Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה פאביה 2008 1.6 SPORT או סיאט איביזה חדשה?

A.E.M
שימו לב! השרשור הזה בן 4774 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אני מתלבט בין שני הרכבים הנ"ל ומתקשה להחליט.

פאביה:

שנת 2008

יד ראשונה

קילומטראז 67,000

מנוע 1.6 105 כ"ס.

רמת אבזור- SPORT

מחיר- כ- 65,000

סיאט איביזה:

חדשה

מנוע 1.4 85 כ"ס

רמת אבזור- רפרנס

מחיר- כ- 70,000

שני הרכבים ידניים.

הצרכים שלי הם בעיקר נסיעה פעם בשבועיים הלוך ושוב באר שבע-עפולה וסידורים בתוך העיר פה ושם.

הרכב האחרון שלי היה הפיג'ו 206+ שהחזיר את נשמתו לבורא בתקרית מצערת (תמונות, מסקנות ופרטים יעלו בפורום כללי בקרוב) אך עשה את העבודה על אף היותו מעט חלש.

מה דעתכם?

הסיאט עולה כמה אלפים יותר, אך חדשה לעומת הפאביה שהיא שנת 2008 אך לכאורה טובה יותר. למרות ששמעתי גם דעה שטוענים שהיותה של הסיאט רכב חדש זה דווקא חסרון ולא יתרון מבחינת עלויות טיפולים וכד'.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפאביה ספורט מגיעה מאוד מאובזת לעומת הסיאט וגם יש 6 כריות לעומת 4 בסיאט,וכמובן יותר חזקה.

לפאביה ק"מ קצת גבוהה,לכן לדעתי,אני הייתי הולך על סיאט,אתה מקבל רכב חדש עם אחריות ל3 שנים.

דווקא זה הפוך,לסיאט יש אחריות,לפאביה כבר אין,כמו כן טיפול ראשון זול.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפאביה ספורט מגיעה מאוד מאובזת לעומת הסיאט וגם יש 6 כריות לעומת 4 בסיאט,וכמובן יותר חזקה.

לפאביה ק"מ קצת גבוהה,לכן לדעתי,אני הייתי הולך על סיאט,אתה מקבל רכב חדש עם אחריות ל3 שנים.

דווקא זה הפוך,לסיאט יש אחריות,לפאביה כבר אין,כמו כן טיפול ראשון זול.

תודה על התגובה.

מושך אותי בפאביה שהיא חזקה יותר בגלל הנסיעות הבין עירוניות. השאלה איך הסיאט תסחוב. (אני אבצע נסיעת מבחן כמובן אבל לא יזיק לשמוע את הדעות בפורום).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

67K ק"מ לרכב שהוא בן מעל 3 (כנראה אי שם לקראת 3.5+) זה רק מעט מעל הממוצע השנתי.

ראשית, מזל טוב על מכירת הפאביה (ראיתי בשרשור אחר).

שנית, מה אתה אומר בעצם? ללכת על הפאביה? אגב, הרכב בדיוק בן 3. חודש עלייה לכביש 11/2008.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני אומר שתעשה נסיעת מבחן על הפאביה / איביזה 1.4 (חדשות), ותראה האם כוחן מספיק לך. אם תרגיש שאתה רוצה / צריך יותר מזה - יתכן ורכישת 1.6 "ספורט" משומשת היא אופציה עדיפה עבורך. אבל שוב, לשיקולך האישי כמובן.

הערה שלי הייתה כללית לגבי ק"מ. 67K זה מעט יותר מהממוצע, אבל לא קריטי. מאמין שתוכל להוריד על זה מעט מהמחירון.

בכל מקרה, הפאביה הקודמת שלי גמעה 28K ב-10 חודשים, כך שהמצב של זאת לא רע בכלל :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי הולך על הסיאט, לא מכיר את 2 המכוניות באופן קרוב, אך ההגיון אומר לי ש2 הרכבים מאותו היצרן, דומים מאוד, ותוספת של 200 סמ"ק ואבוזר מעט טוב יותר לא מצדיק פער של 3 שנים, ומעל 60 קילומטר. הסיאט תהיה חדשה יותר, תחת אחריות, וכמובן עם 0 קילומטר. ללא ספק הייתי הולך על הסיאט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי הולך על הסיאט, לא מכיר את 2 המכוניות באופן קרוב, אך ההגיון אומר לי ש2 הרכבים מאותו היצרן, דומים מאוד, ותוספת של 200 סמ"ק ואבוזר מעט טוב יותר לא מצדיק פער של 3 שנים, ומעל 60 קילומטר. הסיאט תהיה חדשה יותר, תחת אחריות, וכמובן עם 0 קילומטר. ללא ספק הייתי הולך על הסיאט.

א. יש הרבה במה שאתה אומר.

ב. האבזור הנוסף בפאביה הוא באמת לא מכריע כלום. מה שכן, זה לא רק 200 סמ"ק, זה 20 סוסים והעובדה שהרכב ישמש צריך לנסוע פעם בשבועיים בכביש 6, נסיעה של שעתיים הלוך-חזור.

אבל בסה"כ הכללי יש הגיון בדעתך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שוב: אין מנוס מנסיעת מבחן. סע בפאביה / איביזה 1.4 - ותחווה. אם זה מספיק טוב לך, אז לך על זה. תרוויח רכב חדש ואחריות.

Renault Catpur 155 2021 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

א. יש הרבה במה שאתה אומר.

ב. האבזור הנוסף בפאביה הוא באמת לא מכריע כלום. מה שכן, זה לא רק 200 סמ"ק, זה 20 סוסים והעובדה שהרכב ישמש צריך לנסוע פעם בשבועיים בכביש 6, נסיעה של שעתיים הלוך-חזור.

אבל בסה"כ הכללי יש הגיון בדעתך.

תראה, אני נוסע על גטס, נסיעות בין ערוניות יום יומיות (אומנם לא ארוכות במיוחד) ו1400 ללא ספק מספיק לי, ואני לא מרגיש נחיתות כלשהי בכביש מבחינת כח, תעשה את שיקוליך, לדעתי הסיאט עדיפה. (ואני אומר את זה כאחד שהזמין פאביה חדשה שאמורה להגיע בחודש הבא :)).

אגב, למה אתה לא שוקל לקנות פאביה חדשה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תראה, אני נוסע על גטס, נסיעות בין ערוניות יום יומיות (אומנם לא ארוכות במיוחד) ו1400 ללא ספק מספיק לי, ואני לא מרגיש נחיתות כלשהי בכביש מבחינת כח, תעשה את שיקוליך, לדעתי הסיאט עדיפה. (ואני אומר את זה כאחד שהזמין פאביה חדשה שאמורה להגיע בחודש הבא :)).

אגב, למה אתה לא שוקל לקנות פאביה חדשה?

איזה פאביה? 1400 ידנית 86 כ"ס? (זה לא אותו אוטו שאני שוקל כאן בשרשור)

למיטב ידיעתי, זמן האספקה שלה הוא לחודש פברואר 2012. אני לא יכול לחכות כל כך הרבה.

היא אגב מעט יותר יקרה מהאיביזה ואני לא יודע האם היא בהכרח עדיפה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ידידי, גם הפאביה 1.4 עולה 69K, וזמן האספקה הוא לינואר - לפי הידוע לי.

אם אני לא טועה, הם העלו את המחיר ל- 74,000. נדמה לי שיש על זה שרשור בפורום כללי.

מועד אספקה 02/2012 זה מה שנמסר לי מהסוכנות כשהתקשרתי לברר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אני לא טועה, הם העלו את המחיר ל- 74,000. נדמה לי שיש על זה שרשור בפורום כללי.

מועד אספקה 02/2012 זה מה שנמסר לי מהסוכנות כשהתקשרתי לברר.

המחיר נשאר על 69K.

Renault Catpur 155 2021 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המחיר נשאר על 69K.

האמת שאני לא זוכר גם איזה מחיר הם אמרו לי (לדעתי מעל 70, אחרת הייתי זוכר) אבל בכל מקרה היא לא אופציה בגלל מועד האספקה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4774 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...