Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מגבר חם מבחוץ=קר מבפנים. אם הוא לא חם סימן שהחום נישאר בתוכו בדר"כ.

אייל אתה בטוח?, כי אני לא נתקלתי בזה אף פעם...

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי מה שהבנתי מאיל, שהמגבר תמיד היה במצב מאמץ מואץ, והסיבה שלא הרגשת את החום על צלעות הקירור, העידה על מצב לא תקין.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

תפסיקו לשאול שאלות שלא קשורות לאודיו, כל בעיה כלשהי עם מה שאתם כותבים תשאלו בפורום המתאים לכך.

מיקמיק, מגבר CLASS AB הוא בערך 50-60% נציל. זה אומר שהרבה אנרגיה מומרת לחום. מגבר עם היטסינק מתוכנן כהלכה יאייד את החום ועקב כך הוא יכול להיות מאוד חם למגע. מגבר קר למגע זה לרוב מגבר שלא מאייד את החום בצורה טובה.

לגבי מה שקרה אצלו, היום היה מאוד חם, זה יכל לתרום לבעיה.

פורסם

איך יכול להיות מגבר קר מבחוץ וחם מבפנים הרי יש מגע של האלומניום אם האוויר החם אז אין מצב שהוא לא יהיה חם. לא הגיוני פשוט.

פורסם

מתן, איל לא רצה להגיד שהמגבר שלך נכבה בגלל שהוא תוצרת המזרח הרחוק, במילים אחרות. המגבר התחמם יתר על המידה ולא הצליח להתמודד עם זה, אז הוא ניכנס למצב הגנה.. זה מה שקורה למגברים שאינם מתוכננים "להתאורר" כמו שצריך.

יש לך את האופציה להוסיף לו גוף איורור מאסיבי בשביל למנוע תופעה זו בעתיד, או, להביא מגבר שיכול להתמודד עם החום.

דרך אגב, יש סכנה כשמגבר ניכנס לפרוטקשיין ? (סכנה לרכיבים שמחוברים אליו?)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אבל אייל מה שהוא מסביר זה שהוא היה חם משתי הצדדים (מצב דנג'ר, פרוטקשיין..)

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם
איך יכול להיות מגבר קר מבחוץ וחם מבפנים הרי יש מגע של האלומניום אם האוויר החם אז אין מצב שהוא לא יהיה חם. לא הגיוני פשוט.

לא פשוט דוחפים את המגבר לתוך היטיסנק, זה מצריך תכנון מסויים. למרות זאת יש חברות (בדרך כלל מדובר בזולות) שלא משקיעות בזה הרבה ולכן ההיטסינק (שגם צריך להיות מתוכנן נכון מבחינת מבנה וחומרים מעבר לצורת החיבור שלו למגבר עצמו) לא מי יודע מה עוזר לקירור המגבר. במצב כזה ההיטסינק יכול להיות יחסית לא חם כל כך משום שהחום נשאר אגור במגבר.

כשהמגבר יתאמץ יותר, אז גם ההיטסינק במצב הזה יתחמם יותר אבל עדיין הרבה חום יכול להישאר אגור במגבר מה שיגרם לו להיכנס לפרוטקשיין.

אי אפשר להעריך על פי מגע בדיוק מי נגד מי וכל ניסיון לעשות את זה הוא לא רציני.

פורסם

מתן המגבר הוא 4 ערוצים כמו שאתה יודע.

יש עליו עומס של 2 אום + 2 אום +4 אום + 4 אום.

יש עליו עומס של סאב וזוג רמקולים.

הוא לא כמו של סילבר D. של מתן זה דגם אחר.

2. אייל המגבר מעביר את החום גם כלפי חוץ כי כולו גוש אלומניום אחד.

התפקיד של האלומיניום זה לפזר את כול החום של כול הגוש האלומניום כמו שאתה יודע.

אז ככה אין דבר כזה שהחום שלו נשאר בפנים. ויש לי נסיון עם המגבר הזה.

חיברתי על אחד כזה דאבל סאב עם זוג רמקולים. הוא נכבה אחרי חצי שעה ככה בעוצמה מקסימלים. זה אומר שהמגבר תקין כי ההגנה שלו נגד התחממות יתר עובדת.

3. מתן המגבר תמיד התחמם ומ-תחמם. אף פעם לא הרגשתה את זה.

4. הוא יכול להיכבות מכמה סיבות. :

א. עומס יתר.

ב. חום גבוה.

ג. התנגדות נמוכה.

ד. קצר.

תבוא אלי הבית. ותחשיב את כול העניין כפתור.

אדי מה שלומך גבר? מה עם המגברון?!

תמיר

***** Amplifiers Jobs *****

***** VW Golf Function *****

***** 050-7-266-766 *****

מכירה של רדיו דיסק:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=46216

פורסם
חיברתי על אחד כזה דאבל סאב עם זוג רמקולים. הוא נכבה אחרי חצי שעה ככה בעוצמה מקסימלים. זה אומר שהמגבר תקין כי ההגנה שלו נגד התחממות יתר עובדת.

אם מותר להתעיניין, על איזו התנגדות מדובר?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

המגברון קיבל מקום חם באוטו שלי ומוציאה לפיוניר את הנשמה הסאב עוד מאט יצאה מתיבה ברוב עוצמה..

אבל היה לי פנצ'ר עם ההתקנה חדשה שלי בגלל שחיברתי פיוז של 50A על 2 מגברים :screwy:

והוא נישרף הבעיה הייתה שמיקמתי את הפיוז במקום שאם הוא נישרף צריך לפרק חצי בניה..

אבל עכשיו הכול בסדר הרכבתי פיוז לכול מגבר...

ד''א

ניראה לי שהJBL מיתחמם דיי מהר ...

פורסם

אם מותר להתעיניין, על איזו התנגדות מדובר?

1 אום + 1 אום + 4 אום + 4 אום

שני סאבים במקביל - 2 אום בברידג'. וזוג רמקולים.

המגברון קיבל מקום חם באוטו שלי ומוציאה לפיוניר את הנשמה הסאב עוד מאט יצאה מתיבה ברוב עוצמה..

אבל היה לי פנצ'ר עם ההתקנה חדשה שלי בגלל שחיברתי פיוז של 50A על 2 מגברים :screwy:

והוא נישרף הבעיה הייתה שמיקמתי את הפיוז במקום שאם הוא נישרף צריך לפרק חצי בניה..

אבל עכשיו הכול בסדר הרכבתי פיוז לכול מגבר...

ד''א

ניראה לי שהJBL מיתחמם דיי מהר ...

זה בסדר. גמור אל תדאג. ההגברה בנויה מטרנזיסטורים קטנים וחזקים מאוד. מתחממים אבל נותנים את העבודה כמו שצריך !.

תמיר

***** Amplifiers Jobs *****

***** VW Golf Function *****

***** 050-7-266-766 *****

מכירה של רדיו דיסק:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=46216

פורסם

על איזה מגבר אנחנו מדברים שיורד ל1 אוהם סטראו = 2 אוהם מונו ?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
על איזה מגבר אנחנו מדברים שיורד ל1 אוהם סטראו = 2 אוהם מונו ?
תמיר עשה כמה שינוים עם מגבר כמו שלי....

אני עוד מעט נוסע עם הרכב !

אני יכול להגביר רגיל או שרצוי לא לאמץ את המגבר ?

רק תעזרו לי בבקשה...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...