Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה מה שכתבתי פה לפני כמה שבועות

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=441141

כאמור הבעיה שהנורת טעינה חוזרת לדלוק.

מה היה לנו?

האוטו נתקע כמה פעמים.

האלטרנטור הוחלף כמה פעמים!

החולף מצבר!

הוחלף חיוט חלוד שבין המצבר לאלטרנטור.

יש למישהו פיתרון?עצה?

פורסם

תבדוק מתח טעינה על המצבר פעם אחת ופעם אחת מהאלטרנטור.

רק ככה תוכל להפריד בין חיווט לבעיית אלטרנטור. במידה ויש לך מתח נמוך מהאלטרנטור תחזור למי שהחליף לך.

Honda Civic 1997

פורסם

תבדוק בהתנעת בוקר מתח על הדקי המצבר

צריך להיות 14-14.4 וולט.

אתמול הבהבה לי נורת טעינה תוך כדי נסיעה וכבר חשבתי על חשבון הבנק שלי שעומד להצטמצם בעוד 600-700 ש"ח

בסוף הנסיעה בדקתי מתח על הדקי המצבר והיה 14.2 וולט-נרגעתי קימעה. אך עדיין המנורה דולקת.

כשהתקרר קצת המנוע פרקתי את כיסוי מסנן האויר ע"מ לאפשר גישה לאלטרנטור והפושע נמצע בדמות קונקטור חיווי משוחרר שהודק חזרה למקומו.

המנורה לא חזרה לדלוק לאחר התנעה.

אבן נגולה.

(השערה שלי -לפני מספר ימים הוחלף מאורר רדיאטור עם פחמים גמורים במאורר מפירוק ,כנראה המכונאי תוך כדי עבודה שיחרר את תפס הקונקטור שהתחיל "לשחק").

במידה ומתח הטעינה תקין יש לך בעית חיווי בלבד,במידה ולא עליך להחליף את האלטרנטור באחד משיפוץ איכותי.כיוון שחוסר טעינה יכול להיגרם עקב מספר בעיות באלטרנטור כגון פחמים שחוקים, רגולטור לא תקין\דיודות זולגות או לא מולחמות טוב \קצר חלקי בסלילים\מייסבים גמורים.

פורסם

אני אומנם לא מכיר אופל (בעל הרבה ניסיון על רכבי PSA) אבל נתקלתי בתופעה דומה באחד מרכבי PSA.

בפולי מנוע (גל ארכובה) ישנו גומי שמשמש כבלנס למנוע.

הגומי הזה היה קרוע, וכתוצאה מכך הרצועה לא הסתובבה במהירות הרצויה כיוון שהחלק החיצוני של הפולי היה מחליק

על הגומי של הפולי מנוע.

כתוצאה מכך מתח הטעינה היה 10.5V.

אני לא יודע אם קיים בפולי מנוע של אופל בלנס מגומי, אך אם קיים הייתי בודק אותו.

פורסם
אני אומנם לא מכיר אופל (בעל הרבה ניסיון על רכבי PSA) אבל נתקלתי בתופעה דומה באחד מרכבי PSA.

בפולי מנוע (גל ארכובה) ישנו גומי שמשמש כבלנס למנוע.

הגומי הזה היה קרוע, וכתוצאה מכך הרצועה לא הסתובבה במהירות הרצויה כיוון שהחלק החיצוני של הפולי היה מחליק

על הגומי של הפולי מנוע.

כתוצאה מכך מתח הטעינה היה 10.5V.

אני לא יודע אם קיים בפולי מנוע של אופל בלנס מגומי, אך אם קיים הייתי בודק אותו.

שכחתי לציין כמובן שלפני שמפרקים אלטרנטור יש לבדוק את מצב הרצועה(אם היא מתוחה מספיק ולא מחליקה)

לעיתים חוסר טעינה נגרם עקב מיסבי אלטרנטור שחוקים או אף מצבר גמור שמעמיס את האלטרנטור,במידה והמיסבים שחוקים ניתן לשמוע זאת בבירור בד"כ.

פורסם

מספיק שיהיה מגע רופף בחיבור של הכבל מהאלטרנטור למצבר, כדי שבסופו של דבר יישרפו הדיודות של האלטרנטור.

תבדוק את הפלג שמתחבר לאלטרנטור, שהוא מחוזק טוב, שאין עליו קורוזיה, אם זה חיבור של זכר ונקבה תכווץ את הנקבה שיהיה מגע הדוק.

כמו כו תבדוק את קטבי המצבר שאין עליהם קורוזיה( כמו מלח לבן), קורוזיה על הקטבים תגרום בסופו של דבר לשריפת הדיודות.

עוד סיבה שיכולה להיות זה , קצר באחד מהמעגלים (אזעקה או משהו דומה) שלאוו דווקא מתיך את הפיוז, ומעמיס על האלטרנטור, וגורם להתכת נקודת חיבור הכוכב של הסלילים, אם הוא מחובר בכוכב.

• תוכן חדש...