Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימודי תעודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

התחלתי להתעניין בלימודי תעודה שיוכלו לעזור לי להיכנס בתקווה לתחום ההייטק.

יש לי תואר ראשון בפרסום ופיתוח מותגים תחום שמעניין אותי נורא, יש לי 4 שנות ניסיון בניהול בתחום אבל לאחרונה תחום המחשבים קורץ לי יותר.

חשבתי אולי להתחיל ללמוד QA או כל תחום אחר שיעזור לי להשתלב בתחום המחשבים השאלה היא מה כדאי ללמוד או מה יפתח לי יותר דלתות?

ובאיזה מכללה הכי כדאי ללמוד (הייטק,ג'ון ברייס,Ness)?

חשוב לציין שהאנגלית שלי סבירה + השאלה אם אפשר להסתדר בתחום עם אנגלית סבירה ?(כמובן שהכל עיניין של שיפשוף)

אני יודע שעדיף ללמוד מדעי המחשב אבל כרגע ממש לא בא לי ללמוד 3-4 שנים לתואר.

אשמח לכל המלצה בתחום תודה לעוזרים!!

פורסם

מה יפתח דלתות זאת שאלה קצת קשה,

מה הכי מבוקש? תכנות ומסדי נתונים.

לגבי האנגלית - דרושה השקעה מכיוון שכל התחום הזה

דורש המון לימוד עצמי, חיפושים בגוגל וכיו"ב וקריאת כל מיני מדריכים ופתרונות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עניין של מזל ופרוטקציה....:?

אני למדתי ב NESS קורס של QA עם התמחות ב SAP ,הייתי בהמון ראיונות ולא הצלחתי להתברג פנימה.

מצד שני,מישהו שהיה איתי בכיתה התקבל לצ'ק פוינט...

משיחות עם אנשים בתחום, אוהבים לקחת לעבודה את אלה שיש להם תואר ממשי (מדעי המחשב וכו')

ולא בוגרי מכללות למניהם.

פורסם

יש חברות שחשוב להן הניסיון בתחום, ויש חברות שחייבות שיהיה לבן אדם תואר במדעי המחשב-הנדסת תוכנה.

הכול תלוי.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

יש גם משרות של מפעיל מכונה עם לא פחות אופציות קידום מתפקיד QA. אצלנו בחברה למשל, אנשים שהתחילו כפועלי יצור המשיכו במקרים רבים למחלקת השירות. אני התחלתי כמפעיל מכונה במחלקת הטסטינג והמשכתי לתפקיד של יועץ טכני במחלקת מכירות. הרעיון הוא להשתלב בחברה גדולה, שם בד"כ יש יותר אופציות לעתיד.

עניין של מזל ופרוטקציה....

קשרים ו-networking זה לא תמיד פרוטקציה. בהחלט אפשר להבין מעסיק ששוכר מישהו מומלץ במקום לקחת הימור על מישהו רנדומלי, מוכשר ככל שיהיה. המילה פרוטקציה (=הגנה) מתייחסת למצבים בהם ניתן לפעול שלא לפי החוק ולהתחמק מעונש על סמך אותם קשרים ש"מגנים" עליך מלמעלה. ממש לא המקרה פה.

פורסם

התכוונתי לפרוטקציה בהקשר של "חבר מביא חבר" , או שבן משפחה מכניס קרוב שלו לעבודה.

וכן,גם תיזמון משחק כאן תפקיד. אם החברה לחוצה לאייש את המשרה ובאת להם טוב בעין,אז הסתדרת.

פורסם

E.L.

צקפויינט זה לא כזה סיפור הצלחה

זה מתחיל מחירות לעבדות ונגמר בשכר של הופך המבורגרים במקדונלדס

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

שמע,

אני לא יודע אם אתה או חברייך בתחום או לא, אבל בשנת 2008 כשסיימתי את הקורס, השכר הממצוע לבודק

תוכנה מתחיל היה בין 6000 ל 9000 ,ושמעתי גם על כאלה שהגיעו ל 10.

מתישהו הבינו שהשכר הזה גבוה מדיי וכיום QA ממוצע לא מרוויח יותר מ 8000.

קשה לי להאמין שבצ'ק פוינט ישלמו שכר מינימום או מקסימום 5000 לבודק תוכנה.(מתחיל)

אם מישהו יודע אחרת הוא מוזמן לשפוך אור ולעדכן...

פורסם

התנאי קבלה לQA בצ'ק פוינט ללא ניסיון הם בערך - דופק.

בתוכנית הENTRY LEVEL שלהם מקבלים מינימום תוך כדי הקורס ו4.5 אח"כ. עם התחייבות של שנתיים

צ'ק פוינט של היום זה ממש לא מה שהיה פעם (כשאני התחלתי לעבוד שם - מיותר לציין שקיבלתי כפול ומעלה כן?) - בטח שלא בQA.

(גם במשרות פיתוח ההצעות שלהם למפתחים בלי ניסיון נעות בין מעליבות ללא משהו)

המקום נותן אחלה צ'אנס - אבל השם שלו בהחלט נשחק אצל מעסיקים אחרים בגלל ההתנהלות הזו.

סה"כ זה מקום נחמד שיש בו הרבה עניין, חבל שזה (ועוד כמה דברים) מה שקרה לו.

("גילוי נאות" - עבדתי בצ'ק פוינט חמש וחצי שנים בצוותי הQA המאתגרים ביותר, כיום - אחרי תואר וללא קשר לכך - אני מפתח במקום אחר)

כמובן שיש הבדל בין משהו עם ניסיון או בלי ומשהו שבא לעבודה מ9 עד 6 למשהו שנותן בראש ומאז שהיה קטן חיי ולמד את זה בזמנו הפנוי.

בודקי תוכנה תותחים עם ניסיון והרבה לימוד עצמי וקידום (לישון ולקום עם ספרים של שרתים ולימוד בזמן העצמי ולםעמים גם תואר) מגיעים גם ל20 אלף ש"ח (לא בצ'ק פוינט כן? ). אל תצפה להגיע לזה אם אתה "סתם" רוצה לעשות הסבה אתה לא חיי את התחום ב100%

בצד הרע של החדשות - רוב הבודקים לא יעברו את ה10-12 , יגלו שזה עולם שוחק ורוב התפקידים מעפנים ואפיקי הקידום מעבר לראש צוות (במיוחד בלי תואר) כמעט לא קיימים.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מדברים על שכר, ניסיון, מזל, פרוטקציה, קשרים, ומה לא, אבל שוכחים את העיקר:

ת*ת גדול.

אי אפשר להתברג או להתקדם או ליצור קשרים או לצבור ניסיון בלי שתהיה טוב בעצמך.

בשביל להיות טוב צריך להשקיע זמן ומאמץ במקצוע/בתחום עצמו, ל-ב-ד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

האנס - זה בדיוק מה שכתבתי.

אנשים צריכים ללמוד בעצמם (לשבת בקורס / תואר לא מספיק) ולחיות את זה כדי להתקדם.

זה תחום שפולט בינוניים מהר מאוד.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לדעתי האישית רוב המכללות שהזכרת הן ברמה בינונית ואולי פחות.

בדוק שהמרצה הוא מעל גיל 35, וכמה יותר זקן יותר טוב, כי יש לו נסיון בשטח ויכולת העברת החומר היא מציאותית ולא של התיאוריה. יש למכללות נטיה להעסיק מרצים צעירים, שעם כל הכבוד להם, לא עסקו יותר מידי בעבודה מעשית. וזה מה שכמעט ולא מלמדים בקורסים.

נסה לבדוק כיוון של מדריך תוכנה/מטמיע. ברר בחברות ERP כמו סאפ או אוראקל מה קורה אצלן עם זה.

תחום קשה, בדרך כלל לחוץ,מחייב המון לימוד ואנגלית טובה יותר, אממה- מאתגר. ומשתלם.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תוכן חדש...