Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לפורום

ברכב ישן מחליפים משאבת הגה ורדיאטור מצנן הגה כח , כעת יש רק להוסיף שמן ולנקז אויר ,או לנקז את השמן הישן ולמלא שמן חדש .

אם התשובה היא חיובית אז עוד שאלה , אויר מנקזים עם מכונת שאיבה ,או רק סבובי הגה מצד אל צד כאשר הגלגלים באויר .?

פורסם
שמן הידראולי גם סופח מים ומעולם לא מחליפים שמן הגה .

שמן הידראולי (נוזל הידראולי ליתר דיוק) כמעט ואינו סופח מים.

הבעייה עם ספיחת מים היא שהמים מעורבבים בנוזל רותחים ב 100 מעלות, הנוזל ההידראולי של ההגה לא מגיע לטמפרטורה כזו, להבדיל, נוזל הבלמים עלול להגיע לטמפרטורה הזו. (אז אתה מנסה לבלום באמצעות "גז בלמים" ולא עם נוזל הבלמים:?)

פורסם

אין שום קשר בין השנתון של הרכב לבין הליך העבודה שצריך להתבצע. ה"רענון" של נוזל הבלמים הוא המצאה ישראלית לדעתי האישית. בפורומים בחו"ל שקראתי בהם, למעלה מ90% מההחלפות בוצעו ע"י אחת מ2 השיטות:

1.מכונה ייעודית שהתחברה לפטמות מגבר הבלם ושאבה את נוזל הבלמים הישן והכניסה חדש.

2. ניקוז האוויר מהמערכת ע"י פמפום הבלם (בעיקר ברכבים ישנים).

כך או אחרת, ב2 השיטות הללו הנוזל נוקז לגמרי מהמערכת והוחלף בנוזל חדש וטרי.

זו עוד סיבה להשגיח על הרכב ולראות שהעבודה מבוצעת על פי הנהלים, ואני מציין לטובה את הפורום הזה-בלי ההליכים שפורטו פה לא הייתי יודע שההחלפה צריכה להיות ע"י מכונה ולא ע"י שאיבה ממיכל העודפים.

פורסם
matanfr,

יש סיכוי שאתה שם תמונה של המכונה/מכשיר שאיתו מנקזים את האוויר במערכת?

ואני מתכוון לא רק של הבלמים, גם של המים בראדיטור למשל(בהחלפת נוזל קירור). או שמא מדובר באותו אחד?

עושה רושם שהתבלבלת קצת.

התמונה של המכשר שאיתו מנקזים את האוויר מהבלמים (כולל תהליך הניקוז) נמצא בשרשור הזה. ולשאלתך השנייה-לא מדובר באותו מכשיר. המכשיר של החלפת נוזל הבלמים שונה מהחלפת נוזל הקירור, עקב השוני בקיבולת הנוזל והלחץ הפנימי ששורר בתוך כל אחת משתי המערכות.

לגבי החלפת נוזל הקירור-זה תלוי בדגם הרכב. יש מוסכים שבהם כן יש מכונה להחלפת נוזל קירור במערכת סגורה, ויש כאלה שעושים את זה בדרך הישנה והטובה-ניקוז אוויר מהמערכת, ניקוז נוזל, מילוי נוזל חדש.

פורסם
אלוהים יישמור, זה בטיחות הרכב!

צודק בהחלט, אך יש עוד צד לעניין. קראתי על מקרים שבהם הוחלפו מגברי בלם וצינורות ואקום אחרי 5 שנים (בממוצע). אני חושד שההחלפה התכופה הזו נובעת גם מזה שהנוזל הישן נשאר במערכת-ועקב כך גורם לבלאי מואץ של הרכיבים.

פורסם

matanfr

תודה רבה , התמונות של הניקוז נוזל בלמים עזרה לי 8)

אתה אומר שבניקוז של מי ראדיטור מדובר במערכת אחרת, חיפשתי האם מדובר במשהו כזה?

ומה בנוגע לשמן גיר למשל? לצורך העניין תיבת הילוכים רציפה(CVT) של פונטו ספייס עם שמן tutola. המערכת של הניקוז בלמים מתאימה לניקוז שמן גיר או שגם מדובר במערכת אחרת? (עקב שוני של הצמיגות וכו')

עוד הפנייה לתמונות בהחלט יעזרו.

ד''א מה ההבדל בין מערכת סגורה להחלפת נוזל קירור למערכת שכוללת את הניקוז, ניקוי והמילוי? הרי גם במערכת הסגורה יש ניקוז של אוויר אני מניח, ולגבי "הניקוי" איך זה נעשה ? בעזרת מים מזוקקים או משהו?

אם כבר חפרתי אז על הדרך - תקן אותי אם אני טועה, בהחלפת שמן מנוע אין צורך בניקוז של השמן ומספיק לפתוח את הבורג מתחת לאוטו ולמלא שמן חדש , נכון? (זאת בהנחה שלא צריך לעשות פלאשינג בגלל בוצה ובעיות אחרות)

פורסם

מצאתי תיאור של כל תהליך החלפת נוזל קירור+תמונות כאן. לגבי התמונה שצירפת-לדעתי זה משהו אחר, על פי החוגה שם אני מסיק שהמכשיר הנ"ל מודד לחץ ולא מיועד להחלפה שוטפת.

העיקרון די דומה-הזרמת נוזל חדש למערכת בנקודת מילוי, תוך כדי שאיבה של הישן. גם מערכת הבלמים וגם מערכת נוזל הקירור הן מערכות זהות בכך שהן סגורות. השוני במכשירים מן הסתם נובע (כפי שרשמתי) בשוני בין צמיגות הנוזלים והלחצים שבהם 2 המערכות עובדות.

לגבי שמן הגיר-שוב, תלוי במבנה תיבת ההילוכים. יש יצרנים שדורשים החלפה באופן הרמטי וסגור ע"י מכונה ייעודית ויש כאלה שמסתפקים בניקוז אגן השמן.

ד''א מה ההבדל בין מערכת סגורה להחלפת נוזל קירור למערכת שכוללת את הניקוז, ניקוי והמילוי? הרי גם במערכת הסגורה יש ניקוז של אוויר אני מניח, ולגבי "הניקוי" איך זה נעשה ? בעזרת מים מזוקקים או משהו?

אם כבר חפרתי אז על הדרך - תקן אותי אם אני טועה, בהחלפת שמן מנוע אין צורך בניקוז של השמן ומספיק לפתוח את הבורג מתחת לאוטו ולמלא שמן חדש , נכון? (זאת בהנחה שלא צריך לעשות פלאשינג בגלל בוצה ובעיות אחרות)

לגבי השאלה הראשונה-הפעולה היא אותה פעולה. המכונה שמחליפה את הנוזל במערכת ה"סגורה" מבצעת בשלב הראשון שאיבה של הנוזל בוואקום לתוך מיכל מיוחד. בד"כ לא צריך ניקוי (אלא אם היצרן דרש זאת באופן ספציפי) והמילוי מתבצע ע"י הזרקת הנוזל אל תוך פתח המילוי תוך כדי סירקולציה בתוך המערכת-הנוזל החדש לוקח עמו את המזהמים והשאריות של החומר הקודם, ולאט לאט צבעו משתנה-וככה יודעים שהנוזל החדש נקי לגמרי. אם תקרא את הפוסט שצירפתי, תראה שרשמתי שם בפירוש שנוזל שהיה שם במערכת היה בצבע אחר, ולאט לאט צבעו השתנה לצבע הנוזל החדש עד שלא היה סימן לנוזל הישן בתוך המערכת.

לגבי השאלה השניה-אין צורך בניקוז השמן. השמן החדש מכיל תוספים שתפקידם לנקות את המשקעים מהשמן הישן. אין שום צורך לבצע פלאשינג אם המנוע במצב טוב.

פורסם

אגב, את הפימפום עשו בדרך הטובה והישנה.

את הרכב קבלתי עם קרטון על הרצפה ושקית עטיפה על המושב של האוטו.

מה שאומר שמהו ישב ופמפם אל הפדל. יכול להיות שגם השתמשו גם באחד הכלים הקצת יותר מתוחכמים שהראו פה.

אני (ב-306) השתמשתי בכוסית עם נוזל בלמים וצינורית שהתלבשה בול על הניפל.

הקצה של הניקוז היה חייב להיות בתוך הכוסית בנוזל.

את פעולת הניקוז רואים בתור בועות שיוצאים לכוס.

במידה ויש יניקה חזרה, מה שחוזר זה נוזל בלמים ולא אויר.

עובד פיקס.

[CENTER] [/CENTER]

• תוכן חדש...