Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הנה זה קרה, יש לי את הרכב הראשון שהוא שלי ולא של אמא/אבא/חבר/אחות וכו...

היא נראית שמורה ומטופלת, אבל בכל זאת אני רוצה לקחת אותה ולהעביר עליה בדיקות לכל המכלולים, להחליף דברים קריטיים אם צריך, לעשות טיפול מונע וכו..

איך להתחיל? מה כדאי לבדוק? איזה מוסכים מומלצים באיזור נס-ציונה-רחובות שיעשו עבודה מקצועית ולא ינפיצו לי בעיות שלא קיימות או יתקנו משהו אחד והרסו משהו אחר וגם שיהיה מחיר סביר.

בנוסף אני צריך להחליף לה צמיגים, המידה היא 185/65R14, אשמח לקבל המלצות לצמיגים סבירים(לא סיניים) ומקומות לרכוש בהם אותם.

באופן כללי אשמח לקבל טיפים לתחזוקה לדגם הספציפי: 306, 1.6, ידנית משנת 2001.

תודה!

פורסם

האם יש לך היסטוריה של הטיפולים ברכב?

נקודה חשובה ברכב ישן היא מתי הוחלפה רצועת התזמון (טיימינג). ברכב שלך מומלץ להחליפה כל 90000 ק"מ או 3 שנים (אפשר למשוך גם 4 אם אתה בטוח שהרצועה מבית טוב והוחלפו גם המותחנים).

ודא שנוזל הקירור הוא מסוג איכותי. אם אינך בטוח - החלף. כנ"ל לגבי שמן מנוע. לרכב שלך מתאים שמן 10W-40 חצי סינתטי.

בדוק שהמצתים מדגם מתאים. לא צריך למהר להחליפם אם הם תקינים.

לגבי צמיגים סבירים ולא יקרים -אני ממליץ על Falken או Kleber אך תמצא בפורום הרבה המלצות אחרות אם תעשה חיפוש.

על תמהר לעשות תיקונים מיותרים ויקרים. סע על הרכב ותתחיל להכיר אותו. התמקד בדברים בטיחותיים (בלמים, הגה).

פורסם

החזקתי שנים רבות 306 1995 1.4 ידנית ולאמר את האמת זה היה הרכב המהנה ביותר שהיה לי ואני נהג ותיק.

לעונה מעלי אן מה להוסיף מלבד הקפדה על נוזל קירור מקורי והחלפתו כל שנה וחצי, שמן מנוע מומלץ פיג'ו ולהקפיד מאד שחום המנוע לא יעלה.

לגבי צמיגים, במידה הזו המבחר עצום ואין שום בעייה בבחירת צמיג טוב.

• תוכן חדש...