Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש חוות דעת על מזדה 6 2,000 סמ"ק (2004-5)

Tamir90
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום,

אני מתלבט ברכישת רכב חדש.

אני רוצה רכב מנהלים מרווח עם תא מטען גדול בטווח מחירים של 45-55 אלף ש"ח.

יש לציין שהרכב הולך לנסוע המון בעיר יחסית לבינעירוני.

עלו לי מספר אופציות כמו הונדה אקורד (2003-4), טויטה אוונסיס (2004-5) ומזדה 6 (2004-5) -כולם מנועי 2,000

אוונסיס הבנתי שהרכב אמין, נסעתי בו הוא נוח ואיכותי, אחזקה הבנתי סבירה יחסית

וצריכת דלק כ-1 ל-9 ק"מ בתוך העיר.

אקורד גם הבנתי שמדובר ברכב אמין, נוח ואיכותי הבעיה היא אחזקה יקרה וביטוח יקר לנהג צעיר.

צריכת דלק 1 ל-9/10 תקנו אותי אם אני טועה

עוד אופציה שעלתה היא מזדה 6 במודלים 2004-2005.

השאלות שלי לגבי הרכב:

-אמינות, עלויות אחזקה וטיפולים

-מחירי ביטוח לעומת אקורד

-האם מדובר בגיר 4 או 5 הילוכים אוטומט במנוע ה-2,000?

-צריכת דלק- ידוע שמזדה אוכלות הרבה אך בנתונים באינטרנט מופיע שהיא אוכלת 1 ל-11.5 לעומת אוונסיס שכתוב 1 ל-9.

אני יודע שהנתונים באינרטרנט לא אמינים לגבי דלק ושבדרך כלל הרכב נוטה לאכול יותר בכמה קילומטרים לליטר.

מבין שלושת הרכבים מה הכי מומלץ לגבי אחזקה, טיפולים, ביטוח וצריכת דלק?

ובכללי אם יש לכם חוות דעת על כל רכב מבין השלוש אני אשמח.

את המראה של שלושתן אהבתי ובעיקר את של האקורד. שלושת הרכבים הללו עונים לצרכים שלי מבחינת גודל ומרווח הרכב.

תודה רבה לעוזרים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היתה לי מאזדה 6 2004 במשך שלוש שנים.

צריכת דלק נמדדה לאורך כל התקופה, בנסיעה שרובה עירונית, 1/10 בערך.

בהתחלה ביטוח לא היה זול כי הייתי צעיר, אחרי שעברתי את גיל 24 הביטוח ירד לאיזור 5 אלף מקיף וחובה.

טיפלתי במורשה, לא הכי זול אבל גם לא בשמים.

הגיר הוא 4 הילוכים במנוע 2L.

בכללי רכב שמאוד אהבתי, ומכרתי רק עקב חוסר שימוש בגודל, חזק, מרווח ומאבזר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי תמיר,

ברשות ההורים שלי מאזדה 6 2004 מנוע 2000 עם 100 אלף קילומטר על השעון

אני אישית לא נוהג הרבה על הרכב אבל מהסיעות שלי עליו התרשמתי מהרכב מאוד לחיוב,

תנוחת הישיבה גבוהה וניתנת לכיוון מושלם, הגה ספורטיבי במשקל נכון

תא מטען ענק ובכלל מאחור ומלפנים היא מאוד מרווחת

צריכת הדלק עומדת על 9~10 קילומטר לליטר אבל צריך לזכור שרוב הנסיעות הן בתוך העיר

מלבד תושבת מנוע פגומה שגרמה לויברציות ורעידות והוחלפה ועכשיו הרכב כמו חדש,

לא היו תקלות מיוחדת ב"ה, והטיפולים עצמם לא יקרים מאוד.

העיצוב לדעתי מוצלח מאוד ולא נופל מהאקורד (היפיפיה לכשעצמה) בטח שיותר יפה מהאוונסיס

הייתי בהחלט הולך על הרכב כאופציה לא נראה לי שתתאכזב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחלה..

תודה לכם

בטוח זה גיר של 4 הילוכים?

ולגבי הגיר באקורד אני יודע שזה 5 הילוכים

מה לגבי הגיר של אוונסיס כמה הילוכים במודלים 2004-2005?

אשמח לעוד חוות דעת על הרכב

האם יש לו תקלות נפוצות או בעיה מסוימת או שמדובר ברכב אמין שלא רואה מוסך מלבד טיפולים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קבל דיונים קודמים .

1 . http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=277227&highlight=%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94+6

2 . http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=261563&highlight=%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94+6

יש עוד דיונים - נסה גם לנסוע קצת ברכבים , ובחר את המתאים לך .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רכב מפנק אבל לא באיכות נסיעה הנוקשה שנותנת להרגיש כל בור ומהמורה. צריכת דלק משולבת גבוהה מאד (9 ק"מ לליטר). לפני קנייה כדאי לבדוק את התיבת הילוכים, את תעלות הסאנרוף (שהגומייה בסדר והגג לא מטפטף). מדבר בעל מאזדה 6 לשעבר ניצלתי את האוטו כמו שצריך מומלץ

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הגיר באוונסיס (הדגם שאני מחזיק הינו 2006) הוא 4 הילוכים.

האוונסיס מאוד זריזה בתאוצה מ0-100 בנתוני יצרן זה 9.7 שניות וזה אכן מרגיש ככה.

אבל העובדה שהגיר הוא רק 4 הילוכים גורמת לכך שאחרי 120 קמ"ש הרכב מתחיל להיות רועש וזללן.

בנסיעה רגועה ומשולבת אני ראיתי איתה צריכה ממוצעת שעמדה על כ1:11.5 ואף במקרים מסויימים 1:12

נסיעה ממושכת בעיר והרכב יעשה לך 1:9 במקרה הכי גרוע.

1:13.5 זו הצריכה הכי טובה שראיתי ממנה עד היום בנסיעה פתוחה ורצופה אבל זה לא רלוונטי מבחינתי.

אם להשוות אותה למתחרות שלה - האוונסיס היא בעלת מראה סופר אלגנט לעומת ה6 והB4 שהן בעלות מראה ספורטיבי מאוד. האקורד היא איפשהו באמצע - קוראים לזה ספורט-אלגנט.

האוונסיס בעיניי היא הנוחה בחבורה אבל מעבר להאצה בקו ישר ההיגוי שלה מסרס חווית נהיגה שבהחלט קיימת ב6 (אני מכיר את הרכב הזה וגם כן צברתי עליו קצת נסיון) ושלא לדבר על הB4 שמצויידת בAWD והיגוי נפלא.

לגבי האקורד - לא מכיר את הרכב.

האוונסיס זולה לתחזוקה ואמינה מאוד אבל אני מאמין שכך גם כל מתחרותיה היפניות. היא גם שומרת על ערך גבוה יותר.

רק הפלסטיקה - אלוהים ישמור המחירים.

אם לאקורד יש חמישה הילוכים - בעיני זו סיבה טובה מאוד לפזול לכוון שלה אבל תבדוק כמה עולים טיפולים של הונדה כי לפי השמועות החלפים יקרים (אני לא בטוח שזו אמת).

ביטוח - סביבות ה4.5 אלף שקלים (אני מעל 24 שנים ואני כבר מבטח את הרכב שנה שניה אז המחיר - התעדכן לטובתי אחרי קצת "שכנועים"). אפשר להשיג ביטוחים זולים יותר אבל גם כיסוי ביטוחי קטן יותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה לכם...

ושוב אני שואל כי שמעתי מחלק שהגיר 5 הילוכים ומחלק שהגיר 4 הילוכים במזדה 6

למישהו יש תשובה שהוא בטוח בה באיזה גיר מדובר? 4 או 5 הילוכים במזדה 6 (2004-2005) מנוע 2000?

הדבר חשוב לי גם מבחינת ביצועי המנוע וחווית הנהיגה וגם מבחינת צריכת הדלק

גיר 4 הילוכים נותן לי תחושה של גיר מיושן קצת לכן אני מעדיף את ה-5 הילוכים אבל אם לא תהיה ברירה נלך על 4 הילוכים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדגם שאתה מדבר עליו זכור לי 4 הילוכים אבל אני כנראה טועה:

http://www.kml.co.il/Car/%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94_6_2005_3547

מס' הילוכים 5

יתרון משמעותי מבחינתי לגבי מהירות השיוט של הרכב.

אני יכול לאמר לך שזה רכב מאוד מהנה לנהגיה, אמנם רוב ההיכרות שלי היא עם דגם ה2.3 ליטר אבל עדיין מדובר ברכב שמתחיל במראה ספורטיבי מאוד מושך וגם מבפנים מעוצב בצורה רהוטה ומרהיבה שסוחפת אותך.

הגה מאוד מדוייק ותגובת מצערת טובה - כיף לשייט ברכב הזה וכיף להאיץ בו.

הוא קצת יותר נוקשה מרוב הרכבים שאני מכיר בקטגוריה הזו - כמו הB4 מאותן השנים פחות או יותר.

אם אתה מתכוון להתקין בו מערכת סטריאו במקום המקורית - שתדע, דאבל דין זה נושא בעייתי ברכב הזה ורק בגלל זה הוא נפסל אצלי - מה שגרם לי לחפש סונטה במקום.

בסוף בכלל הגעתי לאוונסיס.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדגם שאתה מדבר עליו זכור לי 4 הילוכים אבל אני כנראה טועה:

מס' הילוכים 5

יתרון משמעותי מבחינתי לגבי מהירות השיוט של הרכב.

אני יכול לאמר לך שזה רכב מאוד מהנה לנהגיה, אמנם רוב ההיכרות שלי היא עם דגם ה2.3 ליטר אבל עדיין מדובר ברכב שמתחיל במראה ספורטיבי מאוד מושך וגם מבפנים מעוצב בצורה רהוטה ומרהיבה שסוחפת אותך.

הגה מאוד מדוייק ותגובת מצערת טובה - כיף לשייט ברכב הזה וכיף להאיץ בו.

הוא קצת יותר נוקשה מרוב הרכבים שאני מכיר בקטגוריה הזו - כמו הB4 מאותן השנים פחות או יותר.

אם אתה מתכוון להתקין בו מערכת סטריאו במקום המקורית - שתדע, דאבל דין זה נושא בעייתי ברכב הזה ורק בגלל זה הוא נפסל אצלי - מה שגרם לי לחפש סונטה במקום.

בסוף בכלל הגעתי לאוונסיס.

תודה...

ולמה דאבל דין הוא בעייתי ברכב?

בוא נגיד ואני מוותר על דאבל דין המערכת המקורית שלו קוראת MP3 בכלל?

יש למערכת תקלות וקפיצות בשנים האלה?

ואם יש לה בעיות כמה בערך אמורה לעלות מערכת Build-In קומפלט?

ולגבי האונסיס-

מרוצה מהרכב? מה הצריכת דלק שלו בתוך העיר האמיתית

ולגבי טיפולים ומה שמסביב יקר להחזיק אותו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עד וכולל 2005 למאזדה 6 2L יש 4 הילוכים, בדגם שאחרי מתיחת הפנים ב 2006 יש 5 הילוכים.

אוקיי... אתה מתכוון לדגם שהשחירו לו את המנורות (קדמיות+אחוריות) ושינו טיפה את הגריל?

ובאתר KML אני רואה שכתוב 5 הילוכים זה מוזר לי כל הסיפור הזה צריך לברר בעוד כמה מקומות

תודה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן, עד 06 רק לדגם פרימיום היה 5 הילוכים.

לגבי מערכת מובנית, היא לא קוראת MP3 ובכללי חתיכת חרא של מערכת, קופצת בטירוף, חצי מהזמן אי אפשר להפעיל דיסק כי הוא לא מזהה, אני נשברתי וקניתי מתאם AUX/USB בסוף.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן, עד 06 רק לדגם פרימיום היה 5 הילוכים.

לגבי מערכת מובנית, היא לא קוראת MP3 ובכללי חתיכת חרא של מערכת, קופצת בטירוף, חצי מהזמן אי אפשר להפעיל דיסק כי הוא לא מזהה, אני נשברתי וקניתי מתאם AUX/USB בסוף.

יש לך מזדה 6?

ותודה על הפרטים... לפחות הרדיו עובד נורמלי?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...