Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מספר התייחסויות :

1. הבדלי כח בין שתי המכוניות : על הנייר לאיביזה 1.4 יתרון כח מסויים על הפיאט . זהו יתרון די זניח. מבחינת נתוני תאוצה :

0-100 קמ"ש : 11.8 שניות בסיאט לעומת 13.2 בפונטו. תאוצה לק"מ : 33.6 שניות בסיאט לעומת 34.5 בפיאט.

הבדלים לא קריטיים. מבחינת חיי יום יום ושימושיות פרקטית הרי דווקא לפיאט ה"חלשה" יותר יש יתרון בשיא מומנט המושג בסל"ד

נמוך יותר - 3,000 למול 3,800. כלומר מנוע גמיש יותר.

2.ישנם יתרונות לפיאט למול האיביזה שלך , כאשר חלקם אולי לא חיוני :

* צמד דלתות נוסף ויכולת שינוע של יותר נוסעים במרווח ונוחות.

* נוחות נסיעה ושיכוך מהמורות בפיאט עדיפה בהרבה , בין היתר בגלל צמיגים לא בחתך 45.

* עיצוב פנים עשיר ונאה יותר.

* כמו שציינת - גג שמש פנוראמי אמיתי ומרשים.

3. אמינות מנוע הפיאט מצויינת. גם שאר המכלולים בפונטו ידנית באמינות גבוהה.

4. השירות והיחס ללקוח בשנים האחרונות במוסכי סמל"ת מצויין. במוסכי צ'מפיון פרמטרים אלו שנויים במחלוקת.

לפיאט אחריות ומרווחי טיפולים עדיפים על האיביזה.

5. במיקוח נכון ותחכום מול הסוכנויות ניתן לקבל הנחה נאה גם בסמל"ת.

6. בכל מקרה בצע נסיעת מבחן בפיאט להתרשמות אישית , לדעתי לא תתאכזב.

פורסם

כמה מוכנים לתת לך על האיביזה בסוכנות ? זה נשמע מעניין. אגב לך ליד 2 ותראה את מחיר האיביזה - אנשים מוכרים אותו במחיר מחירון כמעט קרוב למחיר החברה, שזה כבר טוב.

אוטו-מאניה :-)

פורסם

תודה רבה על כל התגובות.

סיאט לא נתנו לי הצעה רשמית, כי לא ראיתי טעם להמשיך, אך בעקרון דובר על כך שערך הרכב בטרייד-אין תלוי בדגם שאני בוחר לקחת. אם אני בוחר ברכב שבמבצע, הטרייד-אין מתחיל מערך של 70 אלף בערך, ומשם צונח כמה אלפים בודדים על הכיסוח של המגרש. אם אני בוחר ברכב אחר (TSI:twisted:) הרי שאותו סיפור רק מתחיל מ-80 אלף.

סקודה נותנים 60.

בפיאט אדע רק ביום ראשון פרטים ספציפיים. בגדול התרשמתי מהרכב רק בסוכנות ונראה נחמד מאוד, גם שופע באיבזור ולפי התגובות פה לא מורגש משמעותית ההבדל במנוע.

הצעת המחיר על הפיאט נושקת ל-97 אלף על הכביש, כולל אגרה וקודנית ומה שצריך אחרי שעשו לי הנחה 5,000שקל.

עד לאן אפשר להרחיק לכת עם זה?

נאמר פה כי "במיקוח נכון ותכחום מול הסוכנות..", אפשר להרחיב בבקשה?

איפה יש פה לתחכם? הרכב שלי במצב מדהים, אני שומר עליו בצורה פנאטית. מעבר לזה, אין לי עוד הרבה קלפים לשחק איתם. אני אפילו לא מביא הרבה מזומן, רוב הקנייה היא באמצעות הטרייד אין.

לגבי אמינות, דווקא קראתי לא מעט המלצות על פיאט משנים קודמות בפורום ייעוץ וקניה, ככה שאני מתקשה להבין מדוע הרכב נחשב (לדעת חלקכם) כבעל אמינות שנויה במחלוקת..

בנוסף לכך, לטעון כי הרכב מאבד 40% תוך שנתיים...לא קצת מוגזם?

mohen, אני בספק אם במחיר מחירון..המחירון של הרכב שלי כרגע הוא כמעט 80 אלף (לינואר זה 76,000, אבל קיבלתי חצי שנה אח"כ כך שזה בערך עוד איזה 4 אלף)

פורסם

לדעתי אם לשדרג אז לרכב משמעותית יותר טוב. מיותר לחלוטין להחליף רכב חדש בפרק זמן כל כך קצר בשביל רכב באותה רמה עם קצת יותר אבזור.

פורסם

אם אתה נעול על פיאט לא עדיף להוסיף עוד קצת ולקחת פונטו איבו מולטיאייר? 110 כ"ס, רכב מאובזר מכף רגל ועד ראש.

ChemGuy, יצא לך לנהוג בפונטו המדוברת?

ראשית, לגרסת המולטיאייר המדוברת רק 105 כ"ס (כנראה התבלבלת עם המחיר - 110K).

דבר שני, התמחור שלה גבוה מידי ללא הצדקה - ביחס לתמורה המתקבלת.

במידה והוא מרוצה מהאיביזה - ויש את האפשרות הפיננסית, אני הייתי ממשיך עם האיביזה ובוחר ב-1.2TSI (ידנית, כמובן). אומנם שלל המבצעים שלהם לא עושים חסד עם המחירון אך התמורה המתקבלת לא רעה כלל.

האיביזה עדיפה (ובפער מורגש) בכל הקשור למנוע, איכות החומרים ולטעמי אפילו עיצובית (ואיני מחובבי האיביזות וקו העיצוב העדכני של הספרדים).

הפונטו בהחלט זולה יותר לאחזקה, נאה יחסית (הגרנדה נאה משמעותית לטעמי) ומרווחת. איכות החומרים / הקפדה פחות טובה בה, היא מרגישה זולה יותר.

וכמובן, המנוע מרשים ככל שיהיה, אינו מרגיש נמרץ ו"בשרני" כמו ה-1.2TSI. איני מתייחס לנתוני הנייר שטוענים כי בידי הספרדייה יש יתרון זניח - בפועל הוא פשוט מורגש וקיים, על פני קשת סל"ד רחבה.

זמינות הכוח של המנוע הצנום והמטורבת עדיפה בכל רגע נתון על פני המנוע האיטלקי ושלל האלקטרוניקה שבו - ואין בעיה לאמת זאת :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אין ספק שלו יכולתי להגיע ל-110K, הייתי מעדיף את ה TSI.

האמת היא, שזה מאוד מקומם שהדגם הנ"ל אפילו לא כולל ח"ח מאחור. המכונית נראית כמו פח על גלגלים, ולא קמצוץ מעבר..

אבל כל זה לא רלוונטי ככל הנראה, לא כעת.

אני ארד מהעץ שטיפסתי עליו, לפחות לשנה הקרובה...היום בערב אשטוף את האוטו, ואהיה שמח בחלקי לעת עתה.

תודה לכולכם :wink:

פורסם

צודק 105 כ"ס. לא נהגתי בפונטו. ראיתי שהוא התלהב מפונטו ולדעתי אם הוא נעול על פונטו עדיף לקנות את הגרסה החזקה יותר. המחיר של גרסת 77 כ"ס עוד יותר מופקע.

• תוכן חדש...