Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה התחלתי ללמוד על בינה מלאכותית. לא חסר מקומות בהן מזכירים את הקשר בין בינה מלאכותית וLISP, אז השאלה שלי האם כדאי ללמוד LISP? זה עוזר בהבנה של האלגוריתמים, או לפחות נותן צורה יותר קלה לממש אותם?

כעיקרון, עד עכשיו כל האלגוריתמים שראיתי ניתנים למימוש בג'אווה ולא ראיתי קושי גדול מדיי כדי לממש אותם (אע"פ שאולי כאשר אני באמת אנסה לממש אותם אני אגלה שטעיתי...)

בכל זאת מה דעתם בקשר ללימוד LISP כשפה נוספת, ואם דעתכם חיובית האם יש איזה המלצות לספרים. כרגע מצאתי את

ANSI common lisp - Paul Graham שיש לו המלצות די טובות לפי אמזון.

אשמח לקבל כל מידע נוסף מחבר'ה שיש להם ידע/רקע בתחום הזה.

תודה מראש.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

למדתי lisp בקורס אחד בטכניון, כמובן קורס בינה מלאכותית.

מאז לא יצא לי להיתקל בשפה גם בעולם התיכנות הביטחוני, וגם האזרחי.

תספר קצת איזה תחום בתיכנות מעניין אותך, ואולי אוכל לכוון אותך לשפה יותר רלוונטית.

מגאן 265

פורסם

זאת שפה לקורסים, לא חושב שיש קומפיילר, רק אינטרפטר ומכאן הביצועים הנמוכים.

אין טיפוסי נתונים רק מחרוזות עד כמה שזכור לי, אז גם בקטע של אחזקה ודיבוג היא לא מבריקה.

בד"כ לומדים בקורסים לתואר : ליספ, סכים, פרולוג ואסמבלר של RISC כלשהו

(בד"כ MIPS).

שםה אלגנטית להפליא זאת SMALLTALK.

פורסם

"שפה של קורסים" היא הגדרה די קולעת.

אם אתה באמת רוצה להתעמק בתכנות באופן כללי, תחזור לבסיס -

C, על כל משחקי הפוינטרים שלה.

ממליץ בחום על הספר הוותיק (מאוד) של ממציאי השפה -

http://en.wikipedia.org/wiki/The_C_Programming_Language

בתרגילים המופיעים שם מלמדים אותך "על הדרך" את כל המבנים הבסיסיים בתכנות

ואת רוב האלגוריתמים שאי פעם תזדקק להם - עצים, רקורסיות, בניית allocator לזיכרון וכיו"ב.

בכלל, נחמד לדעת איך למשל מממשים מציאה של איבר ב-list או dictionnary,

('צטער, אני במקור מדוט נט) בצורה הכי low-level שיש.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...