Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי בעיה של חום מנוע גבוה קרוב לסימון האדום ברכב בעת נסיעה ארוכה,

יש לציין כי החלפתי לפני חצי שנה משאבת מים. ולפני חודש יוניט מאוורר.

לאחר החלפת יוניט מאוורר הופיע בעיה זו, לפני זה מד החום היה עולה מעט אך לא מגיע אפילו לחצי, שכיום גם בנסיעות קצרות הוא מגיע לחצי.

בביקורי במוסך התגלה כי חסר תרמוסטט, המוסכניק אמר לי כי אני צריך להחליף רדיאטור(ונראה לי כי הוא מנסה לרמות אותי).

מה יכול להיות הגורמים לכך, והאם יש קשר אולי לניקוי הרדיאטור (שהמים בו נראים נקיים) ?

פורסם

לפי מה שאתה אומר המנוע היתחמם גם בלי טרמוסטט... אני ממליץ בתור התחלה לבצע ייקוי יסודי של הרדיאטור מבפנים ולראות אם הבעיה ניפתרת. בכל מיקרה לשים טרמוסטט מקורי בנוסף. ומתי שהמאוורר ניכנס לפעולה שהרכב בסרק בעמידה אתה מרגיש אויר חם או קר ממנו?

פורסם

תודה על הדגובה המהירה.

ובקשר לשאלה:

בזמן שהמאוורר ניכנס לפעולה כשהרכב עומד, אוויר חם יוצא מכיוון הרדיאטור למנוע, הרדיאטור במקרה זה לא חם.

הוסיף דבר נוסף כי בנסיעה ארוכה כאשר החום מנוע קרוב לאזור הסימון האדום אני גולש עם הרכב בהילוך סרק כמה עשרות שניות וחום המנוע יורד בצורה דרסטית.

זה מוסיף לאינדיקציה של הבעיה ?

פורסם

ומה קורה עם מיפלס המיים במיכל העיבוי? עולים? מבעבעים? נישארים אותו דבר? מיכל העיבוי רותח מחום? ומה לגבי צינורות הרדיאטור למנוע, נהיים קשים כאבן? אני שואל זאת כי יש מצב שיוניט החום פשוט מזייף ולא קיימת כל היתחממות.

פורסם

בכל פעם שאתה מניע את הרכב שלך ונוסע בצורה כזו שהמחוג קרוב לקו האדום, אתה מזרז את יומו של המנוע שלך להגיע לקיצו.

עצה ראשונה שלי זה לא לנהוג ברכב ככה, כי מנוע חדש או מייבוא יעלה לך, הרבה יותר.

דבר שני תרשום מאיפה אתה בארץ וכבר המומחים יתנו לך עצות והמלצות טובות לאיזה מוסך לגשת לבדיקה, מוסך אמין לא אחד כזה שיוציא לך תרמוסטט בלי שתדע כדי שלהבא שתגיע למוסך אחר לא תגלה שחסר לך תרמוסטט...

Opel Adam S 2017

פורסם

בתור בעל רכב כזה אני יכול לומר שמדובר במנוע פשוט אפילו פרימיטבי אבל מאוד אמין. אם המנוע מתחמם והמשאבת מים אכן מסתובבת אז או שהתרמוסטאט תקוע במצע סגור או פתוח חלקי ולכן נוזל הקירור לא עובר בחופשיות, או שאחד מהצינורות שמובילים נוזל קירור לרדיאטור עקום או מעוות ולכן הזרימה מוגבלת או שזה בעיה עם הרדיאטור. אם אינני טועה פותח השירשור רשם שאין תרמוסטאט, טעות שהרבה בעלי פיאסטות כאלה עושים. הדבר גורם לצריכת דלק מוגברת ולטמפ, נמוכה ממה שהיצרן תכנן. בכל מקרה, אם אין תרמוסטאט ושום דבר מכל מה שרשמתי הוא לא הבעיה אז נותר רק עניין של רדיאטור סתום שמגביל את זרימת נוזל הקירור.

אפשר לנסות ולנקות אותו על ידי חומר יעודי לניקוי רדיאטורים. אם זה לא עוזר אז אין מניעה מלהחליף לחדש.

רדיאטור חדש אגב נע במחיר בין 400 ל 600 שקלים. אני החלפתי לא מזמן ב 450 שקלים כולל עבודה. מסתבר שאני הבעלים הראשונים אחרי 16 שנים שטרח להשקיע ברדיאטור. כל הקודמים היו קמצנים ועשו כל מיני קומבינות כאלה ואחרות על מנת למשוך עוד קצת מהרדיאטור המסכן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לפי מה שרשמת הבעיה הופיעה לאחר החלפת יוניט מאוורר- אולי שם הבעיה? אם הותקן לך יוניט הפועל בטמפ' גבוהות ממה שאמור להיות ברכבך יכול להיות שממנה נובעת הבעיה. כמו כן, נסיעה ללא טרמוסטט לא מומלץ, גם בקיץ

פורסם

אתה צודק באמת. יכול להיות בכלל שהוונטה שלו לא עובדת בכלל או שעובדת בטמ"פ בטמ"פ גבוהה שהמנוע כבר חם מדיי עקב יונית לא מתאימה. אני לא מבין איך נתנו לו בכלל לנסוע ככה. אצלי כל פעם שאני מחליף נוזל קירור המוסך מעמיד את הרכב ונותן לו לעבוד עד שהוונטה מתחילה לפעול וכבית מעצמה. זאת בכדי לבדוק את תקינות המערכת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...