Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

אני מעוניין לדעת באילו חברות השכרה באירופה ניתן לשכור רכב לנהגים צעירים/חדשים בני 19,

כאשר אחד מהם הוא אני עם וותק של שנתיים באפריל והשני עם וותק של כמה חודשים, פחות משנה בוודאות.

אין חשיבות לסוג הרכב, די ברור לי שלא ישכירו לי עכשיו בוגאטי או BMW, אבל אני מניח שיתנו משהו כמו גולף או פוקוס?

תודה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ספציפי לכל מדינה, חברת השכרה וקבוצת כלי רכב. למשל - בפעם האחרונה שבדקתי (לפני קצת פחות משנתיים) סיקסט גרמניה השכירה פוקוס מגיל 18, מונדיאו מגיל 21. עליך להיות מצויד ברשיון פלסטיק, ורצוי מאד גם בתרגום שלו (מה שקרוי "רשיון בין-לאומי").כמובן שכל ההגבלות החלות על רשיונך הישראלי - חלוות גם בחו"ל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בסיקס בגרמניה תוכלו לשכןר לנהג עם ותק של שנתיים פולקסווגן גולף/פולו מגיל 18:

sixt.de

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

כיון שהגיל המינימלי לקבלת רשיון בגרמניה הוא 18 ויום הרי שכל בעל רשיון תקף, וכמובן בתנאי שהוא בן 18, יוכל לשכור רכב בסיסי.

dorsht - שים לב שבד"כ מדובר ברכב ידני, קש להשיג באירופה רכב אוטומטי ומחיר שכירתו גבוה מאד, כך שאם הרשיון שלך מוגבל לאוטומטי עליך להביא בחשבון הוצאה נוספת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האם יש צורך בוותק כלשהו או שגם מי שיש לו וותק נמוך יחסית לשלי (מספר חודשים לעומת שנתיים כמעט) יוכל לנהוג על הרכב?

האם גם שם יש צורך להתנייד עם שלט נהג חדש מקומי או שאין דבר כזה באירופה?

ואין לאף אחד מהשוכרים בעיה עם ידני לדעתי, כולם הוציאו רישיון על ידני, אוטומט - לא תודה. אני משתעמם מספיק...

מה לגביי ספרד, מה הנהלים שם?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
http://www.sixt.com/

תבחר יעד ורכב ותוכל לראות את כל ההגבלות/ היתרים.

לטווינגו בברצלונה אין צורך בותק נהיגה אבל צריך להיות מעל גיל 18.

תודה.

טווינגו יהיה קצת בעייתי כי אם נטוס נהיה 3 חבר'ה, אני לא גבוה אבל שני החבר'ה שאיתי כן, טווינגו לא יספיק לנו...

עריכה: מסתבר שהרכב שאנחנו יכולים לקחת במקסימום הוא פרטנר או גולף, זה לא רע בכלל. אפשר גם מגאן סטיישן. נחמד ביותר.

פורסם

שנתיים ותק חובה. אין צורך בשלט נהג חדש ואפשר להסיע אוטו מלא.

פורסם

במבה - בגרמניה רישיון לא ניתן לפני גיל 18, לכן בדגמים המושכרים מגיל 18 אין צורך בותק בנהיגה. בדקמים המוגבלים מעל גיל 21 (כגון פאסאט) אכן נדרש ותק בנהיגה שנתיים.

עם זאת, כיון שרשיון נהיגה מנייר אינו מוכר, יש מגבלה מעשית של מספר חודשי ותק (עד קבלת רשיון הפלסטיק).

עד כמה שאני מבין בסיקסט ספרד התנאים זהים.

רכב ל-3 - פולקסווגן גולף יהיה מינימלי עם תא מטען גבולי.

פורסם
במבה - בגרמניה רישיון לא ניתן לפני גיל 18, לכן בדגמים המושכרים מגיל 18 אין צורך בותק בנהיגה. בדקמים המוגבלים מעל גיל 21 (כגון פאסאט) אכן נדרש ותק בנהיגה שנתיים.

עם זאת, כיון שרשיון נהיגה מנייר אינו מוכר, יש מגבלה מעשית של מספר חודשי ותק (עד קבלת רשיון הפלסטיק).

עד כמה שאני מבין בסיקסט ספרד התנאים זהים.

רכב ל-3 - פולקסווגן גולף יהיה מינימלי עם תא מטען גבולי.

אני ראיתי שיש רכבים שדרוש גיל 18+ ויש כאלו 21+ + וותק לשנתיים (רכבים כאלו אוכל לשכור אחריי שאסיים את הצבא, לייק!)

בכל מקרה, שניים מתוכנו נוסעים עם פלסטיק והשלישי יקבל בקרוב כי מחר נגמר לו המלווה...

אם כך אני מבין שזה אפשרי וזה דווקא טוב, זה משהו שאנחנו נשקול, במקום להתנייד במוניות, בעיקר אם נרצה לצאת מחוץ לערים הגדולות לאזורים אחרים לטייל או לבלות...

גולף אכן יהיה גבולי, אבל מגאן סטיישן לא...

אגב, אפשר לבקש מראש לקבל רכב דיזל?

פורסם

מניסיוני כשרציתי לשכור רכב והייתי בן 18 עם רישיון של כמה חודשים בלבד לא נתנו לי לשכור. יכול להיות שהותק הנדרש הוא רק שנה. אבל נדרש ותק.

אגב, בדקו גם את הכדאיות בשכירות, אני טיילתי בברלין לבדה ותחבורה ציבורית הספיקה. מרגע שאתם רוצים לצאת מהעיר מומלץ לשכור רכב

פורסם

במבה - יתכן שיש תנאים שלא נרשמו באתר. זו יכולה להיות מגבלת ותק למרות שזה לא מסתדר עם המוצהר באתר,אבל יתכן, למשל, שקו האשראי שלך לא הספיק.

בתאור כלי הרכב צריך לשים לב שמדווחים על מספר נוסעים, מזוודות ותיקים, אבל הסטנדרטיים שלהם ליפיפוטיים. אני מעיד שבקיץ האחרון שכרתי בספרד גולף עבור 3 אנשים, והמזוודות נכנסו לתא המטען רק לאחר מספר נסיונות, וגם זה בקושי.

לגבי דיזל - אתה יכול לבקש, אין על כך תוספת מחיר, גם כלל לא מובטח לך שתקבל.

כמוכן - בכל קבוצת כלי רכב יש מספר דגמים, כלומר אתה יכול להזמין מגאן ולקבל i30 או אחד מעוד חצי תריסר דגמים הנחשבים באותה קבוצה, כאשר הם יכולים להיות יותר קטנים או יותר מרווחים. לי היה מקרה שבו הזמנתי פורד מונדיאו וקיבלתי פיז'ו 5008 - רכב נפלא לכשעצמו אבל פחות מרווח מהמונדיאו (ועדיין, לטעמי, פנינה עיצובית מבחינת רווחה לנוסע למטר פח).

לגבי תח"צ - במרבית ערי אירופה מומלץ להמנע מנהיגה. אם אתה מגיע ברכב - העמד אותו בחניון מסודר והמשך בתח"צ. אם אתה שוהה בעיר גדולה עדיף תח"צ, כולל לנסיעות באיזור הלא רחוק.

פורסם

לא צריך וותק ב SIXT גרמניה כדי לשכור גולף\פולו, זה גם מצויין באתר.

אגב, שים לב שהם לוקחים תוספת לביטוח נהג צעיר פר יום (וזה לא מצויין באתר) אז שימו לב לזה.

מתוך אתר SIXT:

Jahre /1 Tag für Fahrzeuge der Gruppen MBMR bis CWMR, MTMR, CCCCל18

ז"א התנאי לשכירת רכב מהקטגוריות המציונות הוא מעל גיל 18 ורשיון עם וותק של יום אחד.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

צריך לעשות הפרדה בין מדיניות של חברה לחוקים מקומיים והעובדה שבגרמניה אפשר להשכיר מגיל 18 לא אומרת שכל החברות ישכירו לכל דרדק מכונית. באיטליה למשל מותר להשכיר מגיל 21 אבל חברות רבות שביררנו לא משכירות מתחת לגיל 24 אז חובה לוודא ולבדוק לפני היציאה ועדיף להשכיר מהארץ כדי לחסוך זמן ווויכוחים בחו"ל. לקחת בחשבון שהביטוח הוא יקר הרבה יותר לנהגים צעירים בחו"ל.

פורסם

דרדק?

אני אמנם חדש,

אבל מאוד מנוסה ביחס לוותק הזעום שלי,

טוב, ברור שהחברה לא יודעת את זה והיא יכולה גם ליפול על נהג שלא נהג שנתיים וישרוף להם את הקלאץ' או משהו...

בכל מקרה אני קיבלתי את התשובות שלי,

תודה, אפשר לנעול או לתת לזה לשקוע.

• תוכן חדש...