Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעיה קטנה שאולי מי מכם יוכל לעזור לי פה.

ברכב שלי (גולף MK2) מותקן בצורה מקורית מנוע בשם 1P,מדובר במנוע 1800-8V אטמוספרי , 115 כ"ס נדיר מאוד שהשימוש בו היה רק בסדרת מכוניות מצומצמת ביותר.

המנוע החזיר נשמתו לבורא ומאחר ואין להשיג מנועים כאלה, צריך להתקין מנוע מודרני יותר.

מצאתי לי מנוע KR, גם כן 16V-1800, אטמוספרי, 136 כ"ס.

על פניו, לא אמורה להיות שום בעיית אישורים להתקין כזה מנוע אלא מה, שביקרתי כבר ב 3 מכוני רישוי, בשלושתם פותחים את הספרים שלהם ולא מוצאים מנוע P1 תחת VW (כאמור, המנוע היה בשימוש תקופה קצרה ובמספר מאוד מצומצם של דגמים) ולכן לא מוכנים לאשר את ההתקנה.

מה עושים?

רעיונות?

(בבקשה אל תשלחו אותי לעמדה מספר 1)

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אינני מכיר טוב את מנועי VW.

אך מניסיוני האישי:

גם אצלי ברכב (יבוא אישי) מותקן מנוע מקורי שאינו קיים בארץ כלל. (גם דגם הרכב אינו קיים בארץ).

המנוע הקיים ברכבי הוא Z5, ואני רציתי להתקין ZL-VE (מגיע עם מערכת SVT זהה לVTECH של הונדה).

בכל מקרה, בזמנו על מנת לקבל אישור להתקנת מנוע זהה אך מסדרה מתקדמת יותר:

ז"א בלוק זהה -סדרת מנועי Z,

נפח זהה 1500, ההבדל היחיד הוא הראש מנוע וניהולו השונה.

ניגשתי למשרד הרישוי, הם בדקו ואמרו שלא קיים אצלם במערכת מנוע מסוג Z5, וגם לא מנוע מסוג ZL-VE. ועליי לגשת ליבואן.

ניגשתי ליבואן דלק מוטורס, עם מספר השלדה (VIN) של הרכב שלי ומספר השלדה של הרכב מחו"ל שאת המנוע שלו אני מעוניין להרכיב.

דלק מוטורס בדקו את מספר השלדה בEPC (תוכנת מקטים של מאזדה) ואכן אישרו שמנוע מסוג Z5 אכן קיים במאזדה והוא מגיע במקור על הרכב שלי.

וכמו כן נתנו אישור להתקנת מנוע מסוג ZL-VE מכיוון שהנפח זהה, הבלוק זהה, אביזרים זהים וכו'.

עם אישור זה ניגשתי למשרד הרישוי , והם אישרו הזמנת מנוע מחו"ל והתקנתו בארץ.

לבסוף, לאחר בדיקה מדוקדקת של המנוע בחו"ל התברר שהוא סבל מהתחממות יתר, ואיבוד קומפרסיה רב וידרש שיפוץ מסיבי .

אז הזמנתי את כל המכלולים הדרושים (מקאמשפטים, בוכנות ועד קראנק) והרמתי את כל הפרוייקט בארץ, על בלוק המנוע המקורי.

אני מאמין שאם תיגש עם מספר השלדה ליבואן תוכל לקבל את כל האינפורמציה הרצוייה על הרכב הספציפי שלך לרבות דגם המנוע המקורי וכו' (עד רמת האבזור הקיימת בו).

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

לבקש אישור יצרן/יבואן .

לפנות לשירות לקוחות VW , מחלקה טכנית , שיוציאו אישור כי דגם מנוע זה הותקן ברכב .

בד"כ אם ה יצרן/יבואן , רושמים כי זה מנוע תואם על מרכב תואם - משרד התחבורה מקבל את ההמלצה .

(אפשר גם להריץ חיפוש ברשת - על דגמים ומנועים , זה לא קביל מבחינת משרד התחבורה , אבל עוזר לקבל כיוון )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תודה על העצות.

לפני שאני רץ ליבואן, אני חושד שהבוחנים במכון הרישוי חיפפו כי אין להם ראש/כח/עצבים (מחק את המיותר) למישהוא שמבלבל את המח ועוד לא יראו ממנו פרנסה ולכן אני מבקש שמי שיש לו גישה לאוטודטה (במידה והרשימה מבוססת על אוטודטה) שיבדוק לי בבקשה אם אכן מנוע 1P של VW לא מופיע בו (או ברשימה הרלוונטית במידה ולא מדובר באוטודטה).

פורסם

תודה על ה PDF.

אם שניהם מופיעים, איך אני יודע אם ניתנים להחלפה?

פורסם

מההיבט הטכני אני יודע שאין כל בעיה, אני מתכוון מבחינת אישור מכון הרישוי.

פורסם

באיזה מכון ביקרת? אני ממליץ לך לגשת לטכנו טסט שנמצא קרוב אליך, באור עקיבא. לפני שאתה עושה את זה, צור קשר בה"פ עם הנציג שלהם שפעיל כאן באתר ועדכן אותו על בואך, כך שכשתגיע לשם הכל כבר יהיה מוכן.

מניסיוני הם תמיד מסבירי פנים ואני בטוח שהם יעזרו לך ולא יחפפו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מה הבעיה במנוע,שלא ניתן לתקן ? אם נפגע ראש המנוע אפשר לשפץ ואם גרוע יותר אפשר לעשות חצי אוברול /אוברול שלם לפי הנדרש.כמובן שזה פתרון יקר יותר אך פחות גרוע מללכת לעמדה מס' 1 ואתה נשאר עם המנוע המקורי של הרכב,ללא קומבינות ובא לציון גואל.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

האמת, זה סתם מנוע מאפן, חלש, ללא שום ייחוד ואופי ואם זה שהוא התפגר ומצריך אוברול כללי מאפשר לי גם לשדרג למנוע יותר מודרני וגם בעל עוד כמה סוסים ובמחיר נמוך יותר אז בכלל אין שום אופציה מבחינתי.

מעבר לזה, לשניהם חלק תחתון זהה כך שגם מבחינת תאימות לתא המנוע, תאימות לתושבות ותאימות אביזרים, המנוע זהה לחלוטין (כאמור, רק הראש שונה) כך שבהתקנה אין שום קומבינות, למעשה ברמה הטכנית, מדובר בהתקנה שלא שונה הרבה מלגו.

פורסם

יש התקדמות?

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

נקוה לקבל תשובה סופית אחה"צ.

אעדכן.

• תוכן חדש...