Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הייתי בטיפול 60,000 עם הטויוטה שלי במוסך מורשה גדול ומסודר מאד במרכז (אני בכונה לא חושף פרטים).

לאחר שרשור של אחד החברה כאן בפורום גם עם טויוטה בעניין דומה החלטתי לשאול אל מנהל העבודה איך הם מבצעים את החלפת נוזל הבלמים שכן בטיפול הזה נדרשה החלפה.

להפתעתי נאמר לי שהם מבצעים זאת רק על ידי שאיבה של הנוזלים לא ניקוז אויר...

ברגע שהזכרתי את המילה ניקוז (מלבד פרצוף חמוץ) נאמר לי לבקש הפקיד קבלה לרשום את זה במפורש

בהזמנת העבודה והם ובצעו את זה.

הפקיד קבלה מיד אמר לי "מה פתאום, תמיד מנקזים" אבל על כל מקרה הוא טרח לרשום את זה בהמנת העבודה.

סוף טוב הכל טוב העבודה בוצעה לבקשתי וכהרגלי לא התאכזבתי - למרות שזה כולה החלפת נוזלים כללית ברכב.

העניין הוא שמנסיוני עם ה-306 שהיתה לי הזדמן לי החליף קליפרים/רפידות/נוזלים/ניקוזים וכו' (למי שמכיר את תסביך הברלינגו..) לפחות פעמיים. אני מכיר (כנראה) את כל השיטות האפשריות לניקוז בלמים כולל שאיבה בלבד.

העניין הוא שזה משאיר את כל הח$%א למטה והנוזל החדש מהר מאד נפגע.

עדין מוזר לי מאד שמוסך כזה מכובד נוהג ככה. האם זה כי יש אצלו בעיקר רכבים משנתון גבוהה?

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

הם קוראים לזה ריענון נוזל בלמים = אני חושב שמדובר בצחוק מעבודה,הם שואבים רק מהכוסית וממלאים בחזרה שייראה יפה ונקי.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
הם קוראים לזה ריענון נוזל בלמים = אני חושב שמדובר בצחוק מעבודה,הם שואבים רק מהכוסית וממלאים בחזרה שייראה יפה ונקי.

אם זה נכון ,זה לא נשמע טוב !

מישהו שמחזיק או עוסק בדגם טויוטה מוכן לאשר או להכחיש ?

אם יכנס נציג טויוטה העולמית ויקרא כאן ,הוא יסכים ?

פורסם
גם אם הם לא יחליפו נוזל בלמים כלל לא תרגיש הבדל בבלימה ואילו הם חסכו זמן ועבודה ...

נוזל בלמים שסופח לחות אינו תקין .

לא עושים זאת על מנת רק להחליף ,אלא למנוע מצב של ספיחת לחות אל השמן או המערכת .

בכל מקרה הטענה שמחליפים רק בכוסית לא נשמעת טוב .

פורסם

דבר אחד אני בטוח, את שעת העבודה על החלפת נוזל הבלמים הם מכניסים ועוד איך מכניסים (את כל האלמנט :-))

צריך פשוט לעמוד להם על הראש לדרוש ניקוז ולראות שאכן מתבצע הדבר.

Golf 2008 MK5

פורסם

עושים ועוד עושים.

ממקור ראשוני , את הרכב של אשתי (קורולה) אני שם רק במורשה מיום עלייתו לכביש, ושם חד וחלק כן עושים את זה,אני אישית התווכחתי עם האחראי שם על העניין הזה בדיוק, לאחר שבמקרה יצא לי לקחת את הרכב לטיפול פעם אחת

נאמר לי = בטיפול הבא נחליף,עכשיו בוצע רק ריענון.

ברכב שלי(גם כן קורולה) , אני החלפתי הכל במוסך אחר(לא מורשה).

בספרות יצרן אין שום איזכור לגבי "ריענון נוזל בלמים" = כנראה עוד פיתוח ישראלי...

צחוק מעבודה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

בספר טיפולים רשום החלפת נוזל בלמים כל 30,000.

מה זה החלפת נוזל בלמים מהכרותי רשמתי בתחילת הפוסט - כולל ניקוז!

בהחלפה הראשונה היה לי ברור שניקוז כדת וכדין לא נעשה, בשניה זה כבר הפריע לי ולו רק בגלל שאני משלם על זה.

אגב, לדעתי ניסיוני נוזל בלמים חדש במידה ופימפום כהלכה בהחלט מרגישים ברכב גם אם לא מחליפים רפידות וצלחות.

המערכת בלימה שווה לת#$ת אם יש אויר במערכת או הנוזל שעבר 100,000 קמ +

בפעם הראשונה (עם התסביך ברלינגו) החלפתי את כל הקליפר למשומש, צלחות, רפידות - חדשות מהניילון.

ניפל עם סגירה גרועה ואויר במערכת גרם לי אחרי נסיעת מבחן של 2 קמ לחזור כמו ילד טוב, לפרק הכל ולהרכיב בחזרה את כל המערכת הישנה המקורית.

...אך אל דאגה היתה גם פעם שניה ושלישית :/

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
עושים ועוד עושים.

ממקור ראשוני , את הרכב של אשתי (קורולה) אני שם רק במורשה מיום עלייתו לכביש, ושם חד וחלק כן עושים את זה,אני אישית התווכחתי עם האחראי שם על העניין הזה בדיוק, לאחר שבמקרה יצא לי לקחת את הרכב לטיפול פעם אחת

נאמר לי = בטיפול הבא נחליף,עכשיו בוצע רק ריענון.

ברכב שלי(גם כן קורולה) , אני החלפתי הכל במוסך אחר(לא מורשה).

בספרות יצרן אין שום איזכור לגבי "ריענון נוזל בלמים" = כנראה עוד פיתוח ישראלי...

צחוק מעבודה.

אם כבר רענון ,אז במקטעים היותר בעייתיים ,אלו שנמצאים קרוב לקליפרים ,אבל לא נראה לי הקטע הזה של רענון הכוסית בלבד .

ממש לא נראה לי ,צריך להמתין לתגובת נציג שרות טויוטה ,או לארגן מכתב מהפורום אל טויוטה עצמה ולהמתין לתשובה .

פורסם

אותו תרגיל גם במוסכים מורשים של מאזדה.

אתה שואל אותם איפה המכונה שאמורה לנקז את הנוזל והם מספרים שאין להם מכונה כזו.

הקטע שבאופן אוטומטי הם מחייבים על נוזל בלמים לפי כל הכמות שנכנסת בספר ולא על מה שהם בעצם מילאו

פורסם
אותו תרגיל גם במוסכים מורשים של מאזדה.

אתה שואל אותם איפה המכונה שאמורה לנקז את הנוזל והם מספרים שאין להם מכונה כזו.

הקטע שבאופן אוטומטי הם מחייבים על נוזל בלמים לפי כל הכמות שנכנסת בספר ולא על מה שהם בעצם מילאו

רגע שנבין ...הם לא רוצים ללכת למכולת ? מה הם שונים מתחומים אחרים ?

הכסף נשאר קבוע ,רק מסתובב ביננו כל אחד לפי כושר הפדיון שלו .

פורסם
נוזל בלמים שסופח לחות אינו תקין .

לא עושים זאת על מנת רק להחליף ,אלא למנוע מצב של ספיחת לחות אל השמן או המערכת .

בכל מקרה הטענה שמחליפים רק בכוסית לא נשמעת טוב .

שמן הידראולי גם סופח מים ומעולם לא מחליפים שמן הגה .

• תוכן חדש...