Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוגי רכבים ותרבות הנהיגה בכריתים

alon-g
שימו לב! השרשור הזה בן 4129 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

ערב מצוין ושבת שלום לכל חברי הפורום :)

אתמול חזרתי מחופשה בת שבוע מכריתים עם חברה שלי, אין ספק שהמקום יפה, ליינים מטורפים של מסיבות ואלכוהול ובחורות נאות גם לא חסר....כמובן כמו כל חובב רכבים, העיניים שלי פזלו לכיוון המוטורי.

שכרתי שם טרקטורון כי יותר קל להתנייד איתו שם ומה שבטוח רכבי פאר וספורט לא חסר שם- מרצדסים,ג'יפים של פורשה, ב אמ וו אקס 3, אמ 3 וכל בני הדודים והדודות שלהם.

הדבר העיקרי שהוציא לי את העיניים הוא התוספות ה"המיוחדות" שאפשר להוסיף/להוריד לכל רכב פשוט של מעמד הביניים בישראל.

בכל זאת לרוב עם ישראל בין היתר גם לי אין את התקציב לרכוש רכבי יוקרה אלא רכבי מיני,סופר מיני ומשפחתיות למיניהם והתוספות ה"מיוחדות" האלה הם דרך טובה לייחד את הרכב "הפשוט" משאר הרכבים.

אני יתן לכם דוגמא: סיטרואן סי 3 עם גג פנורמי או עם גג ניפתח.

סיאט איביזה בלי גג פנורמי אבל עם גלגלי מגנזיום אורגינל מהחברה וידיות בצבע הרכב, סיאט איביזה עם גג פנורמי וידיות בצבע פלסטיק שחור בלי מגנזיום (גם אני לא הבנתי למה שבן אדם יזמין רכב עם גג פנורמי וידיות פלסטיק פשוטות בצבע שחור כשהרכב הוא לבן :? ).

סמארט עם גג ניפתח וגאנט שלא יבייש שום S500 שבטוח בארץ לא יהיה חוקי.

סוזוקי גימיני חדשה עם גג ניפתח (יכול להיות שיש בארץ, אולי בודדות, ושם אפשר לראות אותם בכמויות).

כל הרכבים האלה הם ניתנים להשכרה ולא של אנשים פרטיים , גרם לי לקנאה...אצלנו בארץ אם תצליח להשכיר מאזדה 3 דגם קומפורט עם מגנזיום תהיה מבסוט עד השמיים...:oops: ורק אחרי שראיתי קטלוג רכבים של סיאט הבנתי איך אותם חברות מרשות לעצמם להשכיר רכבים עם כל מיני תוספות מיוחדות וגם כל מיני רכבי פאר למיניהם , לדוגמא: סיאט לאון חדשה מהחברה TSI 1.2 דגם אוטומט ב-12,900 יורו אם נתרגם את זה לשקלים כמעט 65,000 לעומת הארץ 105,000-110,000. :shock:

תרבות הנהיגה בכריתים: נוהגים כמו משוגע*ם,עוקפים, נוסעים מעל המותר, (עד פה כמעט כמו בארץ ) והדבר שהכי הפתיע אותי שהשוליים בשבילם זה כאילו עוד נתיב,עוקפים מהשוליים או שרכב שנעקף סוטה לשוליים וממשיך את הנסיעה שם עד שכל הרכבים הממהרים עוקפים אותו והכי חשוב ל-א צ-ו-פ-ר-י-ם כמעט בכלל !! אבל פותחים חלון צועקים ומקללים אחד את השני בשפע (בעיקר נהגי מוניות ) מצד שני אם יש דרך/כביש צר ובאים 2 רכבים מ-2 הכיוונים הם לא צופרים אחד לשני שעה ומתווכחים מי יעבור ראשון כאילו יש בין הנהגים שם הסכם פסיכולוגי -מי מוותר למי ובאיזה מצב :-D אולי אנחנו צריכים ללמוד קצת מהיוונים.

רציתי לשתף את התמונות עם כל הרכבים המדוברים אבל המצלמה שלי שינתה כתובת ונשארה ביוון. :x

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

החויות שלי מכרתים הם מ-2001, וזו היתה הפעם הראשונה שבה נהגתי מחו לישראל.

כמובן שמה שעניין אותי היה קודם כל בטיחות המשפחה שלי, הנוף והניווט. רכבי "מעניינים" כלל לא עניינו אותי.

ובכל זאת - בעניין השרשור:

1. הרכבים שראתי היו בגרסאות חלשות מאשר בארץ. למשל המגאן ששכרתי היה בעל מנוע 1400 סמ"ק, וכמובן תיבה ידנית.

2. היוונים מנצלים את כל רוחב הדרך - כלומר 1.5-2 רכבים לנתיב. הגרוע ביותר הוא ה"כביש הלאומי" באזור הרקליון - הקטע היחיד של כביש כפול בכל האי. בד"כ 6 מכוניות לרוחק כביש שאינו רחב מכביש פרברי בארץ.

3. כבישי הרים מפותלים עם שילוט גרוע, ניווט לא פשוט בהעדר שילוט סביר (כאמור - 2001, טרם פריצת ה-GPS לחיינו).

4. אני מורגל לנהוג עם אורות בכל שעות היממה - מנהג שגרר איתותים עצבניים מצד כל רכב שבא מולנו.

5. היוונים חותכים כל פניה עיוורת. למדתי להאט במיוחד ולצפור לפני כל עיקול, מה שלא מנע הפתעות. איכשהוא בכל זאת יצאתי בשלום.

6. רמזורים בלתי נראים שמצריכים עוזר נהג על מנת לאתר אותם.

ועדיין - נהניתי מאוד בכרתים, האנשים שם חביבים מאוד, הנופים מדהימים, והמרחק - רק שעת טיסה מנתב"ג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ידוע שהיוונים מושגים בכביש. למדתי את זה על בשרי בלרנקה (קפריסין).. ושם עוד נוהגים בצד ימין של הכביש. אני התבלבלתי לגמרי...

שמח שנהנית.

חבל על המצלמה.

שבת שלום

אלון

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בנוסף שאני הייתי שם שנה שעברה ,רמזור אדום אצל נהגי המוניות בלילה היה המלצה בלבד.

וזה לא שהם מאיטים לפני האדום ,להפך הם נותנים עוד גז בשביל לעבור מהר .:shock:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בנוסף שאני הייתי שם שנה שעברה ,רמזור אדום אצל נהגי המוניות בלילה היה המלצה בלבד.

וזה לא שהם מאיטים לפני האדום ,להפך הם נותנים עוד גז בשביל לעבור מהר .:shock:

מזל שלא נסעתי שם במוניות בכלל !

טוב אולי רק מהשדה תעופה למלון ,כלול בדיל :lol:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תרבות הנהיגה בכריתים: נוהגים כמו משוגע*ם,עוקפים, נוסעים מעל המותר, (עד פה כמעט כמו בארץ ) והדבר שהכי הפתיע אותי שהשוליים בשבילם זה כאילו עוד נתיב,עוקפים מהשוליים או שרכב שנעקף סוטה לשוליים וממשיך את הנסיעה שם עד שכל הרכבים הממהרים עוקפים אותו והכי חשוב ל-א צ-ו-פ-ר-י-ם כמעט בכלל !! אבל פותחים חלון צועקים ומקללים אחד את השני בשפע (בעיקר נהגי מוניות ) מצד שני אם יש דרך/כביש צר ובאים 2 רכבים מ-2 הכיוונים הם לא צופרים אחד לשני שעה ומתווכחים מי יעבור ראשון כאילו יש בין הנהגים שם הסכם פסיכולוגי -מי מוותר למי ובאיזה מצב :-D אולי אנחנו צריכים ללמוד קצת מהיוונים.

ככה נהגו פעם גם באיטליה, לפי שהפקידונים מבריסל החליטו שצריך לייצר אדם אירופי חדש וסטרילי במיוחד.

הנהיגה הזו נראית לכם פרועה אך היא מושתתת על תקשורת והבנה בין נהגים, כשהמכנה המשותף הוא "אם אתה ממהר, מדוע שאחסום אותך?" וגם "במקום בו נהגים מבינים וצופים זה את התנהגותו של זה, חוקי תנועה הם בגדר המלצה".

עובדה, זה עובד. הנהיגה המקומית טובה וזורמת. אף אחד לא יחסום לכם את השמאל או יעצור בסוף נתיב ההאצה. להבדיל, תמיד יתנו לכם להשתלב - ולהולכי הרגל לחצות את הכביש.

בבחירה בין הנהיגה הישראלית המטומטמת לנהיגה הכרתנית האסרטיבית, אין לי ספק איזו צורת נהיגה עדיפה.

אגב, כרתים אהובה עלי מאד ונהגתי שם בכל אחד מביקוריי באי. בשנת 98' שכרתי שם פורד KA שהסבה לי עונג רב, למרות מנועה הצנוע. בפעמים אחרות שכרתי שם אופנוע קסטום מגודל(קוואסאקי וולקן), סמארט קבריו ודייהו מאטיז מהדור שלא יובא לארץ. כביש נהיגה מפותל ומענג במיוחד מוליך מאגיוס ניקולאוס לכיוון סיטיה(העיר אפורה וסתמית, הדרך שווה את הכל).

לנוסעים לכרתים, ממליץ לבחור מלון בהרסוניסוס; מקום מרכזי וחי, עם חיי לילה עשירים, אינסוף חברות להשכרת רכב ובסיס נוח לטיולי כוכב.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מאוד נהניתי בכרתים,

ואין לי שום טענות לגבי צורת הנהיגה שם.

אגב, גם לי צפרו על הדלקת אורות בבין-עירוני, מה לעשות,

קשה להתרגל למשהו אחר אחרי עשרות שנות נהיגה בארץ...

מה שכן די הציק לי זה השילוט החסר / לא קיים.

אני מניח שהיום, בעידן ה-GPS, זה בטח כבר לא מפריע.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לנוסעים לכרתים, ממליץ לבחור מלון בהרסוניסוס; מקום מרכזי וחי, עם חיי לילה עשירים, אינסוף חברות להשכרת רכב ובסיס נוח לטיולי כוכב.

מסכים איתך ב-100% גם מחירי ההשכרה של כלים מוטוריים הרבה יותר זולה באיזור חרסוניסוס מאשר איזור מאליה (למי שמכיר).

דבר נוסף ששכחתי לציין מחירי הדלק שם כמעט זהים למחירים בארץ אולי טיפה יותר יקר אפילו 1.65-2 יורו ...תלוי באיזור אם הוא תיירותי אז המחיר מגיע ל-2 יורו , מעניין למה :roll: .

חשבתי רק אצלנו במדינה הממשלה ממציאה מס על מס...מסתבר שלא ! הרי לא הגיוני שהיוונים קונים נפט במחיר יותר יקר מישראל .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דרך אגב ניזכרתי שיש לי תמונה מעניינת שצילמתי דרך המצלמה בפלאפון .

IMG-20120812-WA0000.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עושה רושם שהנחות משמעותיות על סיאט אינן רק נחלת השוק הישראלי, קל וחומר שהלאון הנוכחית בסוף דרכה והמחליפה(החיוורת) כבר נחשפה רשמית.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4129 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...