Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפל שיווקו את זה כ"חוויה" כי הם פלצנים, וכסמל סטטוס כי הם יכלו, בדיוק מה שאמרתי על מותג שיכול למשוך דבר כזה.

אפל חברה שהייתה סמל סטטוס בארה"ב שנים לפני האייפון, וברגע שהוציאו מכשיר היה להם מותג מספיק מבוסס כדי להפוך מכשיר שאינו חדשני ונופל ממתחרים רבים בהרבה סעיפים לסמל סטטוס, מהסיבה הפשוטה - הוא תוכנן בפאלו אלטו.

אם BP יכלו לשווק זאת כסמל סטטוס (למשל מה שעשתה טויוטה עם הפריוס) הם היו עטים על זה.

אלא שהמותג לא היה קיים, לא רק שלא היה חזק, פשוט לא היה קיים קודם.

לכן בתור סמל סטטוס ריק מתוכן הם לא יכלו מעולם להצליח, ונשאר לבדוק את התוכן, טווח קצר, מכונית גדולה, מחיר יקר, חבילות לא ברורות עם הרבה אותיות קטנות (בדיוק בזמן הכי גרוע, שבו התחילו חבילות הסלולר המובנות שאין בהם אותיות קטנות, בדיוק במחאה החברתית שדרשה שקיפות מנותני שירות).

ואם כל זה לא מספיק הכניסו את החטוטרת בדמות עמדות הטעינה הייעודיות ואיסור על טעינה מחשמל ביתי (ובנוסף תעריף גבוה על חשמל).

תפיסה חכמה, בהינתן בעלי כיסים עמוקים מספיק לממן את ההתחלה, זה מחיר המכונית זול יותר, בהרבה, מכונית קטנה יותר (תכנון מראש), פריסת תחנות הטעינה לפני מכירת הרכב הראשון, אפשרות להטענה ביתית ולהציע ללקוחות עמוד טעינה עם חשמל יקר יותר, מי שרוצה עמוד לטעינה מהירה ומוכן לשלם על כך יקנה את העמוד וישלם מחיר יקר יותר על החשמל לטעינה.

מכירת כמויות כאלה (אפילו בהנחה נדיבה) לנותני שירותים (מכוניות דואר לדוורים, שליחים כאלה ואחרים) כדי להעלות מאסה על הכביש וליצור נראות של המוצר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפני שכולכם פה מתעלפים מ"אוי, כמה השיווק של אפל חכם", נא לזכור שבמשך עשרות שנים, רק מקצוענים בתחום צר מאוד היו קונים את המוצרים שלהם, כל היתר התרחקו מהם כמו ממגפה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הכל בגלל שיווק. כשמייקרוסופט הוציאו לווינדוס 95 וידאו למשתמש עם כוכבי הסדרה "חברים", מה היה לאפל?

החברה עברה מהפך התחום השיווק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה אפילו לא עניין של שיווק חכם, זה פשוט יכולת, אפל הייתה מותג מספיק מבוסס להפוך מוצר שעדיין לא הוכרז לנחשק, BP נולדה עם המוצר.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם לאגסי הייתה יכולת כלכלית לצאת במסע מיתוג מטורף על מוצר לא מוכר (לדוגמה חברת HOT אם אתה זוכר) את זה כנראה לא נוכל לדעת.

פורסם

אייפון הצליחה בזכות מכשיר מוצלח, אמין יחסית ובעיקר בעל ממשק מאוד נבון וידידותי שמשך גם לקוחות וגם מפתחי אפליקציות, הרבה פחות בשל מיתוג או יוקרה. כך אגב גם טסלה שבניגוד לאפל ובדיוק כמו BP, לא רבים שמעו עליה לפני מודל ה S, אבל האוטו ותכונותיו המאוד שונות מאלו של הפלואנס החשמלית, הם ש"הרימו" את העסק.

פורסם
אם לאגסי הייתה יכולת כלכלית לצאת במסע מיתוג מטורף על מוצר לא מוכר (לדוגמה חברת HOT אם אתה זוכר) את זה כנראה לא נוכל לדעת.
ממש לא נכון. לא משנה כמה פרסומות בטלוויזיה, הענקת חסויות ומסירת רכבים בחינם ל VIP שונים עדיין לא תוכל למכור בהצלחה מוצר מוגבל (מבחינת יכולות וקהל יעד פוטנציאלי) שאין לו כל עדיפות על מוצרים קיימים.

ממה שאני זוכר ממסע היחצ"נות(?) של הוט (אז הם היו עדייו היו חברות נפרדות) בתחילת שנות התשעים הם הציעו משהו שלא היה קיים קודם לקהל שבוי במחיר לא יותר מדי יקר לזמנו. עם אסטרטגיה כזו סיכוי הכישלון זעומים.

פורסם

לדעתי,המוצר לא היה מגומר,בהתחלה דיברו רבות עליו,הרבה אנשים שקלו זאת בתור אופציה וחשבו שהנה באה הבשורה על כך שהשוק הישראלי יעשה מהפך של 180 ויהפוך להיברידי (מה גם שבאותה תקופה נכנסו רכבים אחרים היברידים אז זה נתן לרנו יתרון כי היא נכנסה לשוק בזמן הנכון),אבל ככל שחקרו וחקרו הגיעו למסקנה שהעסקה לא משתלמת,אנשים חישבו כמה יצא להם והעדיפו "להתפשר" על סופר מיני חסכונית שבהוצאה החודשית תשתלם להם מאשר הרכב שבאטר - פלייס מכניסה לשוק.

אני לא חושב שהחברה הזו תעלם לתמיד,אני מאמין שאם יתפסו פיקוד,חברה גדולה עם שם עולמי דוג' רנו וכו' והם ישווקו ויטפלו ברכב הנ"ל ויגיעו למצב של מקסום עלויות,החברה תצליח ובגדול.

אני אישית חושב שזה בכלל לא נוח שצריך להחליף כל כמה זמן בטרייה וזה מכניס אותך לסוג של "לחץ" מיותר ויכול לפגוע בך בטווח הארוך.

פורסם

אתה לא יכול ליצור מיתוג יש מאין, זה עבודה של שנים.

אתה לא יכול להקים חברה מאפס, עם מוצר חדש, ולשפוך מיליארדים והוא יהיה מותג, זה פשוט לא עובד ככה.

אתה יכול לקחת חברה קיימת עם שם, להשיק מוצר חדש (ע"ע אפל) והוא יהיה מותג.

אתה יכול להקים חברה ולקנות מוצר מצליח ולשווק אותו תחת השם שלך (Fuze Tea קופץ ישר לראש) והוא יהיה מותג.

אתה לא יכול לעשות גם מוצר חדש וגם לפתוח חברה חדשה ולצפות שייצא לך מותג.

אייפון הצליחה בזכות מכשיר מוצלח, אמין יחסית ובעיקר בעל ממשק מאוד נבון וידידותי שמשך גם לקוחות וגם מפתחי אפליקציות, הרבה פחות בשל מיתוג או יוקרה. כך אגב גם טסלה שבניגוד לאפל ובדיוק כמו BP, לא רבים שמעו עליה לפני מודל ה S, אבל האוטו ותכונותיו המאוד שונות מאלו של הפלואנס החשמלית, הם ש"הרימו" את העסק.

אייפון הצליח בעיקר בגלל מיתוג, בעיקר בגלל "גם לי יש אייפון".

מומלץ לצפייה הפרק של Futurama על ה-Eye-Phone.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מה שאתה אומר זה נכון בעיקרון. אבל עם שיווק מוצלח (וכמובן תמחור הגיוני) אתה בונה מותג תוך שנים בודדות. למכונית עצמה יש את המותג "רנו". עם תדמית של חיסכון (מי רוצה להיות פראייר?) + פיתוח כחול לבן (גאווה לאומית) אפשר להצליח למתג את זה.

בגלל שאף אחד לא טרח לנסות, המכוניות האלה ישמשו לשינוע משפחות של ערסים באילת.

ממש לא נכון. לא משנה כמה פרסומות בטלוויזיה, הענקת חסויות ומסירת רכבים בחינם ל VIP שונים עדיין לא תוכל למכור בהצלחה מוצר מוגבל (מבחינת יכולות וקהל יעד פוטנציאלי) שאין לו כל עדיפות על מוצרים קיימים.

ממה שאני זוכר ממסע היחצ"נות(?) של הוט (אז הם היו עדייו היו חברות נפרדות) בתחילת שנות התשעים הם הציעו משהו שלא היה קיים קודם לקהל שבוי במחיר לא יותר מדי יקר לזמנו. עם אסטרטגיה כזו סיכוי הכישלון זעומים.

הם הציעו טלויזיה בכבלים. זה היה קיים הרבה לפני. אני מתכוון למותג "הוט" ולא לחברות הנפרדות שהיו קיימות באותו זמן, בתחילת שנות ה2000 על כל שלט רחוב היתה כרזה בסגנון "HOT משהו חדש קורה" ועוד אף אחד לא ידע במה מדובר.

אתה אולי שייך לקבוצת הצרכנים הנבונים, אבל חסרים אנשים שאם תפמפם להם במח "בטר פלייס" כל היום בסוף יגשו לסוכנות לראות במה מדובר?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

אם לא היו גרידיים שם ב-BP אולי היו יכולים להקים מותג.

אבל הם היו גרידיים, לא השקיעו בפרסום (עד שהיה מאוחר מדי), לא נתנו מחירים תחרותיים (עד שהיה מאוחר מדי), ובנוסף תקעו את החטוטרת הזאת של טעינה בחשמל יקר, הם קונים מחברת חשמל בזול ומוכרים לך ביוקר. הישראלים לא טיפשים ולא יילכו לקנות חשמל במחיר פי 2 מהמחיר שהם מקבלים חשמל עד הבית.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לשנות את ניצול האנרגיה שלנו לצרכי תחבורה באופן מהותי.

מה זה אומר? אנרגיה חשמלית? זה ממש לא רעיון שלו וממש לא רעיון חדש.

ובוודאי שהאייפון היה גיים צ'יינג'ר.

עם זה אני מסכים, אבל בענין של BP - לא.

דני

פורסם
אם לא היו גרידיים שם ב-BP אולי היו יכולים להקים מותג.

אבל הם היו גרידיים, לא השקיעו בפרסום (עד שהיה מאוחר מדי), לא נתנו מחירים תחרותיים (עד שהיה מאוחר מדי), ובנוסף תקעו את החטוטרת הזאת של טעינה בחשמל יקר, הם קונים מחברת חשמל בזול ומוכרים לך ביוקר. הישראלים לא טיפשים ולא יילכו לקנות חשמל במחיר פי 2 מהמחיר שהם מקבלים חשמל עד הבית.

הם השקיעו והפסידו מיליארדים, אתה לא יכול להיות גם חמדן וגם לסכן סכומי עתק בלאפשר לחמדנות שלך לעבוד נגדך.

פורסם

תרדו כבר מהקטע של 'מחיר החשמל'.

החשמל זה החלק הכי שולי בחבילה שהם מכרו.

החלק שאחראי לעלויות הגבוהות הוא גישה 24\7 לרשת תחנות החלפת סוללה. והחכרה של סוללה.

אם היו מפרקים את זה במקום 1090 שקל גלובלי ל 400 שקל השכרת סוללה, 500 שקל מנוי חודשי לרשת החלפת הסוללות 190 שקל חשמל ללא הגבלה, יותר טוב?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
הם השקיעו והפסידו מיליארדים, אתה לא יכול להיות גם חמדן וגם לסכן סכומי עתק בלאפשר לחמדנות שלך לעבוד נגדך.

נכון

תרדו כבר מהקטע של 'מחיר החשמל'.

החשמל זה החלק הכי שולי בחבילה שהם מכרו.

החלק שאחראי לעלויות הגבוהות הוא גישה 24\7 לרשת תחנות החלפת סוללה. והחכרה של סוללה.

אם היו מפרקים את זה במקום 1090 שקל גלובלי ל 400 שקל השכרת סוללה, 500 שקל מנוי חודשי לרשת החלפת הסוללות 190 שקל חשמל ללא הגבלה, יותר טוב?

זה היה יותר גרוע, 400 שקל זה עלות דלק חודשית לסופר מיני חסכונית

500 שקל זה ביטוח חובה ומקיף לנהג צעיר

ובכל מקרה יכלו להציע נניח 900 שקל על כל החבילה מסביב בלי חשמל, ותטעין בבית עם כבל טעינה סטנדרטי, וזה יתווסף לחשבון החשמל החודשי שלך.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...