Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום חזרתי מביקור חפוז בארץ שבמהלכו בדקתי את נושא הזכאות למשכנתא לישראלים שגרים בחו"ל.

מאחר ובעבר היו כמה דיונים בעניין הזה (כולל בהודעות פרטיות) החלטתי לכתוב הממצאים שקיבלתי.

העניין מאוד פשוט:

ישראלים תושבי הארץ יכולים גם היום לקבל משכנתא בגובה עד 90% משווי הנכס, המימון מבוצע 70% על ידי הבנק הנבחר ועוד 20% מגוף שברח לי שמו (אמי אם איני טועה).

הבנק כמובן לא ממליץ לקחת מימון בגובה 90% והתנאים למשכנתא כזאת יהיו פחותים בהשוואה למימון נמוך יותר אבל עדיין אפשרי לקבל מימון כזה.

לישראלים תושבי חוץ הסיפור שונה, ניתן על הנייר לקבל מימון עד 70% מכיוון שאותו גוף שמשלים ל-90% לא מאשר משכנתאות לתושבי חוץ.

בפועל, הבנקים לרוב מאשרים רק 60-65% ולא מעבר לכך.

זהו פחות או יותר.

אם למישהו יש אינפורמציה נוספת או שונה אני אשמח לשמוע.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

יש לי תחושה שאתה מדבר על EMI.

אפשר להשיג מהבנק ללא EMI גם אחוזים גבוהים יותר (עד סביבות ה75 אחוז).

ההפרש עם EMI הוא גבוהה מאוד ומגיע למאות שקלים בחודש - מומלץ מאוד לוותר על התענוג.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אכן מדובר ב-EMI.

מהבנק (לפחות בדיסקונט שם ערכתי בדיקה) ניתן לקבל עד 70% אבל הם מאוד לא ממליצים להגיש בקשה על 70% מכיוון שברוב המקרים היא תענה בשלילה, מה שייצור מכשול לבקשה חוזרת בעתיד.

ההמלצה הגורפת היא להגיש על 60% ולאחר קבלת האישור להגיש בקשה לביצוע תיקונים במשכנתא במטרה לעלות ל-65%.

כמובן שכל זה גם בכפוף להצגת מסמכים מתאימים שיכולים להעיד על גובה ההכנסה.

פורסם

אני לא יודע מה הנתונים שלכם ומה ההבדל בגישה ביחס לתושבי חוץ.

לפחות לתושבי הארץ עם נתונים טובים זה די קשקוש (מניסיון)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני היחיד שלא מבין מה יש לתושב חוץ לחפש בשוק הדירות להשקעה בארץ במימון כמעט מלא?

לא עדיף לקנות דירה להשקעה ב(איפה שאתה לא נמצא)?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

עידן,ככל שתיקח משכנתא עבור אחוז גבוה יותר מתוך עלות הדירה, הריביות שתקבל מהבנק יהיו פחות טובות.

קח בחשבון שהיום בנק ישראל מחייב את הבנקים לאשר משכנתא רק אם הלקוח מביא עימו 40 אחוז מערך העסקה לפחות (למרות שיש קומבינות ויש גם את EMI שעולה המון כסף לטעמי).

שים לב והקפד לחשב את ההחזר החודשי המייצג עבור המשכנתא, ולא להתחשב בהחזר שמציגים לך בבנק, שהוא רק ההחזר הראשוני שרלוונטי כמעט רק לחודש הראשון. הכלל הזה הוא קריטי בכלל, ובמיוחד בתקופה הנוכחית בגלל הריבית הנמוכה שהיא אינה טיפוסית.

אני לא יודע אם יש מדיניות מיוחדת לישראלים חוזרים, אבל אני יכול לומר לך שדירה להשקעה זה לא כדאי היום אלא אם אתה קונה דירה ב 300K ש"ח בפריפריה הרחוקה ומשכיר אותה.

כמו כן, קח בחשבון שהיום זה זמן למכור דירה אבל לחכות עם קנייה; השוק מגלם כבר היום ירידה של 10-15 אחוז ממחירי יוני 2011 שנחשב לשיא. הקונצנזוס הוא לירידה של עד 10-20 אחוז בשנה שנתיים הקרובות, למעט במקרה של משברים כלכלי או ביטחוני מהותיים. מעבר לזה אי אפשר לחזות.

בהצלחה בכל מקרה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אין סיבה אלא אם כן מתכננים לחזור בקרוב וחייבים דירה.

לגבי איפה שהוא לא נמצא, המחירים שם (הונג קונג) פסיכיים לחלוטין וזינקו בהרבה יותר מאשר בארץ.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אני היחיד שלא מבין מה יש לתושב חוץ לחפש בשוק הדירות להשקעה בארץ במימון כמעט מלא?

אני לא מחפש דירה במימון כמעט מלא אלא רק מפרסם את הנתונים כפי שקיבלתי מהבנק מאחר והיו כמה טופיקים בנושא הזה בעבר.

מבחינת לרכוש דירה במקום בו אני נמצא זה כרגע לא על הפרק מאחר והנדל״ן פה מאוד יקר (דירת 100 מטר סביב 1.5 מליון דולר אמריקאי).

נהג מתחיל,

אני מסכים עם מה שכתבת וגם אני בדעה שהיום זה זמן טוב למכור ולהמתין עם רכישת נכס חדש כי המחירים ללא ספק הולכים לקראת ירידה.

• תוכן חדש...