Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחר התחממות מנוע הגעתי למסקנה שהתרמוסטט תפוס, ברצוני להביא את הרכב למוסך בלי גרירה - האם ניתן לקצר את התרמוסטט כך שהמערכת לא תתחמם? מעדיף לשרוף עוד כמה שקלים על דלק מאשר כמה מאות על גרר...

אשמח להסברים על ביצוע המעקף.

תודה ושבת שלום.

פורסם

טוב, בממסי לא מוכנים לשלוח לי מכונאי שיבצע את המעקף, אלא גרר בלבד - שזו בעיה כי המוסך סגור ואני רוצה לתאם איתם לפני הכנסת הרכב.

אז אולי בכל זאת מישהו יכול להסביר לי איך לבצע את המעקף?

תודה.

פורסם

מפרקים את הבית תרמוסטט, מנתקים את הליבה של התרמוסטט מהמקום ומחזירים את הבית.

יש לדאוג שלא יהיו נזילות לאחר מכן ולקחת בחשבון שגם נסיעה ללא תרמוסטט עלולה לגרום התחממות מנוע ולכן עלי להמליץ לך על גרר או שתרכוש תרמוסטט ותבצע את ההחלפה לבד.

פורסם

תודה לך.

אילו כלים דרושים לפירוק בית התרמוסטט? איפה בערך הוא יושב אצלי ברכב? אני מניח שאם אני אעקוב אחרי הצינורות שיוצאים מהרדיאטור הוא הרכיב הראשון שמחובר אליהם?

פורסם

הודעה זו היא רפרנס למי מכם שייתקע אי פעם עם תרמוסטט תקול ברכב.

מפה:http://www.ten-gas.com/%D7%97%D7%9C%D7%A7%D7%99-%D7%97%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%A3/%D7%AA%D7%A8%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%98.html

אפשר להזמין תרמוסטט (מקורי? לא ברור) שמתאים לרכב.

והנה סרטון שמסביר איך לבצע את ההחלפה (וגם רדיאטור על הדרך)

Er1szRKrk7c דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

והנה תיאור מילולי למי שהסרטון לא מספיק ברור עבורו:

http://www.ehow.com/how_4507744_change-thermostat-mitsubishi-galant.html

אחלו לי בהצלחה, יום ראשון אני אנסה את כוחי בפתרון בעיה זו.

פורסם

אספ - בהמשך להודעה הפרטית -

הסרטון מעולה .

לפני פירוק טרמוסטט , צריך לבדוק סירקולציה ברדיאטור הקדמי , לפתוח פקק בזהירות , ולבדוק מעבר נוזל קרור .

אחרי שהמנוע התחמם האם רואים מעבר .האם בוודאות אין חוסר נוזל או בריחת נוזל .

צריך לבדוק את יוניט חום המנוע הנותנת פיקוד חשמל למאווררים , או בעיה בחשמל המאווררים .

אפשר גם ע"י הפעלת המזגן , ובדיקה ראשונית שהמאווררים נכנסים ישר לפעולה .

רק אחרי כלל הבדיקות הללו , ובמידה ומגיעים להחלטה כי אין מעבר נוזל במעגל הרדיאטור , אפשר להתמקד בכיוון עצירה ע"י הטרמוסטט ( תפוס) ,

או כשל במשאבת מים - את זה אפשר לבדוק , בבבדיקת צנרת המים לכיוון הרדיאטור הפנימי בתא הרכב ,

במידה ואין שם מעבר והחימום בתא הרכב לא עובד כ 5 דקות מהנעת המנוע .

לגבי מבנה הצנרת ומיקום הטרמוסטט- אני כבר לא זוכר ...

זה צריך להיות באזור הצינור העליון הנכנס לרדיאטור הקדמי , לך עליו לאחור לכיוון המנוע , ובאזור החיבור למנוע .

לדעתי - גש לכל מוסך טוב רגיל , לבדיקה וסידור הבעיה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בסופו של דבר הכנסתי את הרכב למוסך, מצאו נזילה בצינור מים תחתון. יש למישהו מושג מה יהיה מחיר הוגן עבור עבודה פלוס חלפים?

אני ממתין להצעת מחיר מהמוסך.

פורסם

טוב, רצו 500 ש"ח, הסכמתי... נראה לי שזה יקר, אבל אני צריך את הרכב כמה שיותר מהר. על זמן כנראה משלמים :?

פורסם

תרמוסטת יפני עולה בערך 80 ש"ח.

ברכב הנ"ל לא ניתן להוציא את התרמוסטת מכיין שהתרמוסטת מכיל בתוכו גם את הגומיה האוטמת.

במידה ורוצים להוציא אותו אכן צריך ל "קצר" אותו כדי להשאיר את הפלטה הגדולה של התרמוסטת עם הגומייה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
מה נעשה בדיוק במסגרת התיקון?

האם הוחלפו צינורות נוספים? מה לגבי הטרמוסטט?

החלפת צינור מים תחתון, מילוי נוזל קירור. בתרמו' לא נגעו. לא הוחלפו צינורות נוספים.

• תוכן חדש...