Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעבר לזה שהפיקנטו היא מיני והאיביזה סופר מיני, הקאיה היא מכונית עירונית בהגדרה ואין לה שום שאיפות להתאים לנסיעות מעבר לתחום האורבני. היא זולה לאחזקה וחסכונית בדלק אבל פשוטה מאוד ונועדה לשמש כלי תחבורה עירוני פשוט וזול. אם זאת המטרה שלך, לחסוך כמה שיותר על חשבון ביצועים ונוחות אז הפיקנטו בהחלט תעשה את העבודה. אם אתה רוצה לקנות מכונית אמיתית ולא פחית על גלגלים, לך על האיביזה.

פורסם
מעבר לזה שהפיקנטו היא מיני והאיביזה סופר מיני' date=' הקאיה היא מכונית עירונית בהגדרה ואין לה שום שאיפות להתאים לנסיעות מעבר לתחום האורבני. נסעת בכלל בפיקנטו שאתה קובע שאין לה שאיפות מעבר לתחום האורבני?

היא זולה לאחזקה וחסכונית בדלק אבל פשוטה מאוד ונועדה לשמש כלי תחבורה עירוני פשוט וזול. אתה קורא למכונית שמגיעה כאבזור סטנדרט עם 4 ח"ח, 6 כריות אוויר וכניסות USB ו-AUX למערכת השמע פשוטה? פשוטה יחסית למה? לסיאט (רפרנס) שמגיעה עם 2 ח"ח בלבד, 4 כריות אויר (לפי מה שהבנתי מזכים אותה רק ב-4 כוכבי בטיחות), וללא כניסות שמע בכלל?

אם זאת המטרה שלך, לחסוך כמה שיותר על חשבון ביצועים ונוחות אז הפיקנטו בהחלט תעשה את העבודה. אם אתה רוצה לקנות מכונית אמיתית ולא פחית על גלגלים, לך על האיביזה. אני מציע לך לקחת לסיבוב את הדגם עם המנוע הגדול יותר (1.25 85 כ"ס) ולהשוות מול האיביזה, אתה עוד תופתע...

.....

פורסם

למיני אין שום בעיות לנסוע מחוץ לעיר,הפינטו החזקה די הפתיעה אותי בחוזקה,אך המנוע נשמע חזק מידי.

גם ההגדרה פחית,אז בואו נקנה כולנו שברולט לומינה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הפיקנטו שנבחנה במבחן הריסוק קיבלה 4 כוכבים, אבל הסיבה לכך היא ש euroncap בוחנים את הגירסה הבסיסית והזולה ביותר שקיימת לכל דגם. בחו"ל הפיקנטו נמכרת גם ללא esp (לישראל לא ניתן לייבא כיום רכב פרטי ללא esp), ולכן הורידו לה כוכב. הם מציינים בפירוט של המבחן שבמידה והיו מוסיפים esp כסטנדרט היא הייתה זוכה ל 5. יחד עם זאת, חשוב לציין שהכוכבים מחושבים ביחס למכונית עצמה, לגודלה, ולקטגוריה.

5 כוכבי בטיחות של פיקנטו לא שווים ל 5 כוכבי בטיחות של מכונית גדולה יותר.

בכל מקרה, לא הייתי קורא לפיקנטו פחית. בטח שלא לגירסה האוטומטית.

פורסם
למיני אין שום בעיות לנסוע מחוץ לעיר,הפינטו החזקה די הפתיעה אותי בחוזקה,אך המנוע נשמע חזק מידי.

גם ההגדרה פחית,אז בואו נקנה כולנו שברולט לומינה.

מוזר, אחד הדברים שאני דווקא אהבתי ברכב הזה זה המנוע היחסית שקט שלו, גם בסל״ד גבוה. אפילו כתבתי את זה בהתרשמות שלי. אגב, בשבת הרכבתי את השליטה מההגה, פשוט תענוג...8)

פורסם

במקרה של הפיקנטו השילוב בין המרכב הקל למנוע שמציג גמישות פעולה וכח זמין ברוב טווח הסל"ד הוא מצוין ולמרות שלא מדובר במכונית למאוצי רמזורים עם נתון רשמי של 13.8 שניות ל-100 קמ"ש ומהירות מירבית של 160 קמ"ש, התחושה היא של קצב תנועה מהיר בהרבה.

הזריזות בשילוב המימדים הקטנים של הפיקנטו מעודדים נהיגה תזזיתית והשתחלות בין מכוניות אחרות במרחב העירוני. בניגוד לחלק מהמכוניות העירוניות האחרות, הפיקנטו מרגישה טוב גם בכבישים מהירים והיא מצליחה לשמור על קצב תנועה שלא מבייש מכוניות משפחתיות בגודל מלא ומציגה תחושה מוצקה ולא של עלה נידף ברוח גם במהירויות גבוהות. לדעתי היא מפתיעה לטובה גם בכבישים מפותלים עם רמת אחיזה גבוהה ושלדה מאוזנת . אמי נהנה מהנהיגה.

הפיקנטו מצוידת בארבעה בלמי דיסק שהפגינו נחישות ויכולת בלימה מצוינת שנשארה טובה גם לאחר נהיגה בכביש הררי במהירות גבוהה. אל תשלול כל כך מהר! מה שבטוח היא ממש לא פחית אני מרוצה!

פורסם
במקרה של הפיקנטו השילוב בין המרכב הקל למנוע שמציג גמישות פעולה וכח זמין ברוב טווח הסל"ד הוא מצוין ולמרות שלא מדובר במכונית למאוצי רמזורים עם נתון רשמי של 13.8 שניות ל-100 קמ"ש ומהירות מירבית של 160 קמ"ש, התחושה היא של קצב תנועה מהיר בהרבה.

הזריזות בשילוב המימדים הקטנים של הפיקנטו מעודדים נהיגה תזזיתית והשתחלות בין מכוניות אחרות במרחב העירוני. בניגוד לחלק מהמכוניות העירוניות האחרות, הפיקנטו מרגישה טוב גם בכבישים מהירים והיא מצליחה לשמור על קצב תנועה שלא מבייש מכוניות משפחתיות בגודל מלא ומציגה תחושה מוצקה ולא של עלה נידף ברוח גם במהירויות גבוהות. לדעתי היא מפתיעה לטובה גם בכבישים מפותלים עם רמת אחיזה גבוהה ושלדה מאוזנת . אמי נהנה מהנהיגה.

הפיקנטו מצוידת בארבעה בלמי דיסק שהפגינו נחישות ויכולת בלימה מצוינת שנשארה טובה גם לאחר נהיגה בכביש הררי במהירות גבוהה. אל תשלול כל כך מהר! מה שבטוח היא ממש לא פחית אני מרוצה!

:lol: :lol: נעם?

פורסם

אנשים פה לקחו קשה מדי את ההגדרה מכונית עירונית - זה לא אומר שברגע שהתמרור של דרך בינעירונית מופיע המכונית נעצרת ולא ממשיכה לנסוע. גם לא צריך לקחת ללב או באופן אישי את ההגדרה הזאת. ערים מרכזיות רבות בעולם מתמודדות עם גודש תנועה וזיהום. אלה ערים עם מיליוני תושבים כל אחת כמו רומא, פריז , לונדון וכו' שזה אומר שוק פוטנציאלי של כל עיר גדול פי כמה וכמה מזה של השוק הישראלי בכללותו. בערים אלה יש בעיות חניה ותנועה קשות והיצרנים מכוונים סיגמנט במיוחד כדי להתמודד עם הבעיות האלה וזה אומר בעיקר עדיפות לגודל ומחיר על חשבון נוחות וביצועים. מי שקונה שם מכונית עירונית לא קונה אותה כדי לנסוע מאות קילומטרים כשמאחור רתום הקארוואן המשפחתי בחופשת סוף השבוע אלא כדי לנסוע איתה בתוך העיר הצפופה, לחנות ולחזור בערב הביתה. זה כל הסיפור אבל בארץ בעיקר בגלל המיסוי, המחיר של המכוניות האלה עדין לא ברמה שמאפשר לקנות אחת כזאת רק לשימוש עירוני והיא גם תאלץ לשמש את רוב הרוכשים בכל הנסיעות וזה לא תמיד יהיה נוח - לא כי היא לא מסוגלת לזה אלא כי היא לא תוכננה ומיועדת לזה. לכן כשקונים מכונית עירונית קטנה, ומתכוונים לנסוע איתה גם נסיעות ארוכות כדאי לבדוק שהיא אכן מתאימה לזה מבחינת המושבים, האבזור וכו ומהבחינה האת האיביזה תתאים יותר בשימושיות שלה מהפיקנטו, מבלי להמעיט ביתרונות של הקוראנית.

פורסם

יש כמובן גם את הנושא של תשלום אגרת זיהום שנהוג בערים גדולות בעולם, כמו לונדון. מכוניות המיני (אני יודע בוודאות לגבי הפיקנטו) פטורות מתשלום אגרה זו בשל רמת הזיהום הנמוכה. בארץ זה עדיין לא נהוג אך זה בהחלט שיקול שאנשים לוקחים בחשבון ברגע שהנושא מתחיל להיות רלוונטי אליהם...

פורסם
אנשים פה לקחו קשה מדי את ההגדרה מכונית עירונית - זה לא אומר שברגע שהתמרור של דרך בינעירונית מופיע המכונית נעצרת ולא ממשיכה לנסוע. גם לא צריך לקחת ללב או באופן אישי את ההגדרה הזאת. ערים מרכזיות רבות בעולם מתמודדות עם גודש תנועה וזיהום. אלה ערים עם מיליוני תושבים כל אחת כמו רומא' date=' פריז , לונדון וכו' שזה אומר שוק פוטנציאלי של כל עיר גדול פי כמה וכמה מזה של השוק הישראלי בכללותו. בערים אלה יש בעיות חניה ותנועה קשות והיצרנים מכוונים סיגמנט במיוחד כדי להתמודד עם הבעיות האלה וזה אומר בעיקר עדיפות לגודל ומחיר על חשבון נוחות וביצועים. מי שקונה שם מכונית עירונית לא קונה אותה כדי לנסוע מאות קילומטרים כשמאחור רתום הקארוואן המשפחתי בחופשת סוף השבוע אלא כדי לנסוע איתה בתוך העיר הצפופה, לחנות ולחזור בערב הביתה. זה כל הסיפור אבל בארץ בעיקר בגלל המיסוי, המחיר של המכוניות האלה עדין לא ברמה שמאפשר לקנות אחת כזאת רק לשימוש עירוני והיא גם תאלץ לשמש את רוב הרוכשים בכל הנסיעות וזה לא תמיד יהיה נוח - לא כי היא לא מסוגלת לזה אלא כי היא לא תוכננה ומיועדת לזה. לכן כשקונים מכונית עירונית קטנה, ומתכוונים לנסוע איתה גם נסיעות ארוכות כדאי לבדוק שהיא אכן מתאימה לזה מבחינת המושבים, האבזור וכו ומהבחינה האת האיביזה תתאים יותר בשימושיות שלה מהפיקנטו, מבלי להמעיט ביתרונות של הקוראנית.[/quote']

אני מסכים עם רוב מה שכתבת על עניין התפתחות רכבי המיני והדרישה להם בשנים האחרונות אבל פספסת נקודה חשובה, רוב המטרופולינים הגדולים בעולם, אלה שסובלים ממצוקות חניה וגודש בכבישים, כוללים גם כבישים מהירים מהפרברים למרכז העיר ולתנועה מהירה בין חלקי העיר. המכוניות האלה נבנו ותוכננו כדי לעמוד גם בנסיעות של 110-120 קמ"ש ללא שום בעיה.

בטיול בגרמניה בקיץ האחרון הופתעתי מכמות הסמארטים והטיוטה אייגו שמשייטים להם על 130 באוטובאנים.

היתרון היחיד שאני רואה בשימושיות של האיביזה הוא הגודל, ופה העניין הוא של צורך אישי בתא מטען גדול יותר או ספסל אחורי מרווח יותר.

יצויין שאני נוהג על פיקנטו שעושה 70% מהקילמטראז' שלה בנסיעות חיפה-ת"א.

פורסם
אני מסכים עם רוב מה שכתבת על עניין התפתחות רכבי המיני והדרישה להם בשנים האחרונות אבל פספסת נקודה חשובה, רוב המטרופולינים הגדולים בעולם, אלה שסובלים ממצוקות חניה וגודש בכבישים, כוללים גם כבישים מהירים מהפרברים למרכז העיר ולתנועה מהירה בין חלקי העיר. המכוניות האלה נבנו ותוכננו כדי לעמוד גם בנסיעות של 110-120 קמ"ש ללא שום בעיה.

בטיול בגרמניה בקיץ האחרון הופתעתי מכמות הסמארטים והטיוטה אייגו שמשייטים להם על 130 באוטובאנים.

היתרון היחיד שאני רואה בשימושיות של האיביזה הוא הגודל, ופה העניין הוא של צורך אישי בתא מטען גדול יותר או ספסל אחורי מרווח יותר.

יצויין שאני נוהג על פיקנטו שעושה 70% מהקילמטראז' שלה בנסיעות חיפה-ת"א.

אנחנו מסכימים על אותם דברים. לא אמרתי שהמכונית העירוניות לא מסוגלות לנסוע באוטובאן 130 (ו-130 באוטובאן כידוע לך זה לאט ובמסלול הימני) אלא שמבחינת הנוחות המרחב אבזור וכו' המכוניות מתוכננות לנסיעות קצרות ולא לשהות בהן שעות. זה כמו שאנשים עולים פה לפעמים לפורום ושואלים אם האוטו יסחוב בעליות של ירושלים. אין היום מכוניות שלא סוחבות בעליה כמו שהיה בשנות השבעים. השאלה איך הן עולות את זה, יש כאלה שיעשו את זה ב80 ויש כאלה שב140 תיתן קיק והן יאיצו ל-180. זה בדיוק ההבדל בין מכונית שמיועדת לשמש רכב שני ואפילו שלישי במשפחה ולא כרכב ראשון רב משימתי.

פורסם

לי יש קיה פיקנטו ידנית .צריכת הדלק היר כ13 ק"מ בעיר ואני מתגורר בחיפה.

הצריכה יכולה לנוע בין 12.5 ל15 בעיר אבל יש לנו רגל כבדה.

הרכב משמש כרכב שני (הונדה סיווקי 2008 )לרכב ראשון שצורך 8.5 ק"מ לליטר ממוצע.

בחצי שנה שהרכב אצלי הורדנו את הוצעות הדלק הכלליות שלנו וכיום עם 2 רכבים אנחנו עושים יותר ק"מ ומשלמים פחות.

הרכב נוסע מצויין ,התחושה הפנימית היא מצויינת .

לפני חצי שנה שקלנו לרכוש את האיביזה אבל מספיק לשבת בתוכה כדי להבין כמה מזלזלים בלקוח,הרכב פשוט מאוד ומגיע עם אחריות של שנתיים.

לדעתי כאשר יבואן נותן אחריות של 7 שנים אז סימן שהוא מאמין במוצר שלו.

כיום כמעט ואין קיה למכירה וגם אז המחיר גבוה כי הרכב הוא כנראה הטוב ביותר מהמיני.

בקיצור מאוד מומלץ,נוסעת יפה מאוד .

פורסם

כמה מילים על דירוג בטיחות:

ההשוואות של כוכבים שאתם עושים פה לא בהכרח נכונה. EuroNCAP רואה את עצמו כאחרי לבטיחות הרכבים הנעים על הכביש ולכן רואה לנכון להוריד ניקוד על אי התמעה של טכנולוגיות בטיחות ברכבים, גם אם אין להן דבר וחצי לבטיחות פאסיבית. לדוגמא, מורידים ניקוד על היעדר: אזהרת אי חגירת חגורת בטיחות, בקרת יציבות, ABS (לא רלוונטי בימנו, כל הרכבים מגיעים מצויידים), אולי גם על מע' brake assist.

בנוסף בדיקות ריסוק מתייחסות ליכולת של הרכב להתמודד עם פגיעה בעצם נייח, דיינו הרכב צריך לספוג את האנרגיה של עצמו בלבד. במקרה של פגיעה ברכב בעל אותו מסה, מהירות ומבנה ישנה התבטלות תנע. במקרה כזה ההתנהגות תהייה דומה לזו של פגיעה בעצם נייח (ומקובע), אך במידה והרכב השני כבד יותר השרידות בו תהיה עדיפה. בהנחה כמובן ששניהם בעלי אותו סטנדרט בטיחות.

בשורה התחתונה, יכול להיות הפרשים בין 2 רכבים שבמקרה של תאונה בניהם דווקא ברכב הפחות ביטחותי מבחינת כוכבים יהיה יותר סיכוי לשרוד.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...