Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אבל תכלס זה באמת ככה. באמת ז**נו את הלקוח ב-200 שקל, ולא אמור לעניין אותו כמה הבעל מקצוע משלם מס, עם כול הצער שבדבר. אבל צריך להגיד ללקוח כמה זה יעלה לו, ולתת לו לראות בעצמו אם שווה לו להשקיע את הכסף הזה או לא(אולי יש אחרים שדורשים 400 שקל על אותן 10 דקות), ולא להסתיר ממנו מידע.

רציתי להגיב לך ברצינות אבל החלטתי לוותר. אנשים כמוך מגעילים אותי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
יפה אמרת, רק ששכחת שיש לך עסק עם ישראלים. הם יחפשו את הכי טוב בהכי זול ואחרי שמצאו יתווכחו איתו עוד על המחיר, כי ביחס לזולים ופחות איכותיים הוא עדיין יקר. שחיקת הרווח היא שורש הבעיות שבאות לאחר מכן (בעלי מקצוע שלא חוזרים לתת שירות במידת הצורך ופשוט נעלמים).

רציתי להגיב לך ברצינות אבל החלטתי לוותר. אנשים כמוך מגעילים אותי.

איציק

נתחיל מהסוף: הוא צודק. מה אמור לעניין אותו כלקוח מה אתה מרוויח ממה שאתה עושה? הוא רוצה מחיר טוב ושירות טוב, ואם אפשר אז גם הוגן. המחיר שטוב לו כמעט תמיד לא יהיה טוב לך, ולהיפך. לכן יש מחירים ממוצעים בשוק, שהולכים לפי קצת פלוס-מינוס (ברוב המקומות), כי זה מה שאנשים מוכנים לשלם.

ובהתחלה: אני (כמעט) לחלוטין לא מסכים אתך. יש תחומים בהם זה מורגש יותר ויש כאלו בהם זה מורגש פחות או אפילו היפוך מגמה. מוסכים, מה לעשות, סובלים מתרבות ה"ליסינג ואמנות אחזקת השבר" ומתסמונת ה"לי זה לא יקרה" שגורמים יחד ל"תן לי הכי זול, מה אכפת לי אם הוא בולם, העלייה תעצור אותי, אני צריך דווקא את הגז יותר". או "אני מוכר אותו, תן לי הכי בזול".

בתחום שלי המגמה אינה הפוכה עדיין, אבל היא קרובה לזה. ניסיתי "לשבור את השוק" עם מחירים זולים משמעותית מהמתחרים (מוצרים זהים). משום מה, כמעט אפילו לא ירקו עליי... כנראה כי התחום שלי נוגע לבריאות, ואנשים מוכנים ומעדיפים לשים יותר כסף, כי בהבנתם "יותר כסף = יותר טוב" ו"בבריאות אין משחקים" (*פרשנותי האישית מראיית העולם שלי לגבי מדוע מחיר זול לא משך אליי לקוחות). לעומת זאת, אחרי שהעליתי מספר מחירים, הייתה היענות יותר גבוהה :shock: כל תחום ותחום הוא אחר. נטיות שונות, לקוחות שונים, מצב נתון שונה וכולי. תמיד יש את התפוחים הרקובים שבאים לשחק אתך בק*י אחר כך לגבי "תוריד לי משהו" כשסיימת את העבודה כבר ואתה אצל הלקוח, "תפסו אותך בתכשיטי המלוכה"... אני תמיד עונה "אוקיי, אני אוריד את המכנסיים- אבל את שלך". תמיד יהיו אנשים כאלה, ואין מה לעשות- אי אפשר לחנך אותם שזה לא יפה. ובטח שזה לא התפקיד שלך לחנך אותם. פשוט צריך אורח רוח והרבה אסרטיביות איתם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כן, כניראה שאני באמת בנאדם דוחה ומגעיל. סה"כ רוצה לדעת כמה עולה לי שירות וכמה עולים החלקים, ממש דוחה מצידי.

ובכלל חוצפה שאני מתרעם על זה שטכנאי מזגנים חייב את ההורים שלי על "מילוי גז" ב-950(!) שקל, וכשהוא עשה עבודה לא משביעת רצון, הוא גם טרח להסביר להם שהם "לא יודעים לעבוד עם השלט". אבל מה אני מבין בכלל, יש לו מיסים לשלם.

פורסם
כן, כניראה שאני באמת בנאדם דוחה ומגעיל. סה"כ רוצה לדעת כמה עולה לי שירות וכמה עולים החלקים, ממש דוחה מצידי.

ובכלל חוצפה שאני מתרעם על זה שטכנאי מזגנים חייב את ההורים שלי על "מילוי גז" ב-950(!) שקל, וכשהוא עשה עבודה לא משביעת רצון, הוא גם טרח להסביר להם שהם "לא יודעים לעבוד עם השלט". אבל מה אני מבין בכלל, יש לו מיסים לשלם.

מעניין, כשאתה נכנס לתחנת דלק אתה לא אומר למתדלק:

אני משלם רק על הבנזין! 'זדיין אתה עם מס ה"בלו" ומע"מ !

אתה משלם כמ כולנו גם מעמ וגם בלו וגם רווח וגם...

פתאום כשיש לך משהו לתקן בבית ואתה לא יודע לתקן אותו, מעניין אותך כמה עולה החלק, כמה העבודה ושיזדיין הטכנאי עם המיסים שלו. הידע שלו לא שווה כלום, הזמן שהוא הקדיש לך לא שווה ובטח לא האוטו שמביא אותו אליך. העיקר שלא ירוויח, חלילה שלא תרגיש שנדפקת.

(בין זה לבין הטכנאי של ההורים שלך אין קשר,מדובר על עניין ערוני אחר אם לא שמת לב).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שמע, לא מתאים לי לשלם על הרבה דברים את המחיר שלהם, אבל אני משלם כי אין לי ברירה, זה המחיר.

מפריע לי לשלם 200 שקל על 10 דקות, אבל אם כול השאר דורשים 300 שקל עבור אותם 10 דקות, אז אני אוכל לקחת מלפפון ולדחוף אותו לת*ת עם הרצונות שלי. אבל כול מה שאני מבקש זה שקיפות, ואז אני אוכל לעשות את החושבים שלי לגבי אם כדאי לי או לא(ולרוב זה כן כדאי לי, כי אני מעריך איכות יותר ע"פ מחיר זול)

והביקורת שלך כלפי ההערכה של התשלום היא לא במקום. למנכ"ל סמסונג שמרוויח מיליון שקל לחודש, לא יהיה אכפת לשלם את ה-200 שקל האלה, אבל למישהו שמרוויח מינימום ולוקח לו יום עבודה להרוויח את ה-200 האלה, בהחלט ירגיש סוג של התרעמות.

פורסם

אני לא מבין אותך...

אם מתקלקל לך (מצב היפותטי לחלוטין) ההגה באוטו, ולמנכ"ל סמסונג מתקלקל ההגה באוטו, ועלות התיקון היא 200 ש"ח,

האם אתה טוען שאתה לא צריך לתקן כי זה יקר?... אותם 200 הם אותם ה-200, אצל שניכם, ההבדל הוא בכמות של ה-200 בכיס של כל אחד מכם. אבל כשעולה הצורך, צורך- לא רצון, לא תרצה לשלם?

אני מסכים לגבי הרבה ממה שאמרת- אני לא משלם "מחירים של הארץ" למשל על האוסף שלי. המחיר בארץ גבוה משמעותית (פי 10 ויותר לעיתים) מאשר המחיר בחו"ל. אבל אם משהו חשוב מתקלקל לי (נשברו לי פעם המשקפיים היחידות שלי, ולא היה לי באותה תקופה כסף כל כך...), אני מתקן אותו. בוכה קצת על המחיר, אבל צריך לתקן. זה מה יש. אז נכון שגם אותך וגם אותי לא מעניין כמה מרוויח מי שעובד, לנו כלקוחות משנה כמה אנחנו מוציאים, אבל זה המחיר, ואם צריך לשלם או לא, אתה מחליט בסוף- אז אם החלטת שצריך לשלם, לפחות אל תבכה לבעל המקצוע. יכלת באותה מידה בדיוק לא לבחור בו או לא לתקן בכלל.

מקרה שקרה לי כשעברתי לדירה הנוכחית: הייתי צריך שפכטל. לא היה, קורה. יחסית לידי יש טמבורייה. ביקשתי מהאישה שתקפוץ ותביא אחד רחב. עבדתי בחנות כלים כך שידעתי מה המחיר אמור להיות, גם מצד החנות וגם מצד הלקוח.

האישה חוזרת, ועל השפכטל התנוסס בגאווה תג מחיר של 18 ש"ח. אם באותו הערב לא הייתי כל כך הרוג מכל השיפצורים והמעבר, הייתי הולך לבעל החנות ודוחף לו את השפכטל בתחת ומבקש עודף. יש להרוויח בכבוד, ויש חזירות, ויש "זה כבר לא יכול להיות כשר מרוב חזיריזם". לא נראה לך המחיר? נשמע גבוה\נמוך? תשאל שאלות או אל תקנה. אשתי לא הבינה בנושא, ונפלה עם זה. גם בעל הטמבורייה סגר כבר את החנות כי Zיין את הלקוחות שלו יותר מדיי כנראה. אבל מחיר ממוצע, הגיוני, לא אמור לעורר כזו תרעומת. ועוד לקשר אירוע של טכנאי מזגנים (ביתיים) למוסך... מה הקשר לכל הרוחות?!

תקציר: מחיר נראה לך גבוה? אל תקנה. לקוח בוכה לך שיקר לו? שיעשה סקר שוק לפני שיבוא אליך ויבין לבד.

אישית אפילו מוכן לעזור ללקוח להביט בזאפ וב-KAMA, שיראה לבד איפה אני עומד מול המתחרים שלי.

פורסם
פילטר לא אמור לעלות 400 ש"ח תתקשר לבקש החזר.

לא יודע איפה ומי לימד אותך לעשות עסקים אבל אני אמות לפני שאני אעיז להתקשר לקבל החזר מטכנאי, אחרי שאמר לי מראש מה המחיר, אישרתי לו וההתקנה בוצעה.

אם אני אתן למישהוא פעם הצעת מחיר, הוא יאשר ואני אתקין לא את זה בבית (בא נגיד אקוריום) והוא יתקשר אחרי זה ויבקש לקבל זיכוי כי "הוא בירר והמחיר יקר" אני אשלח אותו להשתגל בעכוז.

באגירה, אם לא אכפת לך, תעלה תמונה של הפילטר - בחייאת שנראה. פנית לסקרנות המקצועית שלי, אל תבאס. :arrow:

עד שאצלם, שחור, גלילי, 4 צול, כ 40 ס"מ אורך, ברז כתם בתחתית. מסנן מיקרוני נירוסטה וכדוריות סילפוס.

בכלל לא מתבאס, התאים לי המחיר, הפילטר+ההתקנה עלה לי 450 שקל. בכמה עקצו אותי, ב 100 שקל? אני בספק וזה עוד בכלל בלי קשר שאני לא מבין למה אתם אומרים שזה יקר, בכל מקום שחיפשתי ראיתי אותם 600-800 ש"ח.

גם אם כן, היה טכנאי בבית, אני נשארתי במיוחד ועל הדרך הוא גם התקין את זה.

אם הייתי צריך להזמין במיוחד טכנאי נוסף, אז הייתי צריך שוב לנתק את עצמי מהעסק לאיזה חצי יום, תאמין לי שזה הרבה יותר מ 100 ש"ח. יותר גם מעוד אפס בסוף כפול 2!

אם תתעלם מהמדבקה על הפילטר, הוא נראה ככה בדיוק:

p42860b.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אישית אפילו מוכן לעזור ללקוח להביט בזאפ וב-KAMA, שיראה לבד איפה אני עומד מול המתחרים שלי.

אני חושב שזה חכם מאד מצדך.

ולגבי המחיר הכולל של החלפת חלק שעולה 20 ש"ח - יש בדיחה כזו:

אשה נוסעת לה במכוניתה אי שם באיזורי הספר של ארה"ב. לפתע מתחיל מנוע המכונית לגמגם. המצב מחמיר מרגע לרגע. באופק נראית עיירה קטנה. בשארית כוחותיו של המנוע האשה מגיעה לעיירה, ואיכשהו מצליחה לגלגל את הרכב עד לפתחו של מוסך קטן.

ניגשת לבעל המקום:

- המנוע מגמגם ונכבה.

- בסדר, אומר האיש. תפתחי את מכסה המנוע בבקשה.

פותחת. מסתכל שניה אחת, מוציא מברג מכיס המכנסיים, מסובב משהו, ואומר:

- תניעי בבקשה.

מניעה. הרכב - כמו חדש. פשוט מעולה.

- מאה דולר בבקשה, אומר האיש.

- מה מאה דולר? על מה מאה דולר?

- גיברת, את רוצה קבלה מפורטת?

- כן! בטח שאני רוצה!

רושם האיש קבלה: עבור סיבוב בורג - דולר אחד. עבור הידע, איזה בורג - 99 דולר. סה"כ מאה.

והיא שילמה.

ועכשיו שאלה: מוצדק או לא מוצדק? אם מחשבים רק את העלות למכונאי (אפס) ואת הזמן (כמעט כלום) ואת הטרחה (מעט מאד) - אז בהחלט לא מוצדק.

אבל אם מביאים בחשבון כי חוץ מהמברג (שעלה כסף) במכנסיים, יש למכונאי גם מוסך שלם מלא כלים שעלו לו כסף, חלקם - הרבה כסף; וגם את שנות הלימוד והנסיון שהשקיע לפני שפיתח את היכולת לפתור בשלושים שניות את מה שהאשה לא ידעה לפתור בכלל - אז פתאום זה כבר נראה אחרת.

דני

פורסם

עזוב אותך מבדיחות, עזוב אותך מאמריקה.

מתקשרת אלי אשתו של לקוח מחיפה, היסטריה צעקות, כל הדגים באקוריום הולכים למות, "דחוף! דחוף! דחוף! תגיע לפה, עניין של חיים ומוות, בעלי בחו"ל ואם הוא יבוא ויראה שהם מתו זה ישר לרבנות!" :shock:

ניסיתי קצת לתחקר אבל היא בשלה "לא מבינה בזה, חבל לזבז זמן, תגיע דחוף!"

זינקתי לרכב נסעתי, הגעתי, ראיתי שהאקוריום לא מקבל חשמל, התכופפתי מאחורי האקוריום, ראיתי שהכל מחובר למפצל ארוך עם מתג מואר בקצה. המתג היה מכובה.

כמו גדולה, שילמה 250 ש"ח ביקור טכנאי.

פורסם

על מה לקחת לה 250 ש"ח? יש לך רכב על סולר כמה כבר עלה לך הנסיעה לשם 20 שקל?, הרכב גם ככה משמש לעבודה. להדליק את המתג של החשמל מי ישמע איזה ידע צריך.

וואלה תאמין לי אתה, דופק לקוחות!

ולמי שלא הבין, זה היה בציניות.

אגב, בארה"ב אם אתה קונה מוצר יש לך שבועיים להחזיר אותו. לרוב אם בשבועיים האלה מצאת יותר זול ואתה אומר את זה לחנות, הם יעדיפו לזכות אותך על ההפרש מאשר שתחזיר את המוצר.

עוד יותר מזה, קנית מוצר, יומיים אחרי זה עשו עליו מבצע 50 אחוז הנחה, אתה תקבל חזרה את ההפרש ל-50 אחוז הנחה. הכל בגלל שיש לך את האפשרות החוקית להחזיר את המוצר תוך שבועיים.

some people need a high five

in the face

with a chair

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בארץ משום מה מצפים לקבל שרות כזה בחינם, כמו בתכנית הזאת שחיפשו בעלי מקצוע צדיקים...

זו החלטה של הטכנאי בלבד לבחור אם הוא מחליט לחייב על הבדיקה והביקור כרגיל או לוותר כי זה היה משהו מטומטם כמו מתג כבוי, לא של הלקוח.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כמו גדולה, שילמה 250 ש"ח ביקור טכנאי.

לגיטימי לחלוטין. זה ברור שיש סכום התחלתי או תעריף מינימום כלשהוא לטכנאי שמגיע עד הבית.

הבעיה מתחילה כאשר הטכנאי מגיע, רואה שהתקלה היא קטנה, אבל מנסה "לנפח" אותה כדי להרוויח עוד כסף.

פורסם
וואלה תאמין לי אתה, דופק לקוחות!.

ואללה, תאמין לי, אם לא הייתי בנישואין כ"כ טובים, הייתי דופק אותה בשמחה! :wink:

פורסם

עד שאצלם, שחור, גלילי, 4 צול, כ 40 ס"מ אורך, ברז כתם בתחתית. מסנן מיקרוני נירוסטה וכדוריות סילפוס.

בכלל לא מתבאס, התאים לי המחיר, הפילטר+ההתקנה עלה לי 450 שקל. בכמה עקצו אותי, ב 100 שקל? אני בספק וזה עוד בכלל בלי קשר שאני לא מבין למה אתם אומרים שזה יקר, בכל מקום שחיפשתי ראיתי אותם 600-800 ש"ח.

אם תתעלם מהמדבקה על הפילטר, הוא נראה ככה בדיוק:

p42860b.jpg

שמע- עשית עסקה נהדרת, ואני מוריד את הכובע. 450 ש"ח זה עסקה מעולה כולל ההתקנה.

עם זאת, אני חייב לציין שהמוצר נראה באופן מחשיד כמו מונע אבנית שהיה בפרסום בעיתונים כמוצר לחצר בלבד (ולא לשתייה של אנשים), שם מחירו היה דומה כולל ההתקנה.

לינק ישיר לעמוד מונעי האבנית של אותו מתחרה לכל המעוניין, ולינק ישיר למוצר המדובר באתר המתחרה.

• תוכן חדש...