Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ראיתי רכב במצב מצויין סוף סוף ,

אבל הוא משועבד לבנק רציתי לשאול מה הפרוצדורה של קניית רכב כזה.

אני מבין שהמוכר הולך לבנק ומסיר שעבוד אך האם אני צריך ללכת למשרד הרישוי לקבל טופס רישיון חדש?

או שאני נשאר עם הטופס הישן?

האם בטופס החדש עדיין יהיה רשום הבעלים הקודם?

האם ניתן לעשות זאת בדואר?

פורסם

התהליך הולך בערך ככה:

המוכר משלם לבנק, הבנק מסיר את השיעבוד, הקונה מוודא את הסרת השעבוד ברשם המשכונות, המוכר והקונה עושים העברת בעלות בדואר, הקונה (שהוא עכשיו הבעלים של הרכב) מתקשר למשרד הרישוי ומבקש כפל רישיון, הקונה מחכה שבוע, הקונה מקבל לביתו בדואר רישיון רכב על שמו וללא ציון שיעבוד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אצלי זה לא היה ככה.

היתה לי בזמנו קופרה שהיתה משועבדת לבנק,

הלכתי עם הקונה לבנק, שילמנו את החזר ההלוואה מהכסף שלו והבנק הסיר את השעבוד ושלח בקשה להסרה מרשם המשכונות

שלוקחת בערך שבועיים להתבצע.

ישר אחרי הבנק הלכנו לדואר להעביר בעלות עם רשיון הרכב וטופס ההסרה שקיבלנו מהבנק עצמו ולא היו שום בעיות.

פורסם

כן אבל מה יש בטופס?

ואם מבקשים טופס חדש צריך לשלם שוב? מה עם המדבקות של הטסט?

ברגע שיש אישור מהבנק זה מספיק להעברת בעלות?

הרי לא ניתן לבצע העברת בעלות לרכב משועבד. וברשם המשכנות רשום רק רכבים ממושכנים לא משועבדים!

מישהו יכות לתת דוגמא של אישור לביטול שעבוד?

פרוצדורה של הפקת רישיון חדש?

פורסם

Kreios, מה ההבדל בין מה שאתה כתבת למה שאני כתבתי?

poratnir, במעמד העברת הבעלות אתה לא מקבל רישיון חדש. רישיון רכב חדש, ללא ציון שיעבוד ועל שימך תקבל לקראת מועד הטסט השנתי של הרכב. אם כל כך מפריע לך לראות את המילים "הרכב משועבד" ברישיון, אתה יכול לפנות למשרד הרישוי ולהפיק כפל רישיון בעלות של כמה עשרות שקלים.

בחלק מהמקרים ניתן להעביר בעלות על רכב ממושכן. ברשם המשכונות רשומים כל הרכבים הממושכנים או המשועבדים, מעשית זה אותו הדבר למרות השימוש במילה אחרת בעברית. אתה אולי מתבלבל בין שעבוד/משכון לעיקול. עיקול מופיע תמיד במחשבי משרד הרישוי ולכן האופציה להעברת הבעלות נחסמת עם עדכון העיקול על הרכב. במקרה של שיעבוד/משכון, כבר היו מקרים בהם המשכון/שעבוד עודכן רק במחשבי רשם המשכונות ולא במחשבי משרד הרישוי. לכן ממליצים תמיד לבדוק משכונים/שעבודים ברשם המשכונות ולא בדואר.

ברגע שיש אישור מהבנק על הסרת השעבוד/משכון ויש אישור מרשם המשכונות שאכן הוסר השעבוד/משכון, ניתן להעביר בעלות בראש שקט.

פורסם

אתה לא יכול להוציא רישיון חדש באמצע השנה, אתה יכול להוציא העתק של הרישיון הקיים. להעתק קוראים בשפה של משרד הרישוי "כפל רישיון". מן הסתם, ברגע ששינוי כלשהוא בוצע במחשב של משרד הרישוי (נניח שינוי במידת הצמיגים, שינוי בשם הבעלים או הסרה של שעבוד) הוא יופיע גם על ההעתק שתקבל.

עלות כפל הרישיון היא כמה עשרות שקלים, בין 20 ל-50 ש"ח, לא זוכר בדיוק. אתה יכול למצוא את העלות המדויקת באתר של משרד התחבורה.

אין צורך להפיק מדבקת טסט חדשה במקרה הזה. המדבקה הישנה נשארת.

אבל שוב, זאת פרוצדורה שאינה נדרשת והיא למראית עין בלבד. מבחינה חוקית, ברגע שהשעבוד הוסר והרכב עבר על שמך במשרד הרישוי אתה מסודר, גם אם על הנייר של הרישיון הקודם כתוב שהרכב גם משועבד, גם מעוקל, גם ממושכן וגם על שם מישהו אחר.

פורסם
Kreios, מה ההבדל בין מה שאתה כתבת למה שאני כתבתי?

אין הבדל,

פשוט כתבת שהקונה בודק את הסרת השעבוד מרשם המשכונות,

בדיקה כזאת אפשר לעשות רק אחרי שבועיים בערך.

ברגע שהבנק הסיר את השיעבוד ושלח בקשה להסרה אצל רשם המשכונות,

הקונה יכול להיות בראש שקט. אין צורך לחכות שבועיים להעברת הבעלות.

• תוכן חדש...