רק אחרי שישלח לך את המוצר, אתה תקבל אותו, והוא לא ישאיר לך פידבק שלילי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לדעתי הוא ישאיר בכל מקרה פידבאק שלילי. אני מרגיש את זה. אבל לא כ"כ אכפת לי.

לא מתכוון למכור שם יותר. וגם אם כן לא חושב שפידאבק אחד יעשה לי משהו.

בדקתי הרגע ונכון, גם אם ארצה להשאיר לו פידבק שלילי אני לא יכול, אך ורק חיובי.

אז הפתרון הכי נכון הוא לבקש ממנו את המוצר חזרה ואז לזכות אותו. ככה יש לי את כל התקופה של המשלוח

להמתין עם ההחזר שלו וגם לבדוק אם אכן הוא משאיר לי פידבק שלילי. ואין סיכוי שהמוצר יגיע בזמן אליי.

פורסם

אבל אם ועדיין הוא ישלח לי חזרה ואזכה אותו הוא ייתן לי פידבאק שלילי אז מה עשיתי בזה?

אם הייתי רושם AS IS אז אף אחד לא היה קונה ממני. AS IS רושמים רק כאשר אתה לא יודע מה מצב המוצר.

Hey, what's the problem with the memory? When i sent him to you he was working at 100 percent, without any problems at all. There's no reason it will not work so maybe check your slot memory board again or something. To please you even though i mentioned that there is no repetition, send it back to me and I'll refund you for it.

מתקבל על הדעת?

ידידי, כל עוד זה לא היה חדש באריזה אטומה אין לך איך להוכיח שזה היה תקין ב100%. אין לך הרי אישור של טכנאי מחשבים שהוא היה תקין ב 100 אחוז נכון? בקיצר, חבל לך על הזמן להוכיח שזה היה תקין ברגע ששלחת, חבל לך גם על כל הזמן והעצבים. בקש ממנו לשלוח את המוצר בחזרה ואז הוא יקבל את עלות המוצר והחלק היחסי לגבי המשלוח. אתה יודע שאתה עומד לעמוד במילה שלך ואכן לזכות אותו. מי שצריך לדאוג בקשר לקבלת הזיכוי זה הוא ולא אתה. לכן, אם הוא לא סומך עלייך זכותו המלאה לפתוח דיספיוט. כאשר איביי ישאלו אותך מה הסיפור פשוט תגיד להם שאין שום בעיה, הבחור קנה מוצר משומש, מסתבר שהוא לא תקין כרגע, הבחור יקבל את הזיכוי ברגע שהפריט מגיע לארץ. כמו כן, בקש ממנו שהוא ישלח את זה עם מספר מעקב כי אם זה הולך לאיבוד הוא לא מקבל זיכוי. אם התשובה הזו מקובלת עליו הסיפור יגמר פה ושם אם הוא עדיין מפחד אז איביי יתנו לו הארכת זמן יותר מה 45 ימים שהם נותנים אפילו עוד 30 יום. הם מודעים לכך שיש לפעמים את הקטע עם משלוח בין לאומי שזה לוקח זמן. מגיע המוצר, תן לו זיכוי ונגמר הסיפור.

בקשר לפידבק שלילי, אם הוא נותן לך אחד כזה, אז יש לך גם אופציה לענות לו שם. הוא עלול לרשום עלייך "מוכר שקרן שלח לי מוצר מקולקל" לדוגמה. אתה תרשום שם, "הקונה ידע שהוא מקבל מוצר משומש, זיכוי כספי הונפק לקונה". זהו זה, לא שמישהו ממש מתסכל על זה אבל כאשר אני קונה ממוכר שיש לו פידבק שלילי אני תמיד בודק מה הסיפור, אם הייתי רואה פידבק שלילי ואת התשובה שנתת לגבייה לא הייתי חושש כלל וכלל לקנות ממך כי אני יודע שלמרות הכל אתה אתה מנסה לצאת הוגן עם הלקוחות שלך.

בקיצר, עזוב אותך משטויות, שחרר לו זיכוי ברגע שאתה מקבל את הפריט וזהו זה, מה לעשות, לפעמים גם אוכלים אותה בחיים, לי דפקו 2 אופנועים שעלו פי כמה מונים מהמקל זיכרון הזה. מה אני אעשה? אתאבד? ברור שלא, ממשיכים הלאה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

התגובה שלך קצת מוגזמת. מדובר פה על עיקרון ולא רק על כסף.

אני שלחתי מוצר תקין ב 100 אחוז גם אם הוא משומש.

אותו דבר יכול היה לקרוא לי אם הייתי שולח לו מוצר חדש לחלוטין בקופסא, היה פותח את האריזה גורם לנזק למוצר וכותב לי חזרה

שהמוצר לא תקין. לך תוכיח כמו שאתה אומר.

אני ארשום לבן אדם את מה שציינתי למעלה ונראה את התגובה שלו.

פורסם

מתקבל על הדעת?

רוצה למנוע ממנו לתת לך פידבק שלילי? לפעמים מילים יכולות לשנות הכל. אני יודע, אולי הפכתי לרכרוכי במשך השנים שחייתי בארה"ב. אל תיעלב וקבל את זה בתור ביקורת בונה. בתשובה שלך אתה ישר מתקיף ומאשים את הקונה. תחשוב לרגע, אולי באמת מדובר בבן אדם תמים שקנה ממך את המוצר ואיכשהו, איפשהו בגלל כוח עליון בלתי ידוע המוצר אכן הגיע אליו במצב שהוא לא עובד ולא תקין? הוא מרגיש שהוא קנה מוצר משומש שאמור לעבוד ובעצם גילה שדפקו אותו. בטח שהוא יהיה עצבני, מפוחד, כועס וירצה לתת לך פידקבק שלילי. לעומת זאת אם תרשום למשל את המילים הבאות אני מבטיח לך שאם הוא אדם שפוי לא תהיה לו שום סיבה שבעולם לתת לך פידבק שלילי. רשום לו ככה

"Hello Sir, I am very sorry that the item is not working . I can assure you that I did every possible test to make sure that it was in 100% working condition. Please check it again and be sure that you insert it in the right way and that the memeory slot is ok. If still there is a problem please send the item back to me and once item arrives I will issue you a credit for the item and partial part of the shipping. Please be sure to get a tracking number. We don't want the item to be lost in the mail.

All the best.

XXXXX

אם אני הייתי לקוח תמים שקיבל ממך פריט ופתאום הוא לא עובד והיית עונה לי ככה, הייתי נותן לך את הפידבק הכי חיובי בעולם. לפעמים מילים יכולות לשנות הרבה.

אני יודע, מה שרשמתי באנגלית יכולה להיות צורת דיבור מנוגדת ביותר לטבע הישראלי אבל אנחנו צריכים לחשוב שלא תמיד כל העולם מנסה לדפוק אותנו.

מה דעתך? האם הפכתי לרכרוכי עם השנים?

פורסם

אני מוכר כמה שנים באיביי וכול פעם שמישהו בא עם תלונות אני מתחיל לקלל ובטוח שהוא משקר.

עד שעכשיו הזמנתי לאיביי הפרטי שלי הביתה מוצר מהאמריקאים ולא קיבלתי והזמנתי מוצר מהסינים לעבודה וקיבלתי אחרי חודש וחצי.

יש שקרנים באיביי אבל אי אפשר לדעת

אייל

פורסם

תראהCerebral Cortex

מה שכתבת זה בהחלט יפה. אבל זה כמו להתחבא מאחורי האמת שלך.

אני יודע שהזכרון תקין, המוצר הגיע לבן אדם ורק כעבור שבועיים של שימוש איתו הוא נזכר לומר לי שהוא לא תקין

זה לא מדליק לך נורה אדומה? תגיד יש לי שאלה אליך. באם ומכרת למשל טלפון סלולארי שלך, למשל איפון 4, לבן אדם שבא אליך הביתה ובדק אותו והראת לו שהוא תקין, אחרי שבועיים הוא מתקשר אליך אומר לך שהטלפון פתאום מת לו. מה תעשה תחזיר לו את הכסף? תעמוד מאחורי המילים שלך שאתה כותב נראה אותך.

אם אני אכתוב לבן אדם כמו שאתה כתבת הוא יחשוב שאני בן אדם רכרוכי וזה נכון מה שאתה אומר ואז מה השגתי בזה?

בכל מקרה אצטרך להחזיר לו את הכסף אבל אז גם הראתי לו בכמה קלות אפשר לשקר ולרמאות אנשים גם אם המוצר תקין.

שתי הגרסאות מובילות לאותו דבר. לכאן או לכאן הוא יצטרך לשלוח חזרה בשביל לקבל את הכסף שלו ואם הוא ירצה להשאיר פידבק שלילי זה ממש לא משנה איזו גירסה הוא היה מקבל כי אצלי הוא אדם שקרן בכל מקרה.

• תוכן חדש...