Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לא הפכתי לחובב דגים (אלא אם הם בגריל), אני פשוט ממשיך בפרויקט הבירה הביתית.

לצורך התסיסה של הבירה צריך טמפרטורה של בערך 25 מעלות ונפח הנוזל הוא 30 ליטר. כמו אקווריום קטן.

יש פה מישהוא שאולי רוצה להיפטר מציוד כזה במחיר סמלי?

אני יודע שאפשר לקנות את הציוד בחנויות דגי נוי, אבל לצורך הפעמים הראשונות אני מנסה לצמצם בעלויות כמה שאפשר.

אם זה יוכיח את עצמו אני אקנה ציוד חדש ומדויק.

נ.ב

בירה קרה לתורם/מוכר מובטחת :)

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אני מאוד מקווה שכל תהליך בניית מגדל קירור לכור הבירה מצולם ויהיו הסברים מפורטים על התהליך. כמו כן, גם לבריכות הקירור. בשפה העברית כמובן. :-)

תודה

פורסם

מצטער לאכזב, אבל אם תקרא בשרשור השני, כרגע לא יהיה מגדל וכנראה שגם בעתיד לא.

אני מעדיך ללכת על מערכת סגורה שבה הבירה תגע בכמה שפחות כלים.

כרגע אני מתכנן לעשות לסיר אמבטיית קרח ולהוסיף קרח לתערובת עצמה.

פורסם

אילו שמרים בדיוק זקוקים ל-25 מעלות בשביל תסיסה?

כל השמרים, כולל שמרי אייל, מעדיפים טמפרטורות נמוכות יחסית,

ולא יתפקדו טוב בטמפ' גבוהה מדי.

במילים אחרות, אל תנסה להמציא מחדש את הגלגל.

יש כמה עשרות אלפי אנשים שבישלו בשנים האחרונות בירה ביתית

ויש דרך פשוטה ומסודרת לעשות את זה, עם הכלים המתאימים.

בשורה התחתונה זה יעלה לך פחות מהתעסקות עם שפצורים יצירתיים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני מניח שאתה מנוסה יותר ממני (כי לי אין ניסיון בכלל), ואם השמרים צריכים 20 מעלות?

אצלי במחסן יש בלילה 10-12 מעלות...

מהם הכלים המתאימים?

פורסם

חבל שאתה נוטש את הרעיון של מגדל הקירור.

את האמת אני כבר שובר את הראש במשך כמה ימים על איזה רעיון מקורי לביצוע בתנאים בייתים וזולים וזה מה שקפץ לי עכשיו לראש:

בתמונות ניתן לראות סליל מנחושת אותו אתה מודד ומלפף ומתאים אותו כדי שייכנס למקפיא של המקרר בבית שלך.

את הסליל אתה מכניס לכלי קיבול קיים או אחד שתכין למידות (רצוי להכין :twisted: כך שפתחי הסליל ייצאו מתוך הכלי וכל הסליל יהיה מוכל בכלי) של המקרר והסליל.

את יצירת המופת הזו אתה מכניס למקפיא (יש לאטום את הסליל מ2 פתחיו) ומוסיף מים (עם מלח בלי מלח, לדעתי לא חשוב לכמויות שאתה רוצה לקרר) בהדרגה לכלי עד שיוצא לך יציקת קרח.

את תהליך הקפאת המתקן אתה מתחיל כמה ימים לפני.

כדי לקרר את הבירה אתה פשוט שופך לתוך הסליל את הבירה וכמובן ממקם כלי קיבול בצד השני.

בתמונה המלבן ממחיש חלק מכלי הקיבול בתאכלס אמור לכסות את כל הסליל. לא זכרתי איך עושים מלבן חלול ועד שנזכרתי כבר לא מצליח לי.

מה דעתך?

Part1a.JPG

Part1b.JPG

Part1c.JPG

פורסם

אחלה רעיון, זה בעצם מחליף חום די יעיל, כי המסה הקרה היא גדולה לעומת המסה החמה בצינור.

אפשר לבנות את הרעיון עם ציידנית שמריצים בתוכה צינור נחושת שבו זורם הנוזל החם וממלאים אותה במים וקרח.

אחר כך אפשר להשתמש באותה ציידנית כדי לקרר את הבירה מהחבית בזמן המזיגה (ראיתי את הרעיון באתרים אמריקאים).

בכלל ככל שאני גולש ברשת יותר, אני מוצא יותר ויותר פתרונות שאנשים בנו בבית.

• תוכן חדש...