Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקחתי את הסקסו לטסט היום לראשונה מאז שהיא בבעלותי.

לא ביצעתי הכנות, ולכן הייתי מוכן למצב שימצאו כמה ליקויים.

ישנם ליקויים מינוריים שאני לא דואג מהם: גומית הגה, צמיג רזרבי, וכיוון אורות.

ישנם שני ליקויים שקצת מדאיגים אותי אחד זה דליפה מהדוד האחורי(אגזוז), והשני זיהום אוויר.

לגבי האגזוז אבא שלי אמר לי שמקסימום נחליף אגזוז זה לא אמור להיות יקר מדי, אבל מה אני אמור לעשות לגבי הזיהום אוויר? להחליף את המנוע?

האוטו ישן יש לו 180K ק"מ ואני יודע שהוא אוכל קצת שמן ותמיד דואג לבדוק ולהוסיף אם צריך אולי זה קשור לזיהום האוויר. איך אני יכול לפתור את בעית זיהום האוויר כדי לעבור את הטסט ובמה זה כרוך?

סך הכול שאר הדברים היו בסדר, אין בעיה בבלמים כלל הגלגלים מאוזנים, וכול הצמיגים למעט הרזרבי חדשים יחסית(חלק בשני חודשיים ולחלק פחות משנה).

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

סיטרואן סקסו 1.4 שנת 99.

הנה נתוני בדיקת זיהום האוויר:

למבדה מדוד 1.02, מקס-1.03, ממצאים תקין.

סל"ד נמוך:

CO מקס-0.5, מדוד-0.526, ממצאים לקוי.

סלד גבוה:

CO מקס-0.3, מדוד-0.521, ממצאים לקוי.

עשן יתר תקין.

גומיות הגה שמאל לקוי

דליפות בדוד אחורי לקוי

צמיג רזרבי לקוי

הפנסים שלי מכוונים לא יודע למה חשבתי שמשהו לקוי.

עריכה: לאחר קריאת המדריך הקיים בפורום בנושא אני מבין שכנראה שיש בעיה בממיר הקטליטי ואני די חושש כי לפי מה שאני מבין מדובר בהוצאה לא קטנה כלל וכלל.

מה המחיר בערך של ממיר כזה לרכב שלי תחליפי או מקורי? ומה סדר העלויות של החלפה של כזה ממיר?

נתון נוסף שלא הוספתי ואולי משמעותי, חום מנוע בבדיקה עמד על 77.5.

הבודק נתן לי הארכה של שבוע, הוא אמר לי שעליי לגשת למוסך מורשה לתקן את הליקויים ולחזור עם הטופס חתום.

מה זה מוסך מורשה? מורשה יבואן?

לאחר שאני יתקן את הליקויים ויקבל את החתימה עליי לעבור טסט שוב? או שמבחינתו עברתי ואני יקבל את האישור(מדבקה)?

פורסם

מקפיץ, לא קיבלתי תשובה.

שמתי לב גם למשהו מוזר נתון הCO בסלד גבוה זהה ואפילו מעט נמוך מזה שבסלד נמוך.

לפי מה שהבנתי בסלד גבוה הוא אמור להיות גבוה יותר מבסלד נמוך.

מה זה אומר?

פורסם

היי,

אני בזמנו גם נכשלתי בטסט על זיהום אויר עם הסיטרואן AX שלי שנת 97 (גלגול קודם של הסאקסו), גם עם מנוע 1.4 והזרקה .

מה שפתר לי את נושא בדיקת זיהום האויר הוא:

א. החלפת פילטר אויר - הוא היה סתום לגמרי.

ב. החלפת פלאגים - גם הם עשו את שלהם.

ג. תוסף שמתי שבועיים לפני הטסט שבו נכשלתי על זיהום אוויר - לא יודע אם השפיע לטובה/לרעה.

ד. הכי חשוב! חיממתי את המנוע טוב לפני שנכנסתי למכון טסטים(טרמוסטט נפתח - מאווררים עבדו), ז"א נסיעה קצרה

במהירות 80-90 קמ"ש על סלד בינוני-גבוה(משכתי קצת את ההילוכים).

לפי דעתי, מה שהכי פתר את נושא הזיהום היה חום מנוע תקין!, היות ואני גר 5 דק' ממכון הטסטים לא הקפדתי בפעם הראשונה להגיע עם מנוע בטמפרטורת עבודה(מה שגרם לתערובת עשירה ולזיהוים אויר מוגבר).

בהצלחה!

דודי

פורסם

לשאלתך לגבי המוסך, אתה צריך מוסך מורשה משרד התחבורה ולא מורשה יבואן. הוא מתקן ומביא לך אישור על התיקון בטופס מיוחד.

שם לב שהם רושמים למטה למה צריך את האישור (רק לתיקון הבטיחותי - גומיות הגה - שזה ממש לא מינורי וזה מאוד חשוב)

לגבי השאר אתה יכול לתקן איפה שבא לך, אפילו בעצמך.

פורסם

בסיום התיקנים אתה חוזר למכון טסטים לבדיקה חוזרת. זה לא טסט מלא, אלא רק בדיקה של מה שתוקן. תשלם על זה 20 ש"ח נוספים.

צריכת שמן לא משפיעה על תוצאות בדיקת זיהום אוויר.

אל תמהר גם להחליף ממיר.

האם הגעת לבדיקה עם מנוע בטמפ' עבודה? מומלץ לפני כניסה לבדיקה לנסוע 15-20 דקות בכביש מהיר בהילוך רביעי ( סל"ד 3000+)

יש כאן בפורום שירשור ענק, שמדבר על בדיקת זיהום אוויר בטסט ודרכי טיפול בתקלות בתחום זה.

תרשום במנוע חיפוש "נכשלתי בטסט בבדיקת זיהום אוויר ברכב מודל 95 ומעלה", ותקרא שם לפחות כמה עמודים.

• תוכן חדש...