Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי ששמרנו את הפרסום הראשון לטובת קוראי ביטאון מועדון החמש, "האבטומוביל", הגיע הזמן לשתף את כולם.

מנתונים עדכניים שקיבלנו ממשרד התחבורה, הנכונים לסוף ינואר 2012, עולה כי סך רכבי האספנות בישראל עומד על 5,986 כלים. מתוכם, 5,061 רכבים פרטיים ו-925 אופנועים. לראשונה מתפרסם כאן נתח האופנועים בתחביב האספנות – והוא עומד אם כן על 15%.

בפילוח הרכבים הפרטיים לפי שנות ייצור עולה כי 22 רכבים משנות ייצור עד 1939 ובעלי רישוי בתוקף נעים על כבישי ארצנו – פחות מחצי אחוז מסך רכבי האספנות. מספר הרכבים הפרטיים משנות ה-40 עומד על 81 (1.6% בהתאמה), ואילו את שנות ה-50 מייצגים כיום 242 כלי רכב (4.8%). משנות ה-60 המספר מטפס ל-899 כלים (17.8%), והמספר הגבוה ביותר של רכבי אספנות שייך עדיין לרכבי שנות ה-70 – 3,366 (66.5%). שנתיים בתוך שנות ה-80 הספיקו כבר לצבור 451 רכבי אספנות פרטיים על הכבישים (8.9%).

מהשוואה מול נתוני ינואר 2010 עולה, כי בשנתיים האחרונות חל גידול של 6.5% במספר רכבי האספנות (פרטיים ודו גלגליים), שהם תוספת של 365 כלים - כלומר בדיוק בכל יומיים יש תוספת נטו של רכב אספנות אחד. מנתוני ההשוואה עולה עוד שחלקם של הדו גלגליים בעוגה עלה, הודות לייבוא מוגבר.

באשר לנתוני הייבוא נמסר, כי בשנת 2011 יובאו לארץ 124 רכבי אספנות. מתוכם 80 הם רכבים פרטיים (65%), 41 אופנועים, 2 רכבים מסחריים ורכב משא אחד. מספרים אלו מחזקים את המגמה של גידול בנתח האופנועים בתחביב האספנות.

בברכה,

רון פז

דובר מועדון החמש

מס' רכבי האספנות, לפי עשורים.jpg

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

בסוף שנות השמונים ובשנות התשעים היו בתערוכות מועדון החמש הרוב המכריע

רכבים משנות הארבעים , גם שנות השלושים לא חסרו .

בטוח שהם לא נעלמו . הם פשוט מאוכסנים אצל אספנים שאינם חברי מועדון

או במוזיאון תפן , או אצל אורי סהר :-) או רבים אחרים .

בקיצר , יש עוד המון כלי רכב שלא נכללים בסטטיסטיקה הזו ומה שמעניין באמת הוא

כמה כלי רכב יש בכלל בארצנו הקטנטונת .

אלו שלא ראינו אותם שנים רבות ...

כמו שאמור השיר: "אך איפה איפה הן ה..... ההן ..... :-)

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

סטטיסטיקה מעניינת אך לא הכי רלוונטית מהטעם הפשוט שרכב בעל רישוי אספנות אינו צובר חובות אגרות רישוי, ודי בתשלום אגרת הרישוי על מנת "להחזירו" לסטטיסטיקה.

סביר להניח שמספר רכבי האספנות גבוה בהרבה, בשל הסיבה שציינתי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ואתה צודק רכב שלא שילם אגרה כביכול ירד מהסטטיסטיקה אבל זה בדיוק מה שנאמר רכבים בעלי רישוי לנוע בכבישים, ברור לכולם שיש עוד הרבה רכבים שפשוט כרגע ללא טסט ורישוי בתוקף (כמו האוטו שלי למשל) :cry:

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

אולי הכותרת צריכה להיות "כל שלושה ימים מתווסף רכב אחד"

אולי. יש סיכוי שאני טועה בחשבון, אבל נראה לי שרכבים משלושה שנתונים כבר משתתפים בסטטיסטיקה של שנות ה-80. כל הרכבים שיוצרו ב- 1980/1/2. גם כאלה מסוף 1982

פורסם

יובהר: כל המספרים בסטטיסטיקה מתייחסים לרכבים בעלי טסט בתוקף.

סטטיסטיקה מעניינת אך לא הכי רלוונטית מהטעם הפשוט שרכב בעל רישוי אספנות אינו צובר חובות אגרות רישוי, ודי בתשלום אגרת הרישוי על מנת "להחזירו" לסטטיסטיקה.

סביר להניח שמספר רכבי האספנות גבוה בהרבה, בשל הסיבה שציינתי.

להבנתי אין די בתשלום אגרת רישוי כדי להיכנס למצבת רכבי האספנות, אלא יש צורך ברישוי תקף - רישוי תקף אומר לשלם את האגרה וגם לעבור טסט. לכן יש משמעות לנתונים האלו - 6,000 כלים שנעים על הכבישים.

אולי הכותרת צריכה להיות "כל שלושה ימים מתווסף רכב אחד"

אולי. יש סיכוי שאני טועה בחשבון, אבל נראה לי שרכבים משלושה שנתונים כבר משתתפים בסטטיסטיקה של שנות ה-80. כל הרכבים שיוצרו ב- 1980/1/2. גם כאלה מסוף 1982

טעית בחשבון. בשנה יש 365 ימים... בתוך שנתיים התווספו 365 רכבים... אז כל יומיים נוסף רכב - אם מייבוא ואם מבעלים שהחליט להחזירו לכביש.

נכון שכל רכבי מודל 1982 יכולים להיכנס לסטאטוס אספנות. אני מניח שבינואר 2012 לא רבים הספיקו לעשות זאת, וגם לא הספיקו להיכנס רכבים מייבוא ממודל 82. לכן נתון שנות ה-80 מתייחס מעשית לשנתונים 80-81.

מה הכוונה רכב משא?

משאית? טנדר?

אין פירוט בנתונים. בכל אופן למיטב ידיעתי טנדר הוא לא רכב משא.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

פורסם
מה מס' רכבי האספנות שיובאו מחו"ל בשנים האחרונות? -רן

את זה במקרה אני יודע (ממקור מוסמך), אבל אל תתקילו אותי בשאלות נוספות...

עד 2007 מדובר במספרים דו-ספרתיים.

ב-2008 יובאו 102 רכבי אספנות

ב-2009 יובאו 190 רכבי אספנות

ב-2010 יובאו 172 רכבי אספנות

ב-2011 יובאו 124 רכבי אספנות.

הנתונים כוללים אופנועים, שאשתקד היוו שליש מהייבוא.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

פורסם

"אבל אל תתקילו אותי בשאלות נוספות..."

בעצם ,

למה לא ? :-)

את זה במקרה אני יודע (ממקור מוסמך), אבל אל תתקילו אותי בשאלות נוספות...

עד 2007 מדובר במספרים דו-ספרתיים.

ב-2008 יובאו 102 רכבי אספנות

ב-2009 יובאו 190 רכבי אספנות

ב-2010 יובאו 172 רכבי אספנות

ב-2011 יובאו 124 רכבי אספנות.

הנתונים כוללים אופנועים, שאשתקד היוו שליש מהייבוא.

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

• תוכן חדש...