Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
20 דולר בחודש בניוזגרופס ואתה מסודר

הורדות גם מ1920 באיכות hd :-)

ממש לא מוצא סיבה להשקיע שקל וחצי בשביל להוריד תכנים לא חוקיים , מילא תשלום חד פעמי , אבל תשלום חודשי?

יש ביטורנט ויש שם הכל ובמהירות המקסימלית.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
20 דולר בחודש בניוזגרופס ואתה מסודר

הורדות גם מ1920 באיכות hd :-)

דוד גונבים אותך.

11 דולר בחודש עולה לי.

בכל מקרה למי שטוען ש"אין סיבה להשקיע" - כנראה יש לכם מלא זמן חופשי, תנו לי קצת.

לצערי אני סובל מחוסר זמן ו/או רצון להשקיע בחיפוש "טורנטים" מיולים או לינקים מציקים. אני רוצה להכנס לאתר אחד, לשים את הקובץ להורדה, לחכות 4 דקות (עם אינטרנט 30 מגה) ולראות את הפרק החדש של הסדרה האהובה עליי.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
אין פה רציונאל, אני מתכוון לכך שלדעתי שהחוק הזה מיותר ולא עוזר לאף אחד.

כשהיית צעיר לא הקלטת שירים מהרדיו בטייפ, וסרטים בוידאו?

כל עוד זה נעשה לשימוש עצמי ללא כוונת רווח, לדעתי אין סיבה לאסור את זה.

החוק עוזר מאוד למי שמתפרנס מיצירת המדיה שאתה גונב. כשאתה גונב אותה, אתה שולל את הזכות שלו להתפרנס ממנה.

גם לי יש מדיה גנובה (מעט), אבל אני לא הולך ובוכה על זה שמונעים ממני לגנוב.

אבל צריך לקרוא לילד בשמו ולהמציא מילה אחרת למעשה הזה, כי גנבה במלוא מובן המילה זה לא. אפשר ללכת על העתקה-לא-חוקית.

באמת צריך לקרוא לילד בשמו, העתקה לא חוקית היא גניבה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אתה לא חושב שיש הבדל בין גניבת חפץ מוחשי שלאחריה לבעלים חסר החפץ יחד עם אובדן הכנסה פוטנציאלי מהמכירה שלו לבין העתקת תוכן וירטואלי שבו נוצר לבעלים החוקי "רק" אובדן הכנסה פוטנציאלי?

פורסם

אין שום הבדל, לצערינו הילדים של היום לא מודעים לכך שהורדת תוכן פירטי זה גניבה.

גם חברות הסלולר ותשתיות האינטרנט שמחייבים אותך 'בטעות' על סכומים מפוברקים או מוסיפים לך שירותים שלא ביקשת ומחייבים את כרטיס האשראי שלך ללא אישורך זה האבא של הגניבה אבל לצערינו החוק ובתי המשפט לא פועלים בצורה המתבקשת במקרים אלה.

כאשר מישהו מכניס יד לכיס שלך לא משנה באיזה צורה זו גניבה.

איזה כייף לי :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם
החוק עוזר מאוד למי שמתפרנס מיצירת המדיה שאתה גונב. כשאתה גונב אותה, אתה שולל את הזכות שלו להתפרנס ממנה.

גם לי יש מדיה גנובה (מעט), אבל אני לא הולך ובוכה על זה שמונעים ממני לגנוב.

מה ההבדל לשמוע שיר ביוטיוב בחינם (שנמצא שם באופן חוקי לגמרי) מתי שמתחשק לי, או להוריד את השיר ולשמוע אותו מתי שמתחשק לי? מתי אתה מכניס יד לכיס של מישהו?

לא, אתה מודה ש"גנבת" מדיה ומצטדק שזה לא בסדר...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עוד קננדרום אחד לפני השינה.

נניח שראית סרט בקולנוע, במחיר מלא.

אחרי שנה אתה חרמן עליו שוב.

הרי ראית אותו, שילמת עליו. האין זה נותן לך הזכות לראותו שוב? הרי "קנית" את הזכות לראות את הסרט הזה.

ותחשבו על זה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
דוד גונבים אותך.

11 דולר בחודש עולה לי.

בכל מקרה למי שטוען ש"אין סיבה להשקיע" - כנראה יש לכם מלא זמן חופשי, תנו לי קצת.

לצערי אני סובל מחוסר זמן ו/או רצון להשקיע בחיפוש "טורנטים" מיולים או לינקים מציקים. אני רוצה להכנס לאתר אחד, לשים את הקובץ להורדה, לחכות 4 דקות (עם אינטרנט 30 מגה) ולראות את הפרק החדש של הסדרה האהובה עליי.

את אותם 11 דולר אתה יכול להשקיע באתר דוגמת טורנט ליץ ולהיות שם משתמש VIP עם הטבות שונות

צור איתי קשר בפרטי לקראת אחר הצהריים ואשלח לך הזמנה לאחד האתרים שאני משתמש ותחסוך לך כל חודש 11 דולרים (כמובן שיש צורך קטנטן של השקעה מצידך והוא לא לכבות את הטורנט ברגע שסיימת להוריד , ארחיב בהודעה פרטית)

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
אתה לא חושב שיש הבדל בין גניבת חפץ מוחשי שלאחריה לבעלים חסר החפץ יחד עם אובדן הכנסה פוטנציאלי מהמכירה שלו לבין העתקת תוכן וירטואלי שבו נוצר לבעלים החוקי "רק" אובדן הכנסה פוטנציאלי?

כלכלית, לא.

בכל מקרה, התוצאה לנפגע לא יכולה להוות הגנה לגנב.

עוד קננדרום אחד לפני השינה.

נניח שראית סרט בקולנוע, במחיר מלא.

אחרי שנה אתה חרמן עליו שוב.

הרי ראית אותו, שילמת עליו. האין זה נותן לך הזכות לראותו שוב? הרי "קנית" את הזכות לראות את הסרט הזה.

לא.

קנית את הזכות לראות אותו פעם אחת בקולנוע.

פורסם
מה ההבדל לשמוע שיר ביוטיוב בחינם (שנמצא שם באופן חוקי לגמרי) מתי שמתחשק לי, או להוריד את השיר ולשמוע אותו מתי שמתחשק לי? מתי אתה מכניס יד לכיס של מישהו?

לא, אתה מודה ש"גנבת" מדיה ומצטדק שזה לא בסדר...

קודם כל, אני לא חושב שאתה מבין את משמעותה המילולית של המילה "מצטדק".

אני לא מצטדק, אני מודה, קורה שאני מפר זכויות יוצרים וגונב יצירה.

צפייה ביוטיוב איננה כמו גניבה, כי לא לקחת את היצירה לרשותך. אם יש לבעל זכויות היוצרים בעיה שהיא שם, הוא יכול לפעול בהתאם (תיאורטית).

בנוסף, מה שנמצא ביוטיוב הוא לרב (לפחות במוסיקה), באיכות ירודה. אני יודע שלרב האנשים זה לא מפריע, אבל זה עדיין לא המקור.

פעם, לפני שחלקכם עוד עזבתם את הגן, עשיתי עבודת גמר לתואר ראשון על הפצת מדיה דיגיטאלית באינטרנט. זה היה עוד לפני MP3 ונאפסטר. אני מכיר את הסוגיה, ואין לה פתרון במסגרת החוקים הקיימים, שעדיין לא מותאמים לעולם של היום.

יש כמה מודלים מעניינים (iTunes), אבל כמעט חמש עשרה שנה אחרי נאפסטר, עוד אין פתרון.

בסופו של דבר צרכנים יימנעו מלגנוב יצירה, אם הרכישה שלה תהיה נמוכה מספיק ונוחה מספיק כדי להצדיק קנייה, לעומת גניבה. בגלל הקלות בה ניתן לגנוב יצירה, זה צריך להיות מאוד זול ומאוד נוח...

כיום אנשים עוד רגילים לשלם על תוכן. מי לכבלים/YES, מי בהליכה לקולנוע (שבינתיים מצליח, שלושה עשורים אחרי הוידאו, להמציא עצמו מחדש כל פעם), מי שעוד קונה מדיות מבוססות דיסק, ועוד.

זה כי הרגלים מתים לאט.

בעתיד, מי יודע?! ואז נשאלת השאלה, מי ייצור יצירות אם הוא לא יוכל למכור אותם ולהתפרנס מכך, כאשר בצד השני של המשוואה קיימת העובדה שהרבה יותר זול ליצור ובטח שהרבה יותר זול להפיץ.

ועדיין, אם הלהקה החביבה עליי הוציאה אלבום חדש, אני אקנה אותו בכסף, כי זו הדרך שלי לגמול להם על הכיף שהם גורמים לי.

ומי שרוצה שייגנוב מתי שהוא רוצה, אבל לא לבוא ולהצטדק בכל מיני תירוצים לא רלוונטים. תגידו: אני גונב כי זה זול, קל ונוח, וכי לא ייתפסו אותי.

בינתיים...

פורסם

צורמת לי ההגדרה הזאת -גנב.

ע"פ מילון- גנבה- לקיחת חפץ מבעליו בכוח הזרוע מבלי לקבל רשות.

בשיתוף קבצים אני לוקח קבצים מאדם שקנה את המוזיקה הזאת(משמע היא שלו) והוא בוחר למסור אותה מרצונו לכול אחד.

אני לא אנסה להצתדק ולהגיד ששיתוף קבצים זה נקי לגמרי, כי זה לא. אבל גם זה לא נכון להגדיר את זה בתור גניבה.

פורסם

המוזיקה, כקניין רוחני, שייכת ליוצר שלה. הורדת את קובץ המוזיקה? גנבת את התשלום בעבור השימוש בקניין הרוחני.

מי שמפיץ את הקבצים, בהנחה והוא קנה את "העותק הראשון", קנה רק את הזכות לשמוע את המוזיקה הזו, באופן פרטי (אסור לו להשמיע אותה בציבור ללא תשלום נוסף בעבור השימוש הזה).

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם
קודם כל, אני לא חושב שאתה מבין את משמעותה המילולית של המילה "מצטדק".

אני לא מצטדק, אני מודה, קורה שאני מפר זכויות יוצרים וגונב יצירה...

אם בארזים נפלה שלהבת, מה יעשו אזובי הקיר ?

אתה כותב כנגד תופעה הזו, אך בו בזמן כותב שקורה שגם אתה גונב. וכדי לא להיתפס כמצטדק אתה אומר שאתה לא כזה.

מהי חומרת הגניבה ? כל אחד הולך לישון עם עצמו. לי לא מפריע אם נהנתי מסרט בקולנוע ואני מוריד אותו כדי לראות אותו שוב מתישהו. כמו-כן, אני מוריד BREAKING BAD כי אין לי מקור אחר לראות את זה (מה אתה מציע ? לטוס לארה"ב לראות Reruns ?), ואני גם מוריד TOP GEAR כי אני לא אחכה 20 שנה לראות את זה ב הוט-שיט.

באופן אישי, כשהיו עוד חנויות השכרת סרטים הייתי נהנה מאוד ללכת ולהשכיר סרטים. הייתי מאוד עצוב שסגרו את הג'אנק המיתולוגי בקרית ביאליק. בחיפה יש חנות אחת וההשכרה היא ל 24 שעות (ד"א, יש לי מנוי למכירה בזול מאוד, אני פשוט לא משתמש בו), זה פשוט לא נוח ולא מתאים לתקופתנו.

ד"א, גם הקלטת סרט טבע בווידאו וצפיה בו שוב היא גניבה, הרי הזכות שלך היא לראות אותו שוב רק כאשר משדרים אותו בכבלים - להם אתה משלם - והם מעבירים חלק מרווחיהם ליוצר הסרט. הקלטה = גניבה.

בקיצור, גם אתה, גם אני, כולנו גנבים. זה לא משנה אם לך זה קורה בטעות, בתדירות אחרת או שאתה קורה לילד בשמו, גם אתה גנב.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

זה הכול עניין של הגדרה.

מבחינתי אני עושה שימוש בכלים על מנת לקחת ברשות מוצר שמישהו שילם על זה במיטב כספו, ובכך אני לא עושה שום דבר רע.

מבחינת חברות התקליטים, אני גנב בן בליעל שעושה שימוש לא חוקי בקניין שמישהו קנה, אבל על פי החוקים שלהם(שכמובן תואמים למקסימום כסף שהם רוצים להרוויח) הוא צריך לעשות בו אך ורק שימוש ספציפי.

מבחינתי זה מקביל לסיפור הבא:

מבחינת חברות הסלולר אתה פושע וגנב, שבמקום לשלם להם על שיחות והודעות, אתה עושה שימוש מלוכלך בתוכנות כגון סקייפ ווואטס-אפ על מנת להשיג את השירותים האלה בחינם.

מבחינתך- שילכו לחפש את החברים שלהם, אתה לא עושה שום דבר לא בסדר.

• תוכן חדש...