Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באגירה - הסיפור שלך מרגיז במיוחד, כיון שכנראה שכרומגן מגנים על המוניטין שלהם בחירוף נפש. האם פנית לכרומגן עצמם?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עדיין לא, אני שוקל מה לעשות.

אמא של אישתי מכירה את המתקין הזה מעל 20 שנים, היא שמעה את הסיפור ומיד התקשרה אליו להבין מה קרה.

הוא אכן אמר כמו שחשבתי שהוא מוצף בעבודה והוא משתמש בקבלני חוץ להתקנות והפעם הוא ככל הנראה נפל על מתקין מחורבן.

גם אם אני מקבל את זה, עדיין לא מקובל לחלוטין שזה שהוא משתמש במתקין חוץ בגלל עומס גורר עונש שמופיע לי באחריות כאילו אני הבאתי מתקין פרטי ולא רציתי שכרומגן יתקינו, מה שגם גורר אחריות חלקית בלבד ובטח לא מצדיק את זה שכשאני אבקש חשבונית יצחקו לי בפנים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באגירה - אני חוזר, התלונן לכרומגן. אם אתה באמת רוצה לדפוק אותו התלונן גם ברשות המיסים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש גם את "המקצוענים", שהם בסדר מהיכרות אישית איתם מהצד של בעל המקצוע שמופיע שם. הם בודקים אישית פרטנית כל בעל מקצוע ומציעים שירות גישור בינו לבין הלקוח כחלק מהפנייה דרכם.

באגירה יקירי, למה לא התייעצת לפני ששאלת על המונע אבנית? מאין לך שמה שהותקן אצלך זה מחיר "בסדר"? האם בדקת?...

הייתי בכיף עובר דרכך לסדר את זה, אם זה לא היה עדיין באחריות המתקין. לא בעייה גדולה, זה.

לפותח השירשור: אין לצערי הרבה מה לעשות... כולם חושבים על המכירה המיידית של עכשיו, בלי להשקיע בלקוח שיחזור לקנות מהם. כמו שאמרו לי בקורס כלשהו- זו לא מכירה. זה "הפלה בפח של אדם תמים שלעולם לא יחזור אליך ורק יוציא לך שם רע".

מה שאני הבנתי אחרי שנהפכתי לעצמאי זה דבר פשוט: הגדולים ינסו תמיד לזמבר אותך ב-7 דרכים שונות, והקטנים הם רעבים וייצאו בסדר אתך כי הם רוצים אותך כלקוח. עכשיו, נחש לאיפה אני פונה כשאני צריך מישהו מקצועי? לאחד מהקטנים יותר. אני לא אומר שאין סיכון בזה- לחלוטין יש. אבל ברוב המקרים זה מצדיק את עצמו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

באגירה וחבריו אתם טועים טעות גדולה לגביי כרומגן.

גם אם תיקנה את הדוד בעצמך ותתקין לבד יהיה לך אחריות מלאה על הדוד.

האחריות צריכה להיות ל 8 שנים ולא ל 5 שנים.

אין לי מושג מה קורה בחיפה אבל המחירים לא זולים בכלל.

דרך אגב גם אם אין לך תעודה ביד עדיין יש אחריות בהתאם לברקוד על הדוד, אלפי בעלי דירות חדשות לא מקבלים תעודת אחריות ל דוד השמש\חשמל ביד ועדיין יש להם אחריות, בחברה יודעים בדיוק מתי יוצר הדוד מי המפיץ ומתי בערך הותקן.

על הדוד הייתה צריכה להיות מעטפה בתוך ניילון ולא היו צריכים לנגוע בזה בכלל.

תסתכל שעל הדוד יש סמל כרומגן 8 ולא כרומגן 5 כי אם כן עבדו עליך.

נ.ב

פילטר לא אמור לעלות 400 ש"ח תתקשר לבקש החזר.

פורסם

יש גם פילטרים שעולים יותר, ויש שעולים הרבה הרבה יותר :shock:

אני מניח שרוב המחיר של הפילטר היה למעשה ההתקנה ולא המוצר :roll:

אפילו שנאמר שההתקנה היא "50 ש"ח". כמה משחקים מסריחים יש בתחום הזה, לא להאמין. לא לחינם כמעט שלא תראו את תג אמון הציבור על אתרי חברות למוצרי טיהור מים.:?

מחיר ממוצע בשוק להתקנה הינו סביב 280 - 290 ש"ח. "סובבו" את זה קצת כדי שזה ייראה יותר הגיוני, והתקנה זולה כי זה "על הדרך" עם הדוד. אתה יכול להשליך מזה על עלות המוצר ללקוח...

...דברים כאלה לא קונים "על הדרך" אלא במקום שמתמחה בהם. בדיוק כמו שלא קונים ממתקין של מכונת כביסה כל מיני מגנטים ומלחי-אמבט-יוצרי-זומבים, ובערך כמו שלא קונים סכין מטבח בהום-סנטר (לפחות שם לא מנסים לדחוף לך עוד דברים על הדרך, בגלל זה אמרתי "בערך").

באגירה, אם לא אכפת לך, תעלה תמונה של הפילטר - בחייאת שנראה. פנית לסקרנות המקצועית שלי, אל תבאס. :arrow:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לדעתי שורש הבעיה הוא שרוב האנשים מחפשים את הזול ולא את הטוב, וזה בדיוק מה שמקבלים.

נראה לי שאם היה ביקוש גדול לבעלי מקצוע טובים, אפילו אם הם יותר יקרים, אז היו הרבה כאלו.

דני

יפה אמרת, רק ששכחת שיש לך עסק עם ישראלים. הם יחפשו את הכי טוב בהכי זול ואחרי שמצאו יתווכחו איתו עוד על המחיר, כי ביחס לזולים ופחות איכותיים הוא עדיין יקר. שחיקת הרווח היא שורש הבעיות שבאות לאחר מכן (בעלי מקצוע שלא חוזרים לתת שירות במידת הצורך ופשוט נעלמים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם מסכים איתכם, אבל גם לא מסכים.

כבר היה לי עסק עם בעלי מקצוע זולים וגם כאלה יקרים, וממש לא הייתה קורלציה בין מחיר השירות לטיב השירות.(לפעמים אפילו הייתה קורלציה הפוכה).

הבעיה העיקרית שלי בכול העסק הזה, שאין אחריות מלאה על העבודה- הכול מתנהל לפי ניסוי ותהיה - קודם מחליפים, אח"כ שואלים מה לא בסדר(הכול על חשבון הלקוח כמובן)

ואין שקיפות מלאה- לא מפרטים ללקוח כמה עולים חלקים X,Y,Z וכמה עולה בדיוק עבודה וכמה זמן היא לוקחת. נותנים לו רק את החשבון הסופי בסוף וסלמאת(יש כאלה שעוד עושים טובה ומוציאים חשבונית בסוף).

ממש כמו בשוק.

פורסם

כבר היה לי עסק עם בעלי מקצוע זולים וגם כאלה יקרים, וממש לא הייתה קורלציה בין מחיר השירות לטיב השירות.(לפעמים אפילו הייתה קורלציה הפוכה).

זה עדיין מסתדר עם מה שאמרתי: אין ביקוש לבעלי מקצוע טובים, ולכן אין כאלה. מה שיש זה אנשים שמעלים מחירים כדי לעזור ללקוחות מסויימים לדמיין שקבלו שירות טוב יותר.

אבל אם היה ביקוש רב לבעלי מקצוע טובים, גם אם זה יקר יותר - אז בהתאם לחוקי ההיצע והביקוש, היו יותר בעלי מקצוע כאלה.

דני

פורסם
אם מסכים איתכם, אבל גם לא מסכים.

הבעיה העיקרית שלי בכול העסק הזה, שאין אחריות מלאה על העבודה- הכול מתנהל לפי ניסוי ותהיה - קודם מחליפים, אח"כ שואלים מה לא בסדר(הכול על חשבון הלקוח כמובן)

ואין שקיפות מלאה- לא מפרטים ללקוח כמה עולים חלקים X,Y,Z וכמה עולה בדיוק עבודה וכמה זמן היא לוקחת. נותנים לו רק את החשבון הסופי בסוף וסלמאת(יש כאלה שעוד עושים טובה ומוציאים חשבונית בסוף).

ממש כמו בשוק.

ההתנהגות הזו, של חלק מבעלי עסקים שנתקלת בחייך, לא נולדה "יש מאין". כיום, הלקוחות מרשים לעצמם להיכנס גם לכיס של העסקים, חבל שהם לא משתתפים גם בהוצאות של העסק ורק מתעסקים בהכנסות.

תאר לך שבאת ללקוח להחליף חלק מסויים. החלק עולה 20 שח אבל הביקור והעלויות שמסביב מביאות את המחיר ל 220 שח כולל מעמ. הלקוח הישראלי מייד חושב שזיינו אותו בתחת בגלל שלקחו לו 200 שח על החלפה של חלק ששווה 20 שח ואורכת 10 דקות.

מה שהישראלי לא רואה זה שמתוך ה 200 שח שלקח האיש מקצוע, נשאר לו בסוף, במקרה הטוב, 100 שח.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
ההתנהגות הזו, של חלק מבעלי עסקים שנתקלת בחייך, לא נולדה "יש מאין". כיום, הלקוחות מרשים לעצמם להיכנס גם לכיס של העסקים, חבל שהם לא משתתפים גם בהוצאות של העסק ורק מתעסקים בהכנסות.

תאר לך שבאת ללקוח להחליף חלק מסויים. החלק עולה 20 שח אבל הביקור והעלויות שמסביב מביאות את המחיר ל 220 שח כולל מעמ. הלקוח הישראלי מייד חושב שזיינו אותו בתחת בגלל שלקחו לו 200 שח על החלפה של חלק ששווה 20 שח ואורכת 10 דקות.

מה שהישראלי לא רואה זה שמתוך ה 200 שח שלקח האיש מקצוע, נשאר לו בסוף, במקרה הטוב, 100 שח.

איציק

אבל תכלס זה באמת ככה. באמת ז**נו את הלקוח ב-200 שקל, ולא אמור לעניין אותו כמה הבעל מקצוע משלם מס, עם כול הצער שבדבר. אבל צריך להגיד ללקוח כמה זה יעלה לו, ולתת לו לראות בעצמו אם שווה לו להשקיע את הכסף הזה או לא(אולי יש אחרים שדורשים 400 שקל על אותן 10 דקות), ולא להסתיר ממנו מידע.

פורסם

אין בעיה, לא מתאים לך המחיר אתה תמיד מוזמן לתקן לבד, בנתיים תשלם את הביקור כי קיבלת שירות וקיבלת פיתרון לבעיה שלך וכל מה שנשאר לך זה ללכת ולרכוש לבד את החלק ולהחליף אותו.

מי שלא שואל כמה זה עולה לו לפני שמחליפים לו משהו, פשוט אידיוט! מעבר לזה קח בחשבון שהיום ביקור זה סביבות 250 ש"ח רק הביקור.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אתה צודק, אבל זה רק אם אתה אסרטיבי שיודע בדיוק איך הדברים האלה מתנהלים, ושואל ומברר הכול לפני השימוש.

אבל רוב האנשים לא ככה, ונתונים ל"חסדיו" של בעל המקצוע ולעד כמה הם ניראים "ברי השחלה" או לא.

פורסם

ממש לא, אם הוא מוציא לך אטם גומי קטן ואומר לך שהעלות שלו זה 100 שקלים, כל אחד היה מרים גבה.

אבל אם הוא אומר לך שהעלות של החלק זה 20 שקלים ועוד 180 ביקור ועבודה, אז כנראה שהוא לא דופק אותך בכלל.

מעבר לזה בימנו יש אינטרנט וכולנו בודקים לפני הזמנת בעל מקצוע מה האפשרויות לתיקון הבעיה אז משקיעים כמה דקות לפני מבינים קצת מי נגד מי וכשמגיע בעל המקצוע מראים גם קצת ידע כדי שיבין שיש קצת ידע וכל ניסיון לשקר לא יעלה יפה.

בגלל שאנחנו בפורום מכוניות, כמה אנשים פה שואלים בפורום טכני מה יכולה להיות הבעיה וצפי לעלות התיקון? אותו הדבר בכל מקרה אחר. תבוא עם קצת ידע מקדים.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...