Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני הולך לשהות בחו"ל תקופה של כ- 4 שנים. מצד אחד - אינני מעוניין למכור את הרכב בגרושים (זה מזמן כבר עניין רגשי) ומהצד האחר לשלם עבור טסט, ביטוח חובה וכו' כשהרכב לא בשימוש זאת הוצאה לא מבוטלת.

האם אפשר פשוט לא להעביר את האוטו טסט? מה קורה אם לא מעבירים אותו? האם אצטרך לאחר מכן לעבור בעמדה מס' 1 (הידועה לשמצה)?

עוד שאלה - היות ואני אהיה בארץ פעם כל 4 חודשים, האם אפשר להקפיא את ביטוח החובה ואז להפעיל מחדש? האם בכלל קיים דבר כזה?

תודה לכולם

אודי 80 ידנית 1991 1.6i 102hp הזרקה חד נקודתית K-Jetronic

Vorsprung durch Technik

פורסם

לגבי הביטוח אין בעייה, אתה "מקפיא" "ומפשיר" את הביטוח ואם זה לא יותר מדיי מוגזם אז זה לא עולה כסף. מה שכן, אתה משלם את הפוליסה לשנה שלמה ובסוף מקבל החזר בעבור הימים שהרכב לא היה בשימוש.

אם הייתי במקומך, והיות ומדובר ברכב מיושן כלומר מעל גיל 20 ומיכוון שאתה הולך להיעדר 4 שנים אז הייתי מעמיד את האוטו על בלוקים או עצים בצורה שהוא יהיה מעל הריצפה ואין לחץ על הבולמים, מכסה אותו טוב ומעלה אותו לכביש אחרי שהוא הופך לאספנות. ככה אתה נמנע מתשלום האגרה עבור 4 השנים הללו פלוס ה 6 הבאות. לגבי רכב שישמש אותך בארץ, הכי פשוט, תשכיר רכב לכמה ימים שאתה פה וזהו זה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לגבי הביטוח אין בעייה, אתה "מקפיא" "ומפשיר" את הביטוח ואם זה לא יותר מדיי מוגזם אז זה לא עולה כסף. מה שכן, אתה משלם את הפוליסה לשנה שלמה ובסוף מקבל החזר בעבור הימים שהרכב לא היה בשימוש.

אם הייתי במקומך, והיות ומדובר ברכב מיושן כלומר מעל גיל 20 ומיכוון שאתה הולך להיעדר 4 שנים אז הייתי מעמיד את האוטו על בלוקים או עצים בצורה שהוא יהיה מעל הריצפה ואין לחץ על הבולמים, מכסה אותו טוב ומעלה אותו לכביש אחרי שהוא הופך לאספנות. ככה אתה נמנע מתשלום האגרה עבור 4 השנים הללו פלוס ה 6 הבאות. לגבי רכב שישמש אותך בארץ, הכי פשוט, תשכיר רכב לכמה ימים שאתה פה וזהו זה.

תודה רבה על התשובה המהירה.

השאלה היא: אחרי שהרכב לא על הכביש 10 שנים (4+6 שנים) ואני רוצה להחזיר אותו - האם אצטרך לעבור בעמדה מס' 1? או שאני הולך למכון רישוי ועושה טסט כרגיל?

תודה

Vorsprung durch Technik

פורסם

אתה יכול להפקיד את הרשיונות במשרד הרישוי. לא יחזירו לך כסף, אבל גם לא יגבו ממך דמי רישוי בתקופה שהרכב יהיה מושבת, ולא תצבור חובות.

אני עשיתי כך פעמים אחדות - בין השנים 80 - 82 , 92 - 94 ובין השנים 2000 - . 2005

לא דרשו ממני עמדה מס' 1 (וגם היא לא משהו נורא).

קרא עוד כאן:

http://lulisml.wordpress.com/2010/06/17/%D7%94%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95-%D7%A9%D7%9C%D7%A0%D7%95-%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A7/

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
...אז הייתי מעמיד את האוטו על בלוקים או עצים בצורה שהוא יהיה מעל הריצפה ואין לחץ על הבולמים, מכסה אותו טוב ...

תברר טוב טוב אצל המומחים בפורום, איך להעמיד רכב לתקופה של כמה שנים במינימום נזק.

תבצע חיפוש בפורום, (היו כאן כמה שירשורים בנושא, אם כי לא זכור לי בנוגע לאאודי), ותתייעץ במוסך איזה נוזלים לרוקן מהצינורות, מצבר כמובן לנתק, וכו'.

בהצלחה

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם
תברר טוב טוב אצל המומחים בפורום, איך להעמיד רכב לתקופה של כמה שנים במינימום נזק.

תבצע חיפוש בפורום, (היו כאן כמה שירשורים בנושא, אם כי לא זכור לי בנוגע לאאודי), ותתייעץ במוסך איזה נוזלים לרוקן מהצינורות, מצבר כמובן לנתק, וכו'.

בהצלחה

תודה רבה לכולם. עזרתם לי מאוד.

לא נראה לי שארצה להשבית את האוטו 9 שנים עד שהוא הופך לאספנות. אני אחזור לארץ עוד כ- 4 שנים ואני כן מעוניין להשתמש ברכב אז. הרכב שמור מאוד ונוסע מצויין למרות גילו.

השאלה היא מה עושים ב- 4 שנים הבאות. אני כנראה אפקיד את הרשיונות במשרד הרישוי. העניין הויא: אני יודע שרכב מיושן - לאחר תקופת הפקדה מסויימת - מחוייב לעבור בדיקת מעבדה בכדי לעלות שוב על הכביש.

באיזה תקופה מדובר? וממתי מתחילים לחשב את התקופה הזאת? מיום ההפקדה? או מיום פקיעת תוקף הרישיון?

האם תהליך ההפקדה/הפשרה כרוך בתשלום כלשהו?

המחשבה כרגע היא להפקיד את הרשיונות ולהפשיר אותם כל שנה (או שנה וחצי) בכדי להימנע מבדיקת מעבדה בעוד ארבע שנים כשארצה להחזיר את האוטו לכביש. אני אשמח לשמוע עצות מאנשים שעשו את זה? כל כמה זמן יש לעשות את פרוצדורת ה- הפשרה/רישוי/הפקדה מחדש?

תודה

Vorsprung durch Technik

פורסם

שלום.

מברור שערכתי לפני שעזבתי את הארץ לפני חודשיים.

גם לי ישנו רכב מיושן שאנני מעוניין למכור או להשבית.

רכב מיושן שרישיונו הוקפא אחרי שנתיים לא יוכל לחזור לכביש. אלא לאחר בדיקת מעבדה.

מה שאני אעשה וכך אמליץ גם לך, אני מניח כי זה שאתה עוזב לתקופה ארוכה לא אומר לא תגיע לביקורים.

ולכן אחד לשנה תפשיר את הרשיונות. תעביר את הרכב טסט. ותקפיא אותם שוב.

מעצבן, אבל לדעתי זו הדרך הכי טובה.

לגבי אכיסון הרכב זה משהו שתצתרך גם לתת עליו את הדעת, איך לשמר אותו לאורך התקופה.

נסיעה טובה

N

פורסם
שלום.

מברור שערכתי לפני שעזבתי את הארץ לפני חודשיים.

גם לי ישנו רכב מיושן שאנני מעוניין למכור או להשבית.

רכב מיושן שרישיונו הוקפא אחרי שנתיים לא יוכל לחזור לכביש. אלא לאחר בדיקת מעבדה.

מה שאני אעשה וכך אמליץ גם לך, אני מניח כי זה שאתה עוזב לתקופה ארוכה לא אומר לא תגיע לביקורים.

ולכן אחד לשנה תפשיר את הרשיונות. תעביר את הרכב טסט. ותקפיא אותם שוב.

מעצבן, אבל לדעתי זו הדרך הכי טובה.

לגבי אכיסון הרכב זה משהו שתצתרך גם לתת עליו את הדעת, איך לשמר אותו לאורך התקופה.

נסיעה טובה

N

תודה רבה.

מה לגבי האיכסון באמת? או איך באמת מעמידים רכב למשך שנים במינימום נזק?

אז מנתקים את הבטריה, ראיתי שהציעו גם להעמיד על בלוקים או בולי עץ בשביל שלא יהיה לחץ על הבולמים..

מה עוד?

לרוקן שמנים? לא לרוקן שמנים? מים לרדיאטור? חגורת טיימינג?

מה אתם אומרים?

יש לציין שאני הולך להפשיר את הרשיון, להעביר טסט ואז להפקיד מחדש פעם בשנה - כך שהאוטו לא יהיה מושבת באופן רציף לכל ארבע השנים.

תודה

Vorsprung durch Technik

פורסם

שלום

אני בטוח שיש יותר מומחים ממני באיך לאכסן את הרכב לתקופה. אבל אני אספר לך איך אני עשיתי זאת.

ראשית. אצלי המצב קצת שונה מכיוון שיש מישהו שמניע לי את הרכב אחד לשבועיים ואף מבצע איתו סיבוב קצר במגרש החנייה.

אבל אני יכול להמליץ לך.על פי מה שעשיתי

1) תחליף את כל השמנים והנוזלים ברכב לחדשים. ורצוי להשתמש בחומרים הטובים ביותר כגון שמן סינטטי ונוזל קרור איכותי/מקורי

2) למרוח גריז סיליקון על גומיות החלונות למניעת היתיבשות (אני הגדלתי ומרחתי גם על צינורות הקרור והבלמים- לא בטוח שזה יעזור

3) כיסוי טוב ואיכותי ש"נושם" אני רכשתי מהחברה הזאת דרך אי ביי נראה שהוא אטום למיים ונושם. וניתן לקשור אותו http://autoarmourcovers.com/

הכיסויים שנמכרים בארץ אינם מספיק איכותיים כיסוי 4 העונות שבד"כ נמכר אולי יחזיק ל 4 שבועות. בנוסף אם כיסית את הרכב פזר על הכיסוי בנדיבות קינמון (זו לא בדיחה מרחיק חתולים שמשיפים את ציפורנהם בכיסוי)

4) מכיוון שאיש לא יסע יניע לך את הרכב פרק את המצבר

5) הרם את הרכב על בלוקים.

6) השתדל שיהיה כמה שפחות דלק במיכל. דלק ישן לא כל כך בריא למנוע וגם להפחית את היווצרות החלודה במיכל

נסיעה טובה

• תוכן חדש...