Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב שלום לכולם,

בבעלותי יונדאי לנטרה 94 (גיר ידני) שהגיע לידיי, לפני כשנתיים, לאחר שנים שהרכב מתגלגל במשפחה (הרכב יד ראשונה :-D) ומתפקד אצלי כרכב שני.

לרכב מספר בעיות בהן אני משתדל לטפל בעצמי כאשר יש זמן לכך (וידע כמובן...).

לעניין: הרכב הגיע לידיי עם בעיות התנעה. אחת למספר התנעות בודדות (1:3 לערך) אין התנעה. כלומר, בעת סיבוב המפתח נשמע מעין "קליק" ללא התנעה.לכן, חשמלאי ביצע מאין מעקף שבו, כאשר אין התנעה עם המפתח, מרימים מכסה מנוע ונוגעים קלות עם כבל במצבר (+) ואז יש התנעה ( הכבל מחובר בקצה השני שלו לסטרטר כנראה- אני לא מצליח לראות מפני שהמקום לא הכי נגיש).

מבירור עם קרוב המשפחה שהרכב היה בבעלותו בעת ביצוע אותו מעקף, הוא סיפר לי שכאשר התופעה החלה, הוא ניגש לחשמלאי שטען בפניו שאין טעם לתקן את הבעיה מכיוון שהעלויות לא משתלמות וממילא התופעה תחזור אחרי זמן קצר. לכן הוא ביצע את המעקף המדובר.

כעת כשהרכב אצלי, קיימים מצבים שבהם אין התנעה ויורד גשם למשל, שנורא מתסכל לצאת החוצה כדי להתניע. לכן חשבתי לפתור את הבעיה באמצעות לחצן שאמקם בתוך הרכב. כלומר את הכבל שיוצא מהסטרטר (איתו נוגעים במצבר כשאין התנעה) למשוך לתוך הרכב דרך קיר האש, במקביל לסלול מהמצבר (דרך פיוז) כבל נוסף מהמצבר לתוך הרכב, לחבר את 2 הכבלים ללחצן וזהו פתרתי את העניין.

להבנתי, אני זקוק ללחצן שקונקטורים שלו יעמדו בזרמים גבוהים. לדעתי המפסק הבא יעשה את העבודה (יכול לעבוד עד 50A):

http://www.ebay.com/itm/LED-Lighted-Push-Button-Start-Switch-Blue-/350520546084?hash=item519ca71324&item=350520546084&pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr

בניגוד ללחצן הזה שיכול לעבוד רק עד 20A:

http://www.ebay.com/itm/Engine-Push-Start-Button-Ignition-Starter-Kit-BLUE-LED-/320482722816?hash=item4a9e424400&item=320482722816&pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr

מה דעתכם על הרעיון? המפסק יעמוד בזרמים?

תודה!

פורסם

עבודה נכונה וטובה זה לתקין ממסר שבזמן התנעה האות ממתג ההצתה רק יפעיל הממסר שמגעיו יסגרו והוא יעביר זרם ישירות מהמצבר למתנע (סטרטר).

פתרון זה טוב אם הבעייה נובעת ממפל מתח להפעלת המתנע, שלפי תאורך אכן נראה כך.

בברכה - רפי לין

פורסם
עבודה נכונה וטובה זה לתקין ממסר שבזמן התנעה האות ממתג ההצתה רק יפעיל הממסר שמגעיו יסגרו והוא יעביר זרם ישירות מהמצבר למתנע (סטרטר).

פתרון זה טוב אם הבעייה נובעת ממפל מתח להפעלת המתנע, שלפי תאורך אכן נראה כך.

בברכה - רפי לין

שלום רפי,

ראשית, תודה על תגובתך.

בלחצן הבא קיים כבר ממסר:

http://www.ebay.com/itm/Engine-Push-Start-Button-Ignition-Starter-Kit-BLUE-LED-/320482722816?hash=item4a9e424400&item=320482722816&pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr

אבל כל החוטים אליו נראים לי בתמונה דקים נורא בעוד כבל המעקף המדובר מהסטרטר שהתקין החשמלאי הוא דיי עבה (להערכתי בסביבות 6,8 גאוג' ממש זהה לעובי כבל מתח בהתקנת מגבר למערכת שמע ברכב). הלחצן הנ"ל מתאים לדעתך?הממסר שלו יוכל לעמוד בזרם הגבוה שיגיע אליו שירות מהמצבר (הוא יעודי להתקנה דרך חוטי הסוויצ' ולא הזנה ישירות מהמצבר.?

פורסם

לאחר שיטוט ברשת מצאתי מידע נוסף בעניין. המאמר הבא גרם לי להבין שאכן עדיף לחווט את הלחצן דרך ממסר (כפי שרפי לין ציין):

http://www.autoshow.co.il/art_iv24.asp

לפי המאמר, עליי לרכוש ממסר "הגברה" שזהו ממסר שמתחבר ישירות למתחי המצבר ובמקביל לכבלים שבהם יש נפילות מתח.

המצבר ברכבי הוא בעל 60 אמפר לשעה. האם הדבר מחייב שארכוש ממסר "הגברה" של 60A או ש 40A יכול גם להספיק (כפי שטוען חשמלאי רכב שדיברתי איתו הרגע טלפונית) ?

יום טוב!

פורסם

שוב שלום,

רכשתי ממסר ואני עומד לפני ההתקנה.

שאלה קטנה: את הממסר אני מחבר ישירות למצבר. ברור לי, שבניגוד לחיבור למגבר למשל, לא יעבור בקו זרם באופן קבוע אלא רק לפרקי זמן קצרים בעת ההתנעה. למרות זאת, לא כדאי להוסיף פיוז על הכבל שיתחבר מהמצבר לממסר או שהדבר מיותר?

אם יש צורך בפיוז, לאיזה גודל פיוז אזדקק? איזה עובי כבל רצוי לחבר בין המצבר לממסר (8 גאוג' יספיק?)?

תודה!

• תוכן חדש...