Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתלבט בין הפורד פוקוס TREND 1.6 אוטומט, 120,000 ש"ח לבין אופל אסטרה ENJOY 1.4 טורבו אוטומט, 124,000.

מאוד חשובה לי נוחות הנסיעה ושהרכב יהיה שקט, והביצועים יהיו טובים, לא ברמה של קריעת כבישים אבל שאני לא אצטרך ללחוץ קבוע על הגז.

צריכת דלק נמוכה היא לא בעדיפות העליונה אבל בכל זאת ברמת מחירי הדלק בארץ רצוי שהרכב יהיה חסכוני ולכן אני מאוד התלבטתי על האסטרה כיוון שקראתי שצריכת הדלק גבוהה. אני בטוח שהאסטרה זריזה יותר, בכל זאת 140 כ"ס לעומת 125 של הפוקוס אבל רציתי לדעת אם הביצועים של הפוקוס זריזים גם כן ואיך הרכב בכללי לעומת האופל אסטרה.

עוד דבר, אני דיי חושש מהאמינות והסחירות של שתיהן אז רציתי לדעת עד כמה שאפשר איך הן עומדות ביחס לתחומים האלה.

טווח המחירים הוא כפי שציינתי בסביבות ה120 אלף, יש אולי עוד אופציות שיענו על דרישותיי?

פורסם
שלום,

אני מתלבט בין הפורד פוקוס TREND 1.6 אוטומט, 120,000 ש"ח לבין אופל אסטרה ENJOY 1.4 טורבו אוטומט, 124,000.

מאוד חשובה לי נוחות הנסיעה ושהרכב יהיה שקט, והביצועים יהיו טובים, לא ברמה של קריעת כבישים אבל שאני לא אצטרך ללחוץ קבוע על הגז.

צריכת דלק נמוכה היא לא בעדיפות העליונה אבל בכל זאת ברמת מחירי הדלק בארץ רצוי שהרכב יהיה חסכוני ולכן אני מאוד התלבטתי על האסטרה כיוון שקראתי שצריכת הדלק גבוהה. אני בטוח שהאסטרה זריזה יותר, בכל זאת 140 כ"ס לעומת 125 של הפוקוס אבל רציתי לדעת אם הביצועים של הפוקוס זריזים גם כן ואיך הרכב בכללי לעומת האופל אסטרה.

עוד דבר, אני דיי חושש מהאמינות והסחירות של שתיהן אז רציתי לדעת עד כמה שאפשר איך הן עומדות ביחס לתחומים האלה.

טווח המחירים הוא כפי שציינתי בסביבות ה120 אלף, יש אולי עוד אופציות שיענו על דרישותיי?

היי,

לי יש את הפוקוס, דגם הסטיישן (בליסינג). אני מחפש דברים שונים ברכב, אבל אני יודע להגיד לך שמבחינת איבזור ומרווח הפוקוס מצויינת. היא גם דיי חסכונית בדלק. התיבה הרובוטית גורמת לתגובה להיות קצת איטית כשלוחצים על הדוושה, אבל בסך הכל הרכב מהיר וחזק מאד, במיוחד במצב ספורט. (לא חושב שכמו האסטרה).

אני גם התלבטתי בין הדגמים. ביקור אחד אצל הייבואנים (שנמצאים לא רחוק אחד מהשני בת"א גרם להחלטה חדש משמעית לטובת הפוקוס...

פורסם

בתור לקוח פרטי מה שמומלץ זה גרסאות ספורט\טיטניום. המחיר של 'ספורט' מקביל בדיוק לזה של האסטרה.

בעוד 3 שנים כשכמויות של פוקוס טרנד ייצאו לשוק מהליסינגים, אלה שקנו טרנד פרטית יהיו בבעיה אם ירצו למכור. ואלה שקנו ספורט\טיטניום גם הם יהיו בבעיה אבל פחות חמורה.

(בדומה למצב היום שמי שמנסה למכור מזדה 3 אקטיב מתקשה, ומי שמנסה למכור ספורט\ספיריט גם מתקשה אבל פחות :lol: )

לא הייתי אומר שה1.6 הוא חזק במיוחד, אבל הוא בהחלט מספק. גם בעליות עם מזגן וכו'

הגיר במצב D עובד רוב הזמן בצורה טובה, ומצב S משפר את התגובות שלו בעיקר בתנועה עירונית.

מבחינת נוחות ובידוד רעשים יש לי רק דברים טובים לומר. המזגן טוב, מערכת סטריאו עם שלל אופציות, ועוד הרבה אבזור נחמד.

סה"כ עסקת חבילה טובה.

V5

פורסם
היי,

לי יש את הפוקוס, דגם הסטיישן (בליסינג). אני מחפש דברים שונים ברכב, אבל אני יודע להגיד לך שמבחינת איבזור ומרווח הפוקוס מצויינת. היא גם דיי חסכונית בדלק. התיבה הרובוטית גורמת לתגובה להיות קצת איטית כשלוחצים על הדוושה, אבל בסך הכל הרכב מהיר וחזק מאד, במיוחד במצב ספורט. (לא חושב שכמו האסטרה).

אני גם התלבטתי בין הדגמים. ביקור אחד אצל הייבואנים (שנמצאים לא רחוק אחד מהשני בת"א גרם להחלטה חדש משמעית לטובת הפוקוס...

אתה יכול להגיד עליה הרבה דברים אבל הפוקוס ממש לא מרווחת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הפוקוס זריזה יחסית הודות לתיבה המצוינת. האסטרה זריזה למרות התיבה הבינונית. האסטרה תצרוך יותר דלק אך מאובזרת יותר ברמת האבזור Enjoy מהפוקוס ב-Trend, וכוללת בקרת שיוט, מיזוג לאחור, משענת יד קדמית ואחורית ועוד.

האסטרה נמכרת עכשיו במחיר מבצע של 115,000 ש"ח לחברי מוכדון שופרסל אם אינני טועה.

בהצלחה!

פורסם

מה שלא יהיה, מבחינת סחירות אתה בבעיה עם שניהם.

פוקוס זה אחד הרכבים הכי פופולריים בליסינג (אם לא הכי, במיוחד בדור האחרון) ואסטרה מיובאת ע"י שלמה, שהוא גם הלקוח הכי גדול של עצמו (שלמה SIXT).

בסוף 2014 ייפלטו מאות רכבי ליסינג לשעבר, וכנראה, בדיוק כמו היום יימכרו במחירי רצפה.

ככה שהמחיר הריאלי של שתיהן בעוד 3 שנים הוא בערך 60K עם קצת תוספת על אבזור\מנוע, שגם לא בטוח שתקבל. (ישראל, בכל זאת..)

לגבי צריכת הדלק; הפוקוס ממוצעת בסה"כ כמו כל משפחתומתית-1600, אין שם משהו מיוחד.

אבל האסטרה גודשת - אם תלחץ על הדוושה היא תלחץ לך על הארנק. בכמה מבחני דרך קיצוניים הצליחו להוציא ממנה 1:7 אפילו.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

באמת מתקשה להבין את פישרן של השאלות האלו כאן. כל היבואנים, ודאי אלו של האופל והפורד, מאפשרים נסיעות מבחן על המכוניות שלהם. אם נוסיף לזה את ההנחה המאד סבירה שקיימים הבדלים של טעם אישי וסולם עדיפויות שאינו בהכרח חופף בין השואל לבין העונים, אז למה לא להרים טלפון ליבואן לתאם נסיעת מבחן ורק אם לאחריה עדיין אי אפשר להחליט כדאי להתחיל להתייעץ, גם כאן.

פורסם

האמת, לא מומלצות לקונה פרטי.

הפוקוס בדגם הזה, מציפה את שוק הליסינג. הגיר לא חלק, ומוזר למי שירגיל לגיר אוטומטי טוב, היא צפופה מקדימה ומאחור, אבל מאובזרת ונוחה יחסית. ציון נמוך לאמינות בקונסומר ריפורטס.

מתברר שה"אוטו ללא חסרונות" לפי דעת כמה כתבי רכב, בעל חסרונות משמעותיים.

האסטרה גם מקרטעת עם הגיר האוטומטי הגרוע שלה בעיר, המנוע רועש, והבידוד מהכביש לא טוב. אמינות מנוע הטורבו עם דלק 95 מעוררת חשש. בוואלה במבחן ארוך טווח התלוננו על התנהגות לא חלקה עם דלק 95.

אמינות נמוכה לשברולט עם מנוע וגיר דומים בקונסומר ריפורטס.

לשמירת ערך, לפחות לפי מחירון, מקום ראשון קורולה ואחר כך יונדאי ומזדה 3.

• תוכן חדש...