Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אינעל אבוק, עכשיו הפחדת אותי, למה בדיוק המוצר אסור לשימוש לשתיה? :shock2:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האללו, תענה כבר, אני פה קוסס ציפורניים ומחשב את קיצי לאחור!:-(

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באגירה, תרגיע ידידי, האמת שאין לי מושג למה... אני לא מצאתי שום הבדל עקרוני בינו לבין המוצרים האחרים בקטגורייה, כולל אלו שאנחנו מוכרים. הוא גם היחיד שעשה את ההבדלה הזו משום מה. ייתכן שזה כדי להצדיק את המחיר ותו-לא. ממליץ שתתקשר לחברה שבלינק ותשאל אותם. עבורי זה לא יהיה אתי לעשות את זה, אם כי אשמח לשמוע מה תגובתם.

המוצר מכיל סיליפוס כחומר פעיל, בדיוק כמו רוב המוצרים בקטגורייה. ועכשיו כשאני חושב על זה, לאותה חברה יש משהו נגד סיליפוס - משהו אישי... הם מנסים להחדיר לשוק מה שנקרא אבני לשם.

עריכה:

וואו, כשקראתי את התגובה שלי לצורך הגהה, קלטתי שאני נשמע כאילו אני מנסה למכור\להפחיד\לעשות משהו רע\ללכלך על המתחרים. לא זו הכוונה, ומצטער אם זה נשמע כך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

באגירה אם לא הבנת אותי נכון לא הבנתי שהודיעו לך מראש שזה עולה 400 ש"ח והסכמת.

במקרה כזה לא צריך לבקש החזר זה כמו עבירת תנועה שעשית ואתה משלם את הקנס.

כל מה שאמרתי נובע מהעובדה שפנית לחברה כמו כרומגן ושם אנחנו לא עושים מה שאנחנו רוצים.

יש מחיר להתקנה ויש מחיר לפילטר לא יכול להיות שהתקנת דוד תעלה 400 ש"ח ופילטר באותה התקנה יעלה 450 ש"ח.

טוב אבל אולי זה צפון הארץ במרכז התחרות קשה יותר.

פורסם

מקרה שקרה לי כשעברתי לדירה הנוכחית: הייתי צריך שפכטל. לא היה, קורה. יחסית לידי יש טמבורייה. ביקשתי מהאישה שתקפוץ ותביא אחד רחב. עבדתי בחנות כלים כך שידעתי מה המחיר אמור להיות, גם מצד החנות וגם מצד הלקוח.

האישה חוזרת, ועל השפכטל התנוסס בגאווה תג מחיר של 18 ש"ח. אם באותו הערב לא הייתי כל כך הרוג מכל השיפצורים והמעבר, הייתי הולך לבעל החנות ודוחף לו את השפכטל בתחת ומבקש עודף. יש להרוויח בכבוד, ויש חזירות, ויש "זה כבר לא יכול להיות כשר מרוב חזיריזם". לא נראה לך המחיר? נשמע גבוה\נמוך? תשאל שאלות או אל תקנה. אשתי לא הבינה בנושא, ונפלה עם זה.

תשמע, כל ה"טמבור"יות השכונתיות האלו שמוכרות דברים במחירים "הזויים" עומדות בפני מצב מאוד בעייתי לכעורה: הן צריכות לתת מענה "S.O.S" עבור לקוחות במיקום גיאוגרפי קרוב ולהחזיק מגוון עצום של מוצרים. המלאי העומד של מוצרים הוא אדיר, ועד שתמכור מוצר מסויים שאתה מחזיק יכול גם לקחת שנה\שנתיים.

בניגוד לחנויות חומרי בניין שקונות משטחים עצומים של צבע מטמבור ונירלט, וגם חומרי בניין ומוצרי פירזול\אינסטלציה בכמויות אדירות פר חודש, ה"טמבוריות" השכונתיות קונות את המוצרים ביחידות בודדות במקרה הטוב.

מקרה שהיה:

לפני שבועיים התקנתי למישהו מזגן וע"מ לאטום את המרווח בקידוח, אני משתמש בסוף העבודה בקצף פוליאוריטן (הוא גם מבודד וגם אוטם נגד מים מצויין).

תמיד יש לי רזרבי אחד חדש באוטו - אך קרה מקרה והחדש היה מקולקל ! היה בו חומר אבל לא יצא כלום.

אצתי רצתי למרכז מסחרי קטן שנמצא בקרבת מקום, ואכן היתה שם "טמבור"יה עם מלא כלי בית וכו' וכו'.

לשמחתי, לבחור היה קצף פוליאוריטן (על המדף: 2 יח' בלבד).

המחיר שהוא נקב (35 ש"ח) גבוה ב 10 ש"ח מהמחיר הרגיל שאני קונה אותו. בגדול, שילמתי 40% יותר מהמחיר הרגיל.

אילולה הייתי צריך להניע את הרכב, לנסוע לחפש חנות חומרי בניין (אללה יודע איפה), סביר להניח שאת ה 10 ש"ח הנוספים הייתי זורק על סולר + חניה, שלא לדבר על ביזבוז הזמן !!

למרות ששטחתי בפניו של המוכר את טענותיי בנוגע למחיר, הוא הסביר לי דבר פשוט והגיוני: הבחור מחזיק כל דבר אפשרי ביחידה או שתיים, וכך נותן מענה חיובי כמעט לכל אדם שנכנס לחנות. אממה, רוב המוצרים יכולים לעמוד גם תקופה של שנה או שנתיים על המדף כי אין לכך דורש והכמות שהוא מזמין היא מיקרוסקופית. מגיע לו גם להרוויח, והוא צודק.

האמת, הזדהתי וגם הבנתי את מה שהוא אומר - ובסה"כ הכללי הוא צודק: ברגע שהוא נותן לך מענה מיידי, קרוב לעבודה\בית, לבעיה מסויימת מבלי שתצטרך להתרוצץ לחפש - הוא עשה את העבודה וגם אתה יצאת מרווח (לא בזבזת זמן, דלק וכד').

יצאתי מהחנות עם חיוך והלכתי ללקוח וסיימתי את העבודה. למרות ששילמתי 40% יותר על הקצף, שמחתי שסיימתי את העבודה בזמן נורמלי ולא הייתי צריך לתור אחר חנות חומרי בניין בשעות שכבר רובן סגורות.

על אותו משקל, אם תלך לקנות בקבוק קולה זירו בסופר יעלה לך 5.99 ש"ח אבל אם תלך לסופר השכונתי או לקיוסק, תשלם 8-10 שח.

הזמינות של חלק מהמוצרים (מבחינה גאוגרפית: בשכונת מגורים למשל, צמוד לבית) היא זו שקובעת גם את מחירן, כמו בסופר - כמו בקיוסק. בהקבלה לעולם הקירור והמיזוג: לתקן תקלה במקרר ביום שישי ב 12 בלילה עולה פי 2-3 מאשר לתקן את אותה תקלה ביום ראשון ב 9:00 בבוקר. ככה זה עובד בכל מקום בעולם.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הבעיה העיקרית היא שהלקוח הישראלי שוכח שהוא צריך לשלם לא רק על החלקים והזמן, אלא גם על ניסיון ואיכות.

בתור נותן שירות אני סובל כל הזמן מהשטויות האלו.

כשמדברים עם 90% מהאנשים בארץ שמבקשים שירות, הם חושבים שאני צריך "ללכת לקראתם" ולהוריד את המחיר רק כי הם ביקשו. אין כזה דבר בשבילם שיש מחיר ועלות, אלא הם חושבים שהמחיר תמיד גבוה מדי.

כשהיה לי הבאולינג אנשים היו באים ומבקשים הנחה. איזה מין בן אדם עושה דבר כזה? למה שמישהו יקבל הנחה אחרי שהוחלט על ידי ההנהלה כמה צריכים לגבות על כל דבר? יש עלות של בלאי למכונות, לפינים, למסלול, עלויות של חשמל ומשכורות.

והישראלי עדיין חושב ש18 שקל זה יקר מדי! :evil:

ובתור מתרגם זה אותו דבר.

לא אכפת להם שהשקעתי 7 שנים באקדמיה ושאני הכי טוב בתחום שלי (לא צנוע אבל נכון), אלא הם רוצים שאני אוריד להם את המחיר מ20 ש"ח ל 7 ש"ח לעמוד.

(כיום אני עובד עם שוק אחר, שמשלם על השירותים שלי 200 ש"ח לעמוד ולא מתלונן).

הלקוח הישראלי הוא נודניק, מעצבן, דורש הנחות, מזלזל, גס רוח ועוד בא בטענות הרבה פעמים כי הוא חושב שבמחיר של שירות טוב, יש לו את הזכות לצעוק על מישהו אחר בלי סיבה (ואני באמת לא נותן לאנשים סיבה, אלא פשוט עושה עבודה מעולה).

מאז שעברתי לחו"ל היו לי שלושה לקוחות ישראלים, שמהם שניים מהפורום.

אני רוצה להבין למה אני עומד בזמנים, עושה את העבודה כמו שצריך ועוד חוטף צעקות מאנשים כשמגיע הזמן לשלם לי את הכסף שהוסכם מראש...

למזלי כל פעם שעבדתי עם מישהו מהפורום לא היו לי בעיות אבל עם רוב האוכלוסיה בארץ פשוט אי אפשר לעסות עסקים.

פורסם

יש מחיר להתקנה ויש מחיר לפילטר לא יכול להיות שהתקנת דוד תעלה 400 ש"ח ופילטר באותה התקנה יעלה 450 ש"ח.

טוב אבל אולי זה צפון הארץ במרכז התחרות קשה יותר.

להבנתי את דברי באגירה, הפילטר עלה 400 וההתקנה רק 50. אני לחלוטין מסכים אתך- אם אתה משלם על התקנה של מוצר אחד גדול, ההתקנה של השני צריכה להיות חינם, על הדרך- עד הסוף.

וגם בצפון אנחנו צריכים להילחם עם רעל בשיניים (או בעיניים, לא זוכר איך האימרה הולכת) בחברים מהמרכז, הסר דאגה מליבך :lol:

תשמע, כל ה"טמבור"יות השכונתיות האלו שמוכרות דברים במחירים "הזויים" עומדות בפני מצב מאוד בעייתי לכעורה: הן צריכות לתת מענה "S.O.S" עבור לקוחות במיקום גיאוגרפי קרוב ולהחזיק מגוון עצום של מוצרים. המלאי העומד של מוצרים הוא אדיר, ועד שתמכור מוצר מסויים שאתה מחזיק יכול גם לקחת שנה\שנתיים.

אני מבין את זה לחלוטין ולעומק. ציינתי שעבדתי בחנות כלים. בוא ונאמר את זה כך:

עלות השפכטל לחנות, סביב 2 ש"ח פלוס מע"מ...

אתה יכול להסביר לי מאיפה נולדה אינפלצייה של מאות אחוזים? "לקרוע" את הלקוח בחנות עם מחיר של 10 ש"ח, עוד איכשהוא יכול להיות נסבל. גם אני הייתי שותק לחלוטין ולא מזכיר את העניין. אבל 18?... תסכים איתי שאין פה רכיב של עבודה או ידע מקצועי (וואו, המוכר ידע מה זה שפכטל! איזה רמת ידע נפלאה...:roll: ). על מה בדיוק הוא גבה את המחיר הזה?!

יודע מה, אוקיי: הוא קונה מעט מאד כאלה. עדיין, הוא נאלץ לקנות פה ושם קופסא (לא נמכר בבודד). אז עלות הקופסא מגולגלת על הלקוח? אם הייתי בא למוסך עם רכב, והיו אומרים לי שנגמר החלק, שעולה 100 ש"ח אבל צריך להזמין וזה יעלה 1000, איך זה היה נראה?

אני לחלוטין יכול איך שהוא "להצדיק" (יותר כמו: להבין) מחירי קריעת-לקוח שפויים. יש גבול מוחלט וברור של מה שנראה הגיוני ואסכים לשלם לבין "הוא רמאי ולא אעיז לקנות ממנו שוב ואמליץ לאנשים לשמור מרחק ממנו". אם הייתי יודע שזה המחיר, הייתי מוותר ומאלתר שפכטל מחתיכת דיקט או משהו בסגנון. אפילו עם החשמל וזמן עבודה מבוזבז של ניסור עם ג'קסון, היה יוצא פחות מ-18 ש"ח. כך ש-40% יותר, זה "בקטנה"...

ולפני שתקפצו עליי בנושא ההצדקה של מחירי קריעה: הכוונה מצד הלקוח. כשאני תקוע באמצע עבודה, מול חלק שישלים לי את הפרוייקט, אני גם אשלם עליו יותר (בגבול השפוי). היצע וביקוש. מצד שני, כשעבדתי בחנות הכלים המדוברת, נגשו אליי לא פעם לקוחות שרצו את ה"טוב ביותר", ובנימוס הסברתי להם שהם צריכים לא יותר מ"טוב מספיק" כי חבל לשלם פי 3 על כלי מקצועי גרמני מול כלי מעולה לשימוש ביתי עם אחריות לכל החיים. ויודעים מה? לא עשיתי את זה בשקט שהבוס לא ישמע. זו דרכי. והיו לי כמה לקוחות חוזרים בגלל שהייתי הגון איתם. יש פה אפילו חבר פורום אחד שהגיע לחנות בייעוץ שלי, ומספר חברים שקיבלו ייעוץ בכיף בפרטי, כולל ייעוץ ללכת דווקא למקום אחר :lol:

יוסי, מיקוח הוא חלק מהאופי הישראלי, לטוב ולרע. זה מה יש. בדיוק כמו שזה נהוג במקומות שכוחי אל ולא מפותחים אחרים בעולם... ועדיין יש לו מקום: בתחילת התקשורת. הצעת מחיר היא סוג של מיקוח. ברגע שהנושא נסגר, הוא נסגר. ברגע שיש הזמנה, המחיר קדוש. לפני? אפשר לעשות כל מה שתחליט לנכון- לתת הנחה, לא לתת, לתת בונוס או מתנה לקונה כחלק מההצעה, הכל. ברגע שנסגר? זהו. ולאנשים יש נטייה לא להבין את זה...

פורסם

אני לא מתווכח עם בעלי מקצוע לגביי מחיר במידה ומתאים לי אני עובד איתו במידה ולא מתאים מחפשים מישהו אחר.

השרשור הזה דיבר על בעלי מקצוע הוגנים.

אז אני מוכן להביא לכל מי שיחפוץ את הפילטר המדובר ב 150 ש"ח בערך.

כמובן שההתקנה לא כלולה והיא לא בעייתית בכלל למי שיש מושג בסיסי.

כמו כן נכון הדבר שהמים שעוברים בסנן זה לא מיועדים לשתיה בגלל הסיליפוס.

אבל במקלחת זה לא בעייתי גם אם שתית קצת מים, להזכירכם שפעם רוב הסננים היו מכילים את החומר הנ"ל.

הדעות חלוקות אבל משרד הבריאות לא מאשר סננים לשתיה שמכילים חומר זה.

פורסם

השרשור הזה דיבר על בעלי מקצוע הוגנים.

כמו כן נכון הדבר שהמים שעוברים בסנן זה לא מיועדים לשתיה בגלל הסיליפוס.

הדעות חלוקות אבל משרד הבריאות לא מאשר סננים לשתיה שמכילים חומר זה.

אני כעסק לא מסוגל לקנות את הפילטר הזה במחיר הזה. כנראה לא "נפלתי" על היצרן\יבואן הנכון.

לגבי משרד הבריאות, אשמח לראות סימוכין לכך. סיליפוס נמצא כיום לא רק במסנני אבנית. אני מתקשה מאד להאמין שמשרד הבריאות לא מאשר שימוש בחומר הזה.

תרשה לי לשאול אותך שאלה: אם משרד הבריאות אכן לא היה מאשר את החומר לשימוש, מדוע יש לו תקן ישראלי?

ואל תגיד "הם לא יודעים" - הם יודעים יופי על התקן המתאים. יותר מזה? הם מתייחסים לכך במבדקים האקראיים שלהם. ואפילו יותר מזה: באחד המאמרים שנתקלתי בהם (מתוך אתר משרד הבריאות) דובר על מתקני טיהור מים (התמודדות עם לגיונלה למשל) הכוללים סיליפוס... בבתי חולים.

פורסם

אני קונה את הפילטרים מכרומגן וזה המחיר שלי שאני מקבל.

אם תירצה אני אביא לך רק תחליף את המדבקה מכרומגן למה שתירצה.

לעיניין הסיליפוס יש לו תקן והחומר מצויין למניעת אבנית אבל ממה שאני יודע יש איסור להשתמש בחומר בתור סנן למי שתיה.

יש מצב שמותר ברמה מסויימת אבל אני לא מתעסק בזה לכן לא בדקתי.

פורסם

תודה על ההצעה.

אני לחלוטין מתעסק בזה, ולכן כן בדקתי. ולאחר הודעתך בדקתי שוב, ליתר ביטחון. אני לא מכיר שום איסור על שימוש בחומר לניקוי מי שתייה. יתרה מכך, משתמשים בחומר הזה גם במקומות הנחשבים "רגישים" כגון בתי חולים וגני ילדים.

ויותר מזה: אני לא יודע אם אתה מתעסק בייבוא. יצא לי להעביר חצי יום במכון התקנים הישראלי לפני כחודש, עם שאלות לגבי איך זה עובד וכמה זה עולה. הראשון שהיה צריך לייבא סיליפוס לארץ, הפקיד סביב 30K ש"ח ואיבד כחצי שנה, שבהן החומר נבדק במעבדת כימייה לטקסטיל ומזון בדיקות מקיפות ושונות. תו התקן הרלוונטי לפוליפוספטים מורכב מכ-20 חלקים שונים, העליתי להודעה רק חלק אחד ממנו. ביום שבו משרד הבריאות יוציא הודעה שהחומר אסור לשימוש, אני אפסיק לשווק אותו ואצא נגדו בגלוי, כולל להעלות את השירשור הזה מהאוב ולתת לך קרדיט שהתרעת על כך בפניי לפני שזה קרה. אבל אני מסופק ובטוח לחלוטין שהחומר 100% בטוח לשימוש, ובטוח לחלוטין שהעניין נבדק היטב, ומשרד הבריאות עצמו מודע אליו ולא יוצא נגדו במבדקים שהעליתי (וכמה שקראתי שלא העליתי לפה). החומר להבנתי הוא אינרטי לבני אדם (אינרטי = חומר שאינו מגיב ולכן אינו מסוכן).

פורסם

קשה עד בלתי אפשרי להתפרנס בארץ כנותן שירות הוגן, ואני מדבר מניסיון.

כשהייתי סטודנט צעיר, ניסיתי להתפרנס כטכנאי מחשבים. בסופו של דבר גיליתי שמי שבאמת רוצה להתפרנס, חייב לעגל פינות פה ושם. נדיר מאוד למצוא מישהו הגון וחוקי לחלוטין שגם מרוויח מספיק כסף מהעניין.

נניח שאתה בוחר להיות הגון וחוקי וגם רווחי. המחיר שאתה חייב לדרוש עבור השירות שלך בהכרח יהיה גבוה יותר מטכנאי מתחרה שמרמה את הלקוחות פה ושם, עובר על החוק ומעגל פינות איפה שרק אפשר. לקוח סטנדרטי יקרא לך גנב יקרן ויפאר את הטכנאי ההוא. לקוח שמבין עניין ויש 5% כאלו במקרה הטוב (מכיוון שבדר"כ אלו שמבינים גם לא זקוקים לטכנאי) ידע לפרגן לך ולהבין שההוא מרמה.

מה-5% האלו אי אפשר להרוויח כסף.

גם כשעבדתי עם מתח רווחים נמוך, כולם יכלו לתת לי דוגמאות על הטכנאי שהתקין ווינדוס "חוקי" ב-100 ש"ח וההוא שהתקין להם לוח אם ומעבד "חדשים" ב-300 ש"ח. על חשבוניות כמובן שאין מה לדבר.

בקיצור, כשכולם מרמים ואתה רוצה להרוויח, או שתצא מהמשחק או שתרמה גם אתה. אני בחרתי לצאת מהמשחק...

פורסם
וגם בצפון אנחנו צריכים להילחם עם רעל בשיניים (או בעיניים, לא זוכר איך האימרה הולכת)

עדיף שליריבים שלך יהיה רעל בשיניים (וסכין בין העיניים) :shock:

אצלך רצוי שיהיה ההפך :wink:

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם
קשה עד בלתי אפשרי להתפרנס בארץ כנותן שירות הוגן, ואני מדבר מניסיון.

כשהייתי סטודנט צעיר, ניסיתי להתפרנס כטכנאי מחשבים. בסופו של דבר גיליתי שמי שבאמת רוצה להתפרנס, חייב לעגל פינות פה ושם. נדיר מאוד למצוא מישהו הגון וחוקי לחלוטין שגם מרוויח מספיק כסף מהעניין.

נניח שאתה בוחר להיות הגון וחוקי וגם רווחי. המחיר שאתה חייב לדרוש עבור השירות שלך בהכרח יהיה גבוה יותר מטכנאי מתחרה שמרמה את הלקוחות פה ושם, עובר על החוק ומעגל פינות איפה שרק אפשר. לקוח סטנדרטי יקרא לך גנב יקרן ויפאר את הטכנאי ההוא. לקוח שמבין עניין ויש 5% כאלו במקרה הטוב (מכיוון שבדר"כ אלו שמבינים גם לא זקוקים לטכנאי) ידע לפרגן לך ולהבין שההוא מרמה.

מה-5% האלו אי אפשר להרוויח כסף.

גם כשעבדתי עם מתח רווחים נמוך, כולם יכלו לתת לי דוגמאות על הטכנאי שהתקין ווינדוס "חוקי" ב-100 ש"ח וההוא שהתקין להם לוח אם ומעבד "חדשים" ב-300 ש"ח. על חשבוניות כמובן שאין מה לדבר.

בקיצור, כשכולם מרמים ואתה רוצה להרוויח, או שתצא מהמשחק או שתרמה גם אתה. אני בחרתי לצאת מהמשחק...

יש עוד מצב אחד. מתח הרווחים שלך מספיק כדי שתוכל להוריד מחירים, אבל אף אחד לא קונה ממך כי זה חשוד שאתה מוכר בזול...

עדיף שליריבים שלך יהיה רעל בשיניים (וסכין בין העיניים) :shock:

אצלך רצוי שיהיה ההפך :wink:

אהבתי. צודק!

פורסם

שוב להבהיר את דעתי אני כרגע לא מתעסק עם מתקני שתיה בזמנו כשהיתעסקתי הייתה בעיה עם סליפוס.

כיום ממה שקראתי הדעות חלוקות אבל אם יש ספק, מבחינתי אין ספק.

להלן קישור שממחיש את דעתי ואת מסע ההפחדה קיראו גם את התגובות שבסוף הדף.

האם יש אינטרס בפירסומים אין לי מושג.

לא חסרים סננים שלא על בסיס סליפוס או אחוז מאוד קטן של סליפוס שניתן להשתמש בהם.

http://www.blacklabor.org/?p=9125

• תוכן חדש...